Ontdek de Belgische Oostkantons

17 juni 2022 in Ardennen13 reacties

Voor sommigen is bijna niets zo heerlijk als een stevige wandeling in de herfst of winter. Stevig ingepakt in een dikke jas, met muts over de oren en handschoenen aan genieten van de prachtige natuur, al wandelend over goed begaanbare paden; daar zijn de Belgische Ardennen de perfecte bestemming voor.

In Bellevaux in de Oostkantons wandel je langs weilanden en de rivier Warche, maar de streek biedt je nog veel meer

Bellevaux

Bellevaux is een deelgemeente van Malmedy in de provincie Luik. De letterlijke vertaling van Bellevaux is mooie vallei en verwijst naar het idyllisch dal waarin het dorp verscholen ligt.

Cultuur

Hoewel Bellevaux slechts een klein dorp is, kun je er toch nog enkele bezienswaardigheden vinden.

  • De kerk van het dorp is gewijd aan Saint-Aubin en dateert uit 1435. Deze is gebouwd in de gotische stijl, maar heeft een romaanse toren.
  • De tweede belangrijke bezienswaardigheid is het Huis Maraite, dat in 1592 is gebouwd en een mooi vakwerkhuis is dat geopend is voor het publiek. Volgens de legende werd dit huis door het personeel van het kasteel gebruikt als verblijf, maar er is geen betrouwbare historische bron die dit bevestigt. Wel is het zeker dat de familie Maraite sinds 1746 zeven generaties lang eigenaar was van dit huis.

Natuur

Bellevaux is onderdeel van de deelgemeente Ligneuville-Bellevaux. Ligneuville is een door zijn ligging in de vallei van de Amblève een bosrijke oase waar het onstuimige water van de Amblève zich een weg door baant. Je kan hier heerlijke wandelingen maken. Maar daar stopt het niet. In het noorden van de gemeente Malmedy bevindt zich de Hoge Venen, het grootste natuurreservaat van België.

Op deze 4500 hectare natuurpracht kan je meerdere wandelingen maken die je versteld zullen doen staan. Prachtig met een laagje verse sneeuw, maar eveneens prachtig als het park gehuld is in de nevelen van de herfst. Terwijl jij geniet van de Belgische Oostkantons kan je thuis zorgen dat de natuur overal net een beetje beter blijft, door te overstappen van energie. Ga voor groen, dat ben je duurzaam bezig.

Wil je graag de Oostkantons verkennen? Download dan onze gratis reisgids Ardennen, meer dan 130 pagina's met info over de Belgische Ardennen + wandelingen en autoroutes.

Brouwerij

De brouwerij van Bellevaux is absoluut een bezoekje waard. Het is een kleine familiebrouwerij die zijn eigen ambachtelijk gebrouwen bier maakt. Je kan er op het terras proeven van onder andere la Blonde, Brune en de Malmedy Triple.

Tijdens het voorjaar en de zomer staat het dorstlessende Blanche op de kaart en in de herfst en de winter geniet je van het pittige Black met haar markante schuimkraag. Neem ook even de tijd om een rondleiding in de brouwerij te volgen. Hier kom je alles te weten over de bijzondere brouwinstallatie, de grondstoffen die gebruikt worden en de manier waarop het bier gemaakt wordt. Een aanrader voor elke bierliefhebber.

Mis niets met onze reisgids Belgische Ardennen

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in de Belgische Ardennen? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardennen met 24 routes en +200 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Belgische Ardennen.

Ardennengids

Gratis reisgids Ardennen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 25 maart 2022 - Gerli

Het is onze lievelingsplek maar door jullie hebben wij weer nieuwe dingen leren ontdekken.

- 27 januari 2022 - JEAN PIERRE DE SMET

excellent voor een korte ontspannende vakantie in je eigen land -

- 25 januari 2022 - Annie Bevers

heel fijne gids .is als we daar naar toe gaan goed te gebruiken.staan veel tips in

- 24 januari 2022 - Ankie

Wat een top-tips, telkens weer! Zeer informatief en toegankelijk. Al veel gebruik van gemaakt.

- 24 januari 2022 - Andre Neukermans

Staan goeie tips voor de komende lente- en zomerdagen als Corona het toelaat

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?