Vlaamse Ardennen: wandelen in het Muziekbos

Vlaamse Ardennen: wandelen in het Muziekbos
We wandelen niet op de drukke grote wandelpaden. We gaven er de voorkeur aan om je soms eenzaam te laten genieten van het prachtige bos en natuur van de Vlaamse Ardennen. Eenvoudig is het niet want vele wegen zijn privaat. Toch slaagden we erin een wandelroute uit te stippelen die je het mooiste laat zien van de streek. Je komt evenwel terecht op oneffen paden die modderig kunnen zijn. We raden dan ook aan om stevige wandelschoenen aan te trekken. Deze route is voor natuurwandelaars die niet opzien tegen een zachte helling.

GPS-track Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 
 
 

Informatie

  • Tips: Bij mooi warm weer dien je zeker drinken mee te nemen!
  • Afstand: 11 km (afkortingen mogelijk)
  • Vertrekplaats: La Salettestraat (parking kerk), 9680 Etikhove-Maarkedal
  • Aard: wandeling door bossen en open vlakten 
  • Wegdek: belangrijke stroken onverharde wegen
  • Bewegwijzering: knooppunten wandelnetwerk Vlaamse Ardennen 
  • Toegankelijk voor rolwagens: neen
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossierDeel je ervaring met anderen

Ervaringen (70)

 
Bart , 26/08/2014
super mooie streek, mooi bos, mooie uitzichten. Toch rustig. Zeker de moeite waard. Stevig schoeisel na regen is een aanrader.
François , 29/05/2014
François, 24 mei 2014. Zeer mooie en aangename wandeling in heuvelachtig terrein. 90% veld- & boswegen; hoogstammige Beuken en mooie uitzichten. De verplaatsing meer dan waard! Na/in natte periode zijn hoge wandelschoenen met goede profielzolen aangeraden. Verrekijker en fototoestel zeker mee te nemen. Voor herhaling meer dan vatbaar.
Dirk , 8/05/2014
mooie, rustige natuurwandeling met een glooiend karakter. Prachtig bos. De routebeschrijving is niet altijd even duidelijk. Zeker een aanrader.
Timmerman , 5/05/2014
Zeer mooie wandeling.De wandeling is bewegwijzerd met bordjes " Muziekboswandeling". Op de gedownloade kaart is de nummering echter in tegengestelde zin. Misschien op elkaar afstemmen?
Kristof , 29/03/2014
Er was veel volk op de been die zonnige zondag in het muziekbos, maar op deze route kwamen we niet veel mensen tegen. Waarschijnlijk niet echt gekend, maar zeker de moeite om eens te doen. Met kaart en uitleg was het geen probleem om de route te volgen. Zeker aan te raden!
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (13)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen