Wat te doen met kinderen in Amsterdam? 8 x leuke tips

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Wat te doen met kinderen in Amsterdam? 8 x leuke tips

5 mei 2022 in Amsterdam0 reacties

Amsterdam is een fantastische stad voor wanneer je een leuke en actieve dag met kinderen wilt beleven. Het is een dynamische stad met genoeg te doen voor zowel jonge kinderen als wat oudere kinderen. Of je nu hele actieve activiteiten wilt ondernemen of liever gaat voor een rustigere activiteit, in Amsterdam kun je terecht voor alles!

Zoek jij nog inspiratie voor een gezellig dagje Amsterdam met kids, lees dan snel verder. Met de volgende 8 tips zal er gegarandeerd een activiteit tussen zitten die aansluit bij jou en je kinderen.


Inhoud artikel

  1. Maak een boottocht door de Amsterdamse grachten

Een boottocht maken door de Amsterdamse grachten is leuk voor jong en oud. Je hebt nergens zo een mooi uitzicht over de stad als vanaf het water. Boek een boottocht met een gids of ga voor de pizza boot. De pizza boot vaart in 90 minuten door de grachten van Amsterdam. In deze 90 minuten kun je genieten van een heerlijke pizza en een lekker drankje. Een boottocht in Amsterdam is nog nooit zo leuk geweest en je maakt er de meest unieke foto's mee! Ideaal voor op je Insta-feed!

TIP: Wil je er zeker van zijn dat je de mooiste Instagram plekjes bezoekt in Amsterdam? Ga mee met een Instagram tour.
  1. Artis dierentuin Amsterdam

Artis is de leukste dierentuin van Nederland. De dierentuin heeft veel tropische en exotische dieren. Je kunt het apenhuis en het vogelhuis bezoeken. Daarnaast kun je ook genieten van prachtige flora en fauna. Wil je meer over de dieren leren? Boek dan een interactieve tour met een dierenverzorger.

  1. Ajax Stadion Tour

Voor grote voetballiefhebbers is het bezoeken van het stadion van Amsterdam een ontzettend leuke activiteit. Je krijgt een tour door heel het stadion inclusief de kleedkamers, de tribune, de kantine waar de spelers zelf eten en het veld.

Ook wanneer je niet perse voor Ajax bent maar wel van alles rondom het voetballen houdt is het bezoeken van het stadion een toffe activiteit. Op zoek naar een locatie om een kinderfeestje te organiseren? Ook hier zijn mogelijkheden in.

  1. Nemo Science Museum

Het Nemo Science Museum is een leuk museum voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar. Er zijn veel toffe activiteiten die je er kunt ondernemen zoals het ondernemen van verschillende proeven en het oplossen van spannende raadsels. Ook is het dak van het Nemo museum heel cool! Je hebt een prachtig uitzicht en kunt er heerlijk in de zon zitten.

Ook fijn: Je kunt met korting naar Nemo! Wanneer je zoekt op Nemo korting zul je vaak wel een kortingslink kunnen vinden. Daarnaast kun je met een museum jaarkaart Nemo gratis bezoeken en ook wanneer je kinderen een CJP pas hebben krijgen ze een flinke korting!

  1. A'dam Look Out

Amsterdam heeft een hele hippe hotspot: De A'dam Look Out. Deze hotspot is voor de echte daredevils die geen last hebben van hoogtevrees. Het is namelijk een schommel op een hoogte van bijna 100 meter boven de grond. Je swingt zo over de stad heen en zult genieten van een oogverblindend uitzicht.

Wil je graag een instawaardige selfie maken maar ben je bang dat je je telefoon laat vallen? No worries. Bij de entreeprijs van een premium ticket zit ook een digitale foto inbegrepen die gemaakt zal worden terwijl jij heerlijk aan het schommelen bent.

  1. Hortus Botanicus

Hortus Botanicus is één van de oudste botanische tuinen van Nederland. Tevens is het ook één van de oudste botanische tuinen van de wereld. Je kunt er meer dan 4000 plantsoorten bewonderen. Ook staan er hele oude bomen die wel meer dan 300 jaar oud zijn. Bomen zoals de Oostkaapse broodboom en de vlinderkas kun je bijna nergens ter wereld vinden, maar wel in Amsterdams eigen botanische tuin.

Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van al het moois. Een bezoek aan de tuin is zowel educatief als informatief. Sluit je wandeling af met een bio lunch in de lunchroom van Hortus Botanicus: De Oranjerie.

  1. De Kinderboekwinkel in Amsterdam

De Kinderboekwinkel op de Rozengracht is een groot favoriet bij jonge en hippe moeders en vaders in Amsterdam. Het is een hele toffe boekenwinkel dat meer iets weg heeft van een bibliotheek. Je kunt hier uren ronddwalen en genieten van alle cosy voorleeshoekjes. In de kinderboekwinkel organiseren ze ook regelmatig activiteiten.

Twee keer per maand komen er stemacteurs die voorlezen uit spannende, gezellige en soms griezelige kinderboeken. Er wordt een echte show opgevoerd en de kinderen worden op een interactieve manier bij het voorlezen betrokken. De toegang is altijd gratis wat er voor kan zorgen dat het vrij druk is, dus wees zeker op tijd. Het is een leuke activiteit voor jonge kinderen.

  1. Disco zwemmen in De Mirandabad

De Mirandabad op de, ja ja, Mirandalaan, organiseert maandelijks disco zwemmen. Dit gebeurt op elke laatste vrijdag van de maand. De kinderen kunnen heerlijk vrij zwemmen onder het genot van leuke popmuziek, discolampen en meer. Discozwemmen is een avondactiviteit en zal plaatsvinden tussen 19u en 21u.

Het is vooral voor kids tussen de 12 en 16 jaar een leuke activiteit. Volwassenen zijn niet toegestaan, maar geen zorgen. In de kantine kun je zelf ook genieten van lekkere hapjes en drankjes en kletsen met andere ouders. Ben je van plan om overdag ook al in Amsterdam te zijn, maak dan een fijne wandeling door het Vondelpark!

Met al deze tips zijn wij er van overtuigd dat je een onvergetelijke dag met je kids zal hebben en helemaal voorbereidt bent. Veel plezier!

  1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Amsterdam?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip in Amsterdam? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Amsterdam met meer dan 87 bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Amsterdam.

Amsterdam

Gratis reisgids Amsterdam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?