Waar overnachten in Trieste? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Volledige gids kopen voor € 10

Waar overnachten in Trieste? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

23 juni 2023 in Italië0 reacties

Tijdens je bezoek aan Trieste/Triëst je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Trieste/Triëst. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Seven Historical Suites

Seven Historical Suites bevindt zich in het hart van Triëst, vlakbij het Canal Grande en Piazza Unità, het grootste plein van Europa. Het aparthotel zit gehuisvest in een prachtig 18e-eeuws pand en biedt zowel kamers, suites als appartementen voorzien van alle moderne faciliteiten. De accommodatie beschikt over een eigentijds interieur met enkele kostbare kunstwerken. Meer info en boeken.

  1. DoubleTree By Hilton Trieste

DoubleTree By Hilton Trieste ligt in het centrum van de stad. Het charmehotel heeft zijn originele fresco-plafonds en marmeren interieurs door de jaren heen behouden en biedt ruime, moderne kamers voorzien van een eigen badkamer en airconditioning. 's Ochtends kan je genieten van een continentaal ontbijt of een ontbijtbuffet alvorens je de stad gaat verkennen. Na een heerlijke maaltijd in het eigen restaurant kan je nog enkele uren vertoeven in het spacentrum met sauna of de fitnessruimte. Meer info en boeken.

  1. Hotel Riviera & Maximilian's

Verblijf je liever buiten het centrum van de stad? Hotel Riviera & Maximilian's bevindt zich op 9 km van het historische centrum van Triëst. Het 4* hotel is idyllisch gelegen aan de kust bij Triëst, op wandelafstand van het prachtige kasteel Miramare en de baai bij Grignano. Alle moderne kamers bieden uitzicht op zee en bevinden zich in een gerenoveerd gebouw dat dateert uit 1898, of in een nieuwe vleugel met grote panoramische ramen.

In het panoramische restaurant Le Terrazze worden lokale specialiteiten en verse vis en schaal- en schelpdieren geserveerd. Tijdens de zomermaanden kan je heerlijk dineren op het terras bij zonsondergang. Van eind mei tot half september kan je gebruikmaken van het privéstrand dat je kan bereiken met een lift. Liever wat ontspannen in het hotel? Dan kan je enkele uren vertoeven in het panoramisch wellnesscentrum met sauna en Turks bad. Meer info en boeken.

  1. Forvm boutique Hotel

Forvm Boutique Hotel ligt in het historische centrum van Triëst, op een steenworp afstand van Piazza della Borsa en het Canal Grande. Het 3* hotel beschikt over elegante, klassiek ingerichte kamers met gratis WiFi. Geniet samen van een hapje in de bar of ga lekker dineren in een van de gezellige restaurants in de buurt van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Victoria Hotel Letterario

Victoria Hotel Letterario is een modern en elegant hotel gevestigd in een 19e-eeuws gebouw in het centrum van Triëst, op 10 minuten wandelen van de Piazza dell'Unità d'Italia. Het 4* hotel combineert traditionele architectuur met luxe meubilair en moderne faciliteiten, waaronder WiFi in alle ruimtes. Je overnacht in een van de ruime kamers voorzien van een elegante parketvloer en een lcd-tv met internationale zenders. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een lekker ontbijt bestaande uit zoete en hartige opties.

Wie even wil ontspannen kan terecht in het wellnesscentrum met sauna, Turks bad, hot tub en douche met chromotherapie. Ben je op rondreis? Dan is het handig om te weten dat je kan parkeren tegen een toeslag en reserveren een vereiste is. Meer info en boeken.

  1. The Modernist Hotel

The Modernist Hotel ligt in het centrum van Triëst, op een steenworp afstand van het kasteel van San Giusto. Het 4* hotel biedt moderne, designvolle kamers voorzien van alle luxe en comfort dat je kan wensen. Sommige kamers beschikken ook over een eigen balkonnetje. Iedere ochtend serveert het hotel een continentaal ontbijt en een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. DOM1872 apartments

Verblijf je liever in een appartement zodat je kan gaan en staan waar en wanneer je wil? Dan is DOM1872 apartments misschien wel iets voor jou. Het appartement ligt midden in het centrum van Triëst en biedt accommodatie voor 2 personen. Het appartement is ruim en beschikt over een elegant interieur en moderne meubels. Verder biedt het gratis WiFi, airconditioning en huishoudelijke voorzieningen, zoals een magnetron, een waterkoker en een wasmachine. Meer info en boeken.

  1. NH Trieste

Hotel NH Trieste ligt op een steenworp afstand van het treinstation en de haven van Triëst en biedt comfortabele accommodatie met gratis WiFi. De kamers op de bovenste verdiepingen bieden uitzicht op de stad of de Adriatische Zee. Iedere ochtend kan je de dag goed beginnen met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. 's Avonds kan je dan weer genieten in het sfeervolle restaurant van internationale gerechten en lokale recepten.

Het hotel ligt op 400 meter van de Piazza dell'Unità d'Italia, Europa's grootste plein met uitzicht op zee. Wil je graag de omgeving beter leren kennen? Dan kan je bij het personeel altijd terecht voor wat nuttige toeristische informatie en aanbevelingen voor restaurants. Meer info en boeken.

  1. Grand Hotel Duchi d'Aosta

Mag het al eens wat luxueuzer zijn? Dan is het Grand Hotel Duchi d'Aosta misschien wel wat je zoekt. Het Grand Hotel Duchi d'Aosta is een 5* hotel gelegen aan het Piazza Unità d'Italia, het meest indrukwekkende plein van Triëst dat uitkomt op de zee. Het hotel biedt luxe accommodatie en een stijlvolle sfeer van vroeger.

Je overnacht in ruime kamers die werden ingericht met klassieke, antieke meubels. Na een dag vol plezier, kan je nog even nagenieten in een van de 2 restaurants van het hotel die bekroond zijn met Michelinsterren. Verder kan je iedere ochtend genieten van een heerlijk ontbijt dat onder meer bestaat uit versgebakken zoete deegwaren in een elegante eetruimte. Meer info en boeken.

  1. CASA Room Apartments Diaz 8

Of verblijf in het CASA Room Apartments Diaz 8. Dit appartement biedt accommodatie voor 2 tot 4 personen in het centrum van de stad. Iedere unit beschikt over een gezellige woonkamer, slaapkamers, een eigen badkamer, airconditioning, een flatscreen-tv en een koelkast. Sommige accommodaties hebben een volledig uitgeruste keuken met een magnetron en een kookplaat zodat je zelf je diner kan klaarmaken.

De accommodatie ligt dicht bij topbezienswaardigheden zoals het Piazza Unità d'Italia, de haven van Triëst en het kasteel San Giusto, de ideale uitvalbasis. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis reisgidsen Noord-Italië

Wil jij ook graag Noord-Italië zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

MilaanEmilia-Romagna & GardameerPiëmont en LiguriëDolomieten & Zuid-TirolVenetië
Reisgids MilaanReisgids Emilia-Romagna & GardameerReisgids Piemont en LiguriëReisgids Dolomieten en Zuid-TirolReisgids Venetië
Smartphone fotografie

Gratis gids Smartphone fotografie downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?