10 x mooiste glampings in Italië: Onze favorieten van goedkoop tot luxe 2024

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste glampings in Italië: Onze favorieten van goedkoop tot luxe 2024

13 juli 2021 in Italië0 reacties

Zin om middenin de natuur te slapen, maar dan wel met de nodige luxe die je gewoon bent? Dan is glamping iets voor jou!

Glamping, dat is het vrije gevoel van kamperen met de luxe en het comfort van een hotelkamer of een vakantiehuisje. En ook in Italië zijn er verschillende plekken waar je kan overnachten in een unieke glamping.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor glamping in Italië? Wij zetten alvast onze favoriete, mooiste glampings op een rijtje.

Inhoud artikel

  1. Rancone Lodges

Logeren op een camping maar met alle luxe en comfort? Verblijf dan zeker eens op de glamping Rancone Lodges, gelegen op een prachtig landgoed aan de oevers van de rivier de Serchio in de Garfagnana, Toscane. Dit is een authentiek stukje Italië waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan en waar het toerisme nog niet erg actief is. De ideale plek dus om even te ontsnappen aan alle drukte!

Je verblijft hier in luxe tenten die voorzien zijn van alles wat je maar kan wensen. En langs de rivier is het heerlijk vertoeven op een van de comfortabele ligbedden terwijl de kinderen zich urenlang vermaken met het bouwen van dammen. Of je kan ook een duik nemen in het zwembad. Of als je een actievere vakantie wenst, heeft de omgeving veel te bieden! Meer info en boeken.

  1. Ursa Major Bubble

Wil je graag ergens middenin de natuur overnachten in een bijzondere accommodatie? Dan raden we je een verblijf in de Ursa Major Bubble aan! Dit is ongetwijfeld een verblijf dat je nooit zal vergeten. Deze transparante bubbel ligt in Camporgiano en biedt moderne accommodatie, voorzien van alle nodige comfort.

Word wakker door het gefluit van de vogels, en de prachtige zon die op je bubbel schijnt. Open de deuren en geniet van de prachtige omliggende natuur. Lees een goed boek in de hangstoel met een heerlijk glaasje wijn of kruip lekker samen in de hot tub! Meer info en boeken.

  1. Caravan Park Sexten

Even je batterijen opladen? Verblijf in het prachtige natuurgebied Zuid-Tirol Sexten. Caravan Park Sexten biedt de meest adembenemende glampings aan met uitzicht op de Dolomieten en het Pustertal. Wat dacht je van een prachtige boomhut, een mobile home met een whirlpool en een tuin met aromatische kruiden? Word wakker in je eigen privétent voorzien van alle nodige luxe en geniet van het geluid van een kabbelende beek en de prachtige omgeving. Wil je graag nog meer ontspannen? Trek dan even terug in de wellness en maak gebruik van de sauna, hot tub en het Turks bad. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Montescudaio

Het natuurhuisje in Montescudaio is genesteld in een biologische boerderij, waar de verhuurders olijfolie produceren en waar de natuur een magische speeltuin biedt voor de jongeren. Het huis is gevestigd in de buurt van het kleine dorpje Montescudaio, op slechts een paar kilometer van de prachtige stranden van Costa degli Etruschi en dicht bij de meest beroemde bezienswaardigheden van Toscane.

Het natuurhuisje is een mooi huis, omgeven door het bos en het veld met uitzicht op de Toscaanse kust. In het huis vind je onder andere twee slaapkamers, een badkamer en een woonkamer met keuken. In de zomer bereiden de verhuurders een heerlijk ontbijtbuffet met verse, lokale en biologische producten voor. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Ispica

Il Glamping is gelegen op een biologische familieboerderij. Als gast ben je hier altijd betrokken bij landbouwactiviteiten en heb je direct contact met de omliggende ongerepte natuur. De glampingtenten zijn volledig eco-duurzaam en maken gebruik van gerecycleerde materialen. Iedere ten is uitgerust met comfortabele bedden, airconditioning en een volledig uitgeruste keuken en badkamer. Heerlijk zo'n glampingtent die ondergedompeld zit in het groene landschap van het ongerepte Ispische gebied. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Monterotondo Marittimo

Te midden van een eeuwenoud bos van een boederij, vind je deze sfeervolle glampingtent. Het natuurhuisje in Monterotondo Marittimo biedt een privé patio met tafel en stoelen zodat je gezellig samen kan buiten eten bij mooi weer, een keukenhoek met gasfornuis en eigen gootsteen. Ook is er een zwembad met verschillende solariumzones aanwezig zodat je bij warme temperaturen een frisse duik kan nemen. Meer info en boeken.

  1. Glamping Canonici di San Marco

In het fascinerende landelijke landschap van Mirano omringt door inheemse bomen en eeuwenoude boomgaarden, zorgt Glamping Canonici di San Marco voor een onvergetelijk verblijf. 's Ochtends begin je de dag met een stevig ontbijt met onder andere heerlijke huisgemaakte desserts bereidt met oude familierecepten. Nadien kan je even ontspannen op de elegante binnenplaats met uitzicht op de 17-eeuwse Barchessa.

De tenten zijn voorzien van alle nodige comfort en werden ingericht in Venetiaanse stijl. In de oude wijnmakerij kan je genieten van ambachtelijke wijnen van lokale producenten. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Gorzegno

In het hart van de authentieke Alta Langa, vind je deze bijzondere glampingaccommodatie. Hier ben je even weg van de totale chaos in de stad en geniet je van de natuur, rust en stilte. Het natuurhuis in Gorzegno is gelegen op de typische terrassen van Langa. Vanuit je transparante tent geniet je van een fantastisch uitzicht. Het omliggende terrein is zo'n 10 hectare groot, ideaal om te verdwalen in het bos of gezellig te picknicken. Meer info en boeken.

  1. Camping Village Santapomata

Camping Village Santapomata bevindt zich in Rocchette, op 10 minuutjes rijden van Castiglione della Pescaia. Deze camping biedt mini lodge-tenten bestaande uit een elegante slaapkamer, een patio en een gezellige beachbar. De lodgetenten zijn zeer dicht bij de kust gelegen. Ideaal dus om even een late strandwandeling te maken. Meer info en boeken.

  1. Weekend Glamping Resort (San Felice del Benaco)

Het Weekend Glamping Resort biedt een uniek panoramisch uitzicht op het Gardameer en de Golf van Salò. Het resort is omringd door olijfgaarden en is gelegen in het betoverende gebied van San Felice del Benaco op een paar kilometer van de meest fascinerende gebieden van het Gardameer.

Weekend Glamping Resort biedt luxueuze ingerichte stacaravans, chalets, avontuurlijke Glamping accommodaties en staanplaatsen! Je kan zelf kiezen in welk soort accommodatie je wil verblijven. Het is het ideale verblijf om in contact te zijn met de natuur, in een ontspannen sfeer. Kortom perfect om te genieten met uw partner en familie. Meer info en boeken.

  1. Mis niets: download onze gratis reisgids Toscane

Wil je niets missen tijdens je vakantie in Toscane? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen + volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Toscane en ga op pad!

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?