5 redenen waarom Luxemburg een bijzondere vakantiebestemming is

Volledige reisgids kopen voor € 12

5 redenen waarom Luxemburg een bijzondere vakantiebestemming is

Luxemburg is het enige Groothertogdom ter wereld en ligt ingeklemd tussen Duitsland, België en Frankrijk. De hoofdstad is schoon en staat vol historische gebouwen, de ruim 560.000 bewoners zijn erg gastvrij, het wemelt er van de burchten en kastelen en het natuurschoon is overweldigend. Ook handig, de meeste Luxemburgers zijn meertalig en spreken naast Luxemburgs ook Frans en Duits.

Toch staat het bij de meeste toeristen niet op het lijstje van favoriete vakantiebestemmingen. Gelukkig maar, want daardoor kom je er nog niet al te veel andere toeristen tegen en kun je echt genieten van je rust. Als je dit artikel hebt gelezen ga jij dit land ook als een bijzondere vakantiebestemming zien. Boek een vakantie naar Luxemburg en ontdek het zelf!

Praktische info voor je bezoek aan Groothertogdom Luxemburg

Reisgids
Afstand3u rijden vanuit Brussel (220 km) of vanuit Utrecht doe je er 4u15 (360 km) over
Met de camperZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
VerblijvenOvernachtingen voor je bezoek aan Groothertogdom Luxemburg:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij Euroreizen (va. €185)

Luxemburg stad nodigt je uit

De hoofdstad van het Groothertogdom heet Luxemburg stad en kenmerkt zich door de ruime opzet, brede straten en statige gebouwen. Je voelt je er meteen thuis terwijl je lekker aan het shoppen bent in een van de vele hippe boetieks die de stad rijk is. Alle bezienswaardigheden zijn perfect onderhouden en toegankelijk voor publiek.

Luxemburg stad wordt letterlijk doorsneden door de weelderige groene geul waar je heerlijk kunt wandelen. Bezoek ook de beroemde Kazematten bij Um Bock en de archeologische crypte De Bock-kazematten, dit zijn kilometerslange verdedigingslinies onder de grond die je kunt verkennen met een gids. En na een enerverende dag ga je heerlijk eten in een van de restaurants die Luxemburg rijk is. Wist je trouwens dat Luxemburg de hoogste concentratie van restaurants met een Michelinster ter wereld heeft?

Kastelen te kust en te keur

Luxemburg heeft een hele belangrijk rol gespeelt in de geschiedenis van Europa en dat zie je terug in de talloze kastelen die er staan. Veel vestingmuren, ruïnes en complete burchten en kastelen zijn bewaard gebleven.

De beroemdste van allemaal is het kasteel van Vianden dat hoog op een berg staat en elk jaar duizenden bezoekers trekt. En dat is slechts een van vele. Ook onder andere Burg Bourscheid, Burg Beaufort en het middeleeuwse dorpje Esch-sur-Sûre brengen je terug naar die tijd van weleer.

TIP: Lees ook onze blogpost als je nog meer kastelen in Luxemburg bezoeken.

1/3 van Luxemburg is natuur

Voor echte natuurliefhebbers is Luxemburg een onontdekt paradijs. Het land is voor een derde bedekt met bossen en bergen. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in de uitgestrekte valleien van Sûre en de Attert. In het noorden van het land kom je terecht in de uitlopers van de Ardennen die de Luxemburgers Ösling noemen. Centraal Luxemburg wordt door het heuvelachtige landschap ook wel Klein-Zwitserland genoemd.

Als je er bent mag een bezoekje aan de wereldberoemde Schiessentümpel waterval niet ontbreken. Kortom, Luxemburg is een vakantiebestemming met veel verschillende gezichten.

Waar overnachten in Luxemburg?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats tijdens jouw vakantie in Luxemburg? Voor het grootste aanbod moet je dan natuurlijk in Luxemburg-Stad zijn. Hier heb je met voorsprong het grootste aanbod aan hotels. Andere steden waar je eventueel kan overnachten zijn Vianden en Echternach. Hieronder vind je alvast onze favoriete verblijven of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Luxemburg.

  • Voor je bezoek aan Luxemburg-Stad raden we een overnachting aan in het familie Hotel Le Chatelet in het historisch stadscentrum en op wandelafstand van het station. Het 3* hotel heeft een eigen restaurant en kreeg in de Gault Millau 2019 een notering van 12/20. Een ideale plek om culinair te genieten en zalig te overnachten. Meer info en boeken.
  • Au Vieux Moulin is gelegen in het hart van een landelijke, bergachtige omgeving in Echternach. Het hotel beschikt over een aangename tuin en terras waar je kan genieten van een goed glaasje wijn en zicht op het prachtige landschap. Meer info en boeken.
  • Hostellerie Stafelter ligt op 15 minuten rijden van het centrum van Luxemburg in de vallei van de Alzette. Het hotel heeft ruime luxekamers en een eigen gastronomisch restaurant waar je heerlijk kan dineren. Meer info en boeken.

Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Luxemburg?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Luxemburg? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Luxemburg met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Luxemburg.

Groothertogdom Luxemburg

Gratis reisgids GH Luxemburg downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 1 augustus 2022 - Alie van der Meer

Mooie gids, zal er zeker gebruik van maken.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?