Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand
Verrassende, rustgevende en prachtige natuur: dat staat je te wachten tijdens deze groene luswandeling in Wilderen, de achtertuin van Sint-Truiden. Inderdaad, je vertrekt aan het treinstation van Sint-Truiden en je bent meteen volop in de natuur. Je wandelt tussen de fruitbomen, laag- en hoogstammige, soms vergezeld van een kabbelend beekje en nagekeken door schapen, koeien en paarden. Halfweg kan je een streekbiertje proeven of iets anders nuttigen in een uniek kader, inclusief groot terras en speeltuigen. Kortom dit is genieten … ook voor de kinderen.

Fotoreportage van deze wandeling in Wilderen en Sint-Truiden
Alle routes in Haspengouw 

Lastminutes en promoties in Sint-Truiden
Keuze uit meer dan 8 hotels, vakantiewoningen en B&B's.
Aanrader: Hotel Stayen***, maakt deel uit van het bekende voetbalstadion van Sint-Truiden. Modern ingerichte kamers met airco en gratis WiFi. Het is 15 minuten wandelen tot op de Grote Markt.
Meer info op Booking.com

GPS-track Wilderen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,36 km
  • Vertrek en einde: Parking achterzijde station Sint-Truiden: Boomgaardenstraat 26 
  • Aard: natuurwandeling
  • Wegdek: behoorlijk eind onverharde wegen, niet drassig maar toch wel aanbevolen om wandelschoenen of andere stevige schoenen aan te trekken.
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: het traject langs de Molenbeek is niet toegankelijk voor rolwagens omwille van de hekjes en overstapjes (vanaf punt 6 op de kaart tot aan de Volmolen).
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (170)

 
Tour , 20/05/2017

Een mooie wandeling door een pracht natuurgebied! Route is ook duidelijk aangegeven.

Tour , 14/05/2017

Prachtige wandeling,ook fijn om te stoppen in de brouwerij van Wilderen 👍

Tour , 8/05/2017

Wandeling gedaan op maandag 24 april. Zeer mooie wandeling die we per vergissing in de andere richting gedaan hebben. Vele bevroren bloesems gezien en de brouwerij overgeslagen omdat ze op maandag toch gesloten is. Deze wandeling doen we volgens jaar in de bloesemperiode beslist terug maar dan in de juiste richting.

Tour , 3/05/2017

Wij zijn vertrokken aan Brouwerij Wilderen. (ruime parking achter Wimbledon Tenniscenter)Prachtige wandeling gevolgd door een lekker gin op het prachtige terras van de brouwerij.

Tour , 2/05/2017

Wandelen vanaf het station komt voor ons goed uit daar we enkel het openbaar vervoer gebruiken. Van het verkeersbord Halmaal tot voorbij de stationstunnel veel verkeer gehad. Verder mooie wandeling, in het natuurgebied met hier en daar wat kunst, kon ons wel bekoren. Aangename verpozing in de brouwerij van Wilderen.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen