15 x mooiste glampings in België: Onze favorieten van goedkoop tot luxe 2024

Koop de volledige reisgids voor € 15

15 x mooiste glampings in België: Onze favorieten van goedkoop tot luxe 2024

20 januari 2023 in België0 reacties

Zin om middenin de natuur te slapen, maar dan wel met de nodige luxe die je gewoon bent? Dan is glamping iets voor jou!

Glamping, dat is het vrije gevoel van kamperen met de luxe en het comfort van een hotelkamer of een vakantiehuisje. En ook in België zijn er verschillende plekken waar je kan overnachten in een unieke glamping.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor glamping in België? Wij zetten alvast onze favoriete, mooiste glampings op een rijtje.

Inhoud artikel

  1. Sleep in a Bubble

De nacht door brengen in een ongewone en comfortabele verblijfplaats in volle natuur onder de sterrenhemel? Dat kan in deze 'Sleep in a Bubble' in Wanze, gelegen in de provincie Luik. Je overnacht in een opblaasbare bubbel, als het ware glamping. De bubbel is uitgerust met een tweepersoonsbed, elektrische verwarming, verlichting, een tafel en twee stoelen en een badkamer.

Je kan ook altijd genieten van een heerlijk ontbijtje tegen een kleine toeslag. Heerlijk toch, overnachten in een landelijke en lieflijke omgeving met een prachtig uitzicht op de vallei van Mehaigne en de omliggende bossen. Meer info en boeken.

  1. Ecochique

Ecochique is een glamping paradijs in België in de Westhoek vlakbij de Franse grens. Al eens gekampeerd met een espressomachine, een minibar en een flatscreen-tv in je tent? Neen? Dan is dit de ideale kans! Verspreid over een groot terrein, staan op enkele ruime houten kavels, comfortabele ingerichte tenten met privé sanitair. Je ontwaakt hier door het gefluit van de vogeltjes en je wordt wakker met een heerlijk kopje koffie op je gezellige terras.

Rust en ruimte zijn typerend voor deze plek in het glooiende landschap van de Westhoek. Bijna elke glamping tent biedt een fantastisch zicht over het heuvelland. Je kan ook altijd een wandeling maken in de omliggende omgeving of de wijndomeinen gaan ontdekken en beproeven. Wil je graag nog wat extra ontspanning? Dan moet dat met een avondje wellness zeker lukken! Daarnaast is er ook nog een biopool/zwemvijver met een terras met ligstoelen. Meer info en boeken.

  1. Château de la Chapelle

In het charmante dorpje Anthisnes, niet zo ver van Luik en Durbuy, vind je Château de la Chapelle. In het kasteel zelf zijn eenvoudig modern ingerichte kamers gevestigd en wie wil kan in de zomer ook overnachten in een van de tenten in de tuin. In het openluchtrestaurant worden overheerlijke gerechten geserveerd, in de zomer is er zelfs een sterrenchef aanwezig. Voor verdere ontspanning kunnen gasten ook gebruik maken van het buitenzwembad, de wijnkelder of de bar. Meer info en boeken.

  1. Cabins in the Park

Een ander verblijf dat we kunnen aanraden is een verblijf in Cabins in the Park in Lochristi. Hier overnacht je in een luxe tent die volledig is uitgerust met een tweepersoonsbed, een douche en gratis toiletartikelen. Verder beschikt de tent ook over een gezellig terras met uitzicht op een prachtige omgeving. Meer info en boeken.

  1. Aqualodge Hôtel Insolite

Bij Aqualodge Hôtel Insolite, overnacht je in een bijzondere lodge aan het water! Even ontsnappen aan het lawaai, de stress en de drukte van het leven. In de uitgestrekte natuur rond Maredsous en aan de oever van de Molignée, ligt een kraalsnoer van vijvertjes. Rond één van de vijvers liggen kleine, unieke lodge-chalets. Ideaal om te relaxen.

Je ervaart de charme al vanaf het begin dat je op het brugje over de vijver stapt om je chalet binnen te gaan. Zo heeft elke chalet zijn eigen brugje en draagt het de naam van een verborgen geheimpje. Meer info en boeken.

  1. L'Arbre à Cabane (Boomhut)

Breng een ongewoon en eventueel romantisch verblijf door als koppel of met het gezin op het Domaine de l'Arbre à Cabane. Een site met Robinson-hutten die tot 12 meter hoog zijn geplaatst in primair comfort. De hutten en de omgeving laten je alles vergeten en creëren nieuwe unieke herinneringen. Een ervaring die je nooit zal vergeten.

Ontbijten kan je in het in het landhuis verderop. Meer info en boeken.

  1. Sphair Perchée

Liever overnachten in een luxe tent? Sphair Perchée is gelegen in Fisenne op 14km van Durbuy en op 25 km van La Roche-en-Ardenne. De tent bevindt zich in een bos en biedt een enorm grote tuin waar je kan ontspannen. 's Avonds kan je vanuit je bed lekker genieten van de sterrenhemel. En het ontbijt komt rechtstreeks van de boerderij van de eigenaren. Vers en heerlijk! Zalig overnachten is dat! Meer info en boeken.

  1. Tiny Wooden House in Wijgmaal

Dit kleine huisje staat in een groene oase van rust in Wijgmaal. Vanuit het natuurhuisje kijk je uit op tientallen hectaren bos en weiland. Word wakker door het gefluit van vogels, kom volledig tot rust op het terras, kook met de verse kruiden uit jouw persoonlijke kruidentuin en maak het ’s avonds gezellig met een kampvuur in de vuurkorf.

Het is de ideale uitvalsbasis voor fietsers, ruiters en wandelaars die houden van de natuur. Natuurgebieden als Wijgmaalbroek en het Haachtsbroek zijn op wandelafstand te bereiken en Leuven is makkelijk te bereiken met de fiets. Meer info en boeken.

  1. La Roulotte de la Ferme de Froidefontaine

La Roulotte de la Ferme de Froidefontaine biedt accommodatie in Havelange, op 30 minuten rijden van Namen. De Roulotte bevindt zich in de boerderij van Froidefontaine en garandeert een onvergetelijk verblijf in de Ardennen. Het houten huisje beschikt over een gezellige woonkamer, een goed uitgeruste kitchenette met een eethoek en een eigen badkamer met een douche. Na een heerlijk ontbijtje, trek je je beste wandelschoenen aan zodat je de prachtige omgeving kan verkennen. Meer info en boeken.

  1. Les Cabanes de Rensiwez

Les Cabanes de Rensiwez ligt in de volle natuur middenin het bos tussen La-Roche-en-Ardenne en Houffalize. Schitterende panorama’s, verborgen valleien.. In het hart van natuurreservaat Deux Ourthes en de grootste van de negen beschermde reservaten die Wallonië telt.

Verscholen langs de oostelijke Ourthe nodigen de hutten uit voor een uniek en uitzonderlijk verblijf in het hart van de Ardennen. De sauna, houtkachel en artisanaal houten meubilair vormen een decor van warme authenticiteit… Meer info en boeken.

  1. Glampingresort Hoge Kempen

Het Glampingresort Hoge Kempen is gelegen in het prachtige natuurgebied Hoge Kempen. Het resort wordt omgeven door prachtige bossen en landschappen. Je bevindt je hier als het ware in een oase van rust en natuur. Je verblijft in een van de charmant ingerichte cottages met een gezellig terras.

Verder is er ook een restaurant gevestigd waar je terecht kan voor een kleine hap. Het resort is ideaal gelegen in het Nationaal park Hoge Kempen met tal van wandel- en fietsroutes in de buurt. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Vaux-Sur-Sûre

Ontsnap aan de drukte van de stad en verblijf in het gezellige natuurhuisje in Vaux-Sur-Sûre. Deze atypische accommodatie in de Belgische Ardennen biedt cocons die gemaakt zijn van sparrenhouten dakspannen. Tijdens je verblijf geniet je van de rust en prachtige omgeving.

Je cocon beschikt over een maximum aan comfort: verwarming, douches, keukentjes enzoverder). Even lekker ontspannen? Dan kan je terug in de op houtgestookte sauna. 's Avonds kan je de buitenverlichting aanzetten en genieten van een hapje en een wijntje op het terras. Meer info en boeken.

  1. Romantische Glaming Koksijde

Romantische glamping dome Koksijde - Duiniek, op 2 km van het strand, biedt accommodatie in een unieke, moderne dome tent. Deze doorzichtige bubbel kreeg een charmante inrichting en beschikt over het comfort van een boetiekhotel. Na het verkennen van de omgeving kan je gezellig samen in de op houtgestookte sauna kruipen met zicht op de tuin. Deze bubbel is geschikt voor twee personen. Meer info en boeken.

  1. Domaine de Ronchinne - Insolites

Wil je graag eens overnachten in een meer originele, zelfs ongewone accommodatie? Domaine de Ronchinne heeft verschillende accommodaties ter beschikking. Zo kan je slapen in de moderne kamers van het hotel of in het openbaar onder het Rhododendron-massief in de Loft Cube.

Domaine de Ronchinne biedt een buitenzwembad en een gloednieuwe ontspanningsruimte "wellness" met onder andere een hamam, hot tub en sauna. Daarnaast kan je ook altijd ontspannen in de tuin of gaan biljarten, tafeltennissen en minigolfen. Meer info en boeken.

  1. Tropical In The Woods

Ook een verblijf in de gezellige chalets van Tropical - In the Woods is een absolute aanrader. Deze accommodatie bevindt zicht in Gesves, op 10 minuten rijden van Namen en biedt uitzicht op de rivier. De chalets zijn voorzien van alles wat je nodig hebt tijdens je verblijf: een slaapkamer, een flatscreen-tv met satellietzenders en een volledig uitgeruste kitchenette waar je een heerlijk diner kan klaarmaken.

Verder beschikt de chalet ook nog over een aangenaam terras. en een tuin met barbecue. Ideaal voor op mooie zomerdagen! Je kan de dag ook altijd afsluiten met een prachtige wandeling in de omgeving terwijl je geniet van een zonsondergang. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis reisgidsen België

Wil jij ook graag België zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

AntwerpenArdennenBelgische KustBruggeBrusselGentHagelandHaspengouwHnegouwenVlaamse ArdennenWesthoek
Reisgids AntwerpenReisgids ArdennenReisgids Belgische KustReisgids BruggeReisgids BrusselReisgids GentReisgids HagelandReisgids HaspengouwReisgids HenegouwenReisgids Vlaamse ArdennenReisgids Westhoek

Staycation in België? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in België.

Ardennengids

Gratis reisgids Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?