De 15 x mooiste Hotels in Ierland voor je rondreis: waar verblijven?

Volledige reisgids kopen voor € 10

De 15 x mooiste Hotels in Ierland voor je rondreis: waar verblijven?

25 juli 2023 in Ierland1 reactie

Tijdens je rondreis door het prachtige Ierland heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast de mooiste hotels in Ierland in een overzicht gezet! Je kan onderstaande hotels boeken, deze zijn speciaal uitgekozen samen met onze rondreis door Ierland.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. The Merrion Hotel (Dublin)

Kom verblijven in The Merrion Hotel in het hart van Dublin. Dit bekroonde 5-sterrenhotel heeft enorm veel te bieden: een restaurant met 2 Michelin-sterren, een overloopzwembad, luxe spa-en schoonheidsbehandelingen en meer!

Je hoeft je niet ver te verplaatsen om de stad te verkennen. Het Merrion bevindt zich tussen het Merrion Square Park en St. Stephen's Green. Trinity College in Dublin is bereikbaar in 10 minuten lopen en de Nationale Galerij van Ierland in slechts 5 minuten lopen. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Kilkenny Inn (Kilkenny)

Het sprookjesachtige Kilkenny Inn Hotel biedt uitzonderlijke kwaliteit op een geweldige locatie. De grote bars, het nachtleven, het theater, de restaurants, winkels en toeristische bezienswaardigheden vind je allemaal op 2 tot 3 minuten lopen van het hotel.

De eigen Kernel Bar & Kitchen serveert ontbijt, lunch en diner en biedt een uitgebreid menu voor zowel lokale bewoners als hotelgasten. Meer info en prijzen via deze link.

  1. The River Lee Hotel (Cork)

The River Lee Hotel ligt aan de oever van de rivier de Lee, op 5 minuten wandelen van het centrum van Cork. Daar kan je de Saint Fin Barre's kathedraal bezoeken en ook de Beamish-brouwerij vind je in de buurt. Natuurlijk mag je ook het beroemde Cork Opera House niet vergeten.

Het hotel biedt eveneens de mogelijkheid om aan fitneslessen deel te nemen volgens schema, of je kan op je gemak gebruikmaken van de fitnessruimte. Meer info en prijzen via deze link.

  1. West Cork Hotel (Skibbereen)

Een mooi uitzicht op de rivier de Ilen heb je in het West Cork Hotel, dat al sinds 1902 bestaat. Het combineert historische elementen met moderne faciliteiten, zo krijg je het beste van twee werelden.

Kom zeker ook langs in De Ilen Bar voor lekkere snacks en maaltijden. Je kunt er ook terecht voor lunchpakketten. Meer info en prijzen via deze link.

Geweldig vriendelijk personeel! Eigenaar liep elke ochtend de tafeltjes af om te kijken of het ergens aan ontbrak.
  1. Killarney Dromhall Hotel (Killarney)

Het majestueuze Dromhall Hotel ligt op 10 minuten lopen van de renbaan van Killarney en het stadscentrum. Het hotel heeft een restaurant, Kayne's Bistro en tijdens je verblijf heb je toegang tot het wellnesscentrum Club Santé. En dat is nog niet alles! In het zwembad van het hotel kan je een verfrissende duik nemen en in het Abbey Restaurant kan je je tegoed doen aan maaltijden gemaakt met de beste lokale ingrediënten.

Vanaf het hotel is het zowel naar het Fitzgerald Stadium als het Ross Castle nog geen 5 minuten rijden. De luchthaven van Farranfore ligt op 10 minuten rijden. Meer info en prijzen via deze link.

  1. The Ashe Hotel (Tralee)

In het hartje van de historische stad Tralee vinden we The Ashe Hotel. Dit hotel wordt door een familie beheerd en ligt in het stadscentrum, waar tal van winkels, cafés en restaurants te vinden zijn. De gastronomische pub serveert overheerlijke Ierse maaltijden, bereid met voornamelijk lokale ingrediënten. Er zijn ook cocktails, wijnen, ambachtelijke bieren en een speciale selectie koffies te verkrijgen. Voor ieder wat wils!

Nabijgelegen bezienswaardigheden zijn onder meer het natuurreservaat Tralee Bay Wetlands en het Samsa Tire National Folk Theatre, beide gelegen op nog geen 5 minuten rijden. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Ashford Court Boutique Hotel (Ennis)

Het eenvoudige maar verzorgde Ashford Court Boutique Hotel is ideaal gelegen in een rustige woonwijk. Het is de perfecte uitvalsbasis om Ennis te ontdekken! In de omgeving kan je golfen of winkelen in de vele interessante boetieks, modehuizen, ambachtelijke zaakjes en souvenirwinkels.

Bovendien kan je met de boot naar de populaire Aran-eilanden van Doolin varen, één van de meest bezochte toeristische bezienswaardigheden in Ierland. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Park House Hotel (Galway Galway)

Het Park House Hotel verwelkomt jou hartelijk. Het hotel combineert de warmte en persoonlijkheid van een boetiekhotel met de luxe van een viersterrenaccommodatie. Kom smullen van heerlijke huisgemaakte gerechten met lokale producten in het bekroonde Park Restaurant. Je kan ook ontspannen in de Boss Doyle's Bar, waar er altijd ambiance is!

Naast het hotel is het plaatselijke toeristenbureau waar je excursies kunt boeken naar o.a. Connemara of de Cliff of Moher. Op niet meer dan 200 meter vind je het treinstation van Galway en Eyre Square. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Hotel Westport (Westport)

In het goed gelegen Hotel Westport is er heel wat te doen: je kan fitnesslessen nemen, uitrusten in de spa, de sauna of het stoombad, zwemmen in het grote zwembad of het loungezwembad en meer! Je kleine kapoen kan zich ook vermaken in het speciale kinderzwembad.

Voor wijnkenners is het Islands Restaurant van Hotel Westport een paradijs: het biedt namelijk een uitgebreide wijnkaart met kwaliteitsvolle wijnen uit de hele wereld. In de Maple Bar kan je daarnaast ook proeven van lokale ambachtelijke bieren en Ierse gins. Meer info en prijzen via deze link.

  1. The Glasshouse (Sligo)

Begin je dag met een compleet Iers ontbijt in The Glasshouse, aan de rivier de Garravogue in het centrum van Sligo. Het beschikt over een restaurant bekroond met een AA Rosette en een fitnessruimte.

O'Connell Street, de belangrijkste straat in Sligo, en het WB Yeats Memorial Building liggen beide op 2 minuten loopafstand. Het treinstation van Sligo bevindt zich op minder dan 10 minuten loopafstand, en het theater Hawks Well ligt op 5 minuten stappen van het hotel. Ver hoef je dus niet te lopen om niets te missen van je bezoek! Meer info en prijzen via deze link.

  1. Da Vinci's Hotel (Derry)

Da Vinci's Hotel is gunstig gelegen op ongeveer 1,5 km van het centrum van Derry, en dicht bij alle belangrijke routes om de stad in en uit te gaan. In slechts 20 minuten wandel je langs de schilderachtige waterkant van het hotel naar het centrum van Derry. Bij de receptie krijg je bovendien tips over de stad.

Je kan dineren in de bekroonde traditionele Ierse hoofdbar van het Da Vinci's Hotel. Daar kan je genieten van smaakvolle gastro-pubmaaltijden terwijl je kennismaakt met de lokale bevolking. Meer info en prijzen via deze link.

  1. The Stormont Hotel (Belfast)

Boven de groene tuinen van Stormont Castle en recht tegenover het Noord-Ierse parlement vind je The Stormont Hotel. Het ligt niet ver van het centrum van Belfast en ook de spectaculaire Ards Peninsula is dichtbij, op maar 20 minuten rijden. Voor wie graag golft, zijn er in de buurt meer dan twintig golfbanen.

Het vriendelijke personeel, het lekkere eten, de verfrissende cocktails en de mooie omgeving zorgen ervoor dat jij het hier volledig naar je zin hebt! Meer info en prijzen via deze link.

  1. Westcourt Hotel (Drogheda)

Beleef een onvergetelijke ervaring in het Westcourt Hotel! Een zeer verzorgd hotel met behulpzame medewerkers bij wie je steeds terecht kunt.
Je hebt gratis toegang tot de sfeervolle Earth Nightclub en kunt smakelijke gerechten bestellen in de West29 Restolounge. In de bar kan je relaxen en meezingen met de live-muziek.

In de buurt kan je gezellig gaan shoppen in de verscheidene winkelcentra en het stadscentrum van Drogheda bezoeken. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Clayton Hotel (Limerick)

In het idyllische Clayton Hotel word jij vorstelijk verwend. Laat alle spanning van je afglijden in het stoombad, het bubbelbad of de sauna. Je smaakpapillen worden geprikkeld in de Grill Bar & Restaurant met fijne grillspecialiteiten. De andere eetgelegenheid, het Waterfront Restaurant, beschikt over glazen wanden over de gehele breedte met goed uitzicht op de rivier de Shannon.

De accommodatie ligt naast de grote snelweg M7 en kan je dus gemakkelijk bereiken met de auto, op 20 minuten van de luchthaven Shannon. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Midlands Park Hotel (Portlaoise)

Het luxueuze Midlands Park Hotel is een 4-sterren hotel in het centrum van Portlaoise, met bus en trein in de directe omgeving. Zo kan je je snel verplaatsen in de omgeving.
Je komt hier voor het grote zwembad, het bubbelbad, de schoonheidsbehandelingen, de kids club en de waaier aan gastronomische keuzes. Zo kan je smullen in het Franse steakhouse, typisch Ierse gerechten proeven in het intieme Triog Restaurant of ontspannen in de bar met een hapje en een drankje.

In de buurt vind je het shoppingcenter van Whitewater en je kan eveneens golfen. Kortom, dit hotel is zeker een bezoekje waard! Meer info en prijzen via deze link.

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Mis niets tijdens je vakantie in Ierland met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Ierland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ierland met 187 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Ierland met een stadswandeling van Dublin.

Ierland

Gratis reisgids Ierland downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 24 maart 2023 - Ronny Storms

Zeer informatief, goed geïllustreerd. Toch vrij dure aanbevelingen We gaan het ontdekken!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?