Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand
Verrassende, rustgevende en prachtige natuur: dat staat je te wachten tijdens deze groene luswandeling in Wilderen, de achtertuin van Sint-Truiden. Inderdaad, je vertrekt aan het treinstation van Sint-Truiden en je bent meteen volop in de natuur. Je wandelt tussen de fruitbomen, laag- en hoogstammige, soms vergezeld van een kabbelend beekje en nagekeken door schapen, koeien en paarden. Halfweg kan je een streekbiertje proeven of iets anders nuttigen in een uniek kader, inclusief groot terras en speeltuigen. Kortom dit is genieten … ook voor de kinderen.

Alle routes in Haspengouw 

GPS-track Wilderen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,36 km
  • Vertrek en einde: Parking achterzijde station Sint-Truiden: Boomgaardenstraat 26 
  • Aard: natuurwandeling
  • Wegdek: behoorlijk eind onverharde wegen, niet drassig maar toch wel aanbevolen om wandelschoenen of andere stevige schoenen aan te trekken.
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: het traject langs de Molenbeek is niet toegankelijk voor rolwagens omwille van de hekjes en overstapjes (vanaf punt 6 op de kaart tot aan de Volmolen).
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Center Parcs in Limburg
Beleef bij Center Parcs Erperheide of Center Parcs de Vossemeren een geweldige vakantie met de hele familie. Verblijf in een gezellige cottage en geniet van alle faciliteiten die Center Parcs te bieden heeft. Maak mooie wandelingen of fietstochten in de omgeving, doe mee aan avontuurlijke activiteiten, beoefen verschillende sporten zoals waterskiën of midgetgolfen of als het weer wat minder is kan je uren plezier beleven in het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo, snorkelen tussen de tropische vissen of je helemaal uitleven in het indoor speelparadijs Baluba. Bekijk de parkinformatie en prijzen
Bekijk de parkinformatie en prijzen

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (92)

 
Luc , 15/06/2014
mooie, gevarieerde wandeling. de gerestaureerde toren van de kerk van Wilderen was zeker ook de moeite waard, mooie natuur en een gezellige afsluiter op het terras van de brouwerij. lekkere tapas en biertjes. we komen nog eens terug voor de rondleiding.
Andree , 5/06/2014
Hadden eerst een rondleiding gedaan bij brouwerij Wilderen, zeker de moeite waard met een leuk terras en dit in een mooie omgeving ! Dan hebben we de wandeling gedaan, zeer leuke wandeling en nadien terug wat gaan genieten van het terras van de Brouwerij.
Wouters , 27/05/2014
zeer mooie wandeling, sommige stukken echter te druk en te gevaarlijk. voor ons voor herhaling vatbaar. bedankt
dominiek , 9/05/2014
dominiek 09/05/2014 Best wel de moeite om te doen. Dat men op sommige stukken over wat drukkere banen moet gaan kan ik best begrijpen. Brouwerij van Wilderen is zeker een plus punt; Wij zijn de wandeling van daaruit begonnen . parking in overvloed
Joeri , 8/05/2014
We hebben de route toch gedaan met kinderwagen, al bij al viel dat nog mee. enkel het laatste stukje moesten we de buggy 2 keer over een hekje heffen. De brouwerij van wilderen is ook zeker een bezoekje waard! Groot terras met een speeltuintje waar de kinderen zich kunnen amuseren.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen