Waar overnachten in Kreta? 20 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Kreta? 20 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

13 februari 2023 in Griekenland1 reactie

Overzicht met de mooiste hotels & resorts op het Griekse eiland Kreta

Tijdens je bezoek aan het Griekse eiland Kreta, heb je natuurlijk ook een aangenaam verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Kreta.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Kaartje waar overnachten op Kreta?

  1. Overnachten in de hoofstad, Heraklion

Heraklion is de grootste stad op Kreta, een drukke en hectische plek, maar met een aantal mooie toeristische trekpleisters. Hoewel de stad niet bepaald de meest relaxte bestemming op het eiland is, is het wel de moeite waard wat tijd uit te rekken om de historische noordoostelijke hoek en de oude stad te verkennen. Er zijn sfeervolle, oude steegjes om in te verdwalen, een leuke markt en indrukwekkende versterkingen. Bekijk het volledige aanbod hotels in Heraklion.

  • Het Kastro Hotel is een vrolijk ingericht hotel waar je tegen een betaalbare prijs kan overnachten. Je verblijft er in het culturele centrum van de stad en kan dus mooie wandelingen maken richting de oude stadsdelen en musea of de auto nemen om een bezoekje te brengen aan het Paleis. Meer info en boeken.
  • Al van bij het binnenwandelen van DOM Boutique Hotel zal je onder de indruk zijn van het wondermooie hedendaagse interieur. Het hotel ligt op wandelafstand van het strand en vlakbij verschillende musea en de Venetiaanse haven. Meer info en boeken.
  • Eerder op zoek naar een lowbudget verblijf? Dan is een overnachting in So Young Hostel een aanrader. Je kan er overnachten in een slaapzaal met gemeenschappelijke badkamer of in een privékamer met eigen badkamer. Meer info en boeken.
  1. Hotels & resorts aan de noordkust van Kreta

De noordkust van Kreta is dé streek die het best gekend is bij toeristen. De centrale regio rond Heraklion is de meest ontwikkelde strook van de kustlijn. Hier vind je een hele rij resorts met reisarrangementen, vooral in Hersonissos, Malia, Elounda en Rethymnon. Zij ontvangen vooral jonge toeristen en hebben een bruisend nachtleven. Er zijn hier ook een paar leuke bezienswaardigheden te vinden. Hieronder alvast enkele leuke adresjes aan de noordkust van Kreta.

  • Chersonissos: Hotel Glaros Beach is een modern hotel op wandelafstand van de hoofdstraat de bruisende badplaats. De accommodatie biedt stijlvol en comfortabel ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort. Verder is er ook een buitenzwembad en een gezellig restaurant. Meer info en boeken.
  • Koutouloufari: Villa Diktynna beschikt over ruime appartementen met een eigen terras met schitterend uitzicht op het zwembad of de zee. Op de binnenplaats worden de witte, typische Griekse gebouwen gedecoreerd met een schitterende bougainville en er hangen een paar schattige bloempotten met kleurrijke bloemen. Meer info en boeken.
  • Agios Nikolaos: Het kleinschalige Hotel Porto Maltese ligt verscholen midden in het gezellige havenstadje en straalt een uniek karakter en rustieke charme uit. Meer info en boeken.
  • Bij Villa Enagron Ecotourisme duik je zo in het prachtige leven van Kreta. Hou je van de natuur, dan is deze plek eentje waar je je direct zal thuis voelen. De accommodatie ligt net boven de bronnen van Mylopotamos. Verblijf in een van de 12 appartementen met een prachtig zicht op het Axós-dal. Elk van de appartementen zijn sfeervol ingericht voor 2 tot 6 personen. Kinderen kunnen zich prima vermaken in het zwembad, op de buitenspeeltuin en neem ook eens een kijkje op de boerderij van het pension waar groenten, fruit en kruiden gekweekt worden. Meer info en boeken.
  1. Accommodaties in Chania

Chania is één van de populairste bestemmingen op Kreta. De oude stad is een doolhof van gezellige straatjes gegroepeerd rond de haven. Wanneer je hier rondwandelt, lijkt het alsof je teruggekatapulteerd werd naar het tijdperk van de Venetianen. Naast de Venetiaanse architectuur, vind je binnen de oude stadsmuren ook ruïnes uit de Ottomaanse, Byzantijnse en Minoïsche periode. Restauratie en gentrificatie hebben deze oude stad nieuw leven ingeblazen zonder dat de authenticiteit verloren ging.

  • Hotel Off bevindt zich in de wijk Topanas van Chania en is gevestigd in een Venetiaans, 13-eeuws gebouw. Het hotel biedt elegant ingerichte accommodatie en op de gezellige binnenplaats geniet je iedere ochtend van een uitgebreid ontbijt met lokale lekkernijen. Meer info en boeken.
  • Liever overnachten in een appartement? Dan is Casa Dei Miracoli een aanrader. De appartementen beschikken over ruime, modern ingerichte kamers, voorzien van een terrasje en uitzicht op zee.. De accommodatie ligt in het hart van de oude Venetiaanse haven en op wandelafstand van de gezellige straatjes. Meer info en boeken.
  • Daphnis Villas bevindt zich in Platanias, op 20 minuten rijden van het centrum van Chania. Deze charmante accommodatie beschikt over 4 moderne villa's voorzien van alle comfort en luxe dat je kan wensen. Iedere villa heeft ook zijn eigen parkeerplaats. De villa’s omringen het zwembad en je hebt er een prachtig uitzicht over de bergen en de zee. Meer info en boeken.
  1. Verblijven aan de oostkust van Kreta

Havenstad Sitia & Zakros

Sitia is een havenstad aan de Zee van Kreta, onderdeel van de Egeïsche Zee, en het economische centrum van dit deel van het eiland. De stad draagt een lange geschiedenis met zich mee die je kan ontdekken via de vele bezienswaardigheden. Ondanks de mooie stranden en interessante geschiedenis is Sitia grotendeels ontsnapt aan het massatoerisme dat andere delen van het eiland treft. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden hier is het Kazarmafort.

Zakros is een belangrijke archeologische vindplaats en is een must-see voor liefhebbers van de geschiedenis en archeologie van de Minoïsche beschaving. Het is tegenwoordig een beschermd archeologisch gebied en een populaire toeristische attractie.

  • Sitia Beach Resort en Spa is een luxe hotel direct gelegen aan een eigen stukje zandstrand in de baai van Sitia. Het hotel beschikt over een spa en vele andere faciliteiten. Iedere ochtend wordt er ook een ontbijtbuffet geserveerd. Meer info en boeken.
  • In Zakros kan je overnachten in het charmante Aspasia's House. Het vakantiehuisje zit gevestigd in een stenen gebouw uit de 19e eeuw en ligt in een gebied waar je diverse activiteiten kan ondernemen, zoals wandelen en windsurfen. Vanaf het balkon heb je een geweldig uitzicht op de bergen. Meer info en boeken
  1. Zoek de rust op in het zuiden van Kreta

Hoewel Kreta jaarlijks een duizelingwekkend deel van Griekenlands bezoekers verwelkomt, is het nog steeds mogelijk om de drukte te ontlopen door je simpelweg naar het zuiden te begeven. De ruige bergen scheiden er het zuiden van het eiland van de overontwikkeling van het noorden. Het zuiden van Kreta heeft een compleet ander karakter. Een waar paradijs om te ontdekken! De leukste plekjes in het zuiden zijn Agia Galini, Paleochora, Loutro, Plakias, Triopetra en Agios Pavlos.

  • Agia Galini: Het 3* hotel Villa Maxine beschikt over ruime kamers die voorzien zijn van alle luxe en comfort. Op warme zomerdagen kan je een duikje nemen in het seizoensgebonden zwembad dat omringd wordt door een prachtige tuin met bomen. Het is dé ideale plek om te ontspannen met rustige muziek en een verfrissend drankje van de poolbar. Meer info en boeken.
  • Plakias: Belvedere Apartments and Spa biedt ruime, elegant ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een lekker continentaal ontbijtje. Nadien kan je nog even ontspannen in de spacentrum of in de aangename tuin met zonneterras. Meer info en boeken.
  1. Adults-only hotels op Kreta

Op zoek naar een ontspannend toevluchtsoord zonder kinderen? Verspreid over het hele eiland Kreta, vind je verschillende Adults Only hotels en resorts waar je kan genieten van een zorgeloze vakantie. Lekker lang uitslapen, genieten van een rijkelijk ontbijtje en rustig genieten bij het zwembad of op het strand, heerlijk is dat. Bekijk hier alvast onze favoriete adult-only hotels op Kreta, van luxe resorts tot knusse hotels.

  • Rethymnon: Hotel The Syntopia - adults only is een 4* hotel waar je ten volle kan genieten in een chique en verfijnde omgeving. Het hotel biedt accommodatie in stijlvol ingerichte kamers met een eigen balkon, uitzicht op de bergen of het zwembad. Meer info en boeken.
  • Chóra Sfakíon: The Authentic Village Boutique Hotel biedt accommodatie met authentieke elementen in Sfakia-stijl. Je verblijft in een van de modern ingerichte kamers met een eigen patio dat uitzicht biedt op de tuin of zee. Verder biedt het hotel ook nog een aangename tuin waar je kan genieten van de zon. Meer info en boeken.
  • Kolymbari: Chryssana Beach Hotel ligt aan het strand in het pittoreske dorpje Kolymbari (bij Chania). Het elegante hotel biedt kamers in minimalistische inrichting met witte en blauwe tinten met een balkon dat uitzicht biedt op de Kretenzische Zee, de tuin of het zwembad. Meer info en boeken.
  1. Kindvriendelijke verblijven op Kreta

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel op Kreta? Verspreid over het hele eiland vind je verschillende hotels en resorts waar kinderen ook welkom zijn. De kindvriendelijke accommodaties beschikken vaak over ruime familiekamers, waterparken met meerdere zwembaden en leuke activiteiten georganiseerd door een enthousiast animatieteam. Genoeg faciliteiten om mooie herinneringen te maken met het hele gezin!

  • Chersonissos: Star Beach Village & Water Park is een absolute aanrader voor je verblijf met kinderen in Chersonissos. Gezinnen met kinderen is namelijk hét doelpubliek van dit hotel. Je verblijft in ruime (familie)kamers, voorzien van alle comfort en moderne faciliteiten. Een van de hoogtepunten van dit hotel is toch wel het grote aquapark "Star Beach" waar je gratis toegang tot hebt en urenlang waterpret kan beleven. Meer infoen boeken.
  • Gouves: Gouves Park Holiday Resort ligt op wandelafstand van het zandstrand en biedt ruime, moderne kamers voorzien van een zithoekje en sommige een balkon. Breng een bezoekje aan het eigen waterpark of daag elkaar uit voor een potje voetbal of tennis. Verder is er ook een kinderdisco en het animatieteam organiseert tal van leuke activiteiten, zoals schilderen en darten. Meer info en boeken.
  1. Boek voordelig je vakantie naar Kreta

Wil je graag deze reis als pakketreis boeken? Vergelijk dan volgende aanbieders:

Goedkoop parkeren aan de luchthaven

Ga je met de wagen naar de luchthaven? Bekijk dan zeker ons overzicht waar en hoe je goedkoop kan parkeren:

  1. Mis niets met onze gratis reisgids Kreta

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Kreta? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Kreta met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Kreta.

Kreta rondreis

Gratis reisgids Kreta downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 10 oktober 2023 - Marc

Mijn reisvoorbereiding heb ik gemaakt met de hulp van jullie beschrijvingen. Prachtige hulp. Nu volgend jaar in de praktijk.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?