15 x Origineel overnachten in Duitsland? Bijzondere en unieke verblijven (update 2024)

Koop de volledige reisgids voor € 10

15 x Origineel overnachten in Duitsland? Bijzondere en unieke verblijven (update 2024)

28 december 2022 in Duitsland1 reactie

Sfeervol overnachten in een gezellig vakantiehuisje midden in de natuur, slapen in een van de prachtige kastelen in Duitsland of misschien toch liever kamperen in luxe? Laat je verrassen door een van de bijzondere plekjes in Duitsland!

In dit blogartikel lees je alvast wat meer over onze favoriete, originele verblijven in Duitsland.

Inhoud artikel

  1. Natuurhuisje in Bad Oeynhausen

Op deze luxeglamping, middenin de natuur in Bad Oeynhausen heb je het rijk helemaal voor jezelf. Hier overnacht je in een ruime tipi tent op een landgoed van zo’n 800 vierkante meter. De tent is sfeervol ingericht in warme kleuren met groot comfortabel bed waar je ondergedompeld wordt in de vele kussens, donzige dekens en tapijtjes.

Buiten de tipi tent hangen er ook nog enkele sfeerlampjes en zorgen de fakkels en het kaarslicht voor extra gezelligheid. Verder vind je op het terrein nog een hot tub en romantische zithoek met barbecue. Daarnaast is er ook een keukentje voorzien waar je uitgebreid kan koken. Ohja, wat ook leuk is: je krijgt hier iedere ochtend verse eitjes uit het kippenhok! Meer info en boeken.

  1. V8 HOTEL Classic Motorworld Region Stuttgart

Ben je een echte autoliefhebber? Dan is het V8 HOTEL Classic Motorworld Region Stuttgart wel degelijk iets voor jou! Dit moderne 4-sterrenhotel biedt kamers met een origineel design. De kamers van het V8 Hotel hebben een typische Bauhaus-stijl of een origineel autothema. Even nood aan ontspanning? Dan kan je altijd terecht in de wellness gelegen op de bovenste verdieping met uitzicht op het meer en Motorworld. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Bäbelin

Heb je altijd al in een echte yurt willen slapen? Dan is dit natuurhuisje in Bäbelin, gelegen tussen de Oostzee en het Sternberg-meergebied, echt iets voor jou! Dit bijzondere natuurhuisje is gemaakt van het fijnste hout, wijnrood canvas en Bretonse schapenwol als isolatie, hier werd geen enkele spijker gebruikt!

Verder vind je hier een rustieke open haard, een handgemaakt bed - en door de glazen koepel in het dak kan je's nachts de sterrenhemel kijken. De yurt staat op een weelderige weide op ongeveer 100 meter van het hoofdgebouw, aan de voet van de grootste katapult van Noord-Europa. Meer info en boeken.

  1. Schlafstrandkorb Nr.2

In de baai van Lübeck overnacht je in een van de gezellige strandkorven. De strandkorf is niet meer en niet minder dan een gezellig knus bed dat volledig overdekt is. Wanneer s' avonds de zon langzaam ondergaat, kruipen jij en je gezelschap lekker in de strandstoel onder de vers gemaakte, zachte dekens genietend van de zachte golven. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de zee.

Na een heerlijke nachtrust, word je als het ware gewekt door de eerste zonnestralen en de golven. Geniet van een heerlijk ontbijtje met de zee op de achtergrond. Een unieke ervaring! Meer info en boeken.

  1. Park Hotel Bad Salzig

Park Hotel Bad Salzig, een bijzonder boetiekhotel aan de Middenrijn vol liefdevolle details. Dit hotel heeft een unieke geschiedenis, 112 jaar hedendaagse geschiedenis, die vandaag de dag nog steeds op een prettige manier voelbaar is dankzij prachtige componenten zoals glasfacetten, een Art Nouveau trap, boogramen en vele mooie details.

De kamers zijn ingericht met thema's als Londen, New York en Renoir. En in de EssBAR word je gastronomisch verwend met heerlijke individuele gerechten en een aantrekkelijk menu. Hier heb je de mogelijkheid om te genieten van een verblijf in een speciale feelgood-sfeer. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Schöneck

Dit tiny huisje in Schöneck is gelegen op de skipistes en is gemaakt van een voormalige zeecontainer. De accommodatie is een slim ingericht huisje dat van alle moderne gemakken voorzien is. In de zomer kan je hier buiten zitten tussen de koeien en schapen met een heerlijk ontbijtje. Terwijl je in de wintermaanden je ski’s kan aantrekken en vanaf de voordeur naar benden kan glijden. Wil je je nadien even verwarmen? Dan kan dat aan de open haard! Meer info en boeken.

  1. 25hours Hotel Bikini Berlin (Tiergarten)

Na je verblijf in het 25hours Hotel, heb je inderdaad het gevoel dat een dag meer is dan een dag. Een uitzicht op de apen uit de dierentuin Zoologischer Garten, recht vanuit je hotelkamer. Klinkt dit interessant voor je? Wat dacht je van de mogelijkheid om in een hangmat te slapen? Avontuurlijk!

Voor nog meer spanning moet je absoluut een bezoek brengen aan het restaurant Neni, waar je van pittige oosterse gerechten kan smullen. Vergeet ook niet de fijne skybar Monkey Bar. Geniet ten slotte ook van het prachtige uitzicht op de stad vanop het dakterras. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Natuurhuisje in Neustadt am Kulm

Slapen onder de sterren, in een gezellig warm bed? Een droom die uitkomt in het Natuurhuisje in Neustadt am Kulm (Beieren)! Door de beglazing van het dak geniet je van het bijzondere uitzicht op de sterren. Je kan het vergelijken met slapen in de open lucht, alleen word je hier beschermd tegen wind en regen in een warm bed!

Verder kan je in de gemeenschappelijke ruimte genieten aan de open haard en een hangmat die uitnodigen tot ontspanning. Graag wat actie ondernemen? In het rotsachtige landschap kan je uitstekend klimmen, kajakken en hiken. Meer info en boeken.

  1. Schloss Lieser, Autograph Collection

Schloss Lieser, genesteld in het hart van de Moezelregio, onderscheidt zich door een spectaculair uitzicht op de rivier de Moezel en de omliggende wijngaarden waar de regio bekend om staat. Deze voormalige privéwoning van Eduard Puricelli, het kasteel is in al zijn oude glorie prachtig gerestaureerd en omgevormd tot een luxe hotel.

Dineren kan in het sfeervolle restaurant en nadien kan je nog even nagenieten in de bar. Na een heerlijke nachtrust in een van de elegant ingerichte kamers kan je ontspannen of wat energie kwijt in de Spa & Wellness-ruimte met fitness, binnenzwembad, sauna en verschillende behandelkamers. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Würzburg

Ook een paar nachtjes verblijven in dit toffe kleine natuurhuisje in Würzburg is een aanrader! Van buitenaf oogt het tiny house futuristisch met haar houten gevel en zonnepanelen op het dak. Je zou denken dat het tiny house vrij klein is maar van binnen is het verrassend ruim!

Het huisje is slim en ontzettend knus ingericht, er is zelfs een mini schommel voorzien! Verder beschikt het huisje over alle moderne faciliteiten die je maar kan wensen en om het op een regenachtige avond nog wat gezelliger te maken, kan je altijd de vuurkachel aansteken. Meer info en boeken.

  1. Black Hotels Köln

The Black Hotel, in Ehrenfeld, de meest opwindende wijk van Keulen! Zoals de naam het al doet vermoeden, heeft dit hotel een unieke donkere bekleding en decoratie. Alles staat hier in het teken van zwart. Het hotel biedt verschillende type kamers aan; van een comfortkamer tot een volledig uitgeruste superior loft. Elke kamer heeft zijn eigen charme en is voorzien van alle moderne faciliteiten. Na een goeie nachtrust, kan je genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijtje. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Keeken Kleve

Dit natuurhuisje in Keeken Kleve (Noordrijn-westfalen) valt op vanwege haar bijzondere vorm: het lijkt namelijk een beetje op een vogelkijkhut. Het huisje op zich is piepklein, maar verrassend ingedeeld en gelegen op een groot landgoed waar je alle ruimte hebt om je even af te zonderen van de drukke wereld.

's Ochtends open je de uitklapbare ramen en voel je je meteen één met de natuur worden. In het huisje zelf is er geen kraan en/of wc, daarvoor hebben de eigenaars een badhuisje in de tuin voorzien! Een verblijf in dit bijzondere natuurhuisje zal je ongetwijfeld nooit vergeten! Meer info en boeken.

  1. Hotel Oderberger

Een andere bijzondere, maar iets duurdere optie is een verblijf in Hotel Oderberger. Dit boetiekhotel werd opgetrokken in het pand van een voormalig zwembad dat in 1902 de deuren opende. Het hotel is een mix van moderne en klassieke elementen en werd huiselijk ingericht. Je kan er nog steeds een verfrissende duik in het prachtige zwembad nemen of ontspannen in de sauna.

In wat ooit een elektriciteitscentrale was, kan je tegenwoordig heerlijk dineren in een modern restaurant. Ook wordt er iedere donderdagavond livemuziek gespeeld. Een leuke extra is dat er in de gangen van het hotel kunstwerken van Berlijnse artiesten tentoongesteld worden. Meer info en boeken!

  1. Natuurhuisje in Lychen ot Rutenberg

Altijd al willen overnachten in een oude wagon? Dan is dit natuurhuisje in Lychen ot Rutenberg (Brandenburg) een absolute aanrader. Deze authentieke accommodatie zal je ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring bezorgen! Dit huisje is in een rustige omgeving gelegen aan een meertje. Verder beschikt het over alle comfort dat je maar kan wensen. Meer info en boeken.

  1. Hotel Schloss Spangenberg

Een ander kasteel waar je heerlijk kan overnachten is het Schloss Spangenberg! Wandel door de oude gangen van het kasteel naar je kamer welke modern is ingericht. In de grote tuin en/of op het terras kan je terecht als je even wil ontspannen met een goed boek. Geniet hierbij van een lekker glaasje wijn of kopje koffie.

Verder zal Schloss Spangenberg je ook culinair weten te bekoren. 's Ochtends geniet je van een heerlijk buffet of à-la-carteontbijt en 's avonds kan je proeven van de verrukkelijke gerechten in het restaurant. Meer info en boeken.

  1. Mis niets van de Romantische Straße met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Romantische Straße? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Romantische Straße met een volledige uitgestippelde rondreis, en meer dan 100 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Romantische Straße hier.

Romantische Straße

Gratis reisgids Romantische Straße downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?