10 x mooiste agriturismo Mallorca: ga uniek overnachten

Koop de volledige reisgids voor € 10

10 x mooiste agriturismo Mallorca: ga uniek overnachten

3 april 2023 in Balearen0 reacties

Overzichtje met de mooiste agriturismo op Mallorca: bijzonder overnachten

Geen zin om te overnachten in een hedendaags hotel of romantische B&B tijdens je vakantie op Mallorca? Verblijf dan eens in een authentieke vakantieboerderij. Verspreid over het eiland zijn er verschillende agriturismo te vinden waar je een onvergetelijk verblijf tegemoet gaat. Kom tot rust in de prachtige natuur van Mallorca en maak kennis met het lokale leven op het platteland.

Vaak heb je een auto nodig en sommige zijn moeilijk te vinden, maar het is een unieke ervaring, ervaar er de warme gastvrijheid van Mallorca. Dit moet je zeker eens gedaan hebben in je leven. Ontdek hier alvast onze selectie favoriete agriturismo in Mallorca.

Inhoud artikel

  1. Finca S'Estelrica (Artá)

Finca S'Estelrica ligt in Artá op zo'n 15 minuten rijden van Cala Millor. Deze charmante vakantieboerderij is gevestigd in een oud, traditioneel Mallorcaans landhuis. Iedere ochtend kan je beginnen met een heerlijk ontbijtbuffet met lokale producten. Iedere week verzorgd de kok ook 1 keer per week voor een traditioneel diner. Meer info en boeken.

  1. Agroturismo Muleta de Ca S'hereu (Port de Sóller)

Agroturismo Muleta de Ca S'hereu ligt te midden van olijfboomgaarden op een heuvel, op 1,5 km van de baai van Sóller. Dit landhuis biedt authentieke kamers en appartementen met airconditioning, een eigen terrasje en een prachtig uitzicht op de vallei, de baai en de bergen van Sóller.

Na een ontspannende wandeling langs de uitgestrekte olijfboomgaarden en bossen op het terrein kan je een verfrissende duik nemen in het seizoensgebonden buitenzwembad. 's Avonds kan je de dag afsluiten met een heerlijke traditionele Mallorcaanse gerechten, die met seizoensgebonden ingrediënten zijn bereid. Er zijn ook roomservice en lunchpakketten beschikbaar voor moest je een daguitstap willen maken. Verder beschikt het verblijf ook nog over een kleine kapel, en de oude olijfpers is perfect bewaard gebleven. Boek je verblijf hier.

  1. Finca Son Brondo Apartments (Valldemossa)

In Valldemossa, één van de mooiste en sfeervolste dorpjes van Mallorca, kan je overnachten in het Finca Son Brondo Apartments. Terwijl je wat afkoeling zoekt in het seizoensgebonden buitenzwembad, geniet je van het zicht op het prachtige Tramuntana-gebergte. In de omgeving kan je heerlijk wandelen, paardrijden en watersporten beoefenen. De accommodatie biedt ook proeverijen, yogalessen, massages en sessies in mindfulness op aanvraag. Meer info en boeken.

  1. Agroturismo Son Viscos (Valldemossa)

Het Agroturismo Son Viscos wordt omgeven door weelderige tuinen met oude Moorse molens. Je verblijft in stijlvolle kamers voorzien van antiek meubilair, gratis WiFi en airconditioning. Vanaf het charmante terras heb je ook prachtig uitzicht op de mooie Valldemossa-vallei en de omliggende bergen. 's Ochtends kan je genieten van traditionele Mallorcaanse producten bij het ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Agroturisme Son Pons (Búger)

Het Agroturisme Son Pons is een verbouwd 16de-eeuws pand waarbij de oorspronkelijke patio en rustieke architectonische details werden behouden. Het hotel bevindt zich te midden van een prachtig aangelegde tuin, op 20 minuten rijden van het natuurreservaat S' Albufera en de stranden van de Alcudia-baai.

Deze vakantieboerderij beschikt over stijlvolle kamers met airconditioning, houten balken en stenen muren. Bij mooi weer kan je heerlijk genieten met een drankje of hapje aan het buitenzwembad. Verder biedt dit verblijf ook iedere ochtend een heerlijk ontbijt, gratis parkeergelegenheid en tegen bijbetaling kan je een massage aanvragen.Wil je graag wat meer van de omgeving ontdekken? Dan kan je altijd je oor te luisteren leggen bij de excursiebalie. Meer info en boeken.

  1. Virrey Finca Hotel (Inca)

Het luxe Virrey Finca Hotel biedt uitzicht op de omliggende bergketens en is ingericht als een mooi landelijk huis. Het interieur van het hotel biedt prachtige originele kenmerken, zoals houten balken en tegelvloeren. Bewonder ook zeker de mooie wandtapijten aan de muren en de museumstukken naast originele kunstwerken.

Geniet van de heerlijke zon en koel af in het buitenzwembad of met een aangename siësta onder een van de exotische palmbomen. Het hotelrestaurant serveert een heerlijk ontbijt, lunch en diner in klassieke stijl en elegantie. Meer info en boeken.

  1. Finca Sa Rota d'en Palerm (Lloret de Vistalegre)

Geniet van een relaxte vakantie op het afgelegen platteland van Mallorca tijdens je verblijf in dit pittoreske, rustieke landhuis gelegen op een heuvel. Vroeger werd er in de finca wijn geproduceerd, en later werd het gebruikt als boerderij. Vandaag de dag kan je er overnachten in gezellige appartementen. De gebouwen van het Sa Rota werden zorgvuldig gerestaureerd met gebruik van traditionele, lokale materialen. De accommodatie beschikt ook over een buitenzwembad, ideaal om even af te koelen onder de warme mediterrane zon.

Elk appartement is voorzien van meubilair in een antieke stijl en mooie, originele elementen. Bovendien heb je ook een prachtig zicht over een groene vallei en de bergen in het noorden van dit schitterende eiland. Boek je verblijf hier.

  1. Agroturismo Alqueria Blanca (Bunyola)

Het Alqueria Blanca is gevestigd in een voormalig Moorse boerderij. Het is volledig gerenoveerd, zonder afbreuk te doen een het authentieke, Mallorcaanse verleden, maar wel met de nodige comfort voor een onvergetelijk verblijf.
De vakantieboerderij bevindt zich in het schitterende binnenland van het eiland en biedt een prachtige, landelijke plek om even volledig te ontspannen.

Voor wat ontspanning kan je terecht in het sierlijk betegelde buitenzwembad of in de aangename tuin, met enkele Spaanse fonteinen en diverse Mallorcaanse bloemsoorten. Boek je verblijf hier.

  1. Finca Ses Cases Noves (Sant Llorenc des Cardassar)

Ses Cases Noves bevindt zich op het platteland in de buurt van Llorenç des Caradassar. Deze traditionele Mallorcaanse accommodatie wordt omgeven door prachtige tuinen en weilanden met dieren en beschikt over moderne appartementen met terrassen. De appartementen zijn gevestigd in een stenen landhuis met houten balkenplafonds en originele kozijnen met mooie rode luiken.

Verder beschikt het verblijft over een gezellige lounge en er is ook een barbecue op het terras aan het buitenzwembad. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin of op het voetbalveldje. Of wandel samen over het terrein en aai de diertjes op het terrein. Wil je graag de omgeving verkennen? De stranden van Cala Millor liggen op ongeveer 15 minuten rijden. Palma en de luchthaven liggen op ongeveer 60 kilometer afstand. Meer info en boeken.

  1. Son Grua Agroturismo de Lujo (Pollença)

Een ander charmante agriturismo is het Son Grua Agroturismo de Lujo, op 15 km van het klooster van Lluc. Deze vakantieboerderij biedt stijlvolle accommodatie voorzien van antieke meubels. Na een heerlijke nachtrust, geniet je van een à-la-carte, continentaal of volledig Engels/Iers ontbijt. Nadien kan je lekker zonnebaden naast het enorme buitenzwembad of een mooie wandeling maken in de nabije omgeving. De accommodatie biedt tegen een toeslag een pendeldienst van/naar de luchthaven. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf op Mallorca?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Mallorca? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Balearen met alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Mallorca.

Balearen

Gratis reisgids Balearen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?