Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand
Verrassende, rustgevende en prachtige natuur: dat staat je te wachten tijdens deze groene luswandeling in Wilderen, de achtertuin van Sint-Truiden. Inderdaad, je vertrekt aan het treinstation van Sint-Truiden en je bent meteen volop in de natuur. Je wandelt tussen de fruitbomen, laag- en hoogstammige, soms vergezeld van een kabbelend beekje en nagekeken door schapen, koeien en paarden. Halfweg kan je een streekbiertje proeven of iets anders nuttigen in een uniek kader, inclusief groot terras en speeltuigen. Kortom dit is genieten … ook voor de kinderen.

Fotoreportage van deze wandeling in Wilderen en Sint-Truiden
Alle routes in Haspengouw 

GPS-track Wilderen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,36 km
  • Vertrek en einde: Parking achterzijde station Sint-Truiden: Boomgaardenstraat 26 
  • Aard: natuurwandeling
  • Wegdek: behoorlijk eind onverharde wegen, niet drassig maar toch wel aanbevolen om wandelschoenen of andere stevige schoenen aan te trekken.
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: het traject langs de Molenbeek is niet toegankelijk voor rolwagens omwille van de hekjes en overstapjes (vanaf punt 6 op de kaart tot aan de Volmolen).
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (126)

 
Pierre Verhulst , 9/12/2015
Leuke wandeling, gezellig terras en mooie streek. Toch nog eens een oproep aan de hondenliefhebbers, loslopende honden horen thuis op een hondenweide, in het openbaar AANLIJNEN aub
Guido Vermander , 5/11/2015
Samen met echtgenote, twee zoons, hun echtgenotes en een kleinkind in kinderwagen. Super genoten van de natuurwandeling, tussen de talrijke fruitgaarden. Wat goed is dat de brouwerij reeds halfweg ligt, geproefd van de heerlijkheden daar. De tweede helft van de wandeling was nog mooier langs de onverharde wegen. Terug op de ruime parking aan station hadden we een voldaan gevoel.
Annick Beynaerts , 14/10/2015
We hebben deze herfstwandeling gemaakt met onze 2 honden op een zonnige namiddag. De brouwerij van Wilderen is gedurende de week gesloten, maar vlakbij is een tenniscentrum, waar je evengoed iets lekkers kan drinken/eten. Ook voor de honden wordt goed gezorgd. Zij kunnen het grootste gedeelte los meelopen en hebben evenzeer genoten van de fruitgaarden. Een geslaagde dag!
christien caessens , 14/10/2015
Samen met de 2 honden hebben een heerlijke wandeling genoten tussen de mooie fruitbomen. Genoten van een lekkere consumptie bij de brouwerij Wilderen een goeie aanrader We hebben ook nog wat opgestoken van de bomen die er stonden We gaan zeker nog een keer terug rond het voorjaar
Reekmans Ghise , 25/08/2015
Samen met onze vrienden uit West-Vlaanderen hebben we echt genoten van deze wandeling door onze mooie fruitstreek. Zeker het bezoeken waard was de gerestaureerde toren van de kerk van Wilderen. De heer Jos Ruymen heeft ons een bezielde, boeiende rondleiding gegeven. De wandelroute is gemakkelijk en niet te lang.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen