Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand
Verrassende, rustgevende en prachtige natuur: dat staat je te wachten tijdens deze groene luswandeling in Wilderen, de achtertuin van Sint-Truiden. Inderdaad, je vertrekt aan het treinstation van Sint-Truiden en je bent meteen volop in de natuur. Je wandelt tussen de fruitbomen, laag- en hoogstammige, soms vergezeld van een kabbelend beekje en nagekeken door schapen, koeien en paarden. Halfweg kan je een streekbiertje proeven of iets anders nuttigen in een uniek kader, inclusief groot terras en speeltuigen. Kortom dit is genieten … ook voor de kinderen.

Fotoreportage van deze wandeling in Wilderen en Sint-Truiden
Alle routes in Haspengouw 

GPS-track Wilderen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,36 km
  • Vertrek en einde: Parking achterzijde station Sint-Truiden: Boomgaardenstraat 26 
  • Aard: natuurwandeling
  • Wegdek: behoorlijk eind onverharde wegen, niet drassig maar toch wel aanbevolen om wandelschoenen of andere stevige schoenen aan te trekken.
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: het traject langs de Molenbeek is niet toegankelijk voor rolwagens omwille van de hekjes en overstapjes (vanaf punt 6 op de kaart tot aan de Volmolen).
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (102)

 
Dina Casier , 12/10/2014
Dina, 11/10/2014 zeer mooie wandeling, ook educatief, voor herhaling vatbaar zeker tijdens de bloei!
vranken tony , 7/09/2014
Mooie wandeling goed aangegeven in het voorjaar gaan we terug als de fruitbomen in de bloezem staan
susan , 27/08/2014
rustige wandeling ,wel veel door straten , het laatste deel is interessanter met veel groen en natuur,alleen doen als de fruitbloesems in volle bloei staan, de brouwerij was in de voormiddag niet open ,dus gemist, geen spectaculaire wandeling !
Carine , 16/08/2014
Mooie wandeling door de boomgaarden. We zijn in augustus geweest, dus een overvloed aan appels en peren aan de bomen. In het voorjaar met de bloesems moet het nog mooier zijn.Het wilderen goud bier is ook zeker een aanrader.
claes ronny , 10/08/2014
mooie, rustige wandeling, met goede wegmarkeringen. fijne tussenstop op de brouwerij te wilderen. lekker biertje en kaas !! weer fris om het volgende deel te stappen ... interessant waren de vragen die je kon beantwoorden in het laatste gedeelte van de wandeling in de boomgaard, (dikwijls een fout antwoord gegeven, dus leerrijk !) wij hebben van deze wandeling genoten en gaan ze zeker en vast nog eens een keertje overdoen !
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen