Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand
Verrassende, rustgevende en prachtige natuur: dat staat je te wachten tijdens deze groene luswandeling in Wilderen, de achtertuin van Sint-Truiden. Inderdaad, je vertrekt aan het treinstation van Sint-Truiden en je bent meteen volop in de natuur. Je wandelt tussen de fruitbomen, laag- en hoogstammige, soms vergezeld van een kabbelend beekje en nagekeken door schapen, koeien en paarden. Halfweg kan je een streekbiertje proeven of iets anders nuttigen in een uniek kader, inclusief groot terras en speeltuigen. Kortom dit is genieten … ook voor de kinderen.

Fotoreportage van deze wandeling in Wilderen en Sint-Truiden
Alle routes in Haspengouw 

Lastminutes en promoties in Sint-Truiden
Keuze uit meer dan 8 hotels, vakantiewoningen en B&B's.
Aanrader: Hotel Stayen***, maakt deel uit van het bekende voetbalstadion van Sint-Truiden. Modern ingerichte kamers met airco en gratis WiFi. Het is 15 minuten wandelen tot op de Grote Markt.
Meer info op Booking.com

GPS-track Wilderen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,36 km
  • Vertrek en einde: Parking achterzijde station Sint-Truiden: Boomgaardenstraat 26 
  • Aard: natuurwandeling
  • Wegdek: behoorlijk eind onverharde wegen, niet drassig maar toch wel aanbevolen om wandelschoenen of andere stevige schoenen aan te trekken.
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: het traject langs de Molenbeek is niet toegankelijk voor rolwagens omwille van de hekjes en overstapjes (vanaf punt 6 op de kaart tot aan de Volmolen).
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (134)

 
Monique Swinnen , 30/04/2016
Mooie wandeling, Ik heb vooral genoten van het stukje "volg het rode bloempje".De tussenstop in de brouwerij zeker meenemen, aangenaam kader en vriendelijke bediening.
Chris , 28/04/2016
Mooie wandeling met een gezellige tussenstop in de brouwerij van Wilderen waar ze lekkere hapjes en drankjes serveren.Op sommige plaatsen is er wel veel autoverkeer.Ik denk dat dit kan vermeden worden door wegen tussen de boomgaarden die met een bloemmetje aangegeven werden.
Vanhoutte Ignace , 27/04/2016
Mooie wandeling voor herhaling vatbaar.Spijtig dat de brouwerij pas om 13.00u open gaat en er anders weinig (geen) stops mogelijk zijn.
Luc Bruyneel , 26/04/2016
mooi weer en prachtige bloesems. De brouwerij van Wilderen was heel gezellig. De wandeling was prima aangeduid. Enig minpuntje : een stukje met vrij veel autoverkeer.
johnny , 25/04/2016
Mooie wandeling tussen de bloesems en in groene weide,halverwege een pitstop in de prachtige brouwerij van Wilderen met een lekker hapje en een drankje.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen