10 x leukste activiteiten, excursies en tours in Firenze? Alle info + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x leukste activiteiten, excursies en tours in Firenze? Alle info + tickets

30 mei 2022 in Firenze0 reacties

Overzicht met de leukste activiteiten en tours in Firenze + waar tickets boeken?

Firenze is een stad als geen ander. Je kan er wereldberoemde musea bezoeken, indrukwekkende gebouwen binnenwandelen en heerlijk dineren. Om de stad écht te leren kennen, is het altijd een goed idee om de hulp van een local in te schakelen.

Er worden verschillende leuke activiteiten en tours in Firenze georganiseerd die je op een unieke manier naar de stad doen kijken. We hebben de leukste activiteiten en tours in Florence hieronder op een rijtje gezet.

Tours en tickets voor je bezoek aan Firenze

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Firenze (Florence) bezoeken met een georganiseerde tour? Ga mee met een lokale gids of tour in Firenze en zie meer. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

ONZE TIP: Hoe geld besparen en veel bezoeken in Firenze? Koop een Florence Pass. Hiermee kan je de bezienswaardigheden en musea bezoeken + openbaar vervoer + kortingskaart. Bestel je Florence Pass.

Ontdek hier de mooiste tours en daguitstappen naar en vanuit Firenze

Inhoud artikel

  1. Mooiste wandeltours in Firenze

Wandeling met gids door het centrum van Firenze

Geen betere manier om Firenze te leren kennen dan op de eerste dag een stadswandeling met een gids te maken. Je doorkruist het centrum en passeert langs hoogtepunten als de Duomo, het Uffizi en de Ponte Vecchio. Dat alles terwijl een gids je leuke anekdotes over Firenze vertelt.

TIP: Het is de ideale kennismaking met de stad en ook de uitgelezen manier om een idee te krijgen van wat er allemaal te beleven valt. Een stadswandelingin Firenze boek je hier online.

Wandeltour in teken van de De' Medici familie in Firenze

Zin in een originele stadswandeling? Dan is deze stadstour in het teken van de De’ Medici iets voor jou. Geen enkele familie heeft de stad Firenze meer beïnvloed. Je zal de naam De’ Medici bij je bezoek aan de stad heel vaak horen en lezen. Op deze stadswandeling kom je meer te weten over het ongelooflijke verhaal van de machtige familie en hoe ze hun rijkdom en invloed wisten uit te breiden.

Een deskundige gids neemt je terug mee in de tijd en verteld je alles over het verleden van de familie en hoe geld en macht een intense rivaliteit speelde tussen de families Strozzi, Pazzi en Medic. Het hoogtepunt van je wandeling is een bezoekje aan de Medici kapel waar je het prachtige mozaïekwerk en de marmeren vloer kan bewonderen. Hieronder zouden sommige leden van de familie begraven liggen.

Stadswandeling in Firenze met golfkar

Wil je veel van Firenze zien, maar wil je liever geen kilometerslange stadswandeling maken? Boek dan tickets voor deze stadswandeling in een golfkar. Spring op de golfkar en verken de prachtige stad op een ontspannen én milieuvriendelijke manier.

De vriendelijke chauffeur brengt je langs de topbezienswaardigheden van de stad zoals de Ponte Vecchio, het majestueuze Palazzo Pitti, de basiliek van Santa Croce en de Santa Maria Novella met zijn indrukwekkende renaissancegevel. Boek je eco-vriendelijke stadswandeling in Firenze.

  1. Verken Firenze vanop de fiets

Huur zelf een fiets

In Firenze valt heel wat te ontdekken. Met een fiets verplaats je je sneller en kan je meer van de stad zien. Bovendien is de omgeving van de Toscaanse hoofdstad gezegend met andere prachtige plekjes die je met de fiets kan bezoeken. Een fiets huren in Firenze? Dat kan makkelijk vooraf online. Boek hier je huurfiets in Firenze.

Ga op fietstocht met een gids

Fietsen in hartje Firenze met gids? Dat is altijd een goed idee! Je verkent de mooiste pleintjes, de indrukwekkendste stadspaleizen en ontdekt de niet-te-missen bezienswaardigheden in Firenze. Boek hier jetickets voor een fietstour door Firenze.

Mis niets tijdens je vakantie in Firenze met onze reisgids Toscane.

Met een e-bike door Firenze

Of fiets met een e-bike naar het prachtige Piazzale Michelangelo. Daar word je getrakteerd op een onklopbaar uitzicht op de stad, omarmd door de Toscaanse heuvels. In het midden van het plein staat ook een kopie van zijn beroemdste werk, de David. De e-bike maakt het allemaal net iets makkelijker. Boek je e-biketour naar het Michelangeloplein.

Fietstocht door Firenze tijdens zonsondergang

Of wat dacht je van een nachtelijke fietstocht door Firenze met een e-bike? Je bewondert de zonsondergang op het Michelangeloplein en fietst verder langs prachtig verlichte bouwwerken. Het geeft je een andere kijk over Firenze. Na je fietstocht wacht je nog een lekker ijsje op. Boek je fietstocht hier.

Fietstocht door de Toscaanse heuvels met proeverij

Onze persoonlijke favoriet? Dat is echter een mooie fietstocht door de Toscaanse heuvels met lunch en wijnproeverij. Je verkent de omgeving van Firenze, krijgt een heerlijke lunch voorgeschoteld en je stopt in een Chianti-wijngaard. De lokale Chianti wijn moet je eens geproefd hebben wanneer je in Toscane verblijft. Boek je fietstocht langs de Toscaanse heuvels met proeverij.

  1. Culinaire tours in Firenze

De Italiaanse keuken is de lekkerste ter wereld en wie het daar niet mee eens is, heeft ongelijk. Ook in Firenze kan je heerlijk eten en drinken. Meer zelfs, je kan zelf heerlijke Italiaanse specialiteiten leren maken.

De Toscaanse wijn wordt geprezen. En natuurlijk niet zonder reden. De Chianti-wijnen zijn van topkwaliteit. Wil je even aan de drukte van Firenze ontsnappen, dan raden we je aan om deze dagtour wijnproeven te maken. Je leert alles over Chianti, proeft lekkere wijnen en krijgt ook een heerlijke lunch. Een absolute aanrader! Wees er wel snel bij, want deze tour is populair. Boek je dagtour wijn proeven in Chianti vanuit Firenze.

Ga op kookcursus in een Toscaanse boerderij

Wil je graag zelf eens de Italiaanse specialiteiten koken? Ga dan zeker eens op kookcursus waarbij je zelf pizza en gelato leert maken. Je wordt opgehaald in Firenze en reist naar een boerderij in de Toscaanse heuvels. Daar leer je échte Italiaanse pizza maken, romig ijs bereiden en je krijgt ook heerlijke Chianti-wijn voorgeschoteld. En dat alles in een adembenemend decor. Een absolute topervaring. Tickets voor de kookcursus in Firenze boek je hier.

Stadswandeling langs de beste restaurants in Firenze

Er wordt ook een leuke stadswandeling georganiseerd waarbij je langs de beste restaurantjes van Firenze passeert. In groep proef je van de Florentijnse lekkernijen en leer je heel wat bij over de Italiaanse keuken. Je brengt ook een bezoekje aan de markt waar je langs gezellige, kleurrijke kraampjes komt met allerlei verse producten. Boek je food tour in Firenze hier.

  1. Bezoek de populairste bezienswaardigheden met een gids

Firenze barst van de culturele bezienswaardigheden. Het is een kunststad waaraan maar weinig andere steden kunnen tippen. Wil je het meeste uit al die prachtige musea halen, boek dan een gids. Je leert zo het verhaal achter alle kunstwerken kennen en het bezoek zal nog lang blijven nazinderen.

Hieronder vind je de populairste gegidste rondleidingen in Firenze:

TIP: Wil je toch liever op eigen tempo dé topbezienswaardigheden van Firenze bezichtigen? Kies dan voor de Florence Pass. De pas bespaart je tijd en geld en geeft je skip-the-line toegang tot Uffizi Galerij, Accademia Galerij en de Duomo van Florence. Bestel de Florence Pass.
  1. Verken de trekpleisters in de omgeving van Firenze

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Geen probleem. In de omgeving van Firenze vind je namelijk prachtige dorpjes en nog meer kunststeden die een bezoekje waard zijn. Er valt ontzettend veel te zien en te beleven. Een daguitstap in de omgeving van Firenze is dan ook een aanrader. Hieronder vind je alvast enkele van onze favorieten of bekijk onze volledige selectie daguitstappen vanuit Firenze.

San Gimignano

Bezoek bijvoorbeeld het beroemde dorpje San Gimignano met een georganiseerde tour. San Gimignano staat ook wel bekend als de torenstad van Santa Fina. Je wandelt hier door de druk bevolkte straatjes, langs gezellige pleintjes en je kan er enkele historische bezienswaardigheden als het Palazzo del Popolo & loggia en Palazzo del Podesta bezoeken.

Sommige tours naar San Gimignano combineren het dorpje met andere toppers zoals Siena, Monteriggioni en Pisa. Bekijk het aanbod dagtours naar San Gimignano vanuit Firenze.

Cinque Terre bezoeken vanuit Firenze

Heb je eerder behoefte aan zon, zee en strand? Dan kan je deze tour naar Cinque Terre vanuit Firenze boeken. Je bent even onderweg, maar leert wel het prachtige Cinque Terre aan de Italiaanse Rivièra kennen. Je bezoekt onder meer de charmante dorpjes Manarola, Riomaggiore, Monterosse al Mare en Vernazza. Wandel er door de smalle kasseienstraatjes en bewonder de pastelkleurige huisjes, die uittorenen boven de zee.

TIP: Er zijn natuurlijk nog heel wat meer daguitstappen die je kan doen vanuit Firenze. We hebben er zelfs een blogartikel over geschreven! Je ontdekt er de mooiste plekjes rondom Firenze en je kan alvast beginnen weg te dromen. Ontdek hier de leukste daguitstappen vanuit Firenze.

  1. Waar overnachten in Firenze?

Voor je bezoek aan Firenze, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Firenze online bekijken.

Firenze Camping In Town

Als je het graag wat rustiger aan wil en je houdt wel van campings, is Firenze Camping In Town een absolute aanrader. Het is een moderne en comfortabele camping net buiten het centrum van de stad. Er zijn zowel tenten als chalets of bungalows te huur. Boek hier je verblijf bij Firenze Camping.

Sognando Firenze

B&B Sognando Firenze is een rustige B&B. Het ligt op een steenworp afstand van de oevers van de rivier de Arno en vlakbij het panoramische Piazzale Michelangelo. Iedere kamer is modern en voorzien van alle luxe en comfort en 's ochtends geniet je van een ontbijtje dat bestaat uit zoete deegwaren en zelfgemaakt gebak. Meer info en boeken.

Tornabuoni Place

Tornabuoni Place is een ander gezellig verblijf dat we kunnen aanraden. Tornabuoni ligt aan de belangrijkste winkelstraat van Florence, op wandelafstand van de belangrijkste pleinen van de stad. Het Tornabuoni Place bestaat uit luxe kamers, allemaal ingericht door de architect Giorgio Cerrai, met een eigen badkamer in beeldhouwwerk van marmer en meubels die speciaal zijn gemaakt door Florentijnse ambachtslieden. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Firenze met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Firenze? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen en een volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download onze gratis preview reisgids Toscane.

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?