Wandelroute Utrecht wandelen langs bezienswaardigheden Utrecht, shopping, musea

Utrecht wandelroute

Utrecht wandelroute

Utrecht wandelroute
Met deze wandeling in Utrecht beleven we het oude stadscentrum in zijn grote diversiteit. Het hart van Utrecht is doorspekt van steegjes, binnenhofjes en grachten. Dit levert een zeer gevarieerde wandeling op van niet minder dan 9 kilometer. Ze is ook zeer divers in beleving. We komen langs heel wat musea, wandelen dwars door een shoppingcenter, langs rustige waterkanten, door groene zones en rusten even uit op een bankje in een binnenhof. Op het einde van deze wandeling vind je nog een fietsroute rond Utrecht langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Bekijk nu de video over ons bezoek aan het Spoorwegmuseum.GPS-track Utrecht: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 9 km
  • Vertrek & einde: Jaarbeursplein bij de sneltram of treinstation Utrecht CS
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: verharde wegen
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: mogelijk, er zijn wel wat kasseien. Niet mogelijk tussen de Twijnstraat en de Lange Roosdaal (voorbij punt 6 op de kaart) maar dit is te omzeilen als je er onze kaart bijneemt.
  • Bewegwijzering: geen (zie de kaart in het downloaddossier)
  • Voordelig parkeren met 'Park & Ride', alle informatie in het downloaddossier.

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (112)

 
Tour , 18/04/2018

Prachtige stad. Zoals steeds zijn de wandelroute en beschrijving gemakkelijk te volgen. Het spoorwegmuseum en het speelklokkenmuseum mag je zeker niet missen. Wil je de wandeling op één dag klaren zal je zeker keuzes moeten maken. Het in de route vermelde restaurant is eveneens tiptop. Wij verbleven met de camper op de camping in het park. Deze was wel erg rommelig en had veel weg van een werf. Voor een stadbezoek evenwel voldoende. Utrecht is een gezellige stad; zeker een bezoekje waard.

Tour , 11/04/2018

Prachtige wandelroute, inclusief de beschrijvingen leer je de stad kennen

Tour , 5/04/2018

Dank u wel. Ik heb de wandeling compleet gemaakt en Utrecht heeft een compleet andere en verrassende indruk op me gemaakt.

Tour , 30/03/2018

Een verrassende stadswandeling door en om het centrum van Utrecht. Het grootste gedeelte van de tocht merk je nauwelijks de drukte die een dergelijke stad met zich meebrengt. Je kunt genieten van de rust in de verscholen hofjes. De informatie die de beschrijving staat laat je stilstaan bij het verleden en genieten van al dat moois. De afstand is heel goed te doen zeker als je een paar tussenstops inlast. Locaties hiervoor zijn er voldoende. Deze standswandeling is een aanrader.

Tour , 20/03/2018

theo gils, 15/03/2018 Toffe wandeling, zonder museumbezoek toch een 3 à 4 uur nodig. Nergens een straatje gemist.

 

Download en print

Foto's (10)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen