Dé 10 mooiste stranden op Bonaire: Onze favoriete stranden + kaart & foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 10 mooiste stranden op Bonaire: Onze favoriete stranden + kaart & foto's

26 december 2023 in ABC-eilanden0 reacties

Overzicht met de mooiste stranden op Bonaire + tips

Bonaire is, dankzij haar tropische klimaat, parelwitte stranden en helderblauwe zee, een echte droombestemming. Bezoek de bekende en mindere bekende stranden en baaien waar je kan genieten in een idyllische omgeving van het zonnetje en een verfrissende duik in het turquoise water.

Vertrek je binnenkort op vakantie naar Bonaire? Breng dan zeker een bezoekje aan onderstaande stranden.

Praktische info & tickets voor je reis naar Bonaire

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets9u25 vliegen naar Bonaire, richtprijs € 775 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
VerblijvenAan te raden verblijven in Bonaire zijn:
PakketreizenJe reis Bonaire als pakketreis boeken? Boek bij Corendon (va. € 579) of boeken bij Prijsvrij (va. € 1568)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste stranden op Bonaire

  1. Sorobon Beach

Aan de zuidkant van Lac Bay ligt Sorobon Beach. Op dit prachtige witte zandstrand kan je windsurfen en zwemmen in het turquoise water, met uitzicht op de mangroven aan de overkant van het water. Wil je graag een ligbedje huren of genieten van een hapje en een drankje? Dan kan je terecht bij Sebastian’s Beach en het gezellige Jibe City.

VERBLIJFTIP: Sorobon Beach, Wellness & Windsurf Resort is een van de weinige accommodaties aan de oostkant van het eiland. Geniet van prachtige zonsopgangen, rust en ongerepte natuur. Weelderige tuinen, comfortabele en chique kamers, zandstrand, prachtig uitzicht op de turquoise wateren van Lac Bay. Meer info en boeken.

  1. Pink Beach

Pink Beach dankt zijn lichtroze kleur aan de geplette schelpen van miljoenen microscopisch kleine felroze zeediertjes, foraminifera genaamd, die langs deze kustlijn roze poelen vormen. Pink Beach is een uitstekende plek om te bezoeken als je wilt snorkelen of duiken. Hoewel de strook zand relatief smal is, ingeklemd tussen de weg en de zee, is het een geweldige plek om te picknicken. En moeten we je nog vertellen dat het uitzicht ronduit idyllisch is?

LEESTIP: Mis niets tijdens je verblijf met onze uitgebreide reisgids ABC-eilanden. Ontdek de mooiste plekjes en bezienswaardigheden, inclusief wandelingen.
  1. Bachelor's Beach

Op zo'n kleine 5 kilometer ten zuiden van Kralendijk ligt Bachelor's Beach. Je moet goed opletten dat je er niet voorbij rijdt, want vanaf de weg is het nauwelijks zichtbaar. Laat je auto achter op de grote parkeerplaats en wandel daar naar beneden richting de steile kliffen. Via een kleine trap kan je er afdalen naar het strand.

Deze plek is een van de meest bijzondere stranden op het eiland en tevens een populaire duikplek. Er is niet echt een lang stuk zand. Bij eb komt er een stukje zandstrand tevoorschijn, maar je kan hier niet de hele dag doorbrengen, want bij vloed verdwijnt het strand terug. Veel locals komen 's avonds om te barbecueën en te genieten van de prachtige zonsondergang, die hier spectaculair is.

  1. Te Amo Beach

Te Amo Beach is een echt authentiek strand waar je de plaatselijke bevolking zal leren kennen. Het is er niet druk, en er zijn geen voorzieningen, dus neem je eigen handdoek of stoel mee, en liefst ook iets om te eten en te drinken (hoewel er regelmatig een foodtruck op de parkeerplaats staat). Het water is helderblauw en nodigt uit om te zwemmen en te snorkelen. Dit strand ligt dicht bij het vliegveld, wat betekent dat er regelmatig vliegtuigen laag overvliegen.

HUURAUTO: Om bij de meeste stranden te komen, heb je best een huurauto nodig. Een huurauto kan je online huren bij Sunny Cars.

  1. 1000 Steps Beach

Je hoeft gelukkig niet écht 1.000 treden te beklimmen om dit strand te bereiken, maar het zou zeker de moeite waard zijn! 1000 Steps is een prachtig koraalstrand en een uitstekende plek om te duiken en snorkelen. Je kan hier dichtbij de kust genieten van de prachtige onderwaterwereld en talloze mooie vissen zien. Met wat geluk kan je hier zelfs een schildpad spotten! Houd er echter rekening mee dat het strand bedekt is met dood koraal en daarom worden waterschoentjes aangeraden.

  1. Boka Slagbaai

Boka Slagbaai is een gebied in het nationale park van Bonaire dat bekend staat om zijn prachtige stranden en kristalheldere wateren. Een prachtig contrast met de groene omgeving van het Washington-Slagbaai Nationaal Park en de kenmerkende gele koloniale gebouwen die op het strand staan. Het is een populaire plek voor snorkelaars en duikers en waaghalzen kunnen van een hoge klif springen.

TIP: Aan de linkerzijde van het strand bevindt zich een uitzichtpunt. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over Boca Slagbaai en de Brandaris (de hoogste berg van Bonaire) op de achtergrond.

TOUR: Boek je een daguitstap naar het Washington-Slagbaai Nationaal Park en zie de mooiste plekjes van het park met een lokale gids. Tijdens deze tocht kom je onder andere langs Boka Slagbaai.

  1. No Name Beach

No Name Beach is één van de mooiste stranden van Bonaire en bevindt zich op het onbewoonde eiland Klein Bonaire, dat net voor de kust van Bonaire ligt. Vanaf Bonaire zie je het bounty eiland makkelijk liggen en in minder dan 20 minuten varen met een watertaxi ben je er al. No Name Beach heeft een prachtig wit zand en kristalhelder water, waardoor deze plek voelt als een stukje paradijs op aarde.

Het grootste deel van het water is ondiep en kalm, waardoor het een ideale plek is om te zwemmen en te snorkelen. Vergeet dus niet om je snorkeluitrusting mee te nemen, want het koraalrif vlakbij het strand is vol met kleurrijke vissen. Met een beetje geluk kan je zelfs een schildpad zien. Houd er rekening mee dat er op Klein Bonaire geen faciliteiten zijn. Breng dus zelf voldoende eten en drinken mee en bescherm jezelf met zonnecrème tegen de zon.

  1. Wayaka II

Wayaka II Beach bevindt zich in het Washington Slagbaai National Park, op enkele minuutjes rijden van Boka Slagbaai. Het kan best lastig zijn om er te komen, maar als je er eenmaal bent, zal je versteld staan van de schoonheid van deze plek. Hoewel het strand niet groot is, nodigt de turquoise kleur van de zee uit om een duik te nemen. Vergeet niet om je snorkel mee te brengen, want je kan hier zwemmen tussen verschillende kleuren papegaaivissen.

TIP: Droom je bij het zien van al deze strand ook weg van een vakantie op dit paradijs? Wacht dan niet langer en boek je een onvergetelijke vakantie op Bonaire met TUI.

  1. Margate Bay

Margate Bay, op de zuidpunt van het eiland, is een mooi strand waar je kan relaxen naast de mangroven, kan snorkelen of een mooie ondiepe duikplek vlak voor de kust kan verkennen. Margate Bay is vernoemd naar een "school" black margates die hier bijna altijd rondzwemmen. Daarnaast zal je er ook papegaaivissen, zeebarbelen, adelaarsroggen en schildpadden kunnen zien.

  1. Hippe beachclubs op Bonaire

Niets leuker dan je huurauto in te stappen en op zoek te gaan naar de idyllische stranden en afgelegen baaien. Sommige stranden zijn echter moeilijk te vinden of hebben geen voorzieningen. Wil je toch wat meer comfort als je aan het strand ligt? Of genieten van een cocktailtje met zicht op het helder blauwe water? Dan kan je beter naar een van de leuke en hippe beach clubs en resorts op Bonaire gaan. Houd er rekening mee dat sommige beach clubs of resorts beschikken over privéstranden. Hieronder vind je alvast enkele aanraders:

  • Ocean Oasis (bekijk ligging) is een hippe beachclub waar je heerlijk kan ontbijten, lunchen en dineren, in de schaduw. Verder vind je er een mooi wit zandstrand waar heerlijke ligbedden en cabana’s voor je klaarstaan.
  • Het Delfins Beach Resort heeft een groot wit zandstrand met palmbomen, parasols en comfortabele ligbedden. Vanaf je studio of appartement wandel je er zo naartoe. Geniet van een windbriesje terwijl je in de hangmatten ligt, of ga naar de gezellige bar voor een drankje tijdens zonsondergang. Boek je verblijf in dit resort.
  • Chogogo Dive & Beach Resort is een andere aanrader. Na een heerlijke nachtrust en een uitgebreid ontbijt sta je zo met je blote voeten in het witte zand. Of dobber met een opblaasband over de lazy river. Daarnaast heeft Chogogo ook een eigen huisrif en een heerlijke beachbar! Boek je verblijf hier.
  1. Waar overnachten op Bonaire?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie op het mooie Bonaire? Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en resorts op Bonaire.

  • Het Delfins Beach Resort bevindt zich in Kralendijk en biedt moderne, gezellige accommodatie met een tuin, een buitenbad, een fitnesscentrum en gratis parking voor je huurwagen. Meer info en boeken.
  • Bamboo Bonaire Boutique Resort ligt op slechts 2 km van de hoofdstad en op een steenworp afstand van de zee. Alle huisjes van dit resort zijn ingericht met elegant Thais en Indonesisch houten meubilair en voorzien van een volledig uitgeruste keuken en een eigen balkon of terras met uitzicht op de omliggende tropische landschapstuinen. Meer info en boeken.
  • Een ander resort dat we kunnen aanraden is het Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire. Deze accommodatie biedt ruime, moderne kamers, een buitenzwembad, een eigen privéstrand en een gezellige beachbar. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: Droom alvast over een vakantie op Bonaire

Ben je benieuwd naar een vakantie op het kleurrijke Bonaire? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Bonaire.

  1. Download onze gratis reisgids Bonaire

Ontdek Bonaire met onze gratis reisgids. Deze bevat een complete rondreis op Bonaire en brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?