Arcos de la Frontera bezoeken? Bezienswaardigheden & smalle straatjes

Volledige reisgids kopen voor € 10

Arcos de la Frontera bezoeken? Bezienswaardigheden & smalle straatjes

17 augustus 2021 in Andalusië2 reacties

Trek een denkbeeldige lijn tussen Sevilla en Gibraltar en ongeveer in het midden van die lijn ligt Arcos de la Frontera. Liggen kan je hier wel letterlijk nemen, want het dorp ligt lang uitgerekt op een rots boven de rivier Rio Guadalete. Die rivier maakt er een wel heel vreemd kronkel. Probeer dus zeker Arco de la Frontera vanop afstand te zien.

De smalle straatjes nodigen uit voor een wandelingetje aan slakkengangetje. Een zonnebril zal je moeten dragen om het felle licht van de witgepleisterde gevels wat te filteren. Soms is het zo steil dat je niet anders kan dan traag te stappen. Je zal dan nog meer tijd hebben om verwonderd toe te kijken naar de mooie gevels in overwegend renaissance en barokstijl. Wij hebben alvast een overzicht gemaakt van wat je kan zien in Arcos de la Frontera.

Inhoud artikel

  1. Santa Maria de la Asunción kerk

De Santa Maria de la Asunción kerk is gelegen op het Plaza del Cabildo. Het kantoor van Toerisme (officina de Turismo) vind je hier dichtbij in de hellende Calle Cuesta de Belén. Hogerop kom je bij de achterzijde van de Santa Maria die van deze zuidelijke zijde wat bombastisch aandoet.

Hogerop (Calle Las Monjas) onder steunberen door kan je een bijzonder gedecoreerd portaal (bruine poort) vinden van het Convento de la Encarnación.

De klokkentoren van de kerk kreeg barokke versieringen mee. Het retabel is één van de blikvangers van het interieur. Het dateert uit eind 16de eeuw. Er werd aan de kerk gebouwd tussen de 15de en 16de eeuw.


  1. Plaza del Cabildo

Rondom het Plaza del Cabildo staan grote gebouwen, fel afstekend door hun witte gevel met de gevel van de kerk. Het gemeentehuis vind je hier met erachter een kasteel (niet toegankelijk). Ga je met de kerk in de rug naar de witte toegangsboog die het plein afbakent, dan wacht je daar vanop het Balcón de Arcos een gigantisch panorama op de vallei.

  1. Plaza Boticas

Op de Plaza Boticas vind je een Jezuïetenkerk die nooit voltooid is geraakt en nu gebruikt wordt als overdekte marktplaats. Dit is het oude kloostergebouw van Convento de las Mercedarias Descalzas. Aan de blinde muur met ramen achter traliewerk is niet zoveel te zien maar boven de toegang valt in een nis wel het schilderij op. De kloosterkapel bevat een altaarstuk in barok.

Links en rechts kan je souvenirwinkeltjes en kleine bars vinden. Op een hoek vind je de kleine kapel Capilla de la Misericordia.

  1. Iglesia de San Pedro

De Iglesia de San Pedro heeft een gotisch uitzicht. De kerk uit de 15de eeuw valt op door haar enorme klokkentoren in een neoklassieke stijl. Het interieur toont een weldaad van barok en renaissance en moet niet onderdoen voor wat je ziet in de Santa Maria.

  1. Waar overnachten in Andalusië (met korting)

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Andalusië? Dan raden wij je aan om vooral te zoeken in de buurt van Malaga, Sevilla en Granada. In deze steden is het aanbod het grootst.

Booking.com

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Andalusië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Andalusië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Andalusië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Andalusië.

Andalusië

Gratis reisgids Andalusië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 19 maart 2023 - Doreen Coudenys

Supergoede reisgids om mee van start te gaan! Gebruiken we zeker bij onze reis deze zomer! Mvg Doreen

- 26 oktober 2021 - Vital Maas

Topo

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?