9 x favoriete daguitstappen vanuit Kopenhagen: alle info, tours + tickets

Koop de volledige reisgids voor € 10

9 x favoriete daguitstappen vanuit Kopenhagen: alle info, tours + tickets

1 juni 2023 in Denemarken0 reacties

Overzicht met de leukste daguitstappen in en vanuit Kopenhagen + waar tickets boeken?

Kopenhagen is een prachtige stad die ontzettend veel te bieden heeft. Maar ook in de nabije omgeving van de stad liggen enkele pareltjes verstopt. Van de mooiste kastelen tot het grootste aquarium van Noord-Europa.

Wil je de drukte van de stad even ontsnappen? Of heb je het even gehad met alle musea? Dan kan je een van onderstaande daguitstappen en excursies in en vanuit Kopenhagen maken.

Tip: Boek je tickets of tours in Kopenhagen online

Op citytrip in Kopenhagen? Bespaar geld met een City Pass, hiermee krijg je gratis toegang tot de musea, een boottocht door Nyhavn en kan je gratis het openbaar vervoer gebruiken (incl. boot). De Kopenhagen City Card is beschikbaar van 1 tot 5 dagen, online te koop bij GetYourGuide.

Inhoud artikel

  1. Op zoek naar de vergeten reuzen nabij Kopenhagen

Zin in een leuke daguitstap met de fiets? Nabij Kopenhagen kan je de 4 vergeten reuzen ontmoeten die verborgen lagen in de omgeving van Groot-Kopenhagen (een beetje te vergelijken met de Zeven Trollen in Boom). Tijdens deze fietstocht verken je de prachtige landschappen van Denemarken. Je fietst onder andere door Glostrup, Høje Taastrup, Albertslund en Valensbæk waar de reuzen verstopt liggen.

De indrukwekkende houten sculpturen werden gemaakt van lokaal sloophout en gerecyclede materialen door Thomas Dambo, een wereldberoemde recyclingkunstenaar. Kan jij de vier reuzen - Sleeping Louis, Little Tilde, Thomas on the Mountain en Teddy Friendly - vinden tijdens je fietstocht? Boek je trollenjacht per e-bike in Kopenhagen hier.

TIP: Je ontmoet de gids buiten Nordvestkirken (bekijk ligging). Vanuit het centrum van Kopenhagen kan je het openbaar vervoer nemen naar het ontmoetingspunt.
  1. Kronborg

Het Kronborg Slot is één van de mooiste kastelen van Denemarken. Het heeft zijn bekendheid vooral te danken aan William Shakespeare, want zijn tragedie Hamlet speelt zich in dit kasteel af. Het kasteel werd in de 16de eeuw door koning Frederik II gebouwd, maar brandde in 1629 grotendeels af. Het werd daarna helemaal opnieuw gebouwd. De enige ruimte die van het oorspronkelijke kasteel is overgebleven is de kapel.

Het Kronborg Slot is een indrukwekkend bouwwerk dat je zeker niet mag overslaan tijdens je rondreis door Denemarken. Je kan er makkelijk uren in ronddwalen. Misschien kom je tijdens je bezoek de mythische koning Holger Danske tegen. Na zijn dood zou hij in de kelders zijn begraven en de geest van de koning zou daar nog steeds rondspoken.

TICKETS: Bestel je tickets voor het Kronborg online, bezoek de prachtige vertrekken en zie het stuk van Shakespeare dat vertolkt wordt door menig celebrity.

  1. Uitstapje naar Tivoli Gardens

Tivoli Gardens ligt misschien wel middenin de Deense hoofdstad (tegenover het centraal station), toch ben je er een volledige dag aan kwijt als je het pretpark wilt bezoeken. Het park werd in 1843 opgericht door Georg Carstensen en dient zowel als pretpark als wandelpark. Het is het op één na oudste pretpark ter wereld.

Er staan 25 verschillende attracties waaronder 5 achtbanen. Geen zin in een ritje in de draaimolen of een andere attractie? Laat het park dan niet links liggen, want je kan ook gewoon rond en door het park wandelen door prachtige tuinen, met mooie bomen en kleurrijke bloemen. Er staat daarnaast ook een theater en je kan er eten in verschillende restaurants. Wat dat je van een ritje op de Vertigo, die je met 100 km/u overkop gaat? Zin in nostalgische stap dan in een houten achtbaan uit 1914 - een van de slechts zeven achtbanen ter wereld die een remman aan boord van elk treintje heeft.

Tips voor je bezoek aan de Tivoli Gardens

  • Het park wordt ’s avonds prachtig verlicht. Het is daarom een goed idee om het park ook eens in het donker te bezoeken om er een sfeervolle wandeling te maken.
  • Het park is dagelijks open tussen 11u en 23u.
  • Op vrijdag en zaterdag blijft het park open tot middernacht.
  • Boek je ticket voor Tivoli in Kopenhagen online, zo sla je ook direct de wachtrij over.
  1. Of een dagje naar de dierentuin van Kopenhagen

In de directe omgeving van het Frederiksberg paleis, bevindt zich de dierentuin van Kopenhagen. Kopenhagen ZOO is een van Europa's oudste dierentuinen. Met ruim een miljoen bezoekers per jaar is het de meest bezochte dierentuin van Denemarken. Maak kennis met de reuzenpanda’s, ontmoet de ijsberen en zie de wereld vanuit het perspectief van een giraf. Geniet tijdens je bezoek aan de dierentuin ook van de educatieve tentoonstellingen en de mooiste shows.

De dieren zijn trouwens niet het enige dat de dierentuin zo speciaal maakt. De dierentuin herbergt namelijk ook enkele architectonische hoogstandjes, zoals de panda-habitat ontworpen door Bjarke Ingels Group, en het olifantenhuis, ontworpen door Norman Foster. Meer info op de website.

Bestel je tickets voor de Kopenhagen ZOO hier

  1. Nationaal Aquarium Denemarken, Den Blå Planet

Ontdek de onderwaterwereld van de zeven zeeën bij een bezoek aan het National Aquarium Denmark, ook wel bekend als “Den Blå Planet”. Bewonder het diverse zeeleven dat in de wateren van het aquarium leeft in het grootste aquarium van Noord-Europa.

  • Wandel tussen de 48 verschillende aquaria, die maar liefst 7 miljoen liter water bevatten.
  • Sta oog in oog met indrukwekkende hamerhaaien, vredige pijlstaartroggen, een gigantische Pacifische octopus in een onderwatertunnel.
  • Doe kennis op over de lokale flora en fauna door op avontuur te gaan in 'The Wild Waterhole'.
  • Maak een wandeling door het Tropisch Regenwoud, waar piranha's en arapaima's het water beheersen.
  • Ga het aquarium uit en geniet van een schilderachtig uitzicht op de Sont, terwijl de kinderen zich uitleven in de waterspeeltuin.

Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor het Nationaal Aquarium Denemarken online.

  1. Steek de grens over en bezoek het Zweedse Malmö

Heb je tijd genoeg? Dan mag een daguitstap naar het Zweedse stadje Malmö zeker niet ontbreken. Malmö is de derde stad van Zweden en maakte vroeger deel uit van Denemarken. Malmö is op zich niet zo groot. Het stadje heeft een oud centrum met gezellige wijkjes en enkele parkjes waar je kan genieten van de rust en stilte. Eenmaal aangekomen, raden we aan onze stadswandeling door Malmö te volgen.

Deze wandeling brengt je door het historische centrum langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Enkele hoogtepunten op je stadswandeling zijn onder andere de talloze gekleurde vakwerkhuizen, de Turning Torso (een indrukwekkende wolkenkrabber), het Malmöhus-kasteel, de Sint-Pieterskerk (het oudste gebouw van de stad) en het levendige plein Lilla Torg. Vergeet ook niet te genieten van de sfeer en de Zweedse gerechten in een van de gezellige cafés of restaurants.

Hoe reis je van Kopenhagen naar Malmö?

  • Om van Kopenhagen naar Malmö te gaan, kan je de Øresundbrug nemen, een indrukwekkende brug die Denemarken en Zweden met elkaar verbindt.
  • Je kan ook met de trein vanaf het centraal station van Kopenhagen (København H) naar het centraal station van Malmö reizen. De treinreis duurt ongeveer 35 minuten.
  • Of boek je een georganiseerde dagexcursie van Kopenhagen naar Malmö. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het transport.
  1. Beklim de spiraalvormige Forest Tower

Op een klein uurtje rijden, ten zuiden van Kopenhagen, ligt Camp Adventure. Camp Adventure is een van de grootste klimparken van Denemarken. Een van de bijzonderste beklimmingen die je hier kan maken is de 45 meter hoge Forest Tower, midden in de bossen van Rønnede.

Via een houten loopbrug wandel je naar de top van de spiraalvormige uitkijktoren. Halverwege zie je de structuur smaller worden in het midden, waardoor je dicht genoeg bij de 3 beuken komt die in het midden van de toren groeien. Eenmaal je de top van de uitkijktoren hebt bereikt, geniet je van magnifieke uitzichten over de omgeving. Op heldere dagen zie je zelfs de skyline van Kopenhagen en Malmö in Zweden in de verte liggen. Boek je ticket voor de Forest Tower hier.

  1. Vikingschipmuseum in Roskilde

Je zou misschien denken dat de aanwezigheid van het Vikingschipmuseum betekent dat de Vikingen ooit het gebied van Roskilde bezet hebben, maar niets is minder waar. Roskilde heeft wel een opvallende andere link met de Vikingen. Enkele honderden jaren geleden verwachtten de inwoners van de koninklijke stad Roskilde een Vikingaanval. Ze beslisten daarom om 5 Vikingschepen te doen zinken door de schepen met keien te laden. Op die manier werd de haven geblokkeerd en konden de Vikingen niet aan land komen. De scheepswrakken werden pas 10 eeuwen later teruggevonden, in 1962.

Die zogenaamde Skuldelev-scheepswrakken werden boven water gehaald en gedetailleerd gereconstrueerd. In het Vikingmuseum kom je alles te weten over het bijzondere verhaal van de 5 schepen en je kan er ook een film zien over de reconstructie van de wrakken. Meer info op de website

De gereconstrueerde schepen liggen voor anker in de haven van het museum en zijn vrijwel identiek aan de schepen die 1000 jaar geleden de Deense kusten onveilig maakten. Wil je je voelen als een echte Viking? Dan kan je ook zelf een Vikingoutfit aantrekken en aan boord gaan van een Vikingschip.

Wie geïnteresseerd is in hoe de Vikingen erin slaagden om sterke houten schepen te bouwen, moet zeker een bezoek brengen aan de scheepswerf. Je leert er bijvoorbeeld welk soort hout er gebruikt werd en je leert ook zelf hoe je een scheepstouw moet vlechten, hoe je een patroon in hout moet snijden en nog veel meer. Een leuke en leerrijke ervaring! Als kers op de taart kan je er ook een tocht maken met een Vikingschip.

  1. Bezoek de witte krijtrotsen Møns Klint en Stevns Klint

Een andere mooie uitstap die je vanuit Kopenhagen kan maken, is naar de krijtrotsen Møns Klint en Stevns Klint. Deze prachtige krijtrotsen liggen op een uurtje rijden van Kopenhagen en zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.

  • Møns Klint is gelegen op het eiland Møn, in het zuidoosten van Denemarken. Het is een steile kustlijn die zich uitstrekt over een lengte van ongeveer 6 km. De kliffen zijn indrukwekkend vanwege hun hoogte, die op sommige plaatsen meer dan 120 meter bedraagt. Ze bieden een adembenemend uitzicht op de Oostzee en worden omgeven door prachtige bossen en natuurreservaten.
  • Stevns Klint is gelegen op het eiland Seeland, in het oosten van Denemarken. Het is een klif die zich uitstrekt over ongeveer 15 kilometer langs de kust van de Baltische Zee. Ook deze kliffen zijn gevormd uit kalksteen uit het Krijt-tijdperk, met een leeftijd van ongeveer 65 miljoen jaar.
  • Breng ook zeker een bezoekje aan het interactief bezoekerscentrum GeoCenter Møns Klint.
Download onze reisgids Denemarken inclusief een uitgewerkte rondreis en 3 uitgeschreven stadswandelingen en mis niets tijdens je vakantie.
  1. Filmpje: de highlights van Kopenhagen

Benieuwd naar hoe Kopenhagen eruitziet? Bekijk alvast dit filmpje waarin je langs de mooiste plekjes van de stad passeert. Om alles zelf te bewonderen, zal je natuurlijk naar hartje Kopenhagen moeten reizen!

  1. Download je gratis rondreis met de auto door Denemarken

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Denemarken? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze digitale reisgids Denemarken met een uitgewerkte rondreis van 14 dagen met daarbij ook 3 uitgeschreven stadswandelingen (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Denemarken.

Denemarken

Gratis reisgids Denemarken downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?