Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand
Verrassende, rustgevende en prachtige natuur: dat staat je te wachten tijdens deze groene luswandeling in Wilderen, de achtertuin van Sint-Truiden. Inderdaad, je vertrekt aan het treinstation van Sint-Truiden en je bent meteen volop in de natuur. Je wandelt tussen de fruitbomen, laag- en hoogstammige, soms vergezeld van een kabbelend beekje en nagekeken door schapen, koeien en paarden. Halfweg kan je een streekbiertje proeven of iets anders nuttigen in een uniek kader, inclusief groot terras en speeltuigen. Kortom dit is genieten … ook voor de kinderen.

Fotoreportage van deze wandeling in Wilderen en Sint-Truiden
Alle routes in Haspengouw 

GPS-track Wilderen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,36 km
  • Vertrek en einde: Parking achterzijde station Sint-Truiden: Boomgaardenstraat 26 
  • Aard: natuurwandeling
  • Wegdek: behoorlijk eind onverharde wegen, niet drassig maar toch wel aanbevolen om wandelschoenen of andere stevige schoenen aan te trekken.
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: het traject langs de Molenbeek is niet toegankelijk voor rolwagens omwille van de hekjes en overstapjes (vanaf punt 6 op de kaart tot aan de Volmolen).
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (178)

 
Tour , 14/11/2017

Leuke wandeling in een mooie streek. Prachtige natuur, rond deze periode wel een beetje nat aan de voeten en enkele gevaarlijke oversteekplaatsen, en ook genoten van hapje en drankje in de brouwerij.

Tour , 28/10/2017

Afwisselend heel mooi en rustig en minder mooi (vooral de mistroostige steenwegen en onverzorgde dorpswegen ) en verkeerslawaai. Al bij al een tegenvaller. Jammer eigenlijk. Dan vind ik de gelijkaardige wandelingen in en rond Borgloon mooier en rustiger. Maar de brouwerij is wel een aangenaam rustpunt.

Tour , 26/09/2017

Het was een leuke wandeling, die ons door en langsheen de boomgaarden bracht. De picknikplaats halverwege was super !!! Op het einde van de weg wandelden we langs een kersen- en kriekenbomen met enkele "vragen", waarbij we nog enkele leuke dingen leerden. We hebben er echt van genoten :-) !!! Een echte aanrader !!!

Tour , 18/08/2017

fiets of wandelroutes op deze manier zoeken is een echte aanrader. Doormiddel van al uitstippelde routes gekoppeld aan eigen nummers ontdek je de mooiste verborgen plekjes, een echte must dus . Ons zien ze zeker terug !!! :) :)

Tour , 9/08/2017

Mooie wandeling; wel veel 'macadam' maar ook enkel verassende stukjes natuur! Overbodig om toe te voegen dat de brouwerij top is..

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen