10 x beste campings langs de Romantische Strasse: waar kamperen? + tips

Koop de volledige reisgids voor € 10

10 x beste campings langs de Romantische Strasse: waar kamperen? + tips

13 juni 2022 in Beieren4 reacties

Overzicht met de leukste campings langs de Romantische Strasse + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Voor je vakantie langs de Romantische Strasse zijn er tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings langs de Romantische Straße.

Inhoud artikel

  1. Campingplatz Bella Augusta

Camping Bella Augusta is bijzonder mooi gelegen middenin een natuurrijk gebied aan een groot zwemmeer in Augsburg. Dankzij de het ruime aanbod aan faciliteiten is de camping ideaal voor wie op zoek is naar een gevarieerde vakantie! Wie er al eens graag op uit trekt om de omgeving te verkennen kan bovendien van hieruit met de fiets een tocht maken naar het centrum van de historische stad. Meer info en boeken.

Wat heeft Campingplatz Bella Augusta te bieden?

  • De groene camping beschikt zowel over staanplaatsen voor reizigers met een eigen camper, caravan of tent als over moderne appartement die gehuurd kunnen worden.
  • Gasten kunnen er een frisse duik nemen in het zwemmeer of rustig een boek lezen op het terras van de camping.
  • Ook kinderen zullen zich hier zeker vermaken dankzij de grote speeltuin waar ze kunnen klimmen en klauteren, de vele schommels en de grote groene grasweide waarop eindeloos gespeeld kan worden.
  • Sportievelingen kunnen de omgeving verkennen al wandelend of met de fiets. Zo valt een tripje naar Augsburg, een van de oudste steden in Duitsland, zeker aan te raden! Met de auto kan je bovendien ook de stad München gaan ontdekken.
  • De camping beschikt over een klein winkeltje met basisproducten en voorziet ook in de mogelijkheid om dagelijks vers brood te bestellen. Wie echter totaal geen zin heeft om te koken kan zich ook laten bedienen in het Italiaanse restaurant van de camping.
  • Boek je verblijf op Campingplatz Bella Augusta.
  1. Donau-Lech Camping

Donau-Lech Camping ligt middenin een landelijk gebied waardoor je er direct een vakantiegevoel krijgt! De camping vormt de ideale verblijfplaats voor wie op zoek is naar een rustgevende vakantie. Bovendien verblijf je er ook op een fantastische locatie, op een steenworp van Donauwörth, een historische stad die gesticht zou zijn door 2 vissers. Meer info en boeken.

Wat heeft Donau-Lech Camping te bieden?

  • De relatief kleine camping biedt staanplaatsen die geschikt zijn voor campers, caravans en vouwwagens. Reizigers met een tent verblijven er op een apart tentenveld.
  • De camping wordt omgeven door bomen en struiken en op het terrein ligt ook een gezellig meer. Aan het meer is een gras- en kiezelstrand en ligweide waar je rustig kan zonnen.
  • Honden zijn toegelaten.
  • Vlakbij de camping is een restaurant gevestigd waar je kan proeven van overheerlijke gerechten. Wie liever zelf kookt kan zijn inkopen doen in de nabijgelegen supermarkt, die slechts enkele kilometers verwijderd ligt van de camping.
  • In de buurt van de camping vind je ook een golfbaan, een overdekt zwembad en een sportveld, ideaal dus voor de sportievelingen onder ons!
  • Boek je verblijf op de Donau-Lech Camping.
  1. Lech Camping

Ben je op zoek naar dé perfecte camping voor een ontspannende vakantie met het hele gezin? Dankzij het ruime aanbod aan activiteiten en ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud zal je bij Lech Camping in Mühlhausen beslist een onvergetelijke vakantie beleven! Deze kleine parkachtige camping ligt aan een charmant meertje en biedt mooie staanplaatsen tussen hoge bomen en struiken. Meer info en boeken.

Wat heeft Lech Camping te bieden?

  • Lech Camping biedt gezellige staanplaatsen voor mensen met een eigen camper of caravan. Voor reizigers met tenten is er een apart veld voorzien.
  • Wie op zoek is naar een actieve vakantie is bij Lech Camping aan het juiste adres! Je kan er namelijk verschillende sporten beoefenen op het sportveld, springen op de trampoline en fietsen huren om de omgeving te gaan verkennen.
  • Kinderen zullen zich hier niet snel vervelen dankzij de grote speeltuin waarin zij kunnen klimmen en klauteren.
  • De camping is gelegen aan een gezellig meertje waarrond een grindstrand en ligweide is aangelegd.
  • Bovendien zullen ook etensliefhebbers hier zeker niets te kort komen! Je namelijk dagelijks vers brood en lekkere afhaalmaaltijden bestellen. Tenslotte beschikt de camping ook over een pizzarestaurant.
  • Vlakbij de camping zijn een grote supermarkt, verschillende eetgelegenheden en een zwembad gevestigd. Bovendien kan je vanuit de camping ook daguitstappen plannen naar de Romeinse stad Augsburg en München.
  • Boek je verblijf op de Lech Camping.
  1. Terrassencamping Am Richterbichl

Tijdens een verblijf bij Terrassencamping Am Richterbichl zal je je zeker niet vervelen! Deze viersterrencamping heeft een unieke ligging tussen de Lech en de Ammer en heeft heel wat te bieden. Zo grenst de camping aan een idyllisch zwemmeer en vertrekt er vanuit de camping ook een langlaufpiste. Verder ligt de camping ook op een steenworp van het historische Rothenburg en Schongau waardoor ook cultuurliefhebbers hier zullen genieten! Meer info en boeken.

Wat heeft Terrassencamping Am Richterbichl te bieden?

  • De camping biedt staanplaatsen voor reizigers met caravans, tenten en campers op open kampeervelden. Wie op zoek is naar net iets meer comfort kan er ook een appartement, trekkershut of caravan huren.
  • De camping beschikt over een ruim aanbod aan faciliteiten waaronder een trampoline, badmintonveld, pingpongtafels en kleine kinderboerderij. In de winter kan je ook de langlaufpiste volgen die vertrekt op de camping.
  • Aan de camping ligt een kleine natuurlijke zwemvijver waar je op warme dagen wat verkoeling kan zoeken. Ook kinderen kunnen hierin zwemmen.
  • Kinderen kunnen zich vermaken op de speeltuin, in de indoor speelkamer met televisie en gezelschapsspelletjes en op de speelweide.
  • In het kleine campingwinkeltje kan je terecht voor basisinkopen, vers brood en huisgemaakte confituur. Wie zich graag eens laat bedienen kan er ook voor kiezen om te eten in het restaurant of deel te nemen aan een van de barbecue avonden op het terras.
  • Rondom de camping kan je prachtig wandelen en ook een bezoekje aan nabijgelegen bezienswaardigheden brengen waaronder de bedevaartkapel Frauenbrünnerl en de Echelsbacher Brücke (aanrader).
  • Boek je verblijf op de Terrassencamping Am Richterbichl.
  1. Via Claudia Camping

Via Claudia Camping is een charmante familiecamping gelegen aan de Lechsee in Lechbruck am See, aan het begin van de Romantische Strasse. Zowel sportievelingen als cultuurliefhebbers zullen het hier naar hun zin hebben. De camping biedt namelijk heel wat sportieve activiteiten aan en in de omgeving zijn heel wat historische bezienswaardigheden te bezichtigen. Meer info en boeken.

Wat heeft Via Claudia Camping te bieden?

  • De groene camping biedt staanplaatsen op terrassen, een tentenveld en aan het water. Voor campers is er bovendien een afzonderlijk terrein voorzien.
  • Kinderen zullen hier de tijd van hun leven beleven! Er is namelijk een openluchtschaakspel, een tienerzone, een speellokaal voor jongere kinderen en een uitgebreid animatieprogramma op de camping voorzien. Zo is er dus heel wat te doen voor zowel jonge kinderen als tieners.
  • Vanuit de camping worden begeleide fiets- en wandeltochten georganiseerd. Ideaal dus om ook andere gasten te leren kennen op een sportieve manier. Daarnaast kan je in het water aan de camping zwemmen of deelnemen aan rondvaarten over het meer.
  • De camping is gelegen vlakbij verschillende pittoreske plaatsjes waaronder Swanchau, verschillende kastelen, burchten en gezellige stadjes.
  • Boek je verblijf op Via Claudia Camping.
  1. Camping Kalte Quelle

Bij Camping Kalte Quelle ontwaak je elke ochtend met een mooi uitzicht op de omliggende wijnbergen. De camping in Heidingsfeld vormt bovendien de ideale vertrekplaats voor een ontdekkingstocht naar de prachtige stad Würzburg waar je de De Residenz van Würzburg, een van de meest indrukwekkende barokke meesterwerken van Duitsland, kan gaan bezichtigen. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Kalte Quelle te bieden?

  • De camping beschikt over verschillende toeristische staanplaatsen voor reizigers met campers, caravans en tenten. Verder heb je er ook de keuze om een accommodatie te huren zodat je kan genieten van wat meer luxe.
  • Dankzij de nabijgelegen spoorlijn en snelweg is de camping makkelijk bereikbaar en ook ideaal voor wie van plan is door te reizen.
  • Aan de camping ligt ook een riviertje waar je kan pootjebaden. Wie liever wat van de zon geniet kan langs de grasstrook aan het water rustig een boek lezen.
  • Honden zijn toegelaten.
  • De camping heeft een buitenspeeltuin waar kinderen zich volledig in kunnen uitleven. Verder worden er ook fietsen verhuurd en vind je een overdekt zwembad op slechts enkele kilometers van de camping.
  • Vanuit deze camping valt een bezoek aan de barokke steden Würzburg en Rothenburg zeker en vast aan te raden!
  • Boek je verblijf op Camping Kalte Quelle.
  1. Camping Main-Spessart-Park

In het noorden van de staat Beieren in Lengfurt, vind je Camping Main-Spessart-Park. Je verblijft er op ruime staanplaatsen tussen de wijngaarden. Vanop sommige plekken geniet je bovendien van een rustgevend zicht op de rivier de Main. Wie echt op zoek is naar een unieke ervaring kan er ook voor kiezen te overnachten in een groot wijnvat. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Main-Spessart-Park te bieden?

  • Je huurt hier ruime groene staanplaatsen waarop campers en caravans zijn toegelaten. Bovendien kan je er ook voor kiezen een stacaravan of luxueus appartement te huren. Tenslotte kan je hier ook bijzonder overnachten in een groot wijnvat.
  • Op wandelafstand van de camping kan je een verfrissende duik nemen in een buitenzwembad. Daarnaast worden er op de camping tijdens de zomermaanden ook heel wat activiteiten zoals sporttornooien, boottochtjes, kampvuren, … georganiseerd.
  • Wie ervan houdt de lokale cultuur te leren kennen, kan tijdens de zomermaanden deelnemen aan verschillende georganiseerde excursies en dagtrips. Op die manier kan je de verschillende kastelen, kloosters en burchten in de omgeving van dichtbij gaan bekijken en proef je verschillende streekproducten.
  • In de omgeving kan je prachtige wandelroutes volgen of gaan waterskiën in het meer bij de camping.
  • De camping is ook een echte aanrader voor gezinnen met kinderen! Er zijn namelijk heel wat faciliteiten voorzien voor kinderen. Zo is er een kinderboerderij en een animatieteam dat dagelijks paraat staat om de kinderen een onvergetelijke tijd te doen beleven.
  • In het campingrestaurant kan je proeven van heerlijke Italiaanse gerechten in combinatie met de lokale keuken. Bovendien kan je elke ochtend vers brood bestellen.
  • Boek je verblijf op Camping Main-Spessart-Park.
  1. Camping Hasenmühle

Camping Hasenmühle is de camping bij uitstek voor een onvergetelijke vakantie met de hele familie! De camping ligt in een heuvelachtig gebied in Hechlingen am See, nabij een gezellig meer met strand. Je zal er vooral kunnen genieten van de mooie natuur maar ook uitstappen naar de nabijgelegen steden zijn zeker de moeite! Zo ligt onder andere de Middeleeuwse ommuurde stad Rothenburg niet veraf. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Hasenmühle te bieden?

  • Op deze kleine charmante camping vind je verschillende staanplaatsen voor kampeerders met een eigen camper, caravan of vouwwagen. Reizigers met tenten kunnen er terecht op een apart tentenveld.
  • Vlakbij de camping vind je de Hahnenkammsee, een charmant meertje met zandstrand en ligweide waar je kan zwemmen, een bootje kan huren of kan zonnen. Voor de jongere kinderen is er een ondiep zwemgedeelte in het water gecreëerd.
  • De camping grenst aan verschillende idyllische wandel- en fietsroutes. Ideaal dus voor wie op zoek is naar wat actie!
  • Kinderen kunnen ravotten op de leuke buitenspeeltuigen.
  • Bij de receptie kan je dagelijks brood, pretzels en zoetigheden afhalen op aanvraag. Eenmaal in de week komt er ook een slager ter plaatse zodanig dat je ook lokale vleesproducten kan aankopen op de camping.
  • Nabij de camping tref je diverse eetgelegenheden aan waar je kan proeven van Frankische specialiteiten.
  • Een citytrip naar de steden Würzburg, Rothenberg en Neurenberg is vanuit deze camping zeker een mogelijkheid.
  • Boek je verblijf op Camping Hasenmühle.
  1. Camping Paradies Franken

Tijdens je verblijf bij Camping Paradies Franken overnacht je middenin een vogelreservaat aan de rand van Simmershofen. Deze eenvoudige verzorgde camping is dé plek bij uitstek voor mensen die houden van rust en natuur. Je kan er immers meters ver uitkijken op weiden en prachtige landschappen. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Paradies Franken te bieden?

  • De camping biedt verschillende staanplaatsen op een open terrein. Voor campers is een afzonderlijke plaats voorzien, net buiten de camping en reizigers met een tent overnachten op een apart tentenveld. De campingeigenaars verhuren tenslotte ook twee blokhutten en een caravan.
  • De ecologische camping is de ideale verblijfplaats voor wandelaars en fietsers aangezien je in de omgeving prachtige routes kan volgen.
  • Wie liever een stadswandeling maakt kan de auto nemen om de steden Würzburg, Bad Mergentheim en Rothenberg te gaan bezoeken. Ook het oude stadje Aub ligt vlakbij.
  • Op deze camping zal je echt volledig kunnen ontspannen want als gast kan je er gebruik maken van verschillende wellnessfaciliteiten.
  • Dankzij het enthousiaste animatieteam en de toffe buitenspeeltuin zullen ook de jongere vakantiegangers een onvergetelijke tijd beleven.
  • De camping beschikt ook over een restaurant waar je kan proeven van vers bereide gerechten en een heerlijk ontbijt.
  • Boek je verblijf op Camping Paradies Franken.
  1. Natur & City Camping Ellwangen – Dinkelsbühl & Nördlingen

Wie op zoek is naar een zorgeloze vakantie is bij Natur & City Camping Ellwangen aan het juiste adres. Deze nette camping in Ellwangen ligt middenin de natuur aan de rivier de Jagst. Dankzij het verzorgde sanitair, de aangeboden sportactiviteiten en het campingrestaurant heb je hier alles wat je nodig hebt! Meer info en boeken.

Wat heeft Natur & City Camping Ellwangen te bieden?

  • De camping biedt ruime staanplaatsen aan, die van elkaar worden gescheiden met heggen en bomen. Wie kampeert in een tent kan plaatsnemen op het tentenveld.
  • De camping ligt aan een rivier, op wandelafstand van het centrum van Ellwangen. Van hieruit kan je dus zowel het Zwarte Woud gaan verkennen als de Romantische Strasse.
  • Sportievelingen kunnen hun energie kwijt door baantjes te zwemmen in het binnenzwembad aan de camping of door deel te nemen aan een van de georganiseerde sportlessen aan de oever van de rivier.
  • Honden zijn toegelaten en is er zelfs een grote hondenweide voorzien.
  • Elke ochtend wordt vers brood geleverd voor wie dat wenst. Koken hoef je bovendien ook niet elke dag zelf te doen want je kan je laten verwennen met lokale specialiteiten in het restaurant van de camping. Daar kan je onder andere ook proeven van heerlijke streektaarten. Wie dat liever heeft kan er zelfs gerechten afhalen.
  • Boek je verblijf op Natur & City Camping Ellwangen.
  1. Mis niets van de Romantische Straße met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Romantische Straße? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Romantische Straße met een volledige uitgestippelde rondreis, en meer dan 100 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Romantische Straße hier.

Romantische Straße

Gratis reisgids Romantische Straße downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 11 april 2024 - Stef

Interessant, nuttig reisverslag

- 7 april 2024 - Hans

Ziet er geweldig uit. We hebben er zin aan!

- 15 juli 2023 - de Boer René

Hele mooie route en erg mooie bezienswaardigheden voor herhaling vatbaar

- 10 maart 2023 - Leon

Veel bruikbare informatie over steden en de omgeving. Ik mis enige informatie over campings langs de route.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?