Dé 15 mooiste stranden op Aruba: Onze favoriete stranden + kaart & foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 15 mooiste stranden op Aruba: Onze favoriete stranden + kaart & foto's

26 december 2023 in ABC-eilanden0 reacties

Overzicht met de mooiste stranden op Aruba + tips

Aruba is, dankzij haar tropische klimaat, parelwitte stranden met wuivende palmbomen en helderblauwe zee, een echte droombestemming. Het eiland draagt de bijnaam One Happy Island, en met deze adembenemende stranden, begrijpen wij zeker waarom. Bezoek de bekende en mindere bekende stranden en baaien waar je kan genieten in een idyllische omgeving van het zonnetje en een verfrissende duik in het turquoise water.

Vertrek je binnenkort op vakantie naar Aruba? Breng dan zeker een bezoekje aan onderstaande stranden.

Praktische info & tickets voor je reis naar Aruba

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets9u25 vliegen naar Aruba, richtprijs € 675 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
VerblijvenAan te raden verblijven op Aruba zijn:
PakketreizenJe reis naar Aruba als pakketreis boeken? Boeken bij Prijsvrij (va. € 1586)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste stranden op Aruba

  1. Eagle Beach

Eagle Beach is een van de belangrijkste toeristische gebieden langs deze kustlijn.

Eagle Beach staat bekend om het uitgestrekte, witte zandstrand waarlangs resorts en hotels prijken en je watersporten kan beoefenen. Het strand loopt over in Manchebo Beach in het zuiden, waar je kan zwemmen in helder water en kan zonnen tussen de palmbomen. Ook daar vind je luxeresorts en kuuroorden (boek je resort bij Eagle Beach hier).

Aan de noordkant van Eagle Beach staan een paar bomen, de zogenaamde Dividivi, die iconische bezienswaardigheden van het eiland zijn geworden. Ze zijn vervormd door de wind en groeien op een schilderachtige manier uit het zand. Ze vormen een populair decor voor vakantiefoto's.

  1. Palm Beach

Palm Beach staat - in tegenstelling tot Eagle Beach - bekend als het 'hoogbouwgebied’, omdat de hotels hier voor Arubaanse begrippen hoog zijn. Hier staat een reeks luxehotels die grotendeels gericht zijn op Amerikaanse bezoekers en alle faciliteiten bieden die je je kan inbeelden.

Langs het strand zie je veel gezellige restaurants en hutjes aan zee waar je snorkelexcursies, zeilcruises, of boottochten bij zonsondergang op het water kan boeken.

TIP: Verken de kustlijn van Noord tijdens deze zeiltrip op Aruba met open bar. Tijdens je zeiltrip kom je langs 2 idyllische snorkellocaties, bewonder je het kleurrijke zeeleven, kom je meer te weten over de lokale maritieme geschiedenis en word je getrakteerd op heerlijke cocktails. Boek je zeiltrip met open bar hier.

  1. Malmok Beach

Verder noordwaarts vanaf Palm Beach ligt het Malmok Beach, een smalle zandstrook tussen de kalksteen- en rotsformaties langs de kust van Malmok. Vanwege het ondiepe en helderblauwe water is het ook een populaire snorkel- en duiklocatie. Niet ver voor de kust ligt het wrak van de M. S. Antilla, bedekt met anemonen en koraal die honderden vissen lokken.

Natuurlijk is Malmok Beach ook gewoon een fijne plek om te zwemmen en te genieten van een mooie zonsondergang. Breng je eigen deken of handdoek mee, want je zal er weinig tot soms geen ligstoelen vinden om te huren.

  1. Tres Trapi Beach

Tres Trapi (drie treden) is een prachtige plek aan de noordwestkust van Aruba op ongeveer 20 minuten rijden vanaf het centrum van Oranjestad. Tres Trapi Beach werd genoemd naar de drie treden die in de rots zijn uitgehouwen om snorkelaars naar een van de beste snorkelplekken op het eiland te brengen. Het is een knus strandje met hagelwit zand en ondiep water.

Tres Trapi Beach is ook één van de toplocaties om te snorkelen op Aruba. Er zijn rotsachtige riffen met prachtige vissen, donkerrode zeesterren en zanderige zeegrasvelden, waar je zeeschildpadden kan zien.

  1. Boca Catalina Beach

In Boca Catalina Beach, een kleine, afgelegen baai met een wit zandstrand, kan je rustig zwemmen en snorkelen. Ook dit is een uitstekende plek voor wie de prachtige onderwaterwereld van dit eiland wil verkennen. Het witte zandstrand is makkelijk te bereiken via trappen vanaf de ruime parkeerplaats langs de weg (bekijk ligging).

  1. Arashi Beach

Verder naar het noorden, in de buurt van de California vuurtoren, vind je het gezellige Arashi Beach. Ook dit is een populair wit zandstrand met helder water dat populair is om te zwemmen en te snorkelen, of om gewoon te ontspannen bij de strandbar of om te zonnebaden onder de palmbomen. Er zijn ook douches aanwezig, verhuur van loungestoelen en af en toe live muziek bij de bar. Een leuk strandje voor gezinnen met kinderen.

TIP: Droom je bij het zien van al deze strand ook weg van een vakantie op dit paradijs? Wacht dan niet langer en boek je een onvergetelijke vakantie op Aruba met TUI.

  1. Wariruri Beach

Het strand Wariruri is een prachtige plek met een lage rotsbrug aan de noordoostkust van Aruba in het district Paradera. Het strand is vooral bekend om zijn surf- en vismogelijkheden. Vanwege de sterke stroming is het niet geschikt om er te zwemmen of snorkelen.

Het strandje is echter wel de moeite waard om te bezoeken als je je in deze omgeving bevindt. Net als op andere stranden aan de noordkant van het eiland houdt het feit dat het moeilijker te bereiken is de drukte weg.

Combineer je bezoekje aan een van de mooiste stranden met een leuke boottocht of excursie

  1. Blackstone Beach

Blackstone Beach, plaatselijk ook bekend als Boka Imdjek, ligt aan een inham van de Andicuri Bay. Dit is het enige Arubaanse strand met zwarte kiezelstenen, dat lang geleden is ontstaan door de verschuiving van de tektonische platen. Even voorbij dit strand ligt een inham verstopt met een klein natuurlijk zwembad in een prachtige omgeving.

HUURAUTO: Om bij de meeste stranden te komen, heb je best een huurauto nodig. Een huurauto kan je online huren bij Sunny Cars.

  1. Daimari Beach

Vanuit Parking Rancho (bekijk ligging) kan je het nabijgelegen strand Daimari bezoeken, een prachtig strand waar de zee bijzonder wild is. Je kan van hieruit ook wandelroutes verkennen door het wandelgebied Witte Duinen en je een weg banen naar de ongerepte strandbaai bij het strand Boca Keto, bekend om de uitgestrekte zandvlakten en de grote, verpletterende donkerblauwe golven. Dit gebied ligt helemaal geïsoleerd, een aanrader!

  1. Boca Prins

Boca Prins is een ander wild en schilderachtig strand, gelegen in het Nationaal Park Arikok. Hoewel je ook hier niet kan zwemmen, opnieuw vanwege de sterke golven en stroming, is het een prachtige plek om even halt te houden. Wandel via de houten trappen naar het strand om het landschap te bewonderen en prachtige foto's te maken. Het afgelegen strandje is een mooi voorbeeld van het iconische landschap aan de ruige noordkust van Aruba. Verder vind je in de buurt van het strand ook het Boca Prins Bar and Restaurant waar je even kan neerploffen en genieten van een cocktail.

  1. Grapefield Beach

Grapefield Beach is rustig, afgelegen en er komen amper toeristen. Het strand heeft zijn naam te danken aan het feit dat er veel stranddruif (Coccoloba uvifera, zeedruif, seagrape, baygrape) groeit. Hoewel het aan de 'wilde kant' van het eiland ligt, vermindert een rif de impact van de branding op het strand. Zoek gewoon een stuk strand met minimale golven.

Helaas kan hier verschrikkelijk veel plastic afval aanspoelen. Heb je toevallig een zakje bij hand als je hier komt? Draag dan gerust een steentje bij door het strand op een beetje op te ruimen tijdens je bezoek. Of zorg er alleszins voor dat je je eigen afval niet achter laat.
  1. Boca Grandi

Even verderop in zuidelijke richting ligt Boca Grandi, een rustig (maar winderig) wit zandstrand met turquoise water. Het is een populaire plek om te kitesurfen dankzij de passaatwinden uit het oosten en vrij hoge golven. Bekijk vanop afstand de spectaculaire sprongen en kunstjes van gevorderde en avontuurlijkste kitesurfers. Helaas lijdt ook dit strand onder het door de zee aangevoerde afval.

Omdat Boca Grandi geen voorzieningen biedt, is het handig om je eigen spullen mee te nemen. Zorg ervoor dat je een hoed of een pet, een parasol en een zonnecrème meebrengt, want beschutting tegen zonlicht is moeilijk te vinden.

  1. Mangel Halto

Langs de zuidkust ligt het mooie strandje Mangel Halto. Deze afgelegen plek staat bekend om de mangroven en het ondiepe water, dat populair is om te kajakken en snorkelen. En het beste van al: dit bijzondere strand tussen de mangroven ligt voorlopig nog niet op de radar van de meeste toeristen.

Boek je snorkelexcursie bij Mangel Halto en Baby Beach

  1. Baby Beach

Baby Beach, gelegen ten zuiden van San Nicolas (een gezellige stad met leuke street art!) staat bekend om zijn kalme water en als een uitstekende snorkellocatie. Vanaf het strand geniet je van een mooi uitzicht op de ongerepte natuur en de nabijgelegen bergen. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Er zijn ook verschillende restaurants en bars in de buurt waar je lekker terecht kan voor een lekker hapje en drankje na het zwemmen.

  1. Flamingo Beach - Renaissance Island

Voor de kust bij Oranjestad ligt Renaissance Island (vroeger bekend als Sonesta Island). Wil je graag de beroemde roze flamingo's bekijken? Dan is deze bestemming de place to be! Dit barrièrerifeiland is privébezit en omvat de enige privéstranden op ArubaIguana Beach en Flamingo Beach. Je kan het eiland dagelijks met een korte boottocht van 10 minuutjes met de watertaxi's vanaf het Renaissance Hotel.

Eenmaal je het privé eiland bereikt hebt, kan je genieten van het helder blauwe water en de prachtige stranden. Er zijn enkele luxe privécabana's die je op het eiland kan huren, vanwaar je de flamingo's kan zien. Voor wie liever de onderwaterwereld wilt bewonderen, heeft ook de mogelijkheid om te duiken (er zijn twee duikplekken voor de kust).

  1. Waar overnachten op Aruba?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie op het kleurrijke Aruba? Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en resorts op Aruba.

  • Oranjestad: Renaissance Wind Creek Aruba Resort ligt op een privé-eiland en beschikt over stijlvol ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort. Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen "eilandje" te boeken. Verder is er een spa aanwezig, tal van restaurants en 3 prachtige zwembaden. Meer info en boeken.
  • Palm Beach: Azure Beach Residences biedt eenvoudig ingerichte appartementen, met een prachtig uitzicht op zee en hebben een eigen terrasje. Er is ook een buitenzwembad, een tuin en een tennisbaan. Meer info en boeken.
  • Santa Cruz: Mammaloe’s Bed & Breakfast is een B&B die een unieke Arubaanse ervaring biedt! Je wordt wakker in een van de kleurrijke pipowagens. Alle accommodaties zijn voorzien van gratis wifi en een eigen badkamer. Bezoek het Arikok National Park of ontspan op het rustige maar azuurblauwe strand van Mangel Halto. Meer info en boeken.
  • Noord: Barceló Aruba is een all-inclusive hotel met maar liefst 7 restaurants, een eigen casino, een 24-uursfitnessruimte, een spa en een kinderclub. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: Droom alvast over een vakantie op Aruba

Ben je benieuwd naar een vakantie op het kleurrijke Aruba? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Aruba.

  1. Download onze gratis reisgids ABC-eilanden

Mis niets tijdens je vakantie op de ABC-eilanden met onze gratis reisgids. Deze bevat info over de belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?