Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand
Verrassende, rustgevende en prachtige natuur: dat staat je te wachten tijdens deze groene luswandeling in Wilderen, de achtertuin van Sint-Truiden. Inderdaad, je vertrekt aan het treinstation van Sint-Truiden en je bent meteen volop in de natuur. Je wandelt tussen de fruitbomen, laag- en hoogstammige, soms vergezeld van een kabbelend beekje en nagekeken door schapen, koeien en paarden. Halfweg kan je een streekbiertje proeven of iets anders nuttigen in een uniek kader, inclusief groot terras en speeltuigen. Kortom dit is genieten … ook voor de kinderen.

Fotoreportage van deze wandeling in Wilderen en Sint-Truiden
Alle routes in Haspengouw 

GPS-track Wilderen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,36 km
  • Vertrek en einde: Parking achterzijde station Sint-Truiden: Boomgaardenstraat 26 
  • Aard: natuurwandeling
  • Wegdek: behoorlijk eind onverharde wegen, niet drassig maar toch wel aanbevolen om wandelschoenen of andere stevige schoenen aan te trekken.
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: het traject langs de Molenbeek is niet toegankelijk voor rolwagens omwille van de hekjes en overstapjes (vanaf punt 6 op de kaart tot aan de Volmolen).
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (107)

 
Bruno Raes , 24/02/2015
Mooie,rustige wandeling.we hadden wel wat pech met het weer(regen), Maar zeker voor herhaling vatbaar!
Viviane , 23/02/2015
leuke wandeling, we doen ze zeker nog een keer tijdens de bloesemtijd. De brouwerij in Wilderen was een aangename 'tussenstop' en als afsluiter ook niet te versmaden :-)!!
Natalie , 26/01/2015
Heel mooie en rustige wandeling.. Fijn met de brouwerij van Wilderen als tussenstop. Goed aangegeven. Wij doen deze zeker nog eens opnieuw in de lente !
moelans , 23/11/2014
we vonden het een hele mooie wandeling, afwisselend landschap en goed aangeduid voor herhaling vatbaar misschien eens in de bloesemtijd nu was het ook mooi met de gekleurde appels eraan
Wellemans B , 6/11/2014
Goed aangeduid, rustig en veel soorten fruitbomen gezien waarvan we dachten dat ze niet meer bestonden. Zeker voor herhaling vatbaar.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen