Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand
Verrassende, rustgevende en prachtige natuur: dat staat je te wachten tijdens deze groene luswandeling in Wilderen, de achtertuin van Sint-Truiden. Inderdaad, je vertrekt aan het treinstation van Sint-Truiden en je bent meteen volop in de natuur. Je wandelt tussen de fruitbomen, laag- en hoogstammige, soms vergezeld van een kabbelend beekje en nagekeken door schapen, koeien en paarden. Halfweg kan je een streekbiertje proeven of iets anders nuttigen in een uniek kader, inclusief groot terras en speeltuigen. Kortom dit is genieten … ook voor de kinderen.

Fotoreportage van deze wandeling in Wilderen en Sint-Truiden
Alle routes in Haspengouw 

GPS-track Wilderen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,36 km
  • Vertrek en einde: Parking achterzijde station Sint-Truiden: Boomgaardenstraat 26 
  • Aard: natuurwandeling
  • Wegdek: behoorlijk eind onverharde wegen, niet drassig maar toch wel aanbevolen om wandelschoenen of andere stevige schoenen aan te trekken.
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: het traject langs de Molenbeek is niet toegankelijk voor rolwagens omwille van de hekjes en overstapjes (vanaf punt 6 op de kaart tot aan de Volmolen).
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (122)

 
Reekmans Ghise , 25/08/2015
Samen met onze vrienden uit West-Vlaanderen hebben we echt genoten van deze wandeling door onze mooie fruitstreek. Zeker het bezoeken waard was de gerestaureerde toren van de kerk van Wilderen. De heer Jos Ruymen heeft ons een bezielde, boeiende rondleiding gegeven. De wandelroute is gemakkelijk en niet te lang.
Maggy Spelmans , 12/08/2015
Mooie wandeling in de fruitstreek. Het begin en einde van de wandeling waren heel mooi, het tussenstuk verliep veel langs geasfalteerde wegen en drukke wegen. Toch zeker de moeite waard. Het terras van de brouwerij van Wilderen was heel gezellig en de Wilderse Triple is heel lekker!
Inge , 29/05/2015
Mooie wandeling, vooral het tweede deel na het bezoek aan de brouwerij van Wilderen (zalige ijscoupes!). Spijtig genoeg was de mogelijkheid tot bezoeken van de brouwerij al helemaal volzet. Voornamelijk verharde wegen, ook wel langs wat drukkere banen, vooral in het eerste gedeelte. Zoals gezegd maakt het tweede deel echter alles goed! Ook leuk met het stuk door de leerboomgaard: je wordt er nog wat wijzer door ook :-)
Demarsin Annie , 10/05/2015
Zeker een prachtige , gevarieerde en leerrijke wandeling om aan te raden , vooral in de lente . Iedereen kan de wandeling aanpassen naar eigen dagindeling . Zelf vertrokken wij van op de parking van de Brouwerij in Wilderen , zodat wij rond 1 uur als de brouwerij opengaat , daar iets lekkers konden eten in de Tienden Schuur én om 15 u. konden genieten van een indrukwekkende rondleiding in de brouwerij , trouwens , een zeer goede gids , bravo ! Ik had de wandeling geladen op mijn wandel-gps , nadat ik de track bewerkt had ( het begin- en eindpunt veranderd , het stukje aan het station verwijderd ). Opvallend aan de wandeling was ook de rust .... iets wat we allemaal zo nodig hebben af en toe ! Dank u voor de mooie wandeling !
alex appermont , 8/05/2015
Eerst enige moeite met startpunt,we vertrokken namelijk van de parking naast het station.Verder goede wegbeschrijving door mooie omgeving,wel mooi weer en veel bloesems.Spijtig genoeg was de brouwerij nog niet open (pas om 13h00) maar dat hebben we na de wandeling goedgemaakt.Ook de kerktoren van Wilderen is maar beperkt toegankelijk.Enkele passages aan drukke wegen. Algemeen wel een aanrader.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen