5 x beste campings aan de Ligurische Kust: waar kamperen + tips?

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 x beste campings aan de Ligurische Kust: waar kamperen + tips?

3 januari 2023 in Ligurië0 reacties

Overzicht met de leukste campings in Ligurië en aan de Ligurische kust + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Aan de Ligurische kust zijn tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de kust. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings aan de Italiaanse Bloemenrivièra (ofwel de Ligurische Kust).

Inhoud artikel

  1. Camping River (Ameglia)

Kan je niet kiezen tussen Ligurië of Toscane? Dit hoeft ook niet, vanaf Camping River ontdek je de kunststeden van Toscane maar ook de gezellige dorpjes van Ligurië. De camping ligt aan de rivier in het dorpje Amaglia én vlakbij de zee waar de pendelbus van de camping je heen brengt. Je kan er tevens lekker afkoelen in het zwembad, of heerlijk sporten op het voetbalveld, volleybalveld, basketbalveld en tafeltennistafel. De conditie kan ook op peil gehouden worden in de fitnesszaal terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin.

Voor de kinderen is er ook een gezellige miniclub. Het enthousiaste animatieteam organiseert spelletjes, knutselactiviteiten, sport, cabaret en disco! In het hoogseizoen is er in de avond ook animatie voor het hele gezin. Geniet van livemuziek, shows en vermaak. Ook voor een hapje en drankje hoef je de camping niet af. Er is een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen en in de avond kies je tussen de snackbar of het restaurant. Natuurlijk is er in dit restaurant een pizzabakker voor de echte Italiaanse keuken. Meer info en boeken.

  1. Oasi Camping (Diano Marina - Imperia)

Oasi Camping ligt in Diano Marina en wordt omringd door eeuwenoude olijfbomen en prachtige natuur. De camping biedt staanplaatsen voor campers, caravans of tenten. Je kan ook overnachten in de modern ingerichte bungalows. Geniet van het zonnetje op je terras met uitzicht op de aangename tuin. 's Avonds kan je je eigen diner klaarmaken in de volledig uitgeruste keuken en nadien gezellig samen een film kijken in de woonkamer.

Verder biedt de camping de mogelijkheid om te tafeltennissen of fietsen in de omgeving. Liever een dagje doorbrengen op het strand? Op minder dan 1 km ligt het Spiaggia Lido Scogliera en op 10 minuten wandelen bevindt zich het strand van Diano Marina. Een ideale verblijfplaats waar je volledig tot rust kan komen op een steenworp afstand van de zee. Meer info en boeken.

  1. Bungalow Camping Baciccia (Ceriale -Savona)

Aan de Ligurische Rivièra in Ceriale bevindt zich de Bungalow Camping Baciccia, een kleine familiecamping waar je zowel mobilhomes, bungalows als appartementen kan huren. Wie met een eigen tent, caravan, vouwwagen of camper op stap is, kan hier uiteraard ook terecht. De camping beschikt namelijk over 100 ruime staanplaatsen voorzien van voldoende schaduw en privacy. Het kampeerterrein wordt omringd door onder andere eikenbomen, eucalyptus, esdoornen, pijnbomen en lindebomen.

Bungalow Camping Baciccia beschikt ook over een restaurant, een gezellige bar en een terras waar je kan genieten van het zonnetje terwijl de kinderen zich vermaken in een van de zwembaden of op de speeltuin. Er is een uitgebreid animatieprogramma met theatervoorstellingen en workshops en er worden fietstochten en mountainbiketochten op verschillende niveaus georganiseerd. Of je kan naar het zandstrand trekken dat zowel te voet als met gratis shuttlebus te bereiken is. Zo hoef je niet in die warme temperaturen heen en weer te lopen met al je strandspullen. Meer info en boeken.

  1. Camping Delle Rose (Isolabona - Imperia)

Bij het dorpje Isolabona ligt de kleinschalige terrassencamping Delle Rose in een bosrijke en bergachtige omgeving. Deze camping is eerder geschikt voor wanneer je op rondreis bent met de tent. Door de hoogteverschillen zijn de staanplaatsen namelijk aan de krappe kant. Er is wel de mogelijkheid om stacaravans en (deze bevinden zich niet op de camping, maar aan de overkant van de weg) appartementen te huren.

Neem een verfrissende duik in het zwembad met apart peuterbadje en bar en geniet van een lekker drankje en ijsje bij mooie zomerse temperaturen. Vanaf het zwembad heb je bovendien prachtig uitzicht op de omgeving. 's Avonds kan je een pizza eten in het restaurant met houtgestookte pizzaoven. Verder is er een winkeltje voor enkele noodzakelijke boodschappen en biedt mogelijkheden voor wandelen en mountainbiken. De zee bevindt zich op ongeveer 13 km. Meer info en boeken.

  1. Camping Rosa (San Bartolomeo al Mare - Imperia)

Camping Rosa in San Bartolomeo al Mare ligt op wandelafstand van het zandstrand en wordt omringd door groen. Het middelgrote kampeerterrein biedt schaduwrijke staanplaatsen tussen de kleurrijke oleanders. Je kan er terecht met je vouwwagen, camper, caravan of tent. Daarnaast biedt de camping ook een aantal huuraccommodaties (bungalows, appartementen) aan, die van alle gemakken voorzien zijn.

De camping is tevens een ideale verblijfplaats voor gezinnen met jonge kinderen, vanwege de leuke activiteiten die georganiseerd worden voor jong en oud. Verder is er ook een ruime buitenspeeltuin en een enthousiast animatieteam. Sportievelingen kunnen zich uitleven in de fitnessruimte, waterratten kunnen een duik nemen in het openluchtzwembad en muziekliefhebbers kunnen genieten van leuke muziekavonden en het theater. Het strand is ook makkelijk te bereiken met het pendeltreintje. Meer info en boeken.

  1. Camping Valdeiva (Deiva Marina - La Spezia)

Camping Valdeiva ligt in het heuvelachtige binnenland van Ligurië, op 10 minuutjes rijden van Deiva Marina. Deze driesterrencamping is ideaal voor toeristen die niet bijzonder veel comfort nodig hebben en op zoek zijn naar rust. Het kampeerterrein beschikt over ietwat krappe staanplaatsen waardoor je niet veel privacy hebt wanneer je met camper, caravan of tent komt kamperen aan de Italiaanse kust. Wil je toch wat meer luxe en privacy? Dan kan je ook altijd een bungalow of houten chalet huren.

Verder beschikt de camping over een zwembad, een zonneterras met prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de mogelijkheid om met een shuttlebusje naar de kust van Deiva Marina te gaan. Hier kan je genieten van een dag aan het strand en een wandeling over de boulevard met terrasjes. 's Avonds kan je de dag afsluiten met Italiaanse specialiteiten in het eenvoudige maar gezellige restaurant. Meer info en boeken.

  1. Download onze reisgids door Piëmonte en Ligurië

We hebben een unieke rondreis uitgestippeld die je door Piëmonte en Ligurië. De twee regio's hebben elk hun eigen troeven die je in deze 14-daagse autoreis zal leren kennen. Download hier onze gratis reisgids Piëmonte - Ligurië, of koop de volledige reisgids Piëmonte en Ligurië hier online.

Ligurië & Piëmonte

Gratis reisgids Ligurië & Piëmont downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?