7 x mooiste fietstours in Kopenhagen en hoe je fietsen huren in Kopenhagen

Koop de volledige reisgids voor € 10

7 x mooiste fietstours in Kopenhagen en hoe je fietsen huren in Kopenhagen

30 mei 2023 in Denemarken0 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Kopenhagen + waar je fietstocht boeken?

Kopenhagen is een prachtige stad vol kleurrijke gevels en groene parken. Het is hier aangenaam rondwandelen. Maar de stad leent zich ook uitstekend tot een fietstocht. Meer zelfs, Kopenhagen werd uitgeroepen tot fietshoofdstad van de wereld. Er is dus geen betere manier om deze stad te leren kennen dan door samen met een gids op een tweewieler door de straten te zoeven.

In deze blogpost zetten we alvast de beste en leukste fietstours van Kopenhagen op een rijtje + boek meteen je fietstour in Kopenhagen online.

Fietstours in Kopenhagen en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Kopenhagen 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstours langs de hoogtepunten van Kopenhagen

Zoek je een fietstour die je doet kennismaken met alles wat Kopenhagen te bieden heeft? Zoek dan niet verder. Deze fietstour in Kopenhagen brengt je in drie uur tijd langs alle hoogtepunten van de stad. Dat kan bovendien met een Nederlandstalige gids, zodat je geen last hebt van de taalbarrière.

Op het programma staan alle bekende, maar ook enkele minder bekende plekjes in de stad. De Deense hoofdstad staat vol bijzondere historische gebouwen. Je houdt onder andere halt bij het beroemde marmeren Frederikskerk, de populaire Tivolituinen en Amalienborg, dat is de koninklijke residentie. Natuurlijk mogen ook de Kleine Zeemeermin en de kleurrijke Nyhavn niet ontbreken. Een ding staat vast: na deze fietstocht weet je precies wat je allemaal kan doen in Kopenhagen. Het is dan ook de perfecte kennismaking met de stad.

TICKETS: Boek hier online een gegidste fietstour in Kopenhagen en ontdek de mooiste bezienswaardigheden van de Deense hoofdstad. De Nederlandstalige versie is niet elke dag beschikbaar, de Engelse fietstocht is dat wel.

  1. Culinaire fietstocht in Kopenhagen

Deze drie uur durende fietstocht door Kopenhagen, in het Engels, is een echte aanrader voor wie graag met eten bezig is. Kopenhagen huist fantastische restaurants van wereldklasse waar de Deense keuken in de verf gezet werd. Maar ook wie geen honderden euro’s aan een maaltijd wil spenderen kan van al dat lekkers genieten. Deze culinaire fietstocht in Kopenhagen brengt je langs zes locaties waar je typisch Deense lekkernijen kan proeven.

Wie meer wil leren over de Deense eetcultuur en lokale ingrediënten, mag deze fietstocht in Kopenhagen absoluut niet missen. Je rijdt over comfortabele fietspaden van de ene eetgelegenheid naar de andere. Er staan je zes verrukkelijke hapjes en lokale drankjes te wachten. Op het menu staan onder andere Deense visballetjes, lokaal gebrouwen bier, een bekroonde hotdog, het typisch Deense Smørrebrød, en sluit af met het chocoladedessertje Flødebolle. Boek hier een culinaire fietstocht door Kopenhagen.

  1. Segwaytour door Kopenhagen

Ervaar de topattracties in Kopenhagen in slechts 1 of 2 uur tijdens deze milieuvriendelijke segwaytour. Na enkele proefritjes met de segway, trek je zelf de straat op en verken je samen met een deskundige gids de hoogtepunten van Kopenhagen. Je hebt de keuze uit twee segwaytours (1 uur of 2 uur) maar alle tochten beginnen langs het water in een autovrije zone waar je onder andere de Kleine Zeemeermin kan bezichtigen.

Verder kom je tijdens de segwaytours langs de must-see bezienswaardigheden van Kopenhagen, denk maar aan het kleurrijke Nyhavn, de Deense Opera, het Amalienborg (stadskasteel) evenals enkele verborgen juweeltjes. Halverwege neem je een kleine pauze in het café van het Koninklijk Deens Theater (bekijk ligging).

TICKETS: Maak je geen zorgen als je nog nooit eerder met een segway gereden hebt, de meeste mensen hebben het na enkele testritjes snel onder de knie. Boek je Segwaytour door Kopenhagen.

  1. Begeleide e-bike stadstour door Kopenhagen

Liever de Deense hoofdstad op een relaxte manier verkennen? Boek dan deze e-bike tour door Kopenhagen en volg je lokale, enthousiaste gids naar enkele van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad en leer interessante feiten over elke locatie. Fiets samen naar het Meatpacking District, Freetown Christiania (een hippiewijkje in Kopenhagen), het beroemde Nyhavn en het standbeeld van de Kleine Zeemeermin, evenals de drie meren van Kopenhagen. Boek je begeleide e-bike stadstour door Kopenhagen hier.

Wil je liever zelf op pad met een e-bike zonder gids? Dan kan je ook zelfs een elektrische fiets huren voor enkele uurtjes of meerdere dagen. Zo ben je niet gebonden aan een gids en kan je zelf gaan en staan waar je maar wilt. Huur je e-bike online op voorhand.

Bekijk nog meer fietstours om Kopenhagen te verkennen

  1. Op zoek naar de vergeten reuzen nabij Kopenhagen

Zin in een leuke daguitstap met de fiets? Nabij Kopenhagen kan je de 4 vergeten reuzen ontmoeten die verborgen lagen in de omgeving van Groot-Kopenhagen (een beetje te vergelijken met de Zeven Trollen in Boom). Tijdens deze fietstocht verken je de prachtige landschappen van Denemarken. Je fietst onder andere door Glostrup, Høje Taastrup, Albertslund en Valensbæk waar de reuzen verstopt liggen.

De indrukwekkende houten sculpturen werden gemaakt van lokaal sloophout en gerecyclede materialen door Thomas Dambo, een wereldberoemde recyclingkunstenaar. Kan jij de vier reuzen - Sleeping Louis, Little Tilde, Thomas on the Mountain en Teddy Friendly - vinden tijdens je fietstocht? Boek je trollenjacht per e-bike in Kopenhagen hier.

TIP: Je ontmoet de gids buiten Nordvestkirken (bekijk ligging). Vanuit het centrum van Kopenhagen kan je het openbaar vervoer nemen naar het ontmoetingspunt.
  1. Bezoek de kerstmarkten met de segway

Een andere leuke, maar seizoensgebonden activiteit met de segway, is het verkennen van de kerstmarkten in Kopenhagen. Tijdens de kerstperiode wordt de stad volledig omgetoverd tot een kerstparadijs. Een leuke en ontspannende manier om de verlichte kerststad te verkennen is met de segway. Je rijdt langs de mooiste bezienswaardigheden van Kopenhagen en je stopt bij twee van de belangrijkste kerstmarkten in Nyhavn en Kongens Nytorv.

Halverwege je tour maak je een stop bij het café in het Koninklijk Deens Theater en ben je 30 minuten vrij. Geniet van een warme chocomelk op het terrasje of ga gezellig kerstinkopen doen. Je beëindigt je segwaytour in de winkel, waar je kan genieten van de beruchte Deense glühwein (gløgg).

Ervaar de Deense kersthygge tijdens deze kerst- en stadshoogtepunten Segwaytour in Kopenhagen.

  1. Of huur zelf een fiets en ga op verkenning door Kopenhagen

Wil je fietshoofdstad Kopenhagen liever op eigen houtje verkennen? Of heb je gewoon zin in een ontspannen fietstocht door de straten van deze prachtige stad? Dan kan je natuurlijk ook gewoon een fiets huren in Kopenhagen. Je krijgt dan geen deskundige uitleg van een gids, maar je hebt wel de vrijheid om halt te houden waar je maar wil.

Huur hier online een fiets in Kopenhagen

  1. Hoe geld besparen in Kopenhagen?

  • Bespaar tijd en geld met de Kopenhagen City Card.
  • Je krijgt gratis toegang tot meer dan 80 musea en bezienswaardigheden.
  • Tevens krijg je kortingen bij deelnemende restaurants en activiteiten.
  • De City Card is verkrijgbaar voor een periode van 24, 48, 72 en 120 uur.
  • Koop je City Card online en geniet in alle vrijheid van je bezoek + bespaar flink wat tijd uit aan de kassa's.
  1. Filmpje: de highlights van Kopenhagen

Benieuwd naar hoe Kopenhagen eruitziet? Bekijk alvast dit filmpje waarin je langs de mooiste plekjes van de stad passeert. Om alles zelf te bewonderen, zal je natuurlijk naar hartje Kopenhagen moeten reizen!

  1. Download je gratis rondreis met de auto door Denemarken

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Denemarken? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze digitale reisgids Denemarken met een uitgewerkte rondreis van 14 dagen met daarbij ook 3 uitgeschreven stadswandelingen (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Denemarken.

Denemarken

Gratis reisgids Kopenhagen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?