Groepsreis Jordanië 8-daagse reis in vol pension

Groepsreis Jordanië 8-daagse reis in vol pension

25 april 2024 in Jordanië0 reacties

Reis terug in de tijd in het betoverende Jordanië, de thuisbasis van oude steden, heilige bijbelse plaatsen en adembenemende natuurlijke wonderen. Ervaar de magnifieke rozerode stad van Petra, uitgehouwen in de bergwand duizenden jaren geleden en drijf in het mineraalrijke water van de Dode Zee, waar ook Cleopatra ooit geweest is.

Ga mee met ons en Amazing tours op deze 8-daagse reis in vol pension, er zijn 2 datums beschikbaar:

22 oktober tem 29 oktober 2021

12 november tem 19 november 2021

Dag 1: Vertrek in Brussel naar Amman

Samenkomst in Zaventem. Vlucht met tussenstop naar de Jordaanse hoofdstad, Amman. Verwelkoming door onze lokale gids en transfer naar het hotel. Diner en overnachting in het 7boys hotel of gelijkwaardig.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Dag 2: Amman en de woenstijnkastelen

Ontwaak in Amman en na het ontbijt brengen we een bezoek aan deze stad met o.a de ruïnes van de citadel, een van de oudste continu bewoonde plaatsen ter wereld. We wandelen ook door de levendige souks en nieuwe delen van de hoofdstad.

We lunchen onderweg en reizen verder naar de woestijnkastelen van Kharanah - Amra en Azraq. Overnachting in in het 7boys hotel of gelijkwaardig.

Dag 3: Jerash

Rit naar het noorden naar Jerash, gelegen in de uitlopers van het Gilead gebergte. Het is de thuisbasis van een van 's werelds grootste en best bewaarde Romeinse ruïnes. Dwaal door de zuilengalerijen, torenhoge tempels en ruime pleinen van deze oude stad.

Na het bezoek gaan we noordwaarts naar het middeleeuwse fort Al Rabat van Ajloun, met prachtige oude wallen en een prachtig uitzicht op het platteland voordat we terugkeren naar Amman voor het avondmaal en overnachting.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Dag 4: Madaba – Nebo – Karak

Vandaag gaan we zuidwaarts naar Mount Nebo, waar Mozes volgens de Hebreeuwse Bijbel een glimp opving van het Beloofde Land. Geniet van het prachtige uitzicht op de Dode Zee vanaf de top, en vervolgens gaan we verder naar Madaba, beroemd om zijn Byzantijnse mozaïeken, waaronder de oudste bewaard gebleven kaart van het Heilige Land.

Vervolgens rijden we langs de Koningsweg naar Karak. We bezoeken er het Salaheddin fort. Overnachting in het Oscar hotel of gelijkwaardig.

Dag 5: Petra

Maak je klaar voor een nieuw avontuur. We hebben de hele dag om het fantastische UNESCO Werelderfgoed van Petra te verkennen. De oude stad Petra is een van de nationale schatten van Jordanië en zal zeker een onvergetelijke indruk nalaten. Petra is de erfenis van de Nabateeërs, een nijvere Arabische bevolking die zich meer dan 2000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië vestigde. Petra, dat destijds werd bewonderd om zijn verfijnde cultuur, massieve architectuur en ingenieuze complex van dammen en waterkanalen.

We wandelen er door een kloof genaamd de Siq, langs de Straat van gevels en het uit de rotsen gehouwen theater. Daarna heb je vrije tijd om naar de High Place of Sacrifice te klimmen, de Royal Tombs te bezoeken, of beklim er de 800 treden naar het klooster. Overnachting in het Oscar hotel of gelijkwaardig.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Dag 6: Wadi Rum - Aqaba

Na het ontbijt gaan we verder zuidwaarts naar de wildernis van Wadi Rum, een uitgestrekte glooiend woestijnlandschap van rode zandduinen en torenhoge zandstenen. Tijdens een 2-uur durende tocht met een jeep genieten we van de woestijn; we gaan op zoek naar oude rotstekenigen en zien canyons, spectaculaire rotsformaties en rotsbruggen en het huis van Lawrence of Arabia. Daarna heeft u de keuze om een kameelrit van een uur te maken (optioneel). Verder naar Aqaba voor avondmaal en overnachting in het Raad hotel.

Dag 7: De Dode Zee

Vandaag een ander hoogtepunt van deze reis: de Dode Zee. Eerst stoppen we nog bij de (zout)pilaar van de vrouw van Lot en de grot van Lot. Hierna rijden we naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Het bestaat uit een verscheidenheid aan mineralen met geneeskrachtige eigenschappen. De site heeft zich ontwikkeld tot een kuuroord-achtige hotspot waar de minerale concentratie in de modder wordt gebruikt voor therapeutische en schoonheidsbehandelingen.

Zowel koningin Cleopatra als Sheba zouden de waarde van de plaats hebben gekend en er gebruik van hebben gemaakt. Door het hoge zoutgehalte is er geen leven in het water, vandaar de naam Dode Zee. Het drijven is er heel gemakkelijk en alweer een ervaring om nooit te vergeten. Ga er zeker ook voor een full body moddermasker! Overnachting in het Dead Sea Spa hotel of gelijkwaardig.

Dag 8: Amman - Brussel

Transfer naar de luchthaven. Terugvlucht naar Brussel

Prijs van deze 8-daagse reis

 • Vanaf 8 deelnemers, op basis van een tweepersoonskamer in vol pension volgens programma (avondmaal dag 1 tot ontbijt dag 8) – 1599 euro (prijs van de vlucht is niet inbegrepen). Maximum 12 personen
 • Singeltoeslag: 230 euro pp
 • RICHTPRIJS VLUCHTEN met Turkish Airlines rond de 375 euro pp
 • Licentie reisbureau Travel Experts/BTS Travel: 5985
 • Lid van Garantiefonds Reizen

Inbegrepen

 • Alle geplande bezoeken en inkomgelden voorzien volgens programma
 • Nederlandstalige reisbegeleiding en lokale Engelssprekende gids tijdens de excursies.
 • Alle hotelovernachtingen in goede hotels (3 en 4-sterren)
 • Vol pension

Niet inbegrepen

 • Verzekering
 • Persoonlijke uitgaven en maaltijden niet in het programma vermeld & drank
 • Eventuele brandstoftoeslagen

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?