Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand
Verrassende, rustgevende en prachtige natuur: dat staat je te wachten tijdens deze groene luswandeling in Wilderen, de achtertuin van Sint-Truiden. Inderdaad, je vertrekt aan het treinstation van Sint-Truiden en je bent meteen volop in de natuur. Je wandelt tussen de fruitbomen, laag- en hoogstammige, soms vergezeld van een kabbelend beekje en nagekeken door schapen, koeien en paarden. Halfweg kan je een streekbiertje proeven of iets anders nuttigen in een uniek kader, inclusief groot terras en speeltuigen. Kortom dit is genieten … ook voor de kinderen.

Fotoreportage van deze wandeling in Wilderen en Sint-Truiden
Alle routes in Haspengouw 

Lastminutes en promoties in Sint-Truiden
Keuze uit meer dan 8 hotels, vakantiewoningen en B&B's.
Aanrader: Hotel Stayen***, maakt deel uit van het bekende voetbalstadion van Sint-Truiden. Modern ingerichte kamers met airco en gratis WiFi. Het is 15 minuten wandelen tot op de Grote Markt.
Meer info op Booking.com

GPS-track Wilderen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,36 km
  • Vertrek en einde: Parking achterzijde station Sint-Truiden: Boomgaardenstraat 26 
  • Aard: natuurwandeling
  • Wegdek: behoorlijk eind onverharde wegen, niet drassig maar toch wel aanbevolen om wandelschoenen of andere stevige schoenen aan te trekken.
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: het traject langs de Molenbeek is niet toegankelijk voor rolwagens omwille van de hekjes en overstapjes (vanaf punt 6 op de kaart tot aan de Volmolen).
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (164)

 
Tour , 25/04/2017

De wandeling is ons zeer goed bevallen. De luswandeling met vertrek aan het station heeft ons ertoe aangezet om deze wandeling te doen. De verschillende soorten bomen en struiken, alsook het deel door de verschillende kriekenbomen gaf ons een zeer goede indruk van de bomenvariatie in de streek van Haspengouw. Enkel het latere tijdstip van de opening van de brouwerij kwam ons niet zo goed uit. We konden daar moeilijk staan wachten tot het openging.( een uurtje vroeger ware interessant)

Tour , 25/04/2017

Mooie wandeling. Het "rode bloemke" kan men vooraf ook al volgen want uiteindelijk komt men op hetzelfde traject terecht. Maar in ieder geval een mooie natuurwandeling in een heerlijke streek. Parking aan het station Sint Truiden een aanrader. Op het einde (momenteel) kunstwerken te bewonderen midden in de natuur.

Tour , 23/04/2017

zeer mooie route, temidden de bloesems. een stukje gaat over een fel bereden deel van het fietsroutenetwerk, daar is het oppassen geblazen. Spijtig genoeg ligt de brouwerij van Wilderen in het midden van de route...

Tour , 22/04/2017

We waren wat ontgoocheld. In tegenstelling tot de beschrijving was het merendeel van de route op verharde ondergrond (autowegen). Enkel het laatste stuk stap je op onverhard terrein.

Tour , 22/04/2017

Vertrek vlak bij het station, dat is mooi meegenomen. Heel mooie en goed bewegwijzerde route. Mooie rustige omgeving. Voor herhaling vatbaar.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen