Dé 3 x leukste fietstours in Málaga: Málaga op de fiets verkennen + tickets boeken

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 3 x leukste fietstours in Málaga: Málaga op de fiets verkennen + tickets boeken

1 juni 2023 in Andalusië0 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Málaga + waar je fietstocht boeken?

Málaga heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in een groener imago en daar horen flink wat fietspaden bij. Een deel van het historische centrum is enkel te voet bereikbaar, maar de rest kan je makkelijk en veilig met de fiets verkennen.

Ook de stranden in de omgeving lenen zich ook uitstekend tot een ontspannen fietstocht. Hieronder zetten we de mooiste fietstours in Málaga op een rijtje. Smeer je kuiten alvast in en boek meteen je fietstour in Malaga online.

Fietstours in Málaga en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je fietstocht Málaga 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietsen in Málaga langs de belangrijkste bezienswaardigheden

Wil je het centrum van Málaga verkennen vanop de fiets? Dan raden we je deze fietstour door Málaga met Nederlandstalige gids aan. In drie uur tijd fiets je door het hele centrum en onderweg houd je heel wat haltes bij mooie bouwwerken en op interessante plaatsen. Geen betere manier om kennis te maken met deze mooie stad. De Nederlandstalige gids woont in de stad en kan je dus heel wat leuke anekdotes vertellen en tips geven die je niet in reisgidsen zal vinden. Een aanrader!

Je ontmoet de Nederlandstalige gids in het centrum en daarna trek je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Málaga. Je stopt onder andere bij het Parque del Paseo, het Alcazaba, de geboorteplaats van Pablo Picasso, de graffitibuurt Lagunillas, de stierengevechtenarena, de Muelle Uno en het strand van Malagueta. In het historische centrum moet je even van de fiets af om de bezienswaardigheden daar te kunnen zien, maar daarna fiets je weer verder. De hele fietstocht is ongeveer 10 kilometer lang en duurt drie uur.

Boek hier online een Nederlandstalige fietstour door Malaga.

  1. Fietstour in Málaga met tapas

Wil je het centrum van Málaga graag vanop de fiets verkennen, maar twijfel je of je niet beter gewoon van terras naar terras zou wandelen? Kiezen hoeft niet met deze fietstour in Málaga. Je trekt met een Nederlandstalige gids langs de bekendste bezienswaardigheden, maar je houdt ook halt in een restaurant waar je lokale tapas proeft. Als dat geen succesformule is!

Tot de bezienswaardigheden die je bezoekt behoren onder andere het geboortehuis van Picasso, de graffitibuurt Lagunillas, het Alcazaba en de belangrijkste gebouwen in het historische centrum. Halfweg stop je in een authentiek restaurant waar je tapas en een drankje voorgeschoteld krijgt. Een andere leuke halte onderweg is de oudste wijnbar van Málaga (bekijk ligging).

Je krijgt ook leuke anekdotes over de stad te horen en de gids maakt je wegwijs in de geschiedenis van Málaga. De hele fietstocht is ongeveer tien kilometer lang en neemt drie uur tijd in beslag. Boek hier online een fietstour met tapas in Málaga.

  1. E-bike sightseeingtour door Málaga

Fiets je liever met een elektrische fiets in Málaga? Dan is deze tour met e-bike in Málaga iets voor jou. Fiets door het stadscentrum, door enkele van de mooiste straten en bekijk de historische bezienswaardigheden en onafhankelijke straatkunst vanop je fiets.

Fiets verder langs de geboorteplaats van Pablo Picasso en beklim vervolgens de berg naar het verdedigingsfort Gibralfaro. Iets verder naar beneden van de prachtige Parador De Malaga stop je even voor een fantastisch uitzicht over de stad. Nadien zet je verder door naar het strand en houd je halt in het traditionele vissersdorp Pedregalejo. Boek je e-bike in Málaga hier.

  1. Huur zelf een fiets in Málaga

Je hoeft niet noodzakelijk met een gids door de straten van Málaga te fietsen. Je kan ook gewoon zelf een stadsfiets of e-bike huren en je eigen route uitstippelen. Zo kies je zelf waar je naartoe gaat (lees onze tip hieronder!) en ja kan zo vaak fotohaltes houden als je maar wil. Je krijgt dan natuurlijk wel geen deskundige uitleg bij wat je ziet. Een fiets huren voor een halve dag (4 uur) kost je €10.

Maak het jezelf gemakkelijk en huur hier online een fiets in Malaga.

  1. Tip: huur een fiets en ga fietsen langs de stranden van Málaga

Wil je zelf een fiets huren in Málaga? Dan raden we je aan om de stranden in de buurt van Málaga te ontdekken. Begin je fietstocht in het centrum van de stad en trek naar de haven. Fiets langs de Muelle Uno richting het stadsstrand La Malagueta. Vanaf daar kan je richting de vuurtoren fietsen, op de boulevard, naar de volgende stranden. La Malagueta loopt over in Playa la Caleta, daar is het doorgaans iets rustiger.

  • Heb je de smaak te pakken, dan kan je verder fietsen naar Torremolinos, zo’n 15 kilometer verderop. Je fietst langs de kustlijn en passeert onderweg langs het strand Playa de Huelin (bekijk ligging). Je moet een brug oversteken die je even wegvoert van de kust, maar daarna kom je al snel aan in het levendige Torremolinos.
  • Wil je nog verder fietsen, dan kan je de route vervolgen naar Benalmádena, een mooi dorpje vol witte huizen, of zelfs naar Fuengirola. Je fietst dan wel niet meer langs de kustlijn, maar op een drukke weg.
  1. Waar overnachten in Málaga?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je stedentrip Málaga? Wij hebben alvast onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels & appartementen in Málaga.

  • Ben je op zoek naar een stijlvol en gezellig appartement? Dan is het Pacificio Beachfront vlakbij het strand misschien wel iets voor jou. Dit appartement met prachtig interieur is geschikt voor 6 personen en heeft een balkon waarop je kan zonnen met uitzicht op zee. Meer info en boeken.
  • ICON Malabar is een stijlvol hotel met een fris interieur en lichte tinten. Het hotel ligt in de bekende wijk Soho op amper een kilometer van het La Malagueta strand. Meer info en boeken.
  • Of verblijf in het moderne Barceló Malaga op wandelafstand van het historische centrum. Het 4* hotel beschikt over een luxe uitstraling, een gastronomische bar waar je kan proeven van internationale en lokale gerechten en een solarium met zwembad dat een indrukwekkend uitzicht. Meer info en boeken.
  1. Wil je ook niets missen tijdens je verblijf in Málaga?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Málaga? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. We hebben de belangrijkste bezienswaardigheden van Málaga opgelijst zodat je zeker alle highlights gezien hebt. We hebben ook een mooie stadswandeling door Málaga uitgestippeld die je op je smartphone kan volgen.

Reis je door Andalusië? Koop de reisgids Andalusië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Andalusië.

Andalusië

Gratis reisgids Andalusië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?