12-daagse rondreis Iran: ontdek betoverend Perzië

12-daagse rondreis Iran: ontdek betoverend Perzië

28 april 2020 in Iran0 reacties

Iran is alles behalve wat je je ervan op voorhand had ingebeeld en alleen al daarom is het een fascinerend land om te bezoeken. Kijk verder dan de onheilspellende nieuwsberichten en laat je verrassen door dit boeiende en magische land. Iran ontvangt zijn bezoekers met open armen en mede daardoor zal het land ongetwijfeld een plaats in je hart veroveren.

Reisroutes ism Amazing Tours: Rondreis Iran
12-daagse rondreis van 12 tot 23 november 2020 (groepsreis)

Inhoud artikel

 1. Dag 1: Brussel - Istanboel - Teheran (12/11)

We komen samen in Zaventem. Met Turkish airlines (onder voorbehoud) vliegen we via Istanboel naar Teheran. Bij aankomst op de luchthaven van Teheran worden we begroet door de Ayatollahs Khomeini en Khamenei en worden we naar ons hotel gebracht.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

 1. Dag 2: Teheran (13/11)

Onze ontdekking van Teheran begint bij het Golestan paleis, het paleis van de bloemen. We vervolgen onze tocht richting het juwelenmuseum, waar we ons vergapen aan de kroonjuwelen van de voormalige sjahs. Voor een lunch trekken we per metro naar Darband. Deze charmante wijk van Teheran ligt tegen een rots gebouwd aan de voet van het Alborz-gebergte en loopt over van de gezellige restaurantjes.

Vervolgens bezoeken we de Azadi-toren, het symbool van het hedendaagse Teheran. Vanop de top hebben we een mooi uitzicht over de stad. De dag sluiten we af in Ab O Atash, één van de vele parken van Teheran. Dit park wordt door de Tabiat-wandelbrug verbonden met het Taleghani-park.
We overnachten in het hotel Grand Ferdowsi international (of gelijkwaardig).

 1. Dag 3: Teheran - Kashan, 246km (14/11)

Deze ochtend bezoeken we bezienswaardigheid nummer 1 in Teheran, de voormalige ambassade van de Verenigde Staten, oftewel “het spionnennest”. De anti-Amerikaanse propaganda springt hier in het oog. Na dit bezoek vertrekken we uit Teheran. Bij het verlaten van de stad bezoeken we de tombe van Ayatollah Khomeini. Dit megacomplex is een gedenkplaats voor de Ayatollah. Hij heeft dit laten bouwen als een ontmoetingsplek voor de Iraniërs.

We vervolgen onze weg naar Kashan, een verademing na het drukke Teheran. We bezoeken de markt van Kashan en nemen een kijkje in de Agha Bozorg moskee, de enige moskee ter wereld met 5 verdiepingen. In de buurt van deze moskee liggen tal van restaurantjes met een leuk dakterras.

We overnachten in het Negarestan hotel (of gelijkwaardig).

 1. Dag 4: Kashan - Abyaneh - Isfahan, 261km (15/11)

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan een van de vele oude handelshuizen van Kashan, Borujerdi house. Vervolgens bezoeken we nog de Fin-tuinen. Die worden beschouwd als het klassieke voorbeeld van de Perzische tuin, die symbool staat voor hoe men het paradijs zag.
Tussen Kashan en Isfahan ligt het bergdorpje Abyaneh, één van de bekendste toeristische attracties van Iran. De rode lemen huisjes typeren het dorp. Daarnaast leeft de bevolking er een traditioneel bestaan met hun eigen klederdracht. De lichte en gekleurde hoofddoeken van de vrouwen vallen het meeste op.

Eindbestemming van de dag is Isfahan. Na check-in en diner gaan we een kijkje nemen bij de verlichte brug Si o se. Schrik niet als je wordt uitgenodigd een lied te zingen in 1 van de 33 bogen van de brug.

We overnachten in het Safir hotel (of gelijkwaardig).

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

 1. Dag 5: Isfahan (16/11)

Onze eerste dag in Isfahan starten we met een bezoek aan de vrijdagsmoskee. Deze staat naast een lokale markt, waar je de lokale sfeer heel goed kan opsnuiven.

Vervolgens gaan we naar hét kippevelmoment van de dag, het Imamplein. Dit is het tweede grootste plein ter wereld, na het Rode Plein. We lunchen in de buurt rond het plein en bezoeken de moskee van de Sjah, de Sjeikh Lotfullah moskee en het Ali Qapu-paleis. Vanop het balkon van dit paleis geniet je van een panoramisch zicht op het plein. We sluiten deze memorabele dag af met een bezoek aan het Chahel Sotoun paleis, waar Abbas I de Grote zijn gasten ontving.

We overnachten opnieuw in het Safir hotel (of gelijkwaardig).


 1. Dag 6: Isfahan (17/11)

Vandaag steken we de brug Si o se over om de andere oever van de Zayandeh-rivier te ontdekken. In dit gedeelte van de stad heb je een ander gevoel. Hier ligt de Armeense wijk met de prachtige Vank-kathedraal. In het sprookjesachtige interieur van deze kathedraal kan je wonderbaarlijke schilderwerken, houtsnijwerk en tegelwerkjes aanschouwen.

We wandelen door de Armeense wijk Jolfa en nemen een lunch. Zoals veel andere steden in Iran is ook Isfahan gezegend met een schitterende ligging aan de voet van een gebergte. We kunnen de Soffeh-berg niet links laten liggen, want die biedt ons prachtige vergezichten over de stad.
De 400 meter hoge berg is omringd met een legendarisch park waar je een wandeling van 3 kilometer naar de top kan maken. Wil je liever relaxen en genieten van de omgeving? Dan kan je kiezen voor de kabelbaan die je naar de top en terug brengt. Daarna kan je in een van de vele bowlingbanen, theehuizen en restaurantjes even nagenieten.

We overnachten opnieuw in hotel Safir (of gelijkwaardig).

 1. Dag 7: Isfahan - Nain - Yazd, 313km (18/11)

We verlaten Isfahan om naar de woestijnstad Yazd te trekken. Yazd is volgens velen de oudste stad ter wereld die nog steeds bewoond is. Voor we in Yazd aankomen, maken we een stop in Nain, eveneens gelegen in het midden van de woestijn. Hier maken we voor de eerste keer kennis met de windtorens, de airco van de oudheid. We bezoeken ook het Narenj-kasteel. Dit kasteel ligt op de top van een heuvel en biedt een mooi uitzicht op de rondliggende woestijn.


In de vooravond komen we dan aan in Yazd en maken we een wandeling door de steegjes van de oude stad. Sommige zijn zo smal dat je elkaar niet kan passeren zonder een babbeltje te slaan: de vriendschapsteegjes. Na de wandeling genieten we van een diner op één van de dakterrassen met uitzicht op Yazd. Om de avond in schoonheid af te sluiten bezoeken we het verlichte Chakhmaq-complex.

We overnachten in het Dad hotel (of gelijkwaardig).

 1. Dag 8: Yazd (19/11)

Deze voormiddag staat in het teken van het Zoroastrisme, de eerste staatsgodsdienst van Perzië. We bezoeken de vuurtempel van het Zoroastrisme en ook de torens van de stilte. Dit waren de begraafplaatsen van de zoroasters.

Vervolgens bezoeken we de tuinen Dolat Abad. Hier vind je de hoogste windtoren van de omgeving. We nemen ook zeker een kijkje in het gebouw, want daar zorgen de gekleurde ramen en het zonlicht voor een mooi lichtspel. Na de lunch trekken we de Bafgh-woestijn in. We maken een wandeling en genieten van de mooie zonsondergang in de woestijn. Voldaan keren we terug naar het Dad hotel (of gelijkwaardig).

 1. Dag 9: Yazd - Pasargadae - Naqsh - I Rustam - Persepolis - Shiraz, 445 km (20/11)

Vandaag staat in het teken van het roemrijke verleden van het Perzische rijk. We rijden vanuit Yazd richting Shiraz, met een aantal indrukwekkende stops onderweg. Eerst en vooral bezoeken we de graftombe van Cyrus de Grote in Pasargadae. Hij behoorde tot de dynastie van de Achaemeniden en stichtte rond 550 v Christus het eerste echte Perzische rijk. Als voorsmaakje voor Persepolis bezoeken we ook Naqsh-I Rustam. Dit zijn de graven van vermoedelijk Darius I, Darius II en nog een aantal voormalige Sjahs.

Uiteindelijk komen we dan bij het absolute hoogtepunt : Persepolis. Hét symbool van het oude Perzische rijk onder Darius I. Het was ‘de audiëntiezaal’ om andere staatshoofden te ontvangen en imponeren. Voldaan rijden we vanuit Persepolis nog een uurtje om ’s avonds Shiraz te bereiken.

We overnachten in Zandiyeh hotel (of gelijkwaardig).

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

 1. Dag 10: Shiraz (21/11)

De naam Shiraz doet meteen denken aan de druivensoort, ook wel de Syrahdruif genoemd, maar we zijn hier niet om wijn te proeven – er geldt hier namelijk een alcoholverbod. We komen hier wel om onder andere de prachtige Nasr-al Molk moskee te bezoeken. De gekleurde ramen van de moskee spelen een feëeriek en kleurrijk lichtspel met de ochtendzon. Na die natuurlijke lichtshow wandelen we van de moskee naar het mausoleum van Sjah Tsjeragh. De grootsheid van dit complex maakt een diepe indruk.

Vervolgens bezoeken we het oude centrum van Shiraz met de Karim Khan citadel, de Vakil moskee, Vakil bazar en het Vakil badhuis. Al die gebouwen verwijzen naar het Shiraz van de 18e eeuw en de toenmalige vakil Karim Khan, een soort regent.

We overnachten opnieuw in het Zandiyeh Hotel (of gelijkwaardig).

 1. Dag 11: Shiraz (22/11)

Vandaag wordt een poëtische dag. We brengen een bezoek aan de graftombes van 2 bekende dichters van Shiraz: Hafez en Saadi. De Shirazi aanbidden hun dichters en bezoeken dan ook graag deze 2 graftombes en hun tuinen om er romantiek te vieren en poëzie te beleven.

Als afsluiter bezoeken we de Eram-tuin. Deze typisch Perzische tuin is een pareltje en werd aangelegd in de 11e eeuw. Eram betekent hemel, een prachtige plaats om onze reis af te sluiten. De rest van de dag is er vrije tijd om de laatste souvenirs te kopen en het vertrek voor te bereiden. We sluiten de dag af met een laatste heerlijk diner.

We overnachten opnieuw in het Zanidyeh Hotel (of gelijkwaardig)

 1. Dag 12: Shiraz - Brussel (23/11)

Iets na middernacht worden we naar de luchthaven van Shiraz gebracht en vliegen we terug naar Brussel. Het einde van een onvergetelijke reis.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

 1. Reisvoorwaarden en prijs

Prijs

Vanaf 6 deelnemers, op basis van een tweepersoonskamer: richtprijs 2190 euro per persoon
Vanaf 12 deelnemers, op basis van een tweepersoonskamer: richtprijs 1820 euro per persoon

Inbegrepen in de prijs:

 • Luchthaventransfers in Iran
 • Alle verplaatsingen, zowel met openbaar vervoer als met privé-vervoer
 • Alle geplande bezoeken en inkomgelden
 • Begeleiding door een lokale gids en een Nederlandstalige reisleider
 • Alle hotelovernachtingen in 4 en 5-sterrenhotels
 • Vol pension
 • Visumaanvraag

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vlucht Brussel - Teheran en Shiraz - Brussel, onder voorbehoud met Turkish airlines (richtprijs tussen 475 en 650 euro per persoon)
 • Visum fee (50 euro per persoon onder voorbehoud)
 • Verzekering (een bewijs van reisbijstandsverzekering in het Engels moet je voorzien)
 • Fooi voor de lokale gids en de chauffeur
 • Persoonlijke uitgaven (reken op ongeveer 150 euro per persoon)
 • Eventuele brandstoftoeslagen

Betaling:

Bij akkoord en boeking bedraagt het voorschot 30%. 2 maanden voor afreis volgt de slotfactuur.
Licentie reisbureau Travel Experts/BTS Travel: 5985
Lid van Garantiefonds Reizen

 1. Meer info aanvragen of inschrijven voor deze rondreis

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?