Regio's met de tofste campings in Frankrijk

29 januari 2024 in Frankrijk0 reacties

Frankrijk is een prachtig land en ontzettend divers. Je kan er skiën in de Pyreneeën, op het strand liggen in Nice en oorlogsmonumenten bezoeken in Normandië. Nog op zoek naar een mooie bestemming voor de zomervakantie? Zoek niet verder, wij geven je enkele tips om Frankrijk te verkennen en verborgen parels te ontdekken in dit prachtige land.

Inhoud artikel

  1. Provence

De Provence is een ontzettend populaire vakantiebestemming binnen Frankrijk. Paarse lavendelvelden, gezellige marktjes en een stralende zon, dat is het beeld dat we allemaal hebben van deze streek. Maar de Provence is meer dan dat. De mooiste en grootste kloof van Europa houdt er zich ook schuil, de Gorges du Verdon. Je kan in deze kloof mooie wandelingen maken, maar ook kajakken tussen de torens van Verdon.

Daarnaast heb je de populaire stad Nice, waar je kan flaneren op de dijk. Verder kan je ook nog le Pont d’Avignon in de gelijknamige stad verkennen. Maar wat je écht eens moet bezoeken is de Abdij van Montmajour. Vanop de hoge rots waar deze abdij staat, heb je een prachtig uitzicht over de stad Arles en de wijdse omgeving. Vind je geschiedenis wel fijn, dat zal ook het imposante kasteel van Bargème je kunnen bekoren dat in een van de mooiste dorpjes van de Provence staat.

Tot slot breng je een bezoek aan Banon, gelegen op 700 meter hoogte en omringd door de oude stadsmuren. Deze gemeente kijkt uit over prachtige lavendelvelden en je kan er ook proeven van de lokale Banon-kaas. Wil jij ook graag naar deze streek reizen? Je vindt zeker een mooie camping in de Provence, waar je bijvoorbeeld een stacaravan kan huren omgeven door het groen van de Gorges du Verdon.

ROUTE: Wil jij ook de Provence verkennen en de geuren van de lavendelvelden opsnuiven? Gebruik onze rondreis Provence met een complete voorbeeldroute.

  1. Occitanië

Nog zo’n mooie streek in Frankrijk is Occitanië. Daar vind je het bekende en prachtige Montpellier in de regio Languedoc. Je hebt wellicht al van deze stad gehoord, maar wist je dat dit de hoofdstad is van street art in Frankrijk? Hier moet je dus je ogen goed openhouden voor de kunst die je overal terugziet.

Ook Carcassonne is een bezoekje waard, ondanks het feit dat heel wat toeristen de weg hiernaartoe vinden. De vestiging van Carcassonne is UNESCO Werelderfgoed, dus dit mag je echt niet missen! Ten slotte is er nog Perpignan, een stad die helemaal in het Zuiden van Frankrijk ligt en een Catalaanse sfeer uitademt. Je zit immers dicht bij de Spaanse grens. Dat is ook aan het weer te merken: het is er gemiddeld 300 dagen per jaar zonnig. Een prachtige zonvakantie gegarandeerd.

  1. Normandië

Normandië is de perfecte streek voor een roadtrip langs het water. Zo kan je er de de mooie havensteden van de streek ontdekken zoals Etretat en Honfleur. Het water bij de kliffen aan de kust van Etretat, zoals de fameuze l’aiguille is azuurblauw en bij een heldere dag kan je Engeland in de verte zien.

In Honfleur kan je dan weer tussen de Fransen smullen van verse zeevruchten en oesters in zijn pittoreske haven. Rij verder langs de kust naar het westen en logeer in één van de vele mooie campings dichtbij de zee. Trek overdag naar het strand en geniet van zonnige dagen in deze unieke streek.

Ook in het binnenland is er heel wat te beleven. De kastelen en landhuizen die over de streek zijn bezaaid nemen je mee naar het roemrijke verleden van deze streek. Er zijn heel wat kastelen gerestaureerd waar je kan logeren, maar ook in de uitgestrekte tuinen kan je stoppen voor een picknickje. Andere mooie steden in het binnenland zijn Rouen en Caen. Rondstruinen doorheen de smalle, karaktervolle straten vol vakmanhuizen is hier een echte aanrader. Wat verder in Giverny vind je dan weer het huis van Monet om wat cultuur op te snuiven

ROUTE: Wil jij ook Normandië verkennen en bezienswaardigheden uit WO II bezoeken? Gebruik onze roadtrip Normandië met een complete voorbeeldroute.

  1. Gironde

Aan de zuidelijke westkust van Frankrijk vind je de Gironde, de zuidelijkere kust die zich ook perfect leent om te roadtrippen. In de hoofdstad van de streek; het statige en levendige Bordeaux, kan je zeker je smaakpapillen verrassen. Ga je er naartoe voor de beroemde wijn, de vele restaurants, gezellige cafés aan het water of bruisende binnenstad? Een bezoekje aan de stad is echt een must wanneer je in de Gironde bent.

Aan de uitgestrekte kust aan de Atlantische oceaan vind je stranden, natuurreservaten en ook heel wat (zoetwater)meren, perfect voor de waterratten onder ons. Surfen, zwemmen, zonnebaden kan er allemaal: denk aan het meer van Hourtin-Cacans of het bassin d’Arcachon. Voor wat lekkers ga je langs bij het stadje Arcachon: heerlijke oesters met zicht op de charmante jachthavens.

Welke vakantiebestemming kies jij voor deze zomer?

ROUTE: Wil jij ook Bordeaux en het zuidwesten van Frankrijk verkennen? Gebruik onze rondreis Zuidwest-Frankrijk met een complete voorbeeldroute.

  1. Download onze gratis reisgidsen Frankrijk

Wil jij ook graag Frankrijk zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

NormandiëBourgogneArdèche & DrômeBretagneCorsicaProvenceLoireLyonZuidwest-FrankrijkOccitaniëChampagnestreekCôte d'Azur en MarseilleDordogneElzas en de VogezenNoord-FrankrijkFranse AlpenBaai van de SommeParijs
Reisgids NormandiëReisgids BourgogneReisgids Ardèche & DrômeReisgids BretagneReisgids CorsicaReisgids ProvenceReisgids LoireReisgids LyonReisgids Gironde en Zuidwest-FrankrijkReisgids OccitaniëReisgids ChampagnestreekReisgids Côte d'AzurReisgids DordogneReisgids Elzas en VogezenReisgids Noord-FrankrijkReisgids Franse AlpenReisgids  Baai van de SommeReisgids Parijs

Op reis naar Frankrijk? Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Frankrijk.

Provence

Gratis reisgids Provence downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?