Vlaamse Ardennen: wandelen in het Muziekbos

Vlaamse Ardennen: wandelen in het Muziekbos
We wandelen niet op de drukke grote wandelpaden. We gaven er de voorkeur aan om je soms eenzaam te laten genieten van het prachtige bos en natuur van de Vlaamse Ardennen. Eenvoudig is het niet want vele wegen zijn privaat. Toch slaagden we erin een wandelroute uit te stippelen die je het mooiste laat zien van de streek. Je komt evenwel terecht op oneffen paden die modderig kunnen zijn. We raden dan ook aan om stevige wandelschoenen aan te trekken. Deze route is voor natuurwandelaars die niet opzien tegen een zachte helling.

Al onze routes in de Vlaamse Ardennen

GPS-track Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

 

Informatie

  • Tips: Bij mooi warm weer dien je zeker drinken mee te nemen!
  • Afstand: 10,1 km (ca. 7,5 km met afkorting)
  • Vertrekplaats: La Salettestraat (parking kerk), Etikhove-Maarkedal
  • Aard: wandeling door bossen en open vlakten 
  • Wegdek: belangrijke stroken onverharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: neen
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossierDeel je ervaring met anderen

Ervaringen (66)

 
Kristof , 29/03/2014
Er was veel volk op de been die zonnige zondag in het muziekbos, maar op deze route kwamen we niet veel mensen tegen. Waarschijnlijk niet echt gekend, maar zeker de moeite om eens te doen. Met kaart en uitleg was het geen probleem om de route te volgen. Zeker aan te raden!
ingrid , 23/03/2014
heel mooie dag ,prachtige natuur, wandelroute was zeer goed uitgestippeld moesten wel even zoeken soms
Massin laurette , 15/03/2014
Heb de wandeling gedownload om een uitstap voor te bereiden voor mijn schoonzus met haar collegas verpleegsters uit aalst Ikzelf ken het vanbuiten want mijn zoon woont heel dichtbij en ik heb ze al dikwijls gedaan zelfs met mijn kleindochter in de buggy hobbel hobbel!!,
Marcel , 11/03/2014
Zeer aangename wandeling bij mooi weer. Spijtig genoeg ontbreekt er een bewegwijzering. Voor herhaling vatbaar in deze mooie streek!!!
Geert , 26/02/2014
Aandacht voor wandelkaart Vlaamse Ardennen: uitgave Zanzibar!!! We hebben deze kaart gekocht, zoals nog zovele anderen, maar deze kaart is niet conform met de kaart met de wandelknooppunten van de Vlaamse Ardennen. Het zou ooit de bedoeling geweest zijn dat beide kaarten op elkaar zouden afgestemd worden maar dit is niet gebeurd. We hebben Zanzibar daarop aangesproken maar hebben niets ondernomen: voor hen blijft het belangrijk dat de kaart verkocht wordt: wel goede topografische kaart maar niet de echte knooppuntenkaart. Ik vind het belangrijk hierop uw aandacht te vestigen om te vermijden dat nog zoveel mensen gaan lopen op knooppunten(kaart Zanzibar) die niet aangeduid zijn!!!
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (13)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen Stuur naar een kennis