Curaçao met kinderen? Ontdek 11 x leuke en kindvriendelijke attracties (oudersproof)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Curaçao met kinderen? Ontdek 11 x leuke en kindvriendelijke attracties (oudersproof)

10 april 2024 in ABC-eilanden0 reacties

Overzicht met de leukste kindvriendelijke bestemmingen op Curaçao + waar verblijven

Curaçao is niet alleen een prachtige bestemming om te zonnebaden maar ook een kindvriendelijke. Naast relaxen op de paradijselijke zandstranden zijn er nog tal van andere activiteiten te ondernemen op het eiland. Wat denk je bijvoorbeeld van een bezoekje aan een struisvogelboerderij, een jeepsafari, of de onderwaterwereld verkennen? Boek je vakantie naar Curaçao met TUI of vergelijk bij Corendon.

Kan je haast niet wachten om je volgende gezinsvakantie te plannen? Ontdek hier de leukste kindvriendelijke activiteiten op Curaçao.

Praktische info & tickets voor je reis naar Curaçao

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets10u vliegen naar Curaçao, richtprijs € 875 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
VerblijvenAan te raden verblijven op Curaçao zijn:
PakketreizenJe reis Curaçao als pakketreis boeken? Boek bij Corendon (va. € 599) of boeken bij Prijsvrij (va. € 1245)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Struisvogelboerderij van Curaçao

De Struisvogelboerderij van Curaçao is een dierentuin met een Zuid-Afrikaans thema in een prachtig natuurgebied. Tijdens de safaritour wordt je door het park gegidst en verdiep je je als het ware in het leven van de struisvogels. Je hebt zelf de mogelijkheid om de struisvogels te voederen. De rondleidingen duren 45 minuten en vinden elk uur plaats. Behalve struisvogels zijn er nog veel meer dieren te zien, waaronder emoes, alligators, pauwen, varkens en geiten.

Na de rondleiding kan je nog een authentiek souvenirtje kopen in de souvenir shop en nagenieten in het restaurant op het terrein terwijl de kinderen zich uitleven op de voorziene speeltuin. Kortom, een dagje plezier voor het hele gezin! Meer info op de website.

  1. Bezoek de Grotten van Hato

Niet zo ver van de luchthaven van Curaçao, kan je een grottenstelsel verkennen dat bekend staat als de Hato-grotten. De dag van vandaag worden er meerdere rondleidingen georganiseerd die je langs kalkstenen stalactieten, stalagmieten en oude schilderingen gidsen. De grotten, die 300 000 jaar oud zijn, werden in 1991 opengesteld voor het publiek.

Om de ingang van deze unieke kalksteengrot te bereiken, moet je 49 treden omhoog lopen. Als je eenmaal boven bent, word je beloond met een prachtig panoramisch uitzicht over de omgeving en een lekker koel briesje

TOUR: Je kan een georganiseerde tour naar de Hato grotten boeken, inclusief een bezoekje aan het flamingopark.

  1. Met dolfijnen zwemmen in het Sea Aquarium

Dolfijnen, wie houdt er nu niet van? In het Curaçao Sea Aquarium, aan de oostkust van Curaçao, kan je deze schattige dieren niet alleen van dichtbij bekijken maar je kan er ook mee zwemmen! Meer nog, wanneer je gaat zwemmen met dolfijnen in het Dolphin Academy Curaçao, leer je ook verschillende signalen, waarop de dolfijnen voor je zullen zwaaien, zingen, draaien en nog veel meer. Verder is een uitstap naar het Sea Aquarium een aanrader voor iedereen die van de zee houdt en geïnteresseerd is in het verkennen van het onderwaterleven van de Caribische Zee.

Je maakt kennis met het leven onder én boven water. Er zijn verschillende aquaria met prachtige vissen in verschillende kleuren, koraal en andere zeedieren. Er worden dagelijks verschillende shows georganiseerd waarin de dieren (zelfs haaien!) geaaid en gevoerd mogen worden door bezoekers. Meer info op de website.

  1. Wandelen door de prachtige natuur van Curaçao

Geen zin om een hele dag rond het zwembad te hangen van jouw kindvriendelijke resort? Wil je graag een leuke, maar ook leerzame uitstap maken? Trek dan samen de natuur in en verken de nationaal parken van Curaçao. Wandelen in de natuur is een ideale manier om de kinderen te laten kennismaken met de natuurlijke omgeving en de verschillende planten- en diersoorten die er te vinden zijn.

  • Christoffelpark is het grootste nationale park van Curaçao en biedt verschillende wandelroutes, waaronder ook korte en gemakkelijke wandelingen voor kinderen. Je kan hier prachtig wandelen en genieten van het prachtige uitzicht op de berg Christoffel en de omgeving. Neem je picknick mee en maak er een gezellige namiddag van!
  • Shete Boka National Park heeft verschillende wandelpaden die langs de kust lopen en prachtige uitzichten bieden op de zee en de ruige kustlijn. Volg het Boka Pistol-pad dat naar een kleine baai leidt waar de golven tegen de rotsen slaan en het Boka Tabla-pad dat naar een grot leidt waar je het geluid van de golven kan horen en zien hoe de golven door de grot heen slaan. Draag best goede wandelschoenen en wees alert.
  1. Roze flamingo's spotten

De roze flamingo's op één been, de kinderen vinden ze ongetwijfeld té gek. Wil je deze graag van dichtbij bekijken? Dan ga je best naar het zoutmeer in het Jan Thiel gebied en bij het Piscadera gebied. Beide gebieden zijn beschermd en hebben speciale observatiepunten waar je de flamingo's van dichtbij kan bewonderen.

  • Het Jan Thiel gebied ligt in het zuidoosten van het eiland en is een belangrijk wetland-gebied. Je kan de flamingo's zien staan in ondiepe delen van het zoutmeer op zoek naar kleine kreeftjes.
  • Het Piscadera gebied ligt in het westen van het eiland. Hier kan je de flamingo's zien staan in het ondiepe water van de lagune, omringd door mangroven en andere moerasvegetatie.
  • Er zijn ook enkele zoutpannen en zoutvelden op het eiland waar je flamingo's kan zien, zoals het Rif gebied in het noordwesten van het eiland en het Sint Willibrordus gebied.
  1. Maak een boottocht naar Klein Curaçao

Een van de mooiste daguitstappen die je op Curaçao kan maken is naar Klein Curaçao, een klein, onbewoond eilandje ten zuidoosten van Curaçao. Het eilandje is ongeveer 1,7 vierkante kilometer groot en wordt omringd door kristalhelder blauw water met een rijke onderwaterwereld, waardoor het een populaire bestemming is voor duikers en snorkelaars. Geniet tijdens je uitstap naar dit bounty eiland, van de ongerepte witte zandstranden en kristalheldere wateren.

Op dit onbewoonde eiland zal je geen gebouwen aantreffen, behalve een vuurtoren uit de 19de eeuw en een paar overblijfselen van een oud scheepswrak. Hierdoor heb je echt het gevoel dat je even helemaal weg bent van de bewoonde wereld en kan genieten van de rust en stilte. Kortom, geen betere plek om er even helemaal tussenuit te zijn dan op Klein Curaçao. Oh ja, vergeet zeker je duik- en snorkeluitrusting niet mee te nemen zodat je kan gaan zwemmen met tropische vissen en schildpadden.

BOOTTOCHT: De enige manier om Klein Curaçao te bezoeken is met de boot. Het eiland ligt op zo'n 2 uur varen van de kust van Curaçao. Boek je dagtocht naar Klein Curaçao en verken de vuurtoren en historische scheepswrakken, of kom gewoon tot rust op het strand van Klein Curaçao. Boek je boottocht Klein Curaçao hier.

  1. Bezoek de hoofdstad Willemstad

Een vakantie op Curaçao is natuurlijk niet compleet als je de hoofdstad niet bezocht hebt, of je nu met of zonder kinderen op vakantie bent. Meer zelfs, de kinderen zullen het geweldig vinden om door de straten van deze kleurrijke stad te wandelen. Alleen al de iconische handelskade met haar felgekleurde huizen.

Via de handelskade loop je verder naar de drijvende markt, waar de bootjes aangemeerd liggen en de kinderen hun favoriete stuk fruit kunnen kopen. Eerder zin in een lekker, zoet vieruurtje? Wandel dan zeker The Pancake Sensations binnen, voor zoete of hartige pannenkoeken! Breng ook zeker een bezoekje aan Fort Amsterdam, het oudste fort op Curaçao en het Curaçao Museum om jullie te verdiepen in de geschiedenis van het eiland.

  1. Spot de kleurrijke street art in Willemstad

Niet alleen zorgen de kleurrijke huizen voor een vrolijk straatbeeld, ook de kleurrijke en indrukwekkende muurschilderingen verspreid over de stad dragen hun steentje bij. De street art is een mix van lokale en internationale kunstenaars en is te vinden in verschillende wijken, maar vooral in Otrobanda en Punda.

Veel van de muurschilderingen zijn geïnspireerd op de rijke geschiedenis en cultuur van Curaçao, met afbeeldingen van lokale iconen en symbolen zoals de Pontjesbrug, de Tula-revolte en de drijvende markt. Andere muurschilderingen zijn meer abstract en bevatten opvallende kleuren en patronen.

Enkele plekken waar je street art werken kan spotten:

  • Wandel naar de Kuiperstraat (bekijk ligging) om prachtige schilderingen te zien van kleurrijke Antilliaanse jongens en meisjes.
  • De Passaatstraat (bekijk ligging) is een smal straatje vol straatkunst en een echte hotspot die je niet mag missen. De muren en zelfs de bankjes zijn beschilderd en de kunstenaars werken hier gewoon op straat.
  • In een zijstraat van de Passaatstraat zie je de mooiste muurschildering van de stad, de Dushi-muurschildering (bekijk ligging). Dit is er zeker een voor je Instagram.
  • Ook bij de Bitterstraat en Parke Leyba (bekijk ligging) kan je enkele mooie street art werken bewonderen.
  1. Het Kura Hulanda Museum bezoeken

Het Kura Hulanda Museum is een cultureel museum dat zich in een voormalige slavenwijk, genaamd Kura Hulanda, bevindt. Niet zo gek dus dat dit museum volledig gewijd is aan de slavenhandel die hier plaatsvond. Je ziet er een uitgebreide collectie artefacten, beelden en documenten die de geschiedenis van slavernij en de trans-Atlantische slavenhandel in de regio illustreren. Zo krijg je een duidelijk beeld over hoe de slaven hier werden behandeld.

Verder bevat het museum ook exposities over de Afrikaanse diaspora, de culturele praktijken en het leven van de Afrikaanse afstammelingen in Curaçao. Naast de permanente tentoonstellingen worden er ook tijdelijke tentoonstellingen, educatieve programma's en culturele evenementen georganiseerd. Volg een rondleiding door het museum en breng nadien nog een bezoekje aan de museumwinkel waar je boeken, souvenirs en kunstvoorwerpen kan kopen. Meer info op de website.

Klik hier om je tickets te reserveren

  1. Zandkastelen bouwen op de kindvriendelijke stranden

Uiteraard zal je ook enkele dagen doorbrengen op de mooiste stranden van het eiland. Curaçao staat niet voor niets bekend als ideale bestemming voor een zon, zee strand vakantie. De zandstranden van Curaçao met het kristalhelder water zijn werkelijk prachtig. Bovendien zijn er ook enkele kindvriendelijke stranden zodat je gezellig samen de mooiste zandkastelen kan bouwen!

  • Mambo Beach (bekijk ligging) is zeer populair bij toeristen en ook geschikt voor kinderen vanwege het ondiepe water en de rustige golven.
  • Jan Thiel Beach (bekijk ligging) heeft fijn wit zand, kristalhelder water en biedt verschillende watersportactiviteiten. Je vindt er ook een kinderspeeltuin.
  • Cas Abao Beach (bekijk ligging) is een rustig en mooi strand dat geschikt is voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Het water is ondiep en helder, en er zijn ligbedden met parasols voorzien.
  • Kokomo Beach (bekijk ligging), een prachtig strand omringd door restaurants, strandbars en mogelijkheid tot watersportactiviteiten. Het water is rustig en ondiep, en er is een speeltuin voor kinderen.
  • Bij Playa Porto Marie (bekijk ligging) kan je snorkelen, duiken en wilde biggetjes spotten op het strand.
  1. Maak je eigen Chichi Doll

Eerst en vooral, wat zijn Chichi Dolls?

Chichi Dolls zijn kleurrijke, handgemaakte beelden van vrouwen met weelderige vormen, typerend voor Curaçao. Ze zijn gebaseerd op het idee van het vieren van het vrouwelijk lichaam en de lokale cultuur van het eiland. De beeldjes worden gemaakt van terracotta klei en zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Ze worden met de hand beschilderd en versierd met verschillende patronen en ontwerpen. Elke Chichi Doll is uniek en heeft een eigen persoonlijkheid.

Vandaag de dag zijn de Chichi Dolls een erg populair souvenir. Hoe leuk zou het zijn dat jij je eigen souvenir kan maken? Gebruik je creativiteit en breng een bezoekje aan de Serena's Art Factory waar je je eigen Chichi Dolls kan maken. Het personeel geeft je eerst wat meer achtergrondinformatie en een korte uitleg over hoe de beeldjes gemaakt worden. Nadien kan je zelf aan de slag!

  • Maak je eigen Chichi Doll tijdens de “Walk in Workshop” op vrijdagochtend of donderdagavond.
  • Het is ook mogelijk om een workshop op voorhand te reserveren, echter zijn deze berekend op groepen van 12 personen waardoor de workshops erg kostbaar zijn.
  • De Serena’s Art Factory bevindt zich in de levendige Punda-wijk in Willemstad.
  • Meer info op de website.
  1. Kindvriendelijke verblijven op Curaçao

Ook wanneer je met kinderen op vakantie bent in Curaçao zijn er meer dan genoeg kindvriendelijke accommodaties waar je terecht kan voor een onvergetelijke vakantie. Bekijk hieronder alvast onze favoriete plekjes.

  • Mangrove Beach Corendon Curaçao is een fantastisch kindvriendelijk resort, gelegen aan het witte zandstrand. De kinderen kunnen zich uren vermaken in de zwembaden van het aquapark met glijbanen. Het resort biedt familiekamers en je hebt de mogelijkheid om een all-in vakantie te boeken. Meer info en boeken.
  • Kunuku Aqua Resort is rustig gelegen op zo'n 10 minuten rijden van het idyllische zandstrand van Porto Marie. Dit gezellige hotel in unieke Caribische stijl biedt comfortabele (familie)kamers en ruime 4-kamerappartementen. Geniet van de diverse zwembaden, waterglijbanen en de grote waterspeeltuin. Rondom de zwembaden kunnen de ouders genieten van het zonnetje en een cocktail bij de zwembadbar of ontspannen op een van de zonneterrassen. Meer info en boeken.
  1. Download onze gratis reisgids ABC-eilanden

Mis niets tijdens je vakantie op de ABC-eilanden met onze gratis reisgids. Deze bevat info over de belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?