Waar overnachten in de Cinque Terre? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in de Cinque Terre? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

3 september 2021 in Ligurië2 reacties

Tijdens je bezoek langs de charmante Cinque Terre heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Cinque Terre!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Tramonto sul Mare (Monterosso)

Boek je je overnachting liever eens in een appartementje, dan is het Tramonto sul Mare een echte aanrader. Deze accommodatie ligt vlakbij de zee en is modern en gezellig ingericht. Het treinstation is in de buurt, winkeltjes, het oude centrum bevinden zich op een steenworp van jouw appartement. Bovendien krijg je ook een mooi uitzicht! Meer info en boeken.

  1. Hotel Gianni Franzi (Vernazza)

Het rooskleurige Hotel Gianni Franzi ligt aan de kust middenin het gebied van de Cinque Terre, en het biedt kamers met eigen badkamers net onder het Doria-kasteel van Vernazza. De accommodatie ligt vlak bij het kleine zandstrand en de jachthaven, en op 150 meter van het treinstation van Vernazza. De ideale locatie om de buurt te verkennen. Meer info en boeken.

  1. La Polena - Affittacamere (Vernazza)

La Polena bevindt zich in een oud Ligurisch huis dat recent gerenoveerd is en elegante en comfortabele kamers biedt met uitzicht op zee waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over het strand en het betoverende Ligurische panorama. Dit appartement is erg goed gelegen bij de haven en dichtbij verschillende restaurantjes. Er is ook een dakterras waar je een 360-graden uitzicht hebt over Vernazza. Meer info en boeken.

  1. Affittacamere Le Terrazze (Corniglia)

De B&B Le Terrazze is gelegen in het centrum van Corniglia, een klein dorp op de Unesco "World Heritage‘ s Humanity" lijst en opgenomen in het beschermde Nationaal Park Cinque Terre. Het pand heeft een adembenemend panoramisch uitzicht over het dorp en vanop de drie prachtige terrassen heb je een uitzicht op zee. De uitbaters zijn twee zussen die ervoor zorgen dat je een onvergetelijke reis zal beleven. En met hun uitgebreid ontbijt met typische producten uit de regio en de comfortabele kamers die smaakvol zijn ingericht, zal dat zeker niet mankeren. Meer info en boeken.

  1. Arbanella (Corniglia)

De mooie woning van het pension Arbanella is een betaalbare accommodatie waar al je wensen beantwoord worden. Het uitzicht is waanzinnig! Je kijkt op de wijngaarden en groene heuvels die als het ware in de zee versmelten. Meer info en boeken.

  1. Ca' D'Andrean (Manarola)

In het gunstig gelegen Ca' D'Andrean krijg je een moderne kamer en een heerlijk ontbijt, bestaande uit cappuccino's, croissants, vers sap en andere zelfgemaakte Italiaanse lekkernijen. Dit is alvast een goede reden reden om hier je overnachting te boeken. Meer info en boeken.

  1. Olimpo Affittacamere (Manarola)

Olimpo Affittacamere, een historisch huis volledig gerenoveerd in 2018 met vier ruime kamers in het centrum van Manarola, in de Cinque Terre. De kamers van het pension Olimpo genieten van een spectaculair en suggestief uitzicht op de zee en de terrasvormige heuvels die het dorp omarmen. Een perfecte omgeving dus om eens lekker te gaan wandelen en fietsen! Meer info en boeken.

  1. The First - Il Sogno di Manarola (Manarola)

The First - Il Sogno di Manarola is ook gelegen in Manarola en beschikt over een gezellig terras. Alle accommodaties zijn uitgerust met alle nodige faciliteiten. 's Morgens geniet je van een heerlijk ontbijt en 's avonds laat je je verwonderen door de adembenemende zonsondergangen vanop het terras.

Je kan ook altijd even relaxen in de hot tub of een fiets huren voor een fietstochtje in de buurt. Meer info en boeken.

  1. Cinqueterre Residence (Riomaggiore)

Cinqueterre Residence is een van de meest aanbevolen hotels in de omgeving en wij begrijpen waarom! Je hebt hier je eigen privé-hot tub en zonneterras. Je hebt er een super uitzicht, de ligging is top en er is parking in de buurt. Je kan ook een heerlijk en erg uitgebreid ontbijt bijbestellen. Meer info en boeken.

  1. Hanging Garden (Corniglia)

Deze mooie Cinque Terre-appartementen in Corniglia bevinden zich hoog op een heuvel in het hart van het Nationaal Park, op een steenworp afstand van wandelpaden, winkels, restaurants en zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf het treinstation. Op deze plek vind je de echte lokale Italiaanse charme terug! Meer info en boeken.

  1. Extra: download je gratis reisgids Cinque Terre

Wil je ook niets missen tijdens je vakantie in Ligurië en de Cinque Terre? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ligurië met meer dan 40 bezienswaardigheden en tips van locals. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Ligurië en ga op pad!

Ligurië & Piëmonte

Gratis reisgids Cinque Terre downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 5 juli 2023 - Rina Verbeemen

Allen info over Genua en Cinque Terra. Dank u

- 21 maart 2023 - Ven

cinque terre is top !

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?