Wandeling Luxemburg-stad, gratis wandelroute Luxemburg-stad downloaden

Stadswandeling in Luxemburg-stad

Stadswandeling in Luxemburg-stad

Stadswandeling in Luxemburg-stad
Met deze stadswandeling krijg je van Luxemburg-stad een compleet beeld. Je komt voorbij alle bezienswaardigheden zoals de stadswallen met zijn talrijke poorten. Daar kan je ook genieten van een uniek uitzicht. Het Groothertogelijk paleis zal ook niet aan je aandacht ontsnappen samen met de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal. We wandelen dan door de winkelstraten om te eindigen op twee mooie pleinen. Meteen heb je ook kennis gemaakt met het heuvelachtige karakter van de stad. Wie de wandelroute wil uitbreiden kan op de startplaats naar vallei van de Pétrusse afdalen.

Promoties 3 d. Luxemburg-stad va. € 139 pp
Verblijf in 4* hotels incl. 1x diner en 2x ontbijtbuffet.
Meer informatie op Euroreizen.be

Nog meer routes in het Groothertogdom Luxemburg:
3-daagse rondreis in GH. Luxemburg
Autoroute in Klein-Zwitserland en Echternach
Autoroute langs de Luxemburgse Moezel

GPS-track Luxemburg-stad: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

Nog meer in de complete reisgids Groothertogdom Luxemburg
Ontdek het Groothertogdom Luxemburg via drie uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Drie groene luswandelingen en 2 autoroutes.
Koop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje op Euroreizen.be.

 

Informatie

  • Afstand: 2,9 km
  • Vertrekplaats: Parking met uitzichtspunt Blvd. Roosevelt, recht tegenover de kathedraal
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: neen (talrijke trappen)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (369)

 
Tour , 9/04/2018

Een mooie stadswandeling maar combineer deze wandelroute met een wandeling in de Vallei van de Pétrusse. Ze brengt je tot boven op de Kirchberg. Zeker ook een aanrader!

Tour , 4/04/2018

De stad Luxemburg heeft weinig unieks voor een paar dagen toeristisch bezoek. Het centrum straalt een enorme kilheid uit, vol gestampt met protserige EU-kantoorkolossen. Thans 1 bouwput en talloze wegversperring. Knetter dure winkels. Voor midden inkomens veel te prijzig. Geen aanrader voor een uitje van een paar dagen.

Tour , 6/02/2018

Duidelijke stadswandeling. Je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden van Luxemburgstad.Op Place d'Armes is er voldoende gelegenheid voor een hapje en een drankje. Wij zijn met de trein aangekomen en zijn op 15 min tijd zonder problemen gewandeld vanaf het Centraal station naar het startpunt Place de la Constitution.

Tour , 4/02/2018

Spijtig genoeg was de dag dat we uitgekozen hadden voor een bezoek aan Luxemburg stad een heel regenachtige dag. Toch hebben we dankzij de route, als kapstok, de stad kunnen ontdekken. We keren zeker terug bij beter weer!

Tour , 20/11/2017

Goede wandeling waarbij je alle bezienswaardigheden passeert. Een aanvulling : toiletten zijn er ook in de musea en op zaterdag is het openbaar vervoer gratis.

 

Download en print

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen