Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand
Verrassende, rustgevende en prachtige natuur: dat staat je te wachten tijdens deze groene luswandeling in Wilderen, de achtertuin van Sint-Truiden. Inderdaad, je vertrekt aan het treinstation van Sint-Truiden en je bent meteen volop in de natuur. Je wandelt tussen de fruitbomen, laag- en hoogstammige, soms vergezeld van een kabbelend beekje en nagekeken door schapen, koeien en paarden. Halfweg kan je een streekbiertje proeven of iets anders nuttigen in een uniek kader, inclusief groot terras en speeltuigen. Kortom dit is genieten … ook voor de kinderen.

Fotoreportage van deze wandeling in Wilderen en Sint-Truiden
Alle routes in Haspengouw 

Lastminutes en promoties in Sint-Truiden
Keuze uit meer dan 8 hotels, vakantiewoningen en B&B's.
Aanrader: Hotel Stayen***, maakt deel uit van het bekende voetbalstadion van Sint-Truiden. Modern ingerichte kamers met airco en gratis WiFi. Het is 15 minuten wandelen tot op de Grote Markt.
Meer info op Booking.com

GPS-track Wilderen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,36 km
  • Vertrek en einde: Parking achterzijde station Sint-Truiden: Boomgaardenstraat 26 
  • Aard: natuurwandeling
  • Wegdek: behoorlijk eind onverharde wegen, niet drassig maar toch wel aanbevolen om wandelschoenen of andere stevige schoenen aan te trekken.
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: het traject langs de Molenbeek is niet toegankelijk voor rolwagens omwille van de hekjes en overstapjes (vanaf punt 6 op de kaart tot aan de Volmolen).
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (147)

 
Van Kessel Marc , 23/08/2016
Mooie wandeling met tussenstop in de brouwerij van Wilderen. Jammer dat er op enkele stukken druk verkeer was. Toch een aanrader !
Leen Reekmans , 14/06/2016
Het was een super leuke wandeling. Mooie omgeving, gezellig terrasje en fijne collega's (uit de kempen) die ondertussen helemaal in de ban zijn van haspengouw! Grtjs leen en guy
Christiane en Ivo , 06/05/2016 , 21/05/2016
Zeer mooie wandeling, goed verzorgd en bewegwijzerd. Aan de kikkerpoel wordt je verwelkomt door het kikkergeroep en de tussenstop in de brouwerij van Wilderen, kan je een lekker trappistje drinken. Alleen spijtig dat er stukken bij waren met druk verkeer. mvg Christiane en Ivo.
Jo , 20/05/2016
Toffe wandeling met een ideale tussenstop op het mooie terras van brouwerij van Wilderen. Zeker voor herhaling vatbaar tijdens de zomer.
Erik en Diane , 17/05/2016
Zeer mooie wandeling. We hebben deze wandeling gekoppeld aan een rondleiding in de brouwerij Van Wilderen met daarna een lekkere Wilderen kannunik met een streekkaas.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen