Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand
Verrassende, rustgevende en prachtige natuur: dat staat je te wachten tijdens deze groene luswandeling in Wilderen, de achtertuin van Sint-Truiden. Inderdaad, je vertrekt aan het treinstation van Sint-Truiden en je bent meteen volop in de natuur. Je wandelt tussen de fruitbomen, laag- en hoogstammige, soms vergezeld van een kabbelend beekje en nagekeken door schapen, koeien en paarden. Halfweg kan je een streekbiertje proeven of iets anders nuttigen in een uniek kader, inclusief groot terras en speeltuigen. Kortom dit is genieten … ook voor de kinderen.

Fotoreportage van deze wandeling in Wilderen en Sint-Truiden
Alle routes in Haspengouw 

GPS-track Wilderen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,36 km
  • Vertrek en einde: Parking achterzijde station Sint-Truiden: Boomgaardenstraat 26 
  • Aard: natuurwandeling
  • Wegdek: behoorlijk eind onverharde wegen, niet drassig maar toch wel aanbevolen om wandelschoenen of andere stevige schoenen aan te trekken.
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: het traject langs de Molenbeek is niet toegankelijk voor rolwagens omwille van de hekjes en overstapjes (vanaf punt 6 op de kaart tot aan de Volmolen).
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (99)

 
Carine , 16/08/2014
Mooie wandeling door de boomgaarden. We zijn in augustus geweest, dus een overvloed aan appels en peren aan de bomen. In het voorjaar met de bloesems moet het nog mooier zijn.Het wilderen goud bier is ook zeker een aanrader.
claes ronny , 10/08/2014
mooie, rustige wandeling, met goede wegmarkeringen. fijne tussenstop op de brouwerij te wilderen. lekker biertje en kaas !! weer fris om het volgende deel te stappen ... interessant waren de vragen die je kon beantwoorden in het laatste gedeelte van de wandeling in de boomgaard, (dikwijls een fout antwoord gegeven, dus leerrijk !) wij hebben van deze wandeling genoten en gaan ze zeker en vast nog eens een keertje overdoen !
chris , 8/08/2014
Zeer mooie wandeling. Waarschijnlijk ook mooi als de kersenbomen bloeien in het voorjaar. Aan de rotonde waren er werkzaamheden bezig, hierdoor hebben we een rondje meegedraaid (vonden de bewegwijzering niet direct, maar toch gevonden)maar vinden dit niet erg. Ook zeer handing om een overzicht plannetje te hebben. Doe zo verder en wij volgen!
Jean-Paul , 5/08/2014
Overzichtelijk brochure, en warm aanbevolen om de mooie wandeling in een vrij rustige omgaving te doen.
Groenen Michiel , 3/08/2014
geen kaart met de afstanden van de verschillende wandelingen gezien op de paring;slechte aanduiding van de route aan het wachtbekken: paal plaatsen voor de groene poort;plaats de bewijzering van de brouwerij Wilderen aan de verkeersweg nar wilderen dan zal de afstand ongeveer kloppen.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen