Daguitstap naar Formentera vanuit Ibiza? Ontdek alle info, tips + tickets

Koop de volledige reisgids voor € 10

Daguitstap naar Formentera vanuit Ibiza? Ontdek alle info, tips + tickets

28 september 2021 in Balearen0 reacties

Formentera, een klein paradijs

Op vakantie naar het mooie Ibiza? Gelijk heb je! Wil je graag eens wat anders doen dan te luieren op het strand? Wat dacht je van een daguitstap naar het kleinst bewoonde eiland van de Balearen: Formentera?

Formentera is minder gekend dan Ibiza maar zeker en vast de moeite waard om te bezoeken. Laat je verrassen door de prachtige natuur met ruige kliffen en prachtige baaien, parelwitte stranden, adembenemende uitzichten met weinig toeristen.

In dit blogartikel lees je alles over je daguitstap van Ibiza naar Formentera. Boek je tours en excursies naar Formentera alvast op voorhand en geniet ten volle van een top-vakantie!

Tours en tickets voor daguitstappen vanop Ibiza naar Formentera

Vanuit Ibiza de omgeving verkennen met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de daguitstappen en tours vanuit Ibiza naar Formentera.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke daguitstappen vanuit Ibiza naar Formentera

Inhoud artikel

  1. Formentera, de parel van de Balearen

Formentera wordt ook wel eens de kleine broer van Ibiza genoemd. Het is de ideale ontspanning als je even wilt ontsnappen aan het party-eiland. Formentera is niet heel groot en telt weinig inwoners. Het is er enorm rustig en dat op een halfuurtje verwijderd van het drukke Ibiza.

Formentera is het kleinste eiland van de Balearen en is een oase van rust. Het eilandje staat onder meer bekend om haar prachtige natuur en de magnifieke stranden waar je heerlijk kan ontspannen. Het lijkt wel alsof je ronddwaalt in de Caraïben, maar dan wat dichterbij huis.

Geschiedenis van Formentera

Het eiland heeft zijn naam te danken aan de Romeinen. Zo was er vroeger erg veel zoet water en was de grond er enorm vruchtbaar wat er voor zorgde dat het eiland Fruimentera werd genoemd. Wat later raakt de grond uitgeput waardoor de landbouw enorm achteruit ging met als gevolg dat het werd aangevallen door piraten. Sindsdien was het eiland verlaten.

Ruim 200 jaar later kwamen er pas weer mensen naar Formentera en werd het weer een bewoond eiland. Dit komt voornamelijk door de komst van inwoners op Ibiza. De dag van vandaag kent het eiland ook meer en meer toeristen. Het is dan ook een magnifieke bestemming.

  1. Must see en must do op Formentera

Even ontsnappen aan de drukte op Ibiza, prima. Maar hoe kan je je dag vullen op Formentera? Op Formentera zal je je zeker niet vervelen. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om even te bezoeken. Daarnaast zijn er ook heel wat activiteiten die je kan ondernemen. Hieronder vind je alvast enkele must-see’s en must-do’s op Formentera tijdens je daguitstap.

Lees ook onze uitgebreide blogpost met de mooiste bezienswaardigheden op Formentera.

La Savina, de belangrijkste havenplaats van het eiland

Om de haven van Formentera te bezoeken, verlies je niet al te veel tijd. Je komt hier namelijk aan met de boot als je vanuit Ibiza naar het eiland vertrekt. De haven is een mooie mix van een jachthaven en een vissershaven. Hier zijn er heel wat leuke en gezellige restaurantjes waar je heerlijk kan eten.

Breng een bezoekje aan de hoofdstad: San Francicso Javier

Uiteraard mag ook de hoofdstad niet ontbreken. In San Francisco Javier vind je de Iglesia de San Francisco Javier, een kerk die dateert uit 1726, en die eigenlijk bedoeld als fort om het eiland te verdedigen tijdens de oorlogen.

Verder slenter je door de pittoreske straatjes met witte huizen die van ver opvallen dankzij de felgekleurde bloemen. Daarnaast kan je er ook winkelen in de gezellige boetiekwinkeltjes waar lokale kunstenaars her en der een tafeltje op straat zetten om hun creaties te verkopen.

Klik hier om je boottocht te boeken naar Formentera

Geniet van het uitzicht vanop Far de la Mola

Een andere prachtige bezienswaardigheid en een van de grootste toeristische trekpleisters is het oostelijke puntje van het eiland “Far de la Mola”. Hier geniet je van een waanzinnige uitzicht. Je kan eventueel ook de 200-jaar oude vuurtoren zelf bezoeken die zich bovenaan een steile klif bevind. Op een heldere dag zou je vanaf hier Mallorca kunnen zien liggen.

Bewonder de prachtige natuur in natuurgebied Ses Salines

Een groot deel van het eiland behoort tot het natuurgebied Ses Salines, wat ook een groot deel van zuidelijk Ibiza beslaat. Tot 1995 was Ses Salines een zoutwinningsgebied, daarna werd het een natuurreservaat. Overdag kan je er heel wat fauna en flora spotten, maar de zonsondergang is pas echt de moeite waard. Het is prachtig om te zien hoe de ondergaande zon ervoor zorgt dat het prachtige zoute water roze kleurt.

Nog op zoek naar een overnachting tijdens je verblijf? Bekijk alvast onze favoriete hotels op Formentera.

  1. Ontspannen op de prachtige stranden van Formentera

Formentera is het ideale eiland als je wilt genieten van de schoonheid van de Balearen wilt maar niet de drukte wilt hebben die je op andere eilanden wel hebt. Het eiland beschikt over heel wat langgerekte witte zandstranden met kristalhelder water waar je nog in alle rust en privacy kan zonnebaden. Vaak kan je enkele tientallen meters het water in lopen en sta je nog niet tot je middel onder water.

Benieuwd naar de mooiste stranden op het eiland? Lees ons uitgebreid blogartikel over de mooiste stranden van Formentera.

  1. Verken het eiland met de fiets

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk van het land gezien hebben. Echter zal je niet al te veel zien van het eiland als je te voet gaat. Je kan het eiland het best verkennen met de fiets of mountainbike.

We raden je dit dan ook echt aan, je komt met de fiets namelijk op heel wat verborgen plekjes die je anders misschien niet tegen komt. Ongetwijfeld, een belevenis op zich! Dus... laat die huurauto maar achterwegen en spring op de fiets!

  1. Hoe reizen vanaf Ibiza naar Formentera?

Op Formentera is er geen luchthaven gevestigd, maar het eilandje is zeer makkelijk te bereiken dankzij de veerboten die vertrekken vanaf Ibiza-stad. Je bent er al binnen de 30 á 40 minuten, afhankelijk van de maatschappij waarmee je vaart.

Praktische informatie

  • Er zijn veerboten van verschillende maatschappijen die naar Formentera varen, zoals Balearia, Aquabus en Trasmapi.
  • De boten vertrekken vanuit verschillende havens op Ibiza, waaronder in Ibiza-stad, Playa d’en Bossa en Figueretas.
  • De overzet duurt ongeveer 30 tot 40 minuten.
  • Tickets zijn te verkrijgen bij de loketten bij de havens waar je de boot kan nemen.
  • Je komt meteen aan in de haven van La Savina, de havenstad van Formentera.

Kan je haast niet wachten om je bezoek te plannen? Boek je tickets voor je boottocht vanuit Ibiza naar Formentera op voorhand! Zo kan je lange wachtrijen vermijden en zorgeloos van je vakantie genieten.

Ligging van Formentera op de kaart

  1. Waar overnachten op Formentera?

Blijf je graag overnachten op Formentera zodat je nog meer kan zien? Gelijk heb je. Zo kan je lekker nagenieten van je uitstap en de dag nadien op eigen tempo terugkeren naar Ibiza. Hieronder vind je alvast drie toppers van accommodaties op Formentera. Of bekijk hier het volledige aanbod hotels op Formentera.

Can Aisha in Es Pujols

Can Aisha is gelegen tussen Sant Ferran en Es Pujols. Het hotel wordt open gehouden door de lokale Ayesha Castillo. Het is het ideale hotel voor wanneer je op zoek bent naar rust. Er werd gekozen voor een BOHO stijl en 's ochtends kan je er terecht voor een heerlijk en uitgebreid ontbijt. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de barbecue aan te steken. Meer info en boeken.

Blanco Hotel in Es Pujols

Het Blanco Hotel is gelegen in Es Pujols op wandelafstand van het gelijknamige strand. Het Blanco Hotel heeft zijn naam alvast niet gestolen, want wit is hier duidelijk de hoofdkleur in het hotel, van de bomen tot het uniform van het personeel. De kamers zijn ook allemaal wit en stijlvol ingericht. Meer info en boeken.

La Masía de Formentera (Aparthotel)

La Masía de Formentera is gelegen aan de rand van Sant Francesc Xavier. In het midden van het prachtige landschap van Formentera en op enkele minuten wandelen van de Middellandse Zee is dit de ideale uitvalsbasis op Formentera. De appartementen hebben elk hun eigen unieke interieur. Kom helemaal tot rust aan de rand van het zwembad. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf op Formentera?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Formentera? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Balearen en ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uittesten? Download je gratis preview reisgids Formentera.

Balearen

Gratis reisgids Balearen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?