Wandelen in Zoutleeuw met wandelroute van stadswandeling Zoutleeuw

Zoutleeuw stadswandelroute

Zoutleeuw stadswandelroute

Zoutleeuw stadswandelroute
Van bij de start op de Grote Markt van Zoutleeuw stap je van het ene markante gebouw naar het andere. Absolute blikvanger is de gotische Sint-Leonarduskerk. Tegenover de kerk staat het fraaie stadhuis en de Halle. Op een steenworp vind je historische huizen als De Spiegel en De Rode Leeuw. Deze wandeling in Zoutleeuw brengt je ook langs de plek aan de Kleine Gete waar ooit honderden schepen aanmeerden. Je komt voorbij restanten van een religieuze rijkdom van weleer, er zijn de sporen van een militair verleden. En we slaagden erin om ook wat groen en stille natuur in de wandelkilometers in te lassen.

De verborgen parel van het Hageland, het Kunstschrijn van Vlaams-Brabant, … het zijn nog enkele rake omschrijvingen van Zoutleeuw. Vergewis je er van met deze wandeling waar iedereen met een brede interesse aan zijn trekken zal komen: de cultuurfanaat, de natuurliefhebber, de fotografen, de stille genieter, …

GPS-tracks Zoutleeuw: we hebben de GPS-track (GPX) van de fietsroute en de twee wandelingen in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 2,9 km
  • Vertrek & einde: Grote Markt, Zoutleeuw 
  • Aard: stadswandeling
  • Meer informatie in het downloaddossier hieronder


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (19)

 
Tour , 16/01/2018

Zoutleeuw de moeite om te ontdekken! Prachtige wandeling.

Tour , 14/10/2017

Wij waren met onze camper in Zoutleeuw rond 1 oktober. De stadswandeling was écht mooi uitgetekend en heel leuk voorzien van weetjes en geschiedenis. Via het te downloaden stadsplan op onze tablet waren we aangenaam verrast over deze mooie stad (jawel het is een STAD) en haar rijke geschiedenis. De supermooie kerk/kathedraal kan je énkel met een gids bewonderen. Een páreltje hoor. Chris en Christiane.

Tour , 6/06/2017

Zoutleeuw : mooie stadswandeling gedaan. En nog iets bijgeleerd ook. Aanrader !

Tour , 19/05/2017

Heel mooie wandeling. Zoutleeuw de moeite! Klein maar sfeervol!

Tour , 20/03/2017

Zoutleeuw bleek een aangename surprise en de wandeling hielp daarbij. Rond het heksenhuis even de weg kwijt, maar leuk hoor. En niet zwaar of slecht begaanbaar. Leuk en aan te raden. Wat jammer dat de imposante kerk in de winter dicht is. Prima geluncht bij de Lakenhal en super overnachr bij Kamer en Aambeeld!

 

Download en print

Foto's (6)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen