Het zuiden van Gran Canaria. Tips voor zon, strand en veel natuur!

Volledige reisgids kopen voor € 10

Het zuiden van Gran Canaria. Tips voor zon, strand en veel natuur!

Het zuiden van Gran Canaria, de streek rond Maspalomas, staat bekend voor haar strandresorts en toeristische voorzieningen. Er is geen tekort aan zandstranden en -bars om te ontspannen, en je kan je er verlekkeren op heerlijke visgerechten. Maar ook voor wie meer wil dan zon en strand, en ook kan genieten van prachtige natuur, zal deze regio niet teleurstellen. Hieronder enkele hoogtepunten die Maspalomas te bieden heeft. Vlieg naar Gran Canaria met Tui Fly voor € 49.

Voordelig je reis naar Gran Canaria boeken

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui

Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb

Je vakantie Gran Canaria bij Neckermann.nl vanaf € 326: Bekijk het aanbod

De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

Inhoud artikel

  1. Zon en strand aan de Costa Canaria

Maspalomas, Costa Canaria, bestaat uit verscheidene vakantieoordgebieden: Águila, Las Burras, San Agustín en Playa del Inglés. Het meer mondaine Maspalomas Resort wordt gescheiden van Playa del Inglés door de Maspalomas Duinen.

  1. De oase van El Oasis

Aan het westelijke uiteinde van de Maspalomas Duinen ligt El Oasis, begrensd door La Charca. Het is een overblijfsel van een zeewaterlagune die omringd wordt door palmbomen. Hier kan je veel trekvogels zien die even stoppen op hun weg naar Afrika.

  1. Playa de Amadores (strand)

Playa de Amadores is een aangelegd strand dat zich nestelt in de goed-beschutte baai tussen Maspalomas en Puerto de Mogán aan de zuidwestkust. Hier vind je een boog van 800 m zand dat, hoewel druk, wel rustig en veilig is voor families met jonge kinderen.

  1. Leuke daguitstappen in Zuid-Gran Canaria

Maspalomas biedt heel wat verschillende mogelijkheden tot daguitstappen en excursies. Zoveel , dat we er een aparte blogpost over Maspalomas over geschreven hebben :-).

  1. Puerto Rico, de zonnigste plek van Gran Canaria

Het bruisende vakantieoord Puerto Rico heeft een klein maar mooi strand en staat bekend als “de zonnigste plek van Gran Canaria”. Puerto Rico is ook een goede keuze voor een daguitstap als je bepaalde activiteiten wil doen, van jetskiën of duiken tot zeilen, vissen of windsurfen. Je kan ook mee op boottocht om dolfijnen te spotten.

  1. Duik met een yellow submarine in Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is het meest westelijk gelegen vakantieoord langs de zuidwestelijke kust. Er is hier voor ieder wat wils. Er is een aantrekkelijke haven, een charmant vissersdorpje, een jachthaven en een chique vakantiebestemming. Er is een uitstekend gezinsvriendelijk strand met gouden zand en kalm water, en de zee bij hoogtij is fantastisch om te snorkelen.

Een van de unieke attracties hier, is een uitstap om het onderzeese landschap te verkennen in een yellow submarine (zonder Beatles). Weg van het strand vind je een netwerk aan kanalen en bruggen, waardoor het vakantieoord soms ook wel ‘Klein Venetië’ wordt genoemd.

  1. Voordelig je reis naar de Gran Canaria boeken

Ga op reis naar Gran Canaria met Tui, 8 dagen vanaf € 416: Bekijk het aanbod bij Tui

Op vakantie naar Gran Canaria bij Sunweb vanaf € 389 per persoon: Boek bij Sunweb

Je vakantie Gran Canaria bij Neckermann.nl vanaf € 326: Bekijk het aanbod

De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Vluchten bij Tui Fly vanaf € 49

  1. Waar overnachten in Maspalomas?

Maspalomas is een leuke uitvalsbasis op Gran Canaria, dicht bij het strand en de zee, en op een boogscheut van prachtige natuur.

Booking.com

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in de Canarische Eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 3 juni 2019 - hilde

een beknopte handleiding om onmiddellijk een idee te hebben van wat je er kan verwachten.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?