Waar overnachten in Kortrijk? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Download fietsgids West-Vlaanderen

Waar overnachten in Kortrijk? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

7 januari 2022 in Kortrijk1 reactie

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Kortrijk heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Kortrijk!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Damier

Hotel Damier is een luxueus viersterrenhotel op de Grote Markt in Kortrijk. De historische gevel van het hotel dateert vanuit 1769 en is een waar herkenningspunt in de West-Vlaamse stad. Bezoekers kunnen gezellig lunchen en dineren in de brasserie/restaurant van het hotel. Een kamer bij Hotel Damier boek je vanaf €149/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. B&B Casablanca

B&B Casablanca bevindt zich in het centrum van Kortrijk. Het shoppingcentrum, de Broeltorens en het Begijnhofpark liggen binnen wandelafstand. Je voelt de warmte van Marokko wanneer je de bed and breakfast binnenstapt. Hier boek je een kamer vanaf €84/nacht. Meer info en boeken.

  1. B&B The View Bis

B&B The View Bis ligt in Bissegem op 3 kilometer van het centrum van Kortrijk. De bed and breakfast ligt in een rustige omgeving met uitzicht op de Leie. De twee luxueuze kamers hebben elk een inloopdouche en een prachtig zicht op de tuin en de Leie. Hier overnacht je vanaf €129/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. B&B OYO

B&B OYO ligt recht tegenover het station van Kortrijk, op wandelafstand van de Grote Markt, het winkelcentrum en de Broeltorens. In de bed and breakfast merk je het comfort van een hotel, gecombineerd met de huiselijke sfeer van een B&B. De drie kamers zijn ruim en modern ingedeeld en hebben elk een eigen badkamer.

Hier overnacht je vanaf €102/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel Messeyne

Het familiehotel, Hotel Messeyne, ligt in het centrum van Kortrijk. De 28 kamers zijn modern en stijlvol ingericht en hebben elk een eigen badkamer. Wie de rust wil opzoeken, na een dag in de levendige stad, kan gebruikmaken van de gratis wellnessfaciliteiten. Hier boek je een kamer vanaf €150/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotel Bell Expo

Hotel Bell Expo is een charmant hotel, gelegen in een rustige buurt, op 2 minuten wandelen van de XPO-hallen van Kortrijk. Het driesterrenhotel heeft 12 tweepersoonskamers en 2 éénpersoonskamers. Een tweepersoonskamer boek je vanaf €105/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. B&B Broel 4

Broel 4 is een charmante en moderne bed and breakfast in het centrum van Kortrijk en ligt aan de onlangs verlaagde leieboorden. Vanuit de B&B heb je zicht op de Broeltorens, die dateren uit de Middeleeuwen. Een kamer boek je hier vanaf €140/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hostel Groeninghe

Hostel Groeninghe ligt op 15 minuten stappen van het Kortrijks station. Voorbijgangers kunnen het immense hostel met rode muren al van ver opmerken. Er zijn kamers voor max. 6 personen met elk een eigen badkamer. Bezoekers kunnen ook gebruikmaken van een vergaderruimte. Een bed in een slaapzaal boek je vanaf €31/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. D-Hotel

D-Hotel telt 44 kamers, een spa-center, een loungebar en drie vergaderruimtes. Het hotel is een historisch erfgoed dat volledig werd gerestaureerd met op het domein een authentieke molen.

Vanuit deze groene omgeving geraak je in 10 minuten tot in het centrum van Kortrijk. Prijzen voor een kamer starten vanaf €91/nacht. Meer info en boeken.

  1. B&B Aurora

B&B Aurora is een gezellige bed & breakfast op 5 minuten van het bruisende stadscentrum. Gasten kunnen relaxen in de wellness en spa, na een dagje stappen in Kortrijk. Een kamer boek je hier vanaf €80/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Kortrijk

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Kortrijk? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. We hebben een complete stadswandeling door Kortrijk uitgewerkt langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden. Download je stadswandeling Kortrijk hier.

Kortrijk stadswandeling

Gratis stadswandeling Kortrijk downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 5 juli 2021 - Linda Janssens

De uitgestippelde wandeling was uiterst goed. We hebben plaatsen gezien waar we anders gewoon aan voorbij gelopen zouden zijn. De beschrijvingen van de bezienswaardigheden, zelfs tot binnen in kerken, en de kleine details op gebouwen zouden ons wellicht niet opgevallen zijn. We waren heel tevreden !

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?