Hoe van Kopenhagen luchthaven naar het centrum? Alle info, tips en tickets

Koop de volledige reisgids voor € 10

Hoe van Kopenhagen luchthaven naar het centrum? Alle info, tips en tickets

17 januari 2022 in Kopenhagen1 reactie

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Kopenhagen te komen?

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Kopenhagen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar het centrum van Kopenhagen te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de luchthaven naar het stadscentrum van Kopenhagen te reizen.

Tip: Boek je tickets of tours in Kopenhagen online

Op citytrip in Kopenhagen? Bespaar geld met een City Pass, hiermee krijg je gratis toegang tot de musea, een boottocht door Nyhavn en kan je gratis het openbaar vervoer gebruiken (incl. boot). De Kopenhagen City Card is beschikbaar van 1 tot 5 dagen, online te koop bij GetYourGuide.

Inhoud artikel

  1. Eindbestemming: CHP - Københavns Lufthavne Kastrup

De luchthaven van Kopenhagen is niet alleen de grootste van Denemarken maar ook van heel Scandinavië. Het vliegveld is gelegen dichtbij de rand van Kopenhagen-stad. Op een kwartiertje rijden ben je al in het centrum.

De luchthaven werd vernoemd naar de plaats waar ze gelegen is. De officiële naam is dus: Copenhagen Airport, Kastrup. De luchthaven is vrij modern en wordt gerekend tot één van de beste luchthavens van Europa. In totaal zijn er drie terminals: Terminal 1 voor binnenlandse vluchten, Terminals 2 en 3 voor internationale vluchten. Je kan gebruikmaken van de gratis shuttlebus tussen de terminals.

Nog op zoek naar inspiratie voor je bezoek aan Kopenhagen? Download onze gratis preview reisgids Denemarken en geniet ten volle van je reis.

  1. Vanaf luchthaven Kopenhagen naar het centrum met het openbaar vervoer

Wil je graag wat geld besparen? Dan kan je best gebruikmaken van het openbaar vervoer in Kopenhagen. Het is mogelijk om vanaf de luchthaven met de trein en de metro naar het centrum te reizen.

Met de metro

  • De metro is de makkelijkste optie, deze rijdt namelijk vaker dan de bus.
  • Het metrostation kan je terug vinden in het noordelijkste punt van Terminal 3.
  • Je volgt best metro M2 (gele lijn) tot het metrostation Kongens Nytorv in het centrum.
  • De reistijd naar het centrum bedraagt ongeveer een klein kwartier.

Met de trein

  • Moet je in de buurt van het centraal station zijn? Dan is het beter om met de trein te reizen.
  • Ook hiervoor ben je ongeveer een kwartier onderweg om het belangrijkste treinstation van Kopenhagen te bereiken.
  • Van hieruit kan je nog kiezen welke richting je uitgaat.
  • Het treinstation bevindt zich ook in Terminal 3.

Met de bus

  • Liever met de bus? Dat kan ook! Er zijn diverse bussen naar het centrum van de stad die vertrekken bij Terminal 3.
  • Ook wanneer je ’s avonds landt zijn er nachtbussen ter beschikking. De nachtbus naar het stadhuisplein, of Radhuspladsen.
  • Een busrit naar de stad duurt 45 minuten, wat een stuk langer is dan met de trein die eigenlijk even duur is.
  1. Vanaf luchthaven Kopenhagen naar het centrum met de taxi

Geen zin om met het openbaar vervoer te reizen of met de shuttlebus van de luchthaven? Dan kan je ook nog altijd kiezen om met een taxi van de luchthaven naar het centrum reizen. Er zijn namelijk genoeg taxi's te vinden bij de luchthaven die je met plezier naar het centrum van de stad brengen.

Wanneer je wilt vertrekken vanaf de luchthaven met een taxi, moet je bij Terminal 3 zijn. Ze staan je op te wachten net buiten de terminal. Het kost ongeveer 300 DKK om van het vliegveld naar het centrum van de stad gebracht te worden. 300 DKK kan je ongeveer gelijk stellen aan 40 euro.

Tip: Je kan ook op voorhand al een taxi reserveren. Voor deze service betaal je misschien wel wat meer. Het voordeel is echter wel dat je niet hoeft te wachten op een taxichauffeur. Wil je graag je taxi of minibus op voorhand boeken? Boek je privé transfer van luchthaven Kopenhagen naar het centrum.

  1. Auto huren op Kopenhagen luchthaven

Verblijf je voor enkele dagen of weken in Kopenhagen? En wil je graag de omgeving van deze kleurrijke stad ontdekken? Dan kan het ook handig zijn om een auto te huren. Verschillende autohuurbedrijven zijn gevestigd op de luchthaven, je kan ze terug vinden bij Terminal 3.

Houd er echter wel rekening mee dat het tijdens het hoogseizoen bijzonder druk kan zijn. Wil je graag zeker zijn? Dan reserveer je best op voorhand je wagen. Wij raden je aan een wagen te huren bij Rentalcars of Sunnycars.

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips bij het huren van een auto op vakantie.

  1. Waar overnachten in Kopenhagen? Onze favorieten

Hotel Axel Guldsmeden

Met stip op 1 onze favoriete hotel in Kopenhagen is Axel Guldsmeden. Dit is een zeer leuk en bijzonder hotel, met een echte wow-factor! Een eco-friendly hotel met het nodige comfort? Het kan.

Axel Guldsmeden is een 4-sterrenhotel waar ze uitpakken met hun nieuwe ideeën en kreeg dan ook een Green Globe certificaat toegewezen. Het hotel ligt in de trendy wijk Vesterbro en hoort bij de top 20 beste hotels in Kopenhagen. Hier logeer je voor € 140/nacht, ontbijt inbegrepen. Klik hier en geniet van deze bijzondere ervaring.

Bedwood Hostel

Op zoek naar een iets goedkopere verblijf in een heel pittoresk gebouw? Kijk dan zeker eens naar het Bedwood Hostel. Dit gezellige 2-sterrenhostel is gelegen vlakbij het historische en toeristische hart van Nyhavn.

Deze hostel vind je in een historisch pand uit 1756 en wordt door bezoekers als top gezien! Nette kamers en erg vriendelijk personeel, bovendien kan je er fietsen huren, ideaal om Kopenhagen te ontdekken op 2 wielen. Kies er voor een privé-kamer of slaap op zaal. Hier slaap je al vanaf €20/nacht. Meer info en boeken klik hier

Nog meer opties om te overnachten?

Wil je graag nog meer adviezen over leuke plekjes om te overnachten? Bekijk onze selectie met onze favoriete hotels en hostels in Kopenhagen.

  1. Hoe geld besparen in Kopenhagen?

  • Bespaar tijd en geld met de Kopenhagen City Card.
  • Je krijgt gratis toegang tot meer dan 80 musea en bezienswaardigheden.
  • Tevens krijg je kortingen bij deelnemende restaurants en activiteiten.
  • De City Card is verkrijgbaar voor een periode van 24, 48, 72 en 120 uur.
  • Koop je City Card online en geniet in alle vrijheid van je bezoek + bespaar flink wat tijd uit aan de kassa's.
  1. Filmpje: de highlights van Kopenhagen

Benieuwd naar hoe Kopenhagen eruitziet? Bekijk alvast dit filmpje waarin je langs de mooiste plekjes van de stad passeert. Om alles zelf te bewonderen, zal je natuurlijk naar hartje Kopenhagen moeten reizen!

  1. Download onze reisgids Denemarken

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Denemarken? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze digitale reisgids Denemarken met een uitgewerkte rondreis van 14 dagen met daarbij ook 3 uitgeschreven stadswandelingen (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Denemarken.

Denemarken

Gratis reisgids Denemarken downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 30 april 2022 - Van den Bussche Carl

De gids die we hebben gedownload was omdat we een city trip hadden gepland in Kopenhagen en het heeft geholpen alles dat beschreven was klopte als een bus. Proficiat met de gids.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?