Dé 7 x bezienswaardigheden Miami Beach: Stranden & Art Déco !

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Dé 7 x bezienswaardigheden Miami Beach: Stranden & Art Déco !

1 juli 2019 in Florida1 reactie

De kuststad Miami Beach heeft een heel andere sfeer dan het Miami aan de andere kant van het water. De stad ligt op kusteilanden, deels natuurlijk, deels aangelegd, die tussen Biscayne Bay en de Atlantische Oceaan liggen. Al sinds de vroege 20ste eeuw is dit één van Amerika’s top beachresorts. Op zoek naar een vakantie vol variantie? Dan zit je zeker goed in Miami Beach: zonovergoten stranden, prachtige architectuur, een vleugje geschiedenis en misschien spot je daarbovenop nog eens een bekende celebrity.

Wat te doen in Miami Beach, welke stranden zijn de moeite en hoe zit het met het beruchte nachtleven? Al mijn info tips lees je in dit artikel!

Tickets, daguitstappen & excursies in Miami Beach

Op rondreis door Florida? Dan zal je zeker alle highlights willen zien in Miami Beach.

Onze tip: boek je tours vooraf online, altijd genieten van kortingen + is minder stress, gemakkelijker alles op te lijsten + je kan alles tot 24u voor aanvang annuleren met geld-terug-garantie. Bekijk hier alle mogelijkheden in Miami Beach bij GetYourGuide.

Inhoud artikel

  1. Filmpje: prachtige uitzichten Miami Beach vanuit de lucht

Wat mag je verwachten tijdens je reis naar Miami Beach? Laat ons zeggen als New York de stad is die nooit slaapt, dat Miami Beach ongetwijfeld het strand is dat nooit slaapt! Verwacht je aan prachtige, uitgestrekte stranden, bruisend nachtleven en een hoop modellen en beroemdheden. Neem alvast zelf een kijkje in dit filmpje!

  1. Art-Deco-architectuur pareltjes bewonderen

Eén van de zaken waarvoor Miami Beach het meest gekend is is de Art-Deco-architectuur. Het Art Deco Historisc District is een deel van Miami Beach met meer dan 800 gebouwen in deze architecturale stijl, gebouwd tussen 1923 en 1943. Art Deco is een moderne kijk op neoklassiek design. Het wordt gekenmerkt door pastel blauw en pastel roze, levendige tinten geel, oranje en groen, gebogen lijnen en rondingen, geometrische figuren en fauna- en floramotieven, blinkend chroom, glasblokken en ramen in de vorm van patrijspoorten. Dit was de eerste 20ste-eeuwse buurt die erkend werd door het National Register of Historic Places.

Hou je ogen open voor pareltjes als Celino South Beach Hotel dat ooit de ontmoetingsplek was van Hollywoodsterren als Clark Gable, Carole Lombard en Rita Hayworth, en het vlakbij gelegen Beacon Hotel en Colony Hotel, waar je maar moeilijk naast kan kijken. Ga ook zeker naar de party hotspot met het Clevelander Hotel en Villa Casa Casuarina waar Gianni Versace leefde en stierf, het gerenoveerde National Hotel met een lobby van twee verdiepingen en het langste zwembad in Miami Beach.

  1. The Bass: hedendaagse kunst in art-decoruimte

The Bass is het museum van hedendaagse kunst in Miami Beach, dat werd opgericht in 1964. De ruimte huisvest een reeks diverse tentoonstellingen van kunst en voorwerpen, films en lezingen, die allen plaatsvinden in een historische art-decoruimte. Dit museum is een fantastische bestemming voor zij die geïnteresseerd zijn in hedendaagse kunst. The Bass is elke dag open, behalve op dinsdag. Kinderen onder 12 jaar kunnen gratis binnen.


  1. Lincoln Road: shop 'till you drop

Als je graag shopt, ga dan zeker naar Lincoln Road. Het populaire winkelcentrum daar is het absolute Mekka voor zij die graag shoppen tot ze erbij neervallen. Er zijn heel wat chique winkels en de stijlvolle promenade wordt geflankeerd door kunstgalerijen. Je vindt er ook veel cafés, bars en eetgelegenheden waar je terug op krachten kan komen. Architectuurliefhebbers kunnen tijdens deze wandeling ook zeker hun hartje ophalen.


  1. Terug naar 1929: het Joods Museum van Florida

Een laatste bezienswaardigheid waarvoor je tijd zou moeten maken voor we naar het strand trekken, is het Joods Museum van Florida. Het hoofdgebouw, dat bestaat uit 2 vroegere synagogen op Washington Avenue, is nog zo’n typisch herkenningspunt van Miami Beach met Art-Decokenmerken. Het was de eerste synagoge die hier gebouwd werd in 1929 om tegemoet te komen aan de kleine Joodse gemeenschap die naar Miami Beach was verhuisd in 1913.

De collectie die binnenin tentoongesteld wordt, bestaat uit meer dan 100.000 artefacten, objecten, religieuze voorwerpen, documenten en foto’s die te maken hebben met het erfgoed van Joods Florida. Ook zij die geen band hebben met de Joodse cultuur, zullen dit fascinerend vinden.


  1. Stranden Miami Beach: zonnen, wandelen & veel meer

6.1. South Pointe Park

Aan het zuidelijke eind van het hoofdeiland van Miami Beach vind je South Pointe Park. Naast een aangenaam strand, ligt er ook een mooi groengebied met wandelpaden. Er is een miniatuurwaterpark waar kinderen gek op zijn op een warme dag. Je kan er genieten van hedendaagse kunstsculpturen en cruiseschepen voorbij zien varen terwijl je over de oceaan tuurt. Het is ook een populaire plek bij filmakers en voor fotoshoots, wees dus niet verrast als er opnames aan de gang zijn. Op het zandstrand zie je misschien wel filmsterren of supermodellen zich mengen onder het gewone volk.

6.2. South Beach & Lummus Park

South Beach is het deel van Miami Beach waar je zeker al van gehoord hebt en kent van tv. Dit is Amerika’s feeststrand. Dankzij de non-stop actie verveel je je hier geen moment. South Beach trekt een levendig publiek aan dat zich aangetrokken voelt tot de energie die deze plaats uitstraalt. Als je op zoek bent naar rust, zoek dan nog even verder. Lummus Park, waar het strand in overloopt, is de perfecte plek om wat schaduw op te zoeken van de van de palmbomen. Je vindt er ook historische Art-Decogebouwen waarvoor Miami Beach zo gekend is.

South Beach en de omliggende straten zijn een ideale plek om celebrities te spotten. Misschien zie je wel een beroemdheid in één van de betere clubs of restaurants, maar het personeel is erop getraind de menigte op een afstand te houden.

6.3. Mid Beach

De centrale strook van Miami Beach, Mid-Beach, dat van 21st Street tot 78th Street loopt, is ideaal om te wandelen, joggen of skaten, dankzij de verhoogde promenade die van 21st Street tot 46th Street loopt. Hoewel het strand er even mooi is, is dit deel iets minder druk dan South Beach. Daardoor is het ideaal voor zonnekloppers die een strandstoel of parasol willen huren om te genieten van het zachte, witte zand.

6.4. North Beach

In North Beach hangt een meer lokale sfeer dan op de zuidelijkere stranden. Het is er minder druk dan op South Beach maar zeker niet minder aantrekkelijk. De Miami locals spenderen hier vaak hun tijd, al picknickend, relaxend of volleybal spelend langs de strandnetten. Er is ook een ouderwetse muziektent waar concerten worden gehouden, een buurtcentrum en, aan het noordelijke eind, een aanpalend park.

6.5. Surfside Beach

Als je wil ontsnappen aan het lawaai en de drukte, dan kan een wandelingetje op Surfside Beach, ten noorden van North Beach, wel eens ideaal zijn voor jou. Deze anderhalve kilometer lange zandstrook strekt zich uit tussen 88th en 96th Streets en wordt niet onderbroken door winkels. Het is netjes en van zichzelf erg mooi.

6.6. Bal Harbour Beach

Iets ten noorden van het hoofddeel van Miami Beach, ten noorden van Surfside, vind je Bal Harbour Beach, opnieuw een anderhalve kilometer lange strook van ongerept wit zand, geflankeerd door vijfsterrenhotels en luxeappartementen. Je kan er dineren in heel wat chique bistro’s, en je benen strekken op een joggingpad dat in palmschaduw baadt.

6.7. Haulover Beach Park

Hoewel het er betalend parkeren is, moeten zij die op zoek zijn naar een natuurlijkere en minder drukke strandervaring, zich noordwaarts begeven naar Haulover Beach Park. Het ongerepte zand strekt zich daar uit voor meer dan 2 kilometer, tegen een achtergrond van een groen en aangenaam park. Gezinnen vinden hier altijd wel iets om te doen. Er zijn tennisvelden, een golfbaan met negen holes, huur van elektrische fietsen, picknickplekjes, een kitewinkel en een kitegebied. Er worden ook regelmatig workshops gehouden om zelf kites te maken.

  1. Het beruchte nachtleven van Miami Beach

Het nachtleven in Miami Beach is terecht berucht. Er is voor elk wat wils en het is er nooit een saaie boel, noch overdag, noch ’s nachts. Je vindt er enorm veel dansclubs, bars, stripclubs, nachtclubs en cafés maar ook heel wat plaatsen waar je een hapje kan eten. Vooral noemenswaardig zijn de verschillende Latin clubs, een toonbeeld van de grote Latijns-Amerikaanse bevolking in de regio.

Hoewel je overal in Miami van het nachtleven kan genieten, zoals in de binnenstad en in Miami Beach, ligt het epicentrum van de uitgaansbuurt uiteraard rond South Beach. Hou er rekening mee dat de toegang tot die clubs erg strikt kan zijn en je er soms niet binnenraakt tenzij je op de gastenlijst staat.

Ocean Drive heeft een paar uitgaanshotspots, waaronder populaire bars zoals Mango’s Tropical Café, Fat Tuesday en de Clevelander Bar. Er zijn veel clubs langs Washington Avenue, Collins Avenue en Lincoln Road, zoals SET Miami, Opium en Mansion. In Miami vind je ook een aantal strandclubs in de Ibizastijl, zoals op het populaire Nikki Beach. Ga zeker eens te rade bij locals om te weten te komen welke clubs je moet bezoeken en welke evenementen je moet bijwonen. Als je livemuziek wil horen, kan je je licht opsteken in de Miami New Times.

  1. Rondwandelen in Miami Beach Botanical Garden

De Miami Beach Botanical Garden, een oasis recht in het hart van het bruisende en glamoureuze Miami Beach, werd opgericht in 1962. In 2011 werd hij omgevormd met een nieuw landschapsdesign ontworpen door Raymond Jungles, een landschapsarchitect met toepasselijke naam. Het nieuwe landschap toont een uitgebreide collectie van Floridiaanse bomen en planten, waaronder ook palmbomen, bromelia’s, orchideeën, cycades en nog veel meer.

Er is een Japanse tuin en een inheemse tuin met bioswale (biologische concentratieplaats om water af te voeren of te reinigen) en watertuinen met vijvers, fonteinen en moerassen met mangroves en appelbomen. Toegang tot de tuinen is gratis.

  1. Waar verblijven in Miami Beach? Welk hotel kiezen?

Zoals je ondertussen al ontdekt hebt, heeft Miami Beach meer in haar mars dan enkel en alleen maar stranden. Wil je dus graag een gezonde portie vitamine D opdoen én genieten van interessante trekpleisters en prachtige Art Déco, dan zit je in Miami Beach zeker op je plaats! Boek je overnachting alvast op voorhand voor een zorgeloze vakantie. Maak je keuze uit een ruim aanbod hotels in verschillende prijsklassen.

Als je je vakantie wil uitbreiden, kan je die combineren met Miami City. Ook hier zijn heel wat accommodaties ter beschikking waar je je overnachting alvast online kan boeken. Overzicht hotels + prijzen van Miami hier.

Onze tips: luxe in een historisch hotel aan de oceaan vind je in 1 Hotel South Beach. Liever wat budgetvriendelijk? Ga dan voor L Hotel: een gezellige plek op slechts 3 minuten wandelen van het strand.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie naar Miami Beach?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie naar Miami Beach? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Florida met uitgewerkte rondreis die je langs alle bezienswaardigheden brengt + kaart! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Klaar voor je 12-daagse rondreis? Download alvast je gratis preview reisgids en ontdek meer over Florida!

Florida

Gratis reisgids Florida downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 12 november 2021 - Dirk De Schutter

Zeer goed info over Florida, zal ik kunnen gebruiken!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?