Wandelroute Sint-Truiden: natuurwandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand

Sint-Truiden - Wilderen: wandeling aan stadsrand
Verrassende, rustgevende en prachtige natuur: dat staat je te wachten tijdens deze groene luswandeling in Wilderen, de achtertuin van Sint-Truiden. Inderdaad, je vertrekt aan het treinstation van Sint-Truiden en je bent meteen volop in de natuur. Je wandelt tussen de fruitbomen, laag- en hoogstammige, soms vergezeld van een kabbelend beekje en nagekeken door schapen, koeien en paarden. Halfweg kan je een streekbiertje proeven of iets anders nuttigen in een uniek kader, inclusief groot terras en speeltuigen. Kortom dit is genieten … ook voor de kinderen.

Fotoreportage van deze wandeling in Wilderen en Sint-Truiden
Alle routes in Haspengouw 

GPS-track Wilderen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,36 km
  • Vertrek en einde: Parking achterzijde station Sint-Truiden: Boomgaardenstraat 26 
  • Aard: natuurwandeling
  • Wegdek: behoorlijk eind onverharde wegen, niet drassig maar toch wel aanbevolen om wandelschoenen of andere stevige schoenen aan te trekken.
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: het traject langs de Molenbeek is niet toegankelijk voor rolwagens omwille van de hekjes en overstapjes (vanaf punt 6 op de kaart tot aan de Volmolen).
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (185)

 
Tour , 21/04/2018

Wandeling was goede, doch niet zo speciaal. Aanduidingen waren m.i. onvoldoende, ook jammer dat een groot deel ook over wegen liep voor andere voertuigen ..... Er was onderweg niet veel speciaals te zien, voor de bloesems waren we te vroeg, dus ....

Tour , 19/04/2018

Het was een heerlijke wandeling en vermits we toen wat te vroeg waren voor de bloesems gaan we nu vrijdag terug.We krijgen er dus niet genoeg van blijkbaar.

Tour , 10/04/2018

Heerlijke voorjaarswandeling met veel afwisseling. We hadden geluk met het weer en hebben onderweg even kunnen luieren op een reuzenbank in een mooi stukje natuur. Mooie streek we komen zeker nog terug, maar dan als de bloesems bloeien...

Tour , 1/03/2018

Leuke wandeling en geeft zeker zin om St-Truiden een tweede maal te bezoeken. Er is veel meer dan de wandeling maar dat kom je te weten als je de wandeling doet

Tour , 1/03/2018

Mooie wandeling door de Betuwe van België. Prachtige route tussen de boomgaarden, goede wandelpaden en op het einde leuke vragen en wetenswaardigheden over de fruitbomen.etc. Op sommige plaatsen goed opletten voor het verkeer, maar in het geheel genomen is dit echt een aanrader. Tijdens de bloesemperiode zijn we van plan om deze wandeling nogmaals te doen. Jammer dat we te vroeg waren voor de brouwerij, lijkt me fantastisch om die ook te bezoeken en een heerlijk drankje te proefen. Dat doen we in de bloesemperiode wel.

 

Download en print

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen