Waar overnachten in Leipzig 2024? 10 x hotels van goedkoop tot luxe

Waar overnachten in Leipzig 2024? 10 x hotels van goedkoop tot luxe

30 juni 2022 in Duitsland0 reacties

Tijdens je bezoek aan Leipzig heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Leipzig. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Pentahotel Leipzig

Bij Pentahotel Leipzig zal je volledig kunnen ontspannen. Je krijgt er als gast namelijk toegang tot een wellnesscentrum met sauna en binnenbad. Verder kan je er ook sporten in de fitnessruimte, cocktails drinken in de bar, tot rust komen in de lobby en biljarten. Er wordt dagelijks een overheerlijk ontbijt geserveerd en wie dat wenst kan er dineren of lunchen in het restaurant.

Vanuit het Pentahotel kan je bovendien ook makkelijk een bezoekje brengen aan het historische centrum van de stad, de opera en het Schumann Museum. De kamers van het hotel zijn net zoals de gemeenschappelijke ruimten stijlvol ingericht met donkere kleuren en kleurrijke details. Meer info en boeken.

  1. Hotel Zur alten Stadtkellerei Leipzig

Al van bij het binnenwandelen van Hotel Zur alten Stadtkellerei Leipzig zal je onder de indruk zijn van het idyllische interieur. Je wordt er werkelijk betoverd door authentieke trappen, weelderige lusters, fleurige huisplanten en traditionele stenen muren.

Het hotel werd recentelijk gerenoveerd en is hierdoor uitgerust met moderne faciliteiten. Je kan er kamers boeken met zithoek, eigen badkamer en televisie. Je kan er de dag steeds goed beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet, waarna je met het openbaar vervoer makkelijk de hele stad kan gaan verkennen. Meer info en boeken.

  1. INNSiDE by Meliá Leipzig

INNSiDE by Meliá Leipzig is een uiterst modern hotel met strak interieur in het culturele centrum van de stad. Het hotel is gevestigd in een gigantisch gebouw met neoklassieke gevel, recht tegenover de Thomaskerk en beschikt over ruime kamers.

Bovendien zal je je in het hotel niet snel vervelen. Je kan er namelijk gebruik maken van een sauna en een fitnessruimte. Ook kan je er overheerlijke gerechten proeven in het restaurant of verfrissende drankjes bestellen in de lobbybar. Voor een geweldig uitzicht op de stad kan je daarenboven terecht op het gezellige dakterras. Meer info en boeken.

  1. Leipziger Logis

Leipziger Logis is een charmant en gezellig appartement waar je kan verblijven met 6 personen. Het appartement bestaat uit 2 slaapkamers, een badkamer, een eethoek en een keuken. Je zal er alles vinden wat je nodig hebt om te genieten van een zorgeloze vakantie.

Zo kan je er bijvoorbeeld tot rust komen in de groene tuin, waar je kan barbecueën met het hele gezin. Ook kan je in de buurt van het appartement prachtig wandelen en fietsen. Het centrum van de stad ligt op enkele kilometers van het appartement en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Meer info en boeken.

  1. Five Elements Hostel Leipzig

Reis je low-budget? Bij Five Elements Hostel Leipzig kan je kamers en slaapplaatsen in gemengde slaapzalen boeken in het hartje van de stad. Elke kamer en slaapzaal is kleurrijk ingericht en voorzien van een eigen badkamer. Bovendien kan je er dagelijks smullen van een gezond ontbijtbuffet. Ideaal dus om de dag stevig te beginnen! De hostel ligt op slechts enkele minuten wandelen van de Thomaskerk, het Museum zum Arabischen Coffe Baum en het Bach Museum. Meer info en boeken.

  1. Arthotel Ana Symphonie

Arthotel Ana Symphonie is de perfecte verblijfplaats voor echte kunst- en designliefhebbers. Het hotel wordt namelijk gekenmerkt door verschillende artistieke details en een stijlvolle inrichting. De kamers bieden veel natuurlijk lichtinval en zijn uitgerust met een eigen moderne badkamer en hoogtechnologische televisie. Bovendien kan je vanuit het hotel makkelijk de omgeving verkennen en belangrijke bezienswaardigheden bezoeken aangezien je er verblijft in het bruisende centrum van de stad. Meer info en boeken.

  1. Capri by Fraser Leipzig

Dankzij het vrolijke interieur van Capri by Fraser Leipzig zal je er onmiddellijk een vakantiegevoel krijgen. In het aparthotel kan je kamers huren die beschikken over een goed uitgeruste kitchenette, een nette badkamer en airconditioning. Wie graag andere gasten wilt leren kennen kan er ook gebruik maken van de gemeenschappelijke lounge. Nadat je er van het heerlijke ontbijtbuffet hebt geproefd, valt een wandeling richting het nabijgelegen Augustplatz, het oude stadhuis en de Nikolaskerk zeker aan te raden! Meer info en boeken.

  1. Luga Homes – Stadthaus

Bij Luga Homes – Stadthaus kan je prachtige lichtrijke appartementen, studio’s en penthouses huren met eigen of gedeelde badkamer. Sommige units beschikken verder ook over een terras of balkon en een perfect uitgeruste keuken. Het appartementencomplex heeft bovendien een uitstekende locatie, vlakbij het centraal station, de dierentuin, de opera en het oude Stadhuis. Het vormt dus dé verblijfplaats bij uitstek voor reizigers die willen genieten van een gevarieerde citytrip. Meer info en boeken.

  1. B&B Hotel Leipzig-City

Op slechts enkele honderden meters van de Nikolai Church Leipzig en het Leipzig Museum of Fine Arts tref je B&B Hotel Leipzig City aan. In deze klassieke bed and breakfast kan je overnachten in mooie kamers met airconditioning en eigen badkamer, die worden opgevrolijkt door kleurrijke schilderijen.

Je geniet er elke ochtend van een lekker ontbijt en voor diner of lunch hoef je gelukkig niet ver te wandelen. Verschillende gezellige restaurants en bars liggen immers vlakbij het hotel. Doordat ook het centraal station op wandelafstand gelegen is kan je het hotel bovendien makkelijk bereiken met de trein. Meer info en boeken.

  1. H2 Hotel Leipzig

Wie overnacht in H2 Hotel Leipzig verblijft op een toplocatie! Vanuit het hotel kan je namelijk te voet naar het Augustusplatz, de opera en andere belangrijke attracties. De kamers hebben een kleurrijk en fleurig interieur en zijn voorzien van een eigen badkamer. Als gast kan je in het hotel dagelijks proeven van een vers en gezond ontbijt en wie dat wenst kan er ook overheerlijke maaltijden bestellen in het restaurant. Meer info en boeken.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?