Wandelen in de Zwinstreek via het wandelnetwerk

Zwin, wandelroute in Zwinduinen en -polders

Zwin, wandelroute in Zwinduinen en -polders

Zwin, wandelroute in Zwinduinen en -polders
Deze korte wandelroute brengt je dwars door de Zwinduinen en -polders, een natuurgebied tussen Knokke-Zoute en het natuurreservaat Het Zwin. Via de knooppunten van het wandelnetwerk Het Zwin maak je kennis met elk facet van dit gebied: grasvlakten, poelen, duinen, bossen en struikgewas. Alles samen is dit natuurgebied 222 hectaren groot en geeft je ook een blik op het nog grote natuurreservaat van Het Zwin. Met onze wandelroute brengen we je naar twee uitzichtspunten over het vernieuwde Zwin. En met wat geluk zie je de Schotse hooglandrunderen en Shetlandpony's tijdens je wandeling.

GPS-tracks Zwinduinen en -polders: we hebben de GPS-track (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

Nog meer in de complete reisgids Vlaamse kust
Ontdek de Vlaamse kuststrook via 5 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Vier luswandelingen door groen en duinen en 5 uitgestippelde fietsroutes maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje op Euroreizen.be.

 

Informatie

  • Afstand: 6,6 km
  • Vertrekplaats: gratis parkeerplaatsen rond Hazegraspolderdijk in Knokke
  • Aard: duinenwandeling waarvan 10% door mul zand
  • Bewegwijzering: knooppunten wandelnetwerk Het Zwin 
  • Toegankelijk voor rolwagens: neen
  • Reliëf: licht heuvelachtig
  • Meer informatie in het downloaddossier
     


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (62)

 
Tour , 6/03/2018

Patrick en Nelly 26/02/2018 Heel mooie wandeling echt een aanrader. Genieten van het begin tot het eind. Afwisseling zee, natuur, dieren (allerlei vogels en ook runderen).

Tour , 26/02/2018

Een unieke en verademende kennismaking met het polderlandschap en de duinen van weleer ! Echte aanrader. Met z'n tweeën genoten. Deed me aan 'Brel' denken: Wanneer de Noordzee koppig breekt aan hoge duinen En witte vlokken schuim uiteenslaan op de kruinen Wanneer de norse vloed beukt aan het zwart basalt En over dijk en duin de grijze nevel valt Wanneer bij eb het strand woest is als een woestijn En natte westenwinden gieren van venijn Dan vecht mijn land, mijn vlakke land !

Tour , 24/01/2018

Mooie wandeling. Hebben kunnen genieten van de mooie natuur alsook de grazende runderen (mooie exemplaren). Tevens perfect aangeduid.

Tour , 19/01/2018

Mooie wandeling om te doen in het tussenseizoen. Mijn echtgenote was wel niet te vinden om tussen de runderen te wandelen (stonden te grazen juist naast het pad). We hebben dan maar het pad gevolgd rond de weide. Ook mooi. Mooi zicht over het zwin.

Tour , 15/11/2017

luc& marleen zeer mooie wandeling wij hebben ervan genoten

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (9)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen