Leukste fietstours in Amsterdam: Ontdek de omgeving van Amsterdam op de fiets + tickets boeken

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Leukste fietstours in Amsterdam: Ontdek de omgeving van Amsterdam op de fiets + tickets boeken

3 mei 2023 in Amsterdam0 reacties

Overzicht met de mooiste fietstours door Amsterdam + tips

Amsterdam is misschien wel de fietshoofdstad van de wereld. Overal in het straatbeeld zie je fietsen in alle kleuren en maten. En niet alleen de Amsterdammers verplaatsen zich massaal met de fiets, ook als toerist is het een uitstekend vervoersmiddel.

We raden je aan om het goede voorbeeld te nemen, en de stad zelfs eens te verkennen vanop de fiets. Hieronder hebben wij alvast de mooiste en beste fietstours in Amsterdam voor jou op een rijtje gezet.

Fietstours in Amsterdam en georganiseerde fietstochten

Duur
Openbaar vervoerJe kan tickets voor het openbaar vervoer eenvoudig online kopen € 9
BereikbaarheidMet de trein naar Amsterdam, je komt aan in het centrum van de stad, boek je treintickets hier online
Fietstours1. Boek je fietstocht Amsterdam 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstocht met gids in Amsterdam

Deze populaire fietstocht door Amsterdam brengt je langs de populairste bezienswaardigheden van de stad. Je duikt in de geschiedenis van de iconische Nederlandse hoofdstad, samen met een gids die je heel wat leuke weetjes vertelt.

Beginnen doe je bij het Centraal Station, je fietst langs de indrukwekkende A'DAM Tower, en trekt verder langs geschiedenisrijke ophaalbruggen en pakhuizen en je passeert verschillende kunstenaarsstudio's. Andere hoogtepunten zijn de Brouwersgracht, de Westerkerk en het Anne Frank Huis. Ook onder andere het Vondelpark en het Museumkwartier staan op het programma.

TIP: Maak het jezelf gemakkelijk en boek je fietstocht door Amsterdam met een deskundige gids hier. Met deze fietstour ervaar je een stukje van de Nederlandse cultuur.

  1. Verken Amsterdam met een fatbike

Wil je liefst een iets originelere fietsttour? Dan is deze fatbike tour door Amsterdam misschien eerder iets voor jou. Je verkent de stad dan met de leuke (en elektrische!) fatbikes. Je bezoekt eveneens de architecturale en historische bezienswaardigheden van Amsterdam en krijgt meer over de stad te horen van de gids. Je ontdekt onder andere het Prinseneiland, het IJ, de Veemkade en het Oosterdok. Een aanrader!

Boek je fietstocht met een fatbike door Amsterdam hier

  1. Fietstocht langs de indrukwekkende architectuur

Liefhebbers van prachtige architectuur, zullen deze fietstocht door Amsterdam verkiezen. Tijdens deze fietstocht kom je langs de eclectische architectuur van Amsterdam. Ontdek zowel industriële als pittoreske architectuur, inclusief de pakhuizen rond de Brouwersgracht. Boek je architectuur fietstocht door Amsterdam.

  1. Fietstocht langs verborgen plekjes in Amsterdam

Heb je Amsterdam al eens bezocht en dus de belangrijkste bezienswaardigheden al van je bucketlist geschrapt? Dan raden we je deze fietstocht langs verborgen plekjes aan. Je fietst door rustige straatjes, over romantische bruggen en langs minder bekende grachten. Je ontdekt geheime binnenplaatsen en kerken en bouwwerken die weinig toeristen zien.

Je rijdt verder langs de Jordaan, het Vondelpark en eindigt in de buurt van het Anne Frank Huis. De gids vertelt je onderweg over de geschiedenis van de stad en heel wat interessante weetjes passeren de revue. Boek je fietstocht langs verborgen plekjes in Amsterdam hier online.

  1. Kindvriendelijke fietsroute door Amsterdam

Met kinderen naar Amsterdam en zin in een fietstocht? Dan raden we deze kindvriendelijke route door Amsterdam aan. Je fietst 2,5 uur door de stad op fietsen met kinderzitjes. Zo kan je kennismaken met de stad in het gezelschap van de kleinsten. Je krijgt ook een kinder-doe-boek. Langs de route liggen enkele van Amsterdams bekendste plekjes, maar je houdt ook halt op minder bekende plekken waar de Amsterdammers met hun kroost wonen. Je verkent de stad dus als een local. Boek de kindvriendelijke fietsroute door Amsterdam hier makkelijk online.

  1. Fietstour door het platteland

Ervaar het betoverende Hollandse landschap tijdens een mooie fietstocht. Onderweg kan je stoppen bij traditionele boerderijen en schilderachtige dorpjes waar je even kan pauzeren. Wandel door de gezellige straten, geniet van een gezellig terrasje en zet nadien je fietstocht verder! Bij traditionele boerderijen kan je met eigen ogen zien hoe de lokale kaas vanaf de basis wordt gemaakt. Boek je fietstocht door het Hollandse landschap.

  1. Langs de windmolens van de Zaanse Schans met de fiets

Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord van de Zaanse Schans in Zaandam. Het bestaat uit pittoreske windmolens, historische gebouwen en boeiende musea die een kijkje geven in het leven van de jaren 1600-1700. Je kan dit fotogenieke dorpje het best verkennen tijdens een mooie fietstocht. Een van de lokale gidsen geven met volle enthousiasme wat meer info de geschiedenis en tradities van Nederland. Boek je fietstour door de Zaanse Schans hier.

Tijdens je bezoek aan de Zaanse Schans de leukste musea bezoeken? Koop je Zaanse Schans Card dan online en bespaar veel geld uit (+ je ontvangt korting in tal van shops).
  1. Kleurrijke fietstocht langs de tulpenvelden

Nederland staat wereldwijd bekend om haar tulpen. Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je jaarlijks de tulpen prachtig in bloei kan bewonderen, een van de leukste manieren om deze te ontdekken is vanop de fiets! Fiets met een lokale gids langs de spectaculaire bloemenvelden nabij Amsterdam en leer meer over de bloemen, de bloemencultuur en de geschiedenis van dit gebied. Onderweg kan je ook je eigen tulpen plukken om mee te nemen naar huis en proeven van een typisch Nederlandse stroopwafel. Boek je fietstour langs de bloemenvelden.

  1. Huur zelf je fiets in Amsterdam

Trek je er liever zelf op uit? Dan kan je ook gewoon een fiets huren, zonder dat er een gids aan te pas komt. Haal de fiets op en zoef door de straten van Amsterdam langs de bezienswaardigheden die jij graag kan zien. De ultieme vrijheid zonder gebruik te hoeven maken van het openbaar vervoer. Huur je fiets hier online.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Amsterdam?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip in Amsterdam? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Amsterdam met meer dan 87 bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Amsterdam.

Amsterdam

Gratis reisgids Amsterdam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?