Waar overnachten in de Ardèche? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Campings + B&B's & hotels

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in de Ardèche? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Campings + B&B's & hotels

Tijdens je bezoek aan de charmante Ardèche heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Ardèche!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Natuurhuisje in Vals-les-Bains

Vanuit dit authentieke natuurhuisje heb je een fenomenaal uitzicht over de bergen en dalen van de Zuid-Ardèche. Hier adem je nog de zuivere lucht en word je omarmd door de natuur en de rust. Je hoort hier alleen maar de vrolijke zwaluwen en schaapjes. Een omgeving dat zeer geliefd is onder wandelaars en fietsers!

De stijlvol ingerichte twee- tot vijfpersoons gite bestaat uit een ruime woonkamer, een keuken en twee slaapkamers met elk een eigen badkamer en toilet. Vanuit de woonkamer loop je direct het nieuwe houten balkon op, waar je lekker kunt genieten van het panoramische uitzicht. Ook op het grote, zonnige terras kun je 's avonds genieten van de zonsondergang en van de heldere sterrenhemel met een glaasje wijn in de hand. Het natuurhuisje ligt niet te afgelegen, want binnen 10 minuten ben je in Vals les Bains, een groot dorp met elke week een markt, gezellige restaurants, natuurzwembad, bioscoop en gezellige winkeltjes. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Saint-vincent-de-durfort

In de vallei van de rivier de Eyrieux, aan de rand van het 18e eeuwse gehuchtje Le Hameau de Burg, ligt dit mooie, ruime natuurhuisje. Vanop het terras kan je in alle rust genieten van een schitterend uitzicht over het prachtige, ruige dal. In Le Hameau de Burg kun je genieten van de heerlijke, ongedwongen Zuid-Franse sfeer, de natuur, de heldere sterrenhemel en de rust. Het natuurhuisje is een sfeervol natuurstenen huis met het comfort van deze tijd. Na een dagje hevig verkennen, kan je altijd een frisse duik nemen in het zwembad om even af te koelen. En in de zomermaanden liggen 's ochtends, op reservering, het brood en de croissants op je ontbijttafel!

Centraal gelegen in de Ardèche binnen de grenzen van het Parc Naturel Régional des Monts d' Ardèche zijn er in alle richtingen leuke uitstapjes te maken naar de indrukwekkende grotten en de gezellige stadjes. Fietsen kan je huren in het dorp! Meer info en boeken?

  1. B&B Les Agaves

In het hart van de zuidelijke Ardèche, tussen Vans, Ruoms en Vallon pont d'Arc, in de stad Grospierres, ligt B&B Les Agaves midden in de natuur, in de garrigue, met een dominant uitzicht op de vlakte van de Cevennen. De bed & breakfast bestaat uit drie ruime slaapkamers met smaakvolle inrichting, in een stenen boerderij uit begin 19e eeuw met eigen ingangen en verschillende terrassen. Even een dagje ontspannen? Het zwembad en het bubbelbad staan tot uw beschikking! 's Morgens wordt je ontbijt geserveerd op het panoramische terras met uitzicht van de omgeving. Het etablissement is gelegen nabij de belangrijkste bezienswaardigheden van de zuidelijke Ardèche (Pont d'Arc-grot, karakteristieke dorpen van Vogue, Balazuc, la Baume, etc.) en dichtbij enkele supermarkten en gezellige restaurants. Meer info en boeken.

  1. Wijnwerkershuisje in Chatillon en Diois

In het schilderachtige, middeleeuwse dorpje Chatillon en Diois aan de voet van De "Hautes Alpes", in het natuurpark de "Vercors", in het zuiden van Frankrijk, vind je dit authentieke wijnwerkershuisje uit 1850. Het knusse huisje ligt in een ommuurde privétuin die je deelt met de eigenaren. Op de benedenverdieping bevindt zich een gezellige woonkeuken en een badkamer met douche en toilet. Op de eerste etage is een slaapkamer met een tweepersoonsbed, een bank, televisie en een balkon. Het huisje beschikt over een eigen terras en een heerlijk zwembad waar je gerust enkele baantjes kan trekken.

Ben je tijdens de warme zomerdagen op zoek naar verkoeling? Op tien minuten afstand van het huisje ligt de rivier de Bez, waar je in kan zwemmen en kanoën en raften op de rivier de Drôme. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje aan rivier Beaume

Aan de voet van het ongerepte natuurgebied Massif du Tanargue in Frankrijk ligt dit authentieke natuurhuisje. Het natuurhuisje is gelegen op een erf van zes hectare groot en grenst aan de rivier de Beaume. Tijdens hete zomerdagen kan je een frisse duik nemen in de rivier of onder de grote kastanjebomen uitrusten die je vindt in de boomgaard. Dit bijzondere natuurhuisje heeft een unieke sfeer door de authentieke muren van natuursteen. Daarnaast heeft het huisje twee terrassen die omringd zijn door de groene natuur en een knus ingerichte woonkamer met openslaande tuindeuren, een houtkachel en een ruime eethoek.

In de directe omgeving van het natuurhuisje kan je prachtige dagtochten maken door de ongerepte natuur met weidse vergezichten. Het wandelen langs de vele beekjes en rotsen zorgen voor het ultieme vakantiegevoel. Ook watersportliefhebbers en klimmers kunnen in deze streek hun hart ophalen! Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuis Le Servière

Gelegen in een natuurlijke omgeving bestaande uit witte eiken, rotsen en zand, nodigt het vakantiehuisje Le Servière uit om even tot rust te komen. Je geniet van het uitzicht op Balazuc en je kijkt uit over een bosrijke vallei! De lodge is voorzien van alles wat je nodig hebt en ligt op enkele meters van het privéstrand waar je ook een kano kan huren om de omgeving te verkennen. Wil je graag een ontbijt of picknickmaaltijd van lokale producten? Dan kan je deze altijd aanvragen bij de verhuurders! Bij dit vakantiehuisje is rust en stilte gegarandeerd! Meer info en boeken.

  1. B&B Le Domaine du Fayet

n het hart van de zuidelijke Ardèche, in een authentieke en ongerepte omgeving vind je de charmante huisjes van B&B Domaine du Fayet. De charmante accommodaties in karakteristieke stenen huizen, in het gehucht Fayet, in Sanilhac zijn ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. De huisjes bieden een mix van tweedehandsvoorwerpen en design- en hedendaagse meubels. En in de ochtend kan je genieten van een continentaal ontbijt. Vlakbij vind je karaktervolle dorpjes in de buurt, kleurrijke markten en heerlijke wandelingen direct vanaf het huis. Meer info en boeken.

  1. Ciela Village Camping Le Pommier

Camping Le Pommier is een grote 5-sterrencamping en ligt aan het riviertje de Gladuègne. Midden in een ruig natuurgebied, met bergachtig landschap en zichtbare toppen van gedoofde vulkanen! De camping is verdeeld in verschillende zones met een eigen karakter, waardoor intiem kamperen ook zeker mogelijk is! Je kan kiezen voor een staanplaats of een huuraccommodatie! Er is keuze uit mobilhomes of bungalowtenten die van alle gemakken voorzien zijn, met een (soms overdekt) terras en een volledig uitgeruste keuken.

Er is op Camping Le Pommier een waterpark met diverse baden: een sportbad voor echte zwemfanaten, Tropicanabad met watervallen, een bubbelbad, een stroomversnelling en 2 glijbanen.. Naast het zwembad is er natuurlijk ook een bar waar je na het zwemmen terechtkunt voor een verkoelend drankje en een lekkere snack! Meer info en boeken.

  1. Camping Mas de Champel

In het hart van de Eyrieux-vallei, aan de oever van de gelijknamige rivier, ligt camping Mas de Champel. Op deze terrassencamping kom je in relaxte sferen dankzij de groene omgeving en het zandstrandje voor jouw deur, terwijl je actief aan de slag kan met kanoën, bergbeklimmen of mountainbiken. Hier kan je kiezen uit een eigen staanplaats, of het huren van mobilhomes, bungalows en tipitenten! En vervelen zal je hier zeker niet.. Ontspannen in de welness, baantjes trekken in het zwembad, springen op de trampoline of het springkussen, beachvolleyballen, fitnessen of een wedstrijdje tafeltennis.. Het kan allemaal op Camping Mas de Champel! Meer info en boeken.

  1. Clos Olivier de Serres

Of mag het al eens wat luxueuzer zijn? De Clos Olivier de Serres lodge in Ruoms, op 25 minuten rijden van de Gorges de l'Ardèche Canyon is een ideale aanrader! Ontdek de natuurlijke schoonheden van de Ardèche in het oude herenhuis en de volledig gerestaureerde behuizing. Le Clos Olivier de Serres biedt 4 huisjes met 5 sterren die de diversiteit en schoonheid van de Ardèche-dorpen benadrukken. De logementen kregen de naam van enkele opmerkelijke dorpjes rond Ruoms en de decoratie is uitgevoerd door de interieurontwerper Carole Dubelloy.

Geniet 's avonds van de levendige dorpjes, restaurants en winkels of slenter door de verkeersvrije straten en geniet van de avondmarkt. Liever even vertoeven in het hotel? Ervaar de geur van rozen en lavendel uit de tuin terwijl je een potje jeu de boules speelt in de schaduw met vrienden of ontspannen in het zwembad! Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Domaine Lou Capitelle & Spa

En ook dit vakantiepark is wat luxueuzer.. Domaine Lou Capitelle & Spa heet je welkom in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving, aan de rivier, tegenover Vogüé, een karaktervol dorpje dat behoort tot de mooiste dorpen van Frankrijk. Het ideale startpunt voor het ontdekken van de zuidelijke Ardèche en de niet te missen toeristische attracties (de Chauvet 2-grot, de Gorges de l'Ardèche..). Het vakantiepark biedt naast accommodatie ook een scala aan welnessfaciliteiten, waaronder een ontspanningsruimte van 400m² met spa, een verwarmd binnenzwembad, een sauna, een stoombad en behandelkamers. Na een heerlijke behandeling kan je nagenieten op het eigen strand. Meer info en boeken.

  1. Le Mas Charlemagne

Op enkele meters van de Chassezac rivier, ligt het vakantiehuis (én paardenlodge) Le Mas Charlemagne. Het vakantiehuisje is ruim en modern ingericht met karakteristieke elementen en balkonnetje. Je beschikt over een groot terras met uitzicht op het zwembad, de wijngaarden en het eigen omheinde park. Het huisje heeft alles wat je maar nodig hebt en ligt op 100m van het Bergerie restaurant, de 9holes golfbaan Bournet en het biologische wijndomein Bournet waar je lekkere wijn kan proeven. Meer info en boeken.

  1. Camping Ibie

Profiteer van de betoverende omgeving van de Ibie-vallei op Camping Ibie! Op 4 km van Vallon-Pont-d'Arc en de kloven van de Ardèche , in de gemeente Lagorce, een klein pittoresk dorpje in het zuiden van de Ardèche, ligt deze 3-sterrencamping waar je betoverd zal worden door zijn natuurlijke schoonheid, beek en waterval. Je kan kiezen uit het huren van standplaatsen, houten chalets, stacaravans, caravans, canvas bungalows enzoverder.. En ook vervelen zal je zeker niet op deze camping want er is voor ieder wat wils! Een duik in het zwembad of een potje tafeltennis? Aan jou de keuze uit de verschillende activiteiten. Meer info en boeken.

  1. Village Pierre & Vacances Le Rouret

Gelegen in het hart van de bergen, dompelt het vakantiepark Le Rouret je onder in een groene, rustgevende oase. Le Rouret ligt in een beschermd parklandschap en de klokkentoren, verkeersvrije straten, pastelkleurige gebouwen combineert het alle charmes van de Ardèche en zorgen voor een ongerepte zuidelijke en landelijke sfeer.

Het vakantiepark biedt ruime accommodaties aan met alle nodige comfort en moderne voorzieningen. Daarnaast zal je versteld staan van het zwemparadijs met twee grote buitenzwembaden en de wilde rivier die in een boei afdaalt. Heerlijk om even af te koelen! Meer info en boeken.

  1. Prehistoric Lodge

Prehistoric Lodge is gelegen bij de ingang van het natuurreservaat Gorges de l'Ardèche, op slechts 100 meter afstand van de bekende grot Chauvet. De accommodaties zijn zelfstandige ecolodges met een elegante inrichting die geïnspireerd zijn op de omgeving. Elke kamer is voorzien van airconditioning en kijkt uit op de omliggende tuinen, heerlijk uitzicht! Er wordt dagelijks een continentaal ontbijt geserveerd en s' avonds kan je genieten van lokale gerechten in restaurant Le Chamane, waar je terecht kan voor brunch, lunch en diner. Wil je graag een tochtje maken met de kano? Dan kan je deze huren bij het hotel. Meer info en boeken.

  1. Mis niets van de Ardèche & Drôme met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Ardèche en Drôme? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardèche & Drôme met een volledige uitgestippelde rondreis door deze streek, en meer dan 80 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Ardèche & Drôme.

Ardèche & Drôme

Gratis reisgids Ardèche downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?