Stadswandeling in Luxemburg-stad

Stadswandeling in Luxemburg-stad

Stadswandeling in Luxemburg-stad
Met deze stadswandeling krijg je van Luxemburg-stad een compleet beeld. Je komt voorbij alle bezienswaardigheden zoals de stadswallen met zijn talrijke poorten. Daar kan je ook genieten van een uniek uitzicht. Het Groothertogelijk paleis zal ook niet aan je aandacht ontsnappen samen met de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal. We wandelen dan door de winkelstraten om te eindigen op twee mooie pleinen. Meteen heb je ook kennis gemaakt met het heuvelachtige karakter van de stad. Wie de wandelroute wil uitbreiden kan op de startplaats naar vallei van de Pétrusse afdalen.

Promoties 3 d. Luxemburg-stad va. € 139 pp
Verblijf in 4* hotels incl. 1x diner en 2x ontbijtbuffet.
Meer informatie op Euroreizen.be

Nog meer routes in het Groothertogdom Luxemburg:
3-daagse rondreis in GH. Luxemburg
Autoroute in Klein-Zwitserland en Echternach
Autoroute langs de Luxemburgse Moezel

GPS-track Luxemburg-stad: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

Nog meer in de complete reisgids Groothertogdom Luxemburg
Ontdek het Groothertogdom Luxemburg via drie uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Drie groene luswandelingen en 2 autoroutes.
Koop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje op Euroreizen.be.

 

Informatie

  • Afstand: 2,9 km
  • Vertrekplaats: Parking met uitzichtspunt Blvd. Roosevelt, recht tegenover de kathedraal
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: neen (talrijke trappen)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (365)

 
Tour , 20/11/2017

Goede wandeling waarbij je alle bezienswaardigheden passeert. Een aanvulling : toiletten zijn er ook in de musea en op zaterdag is het openbaar vervoer gratis.

Tour , 11/11/2017

Een mooie wandeling waarbij je een goede indruk krijgt van wat de stad te bieden heeft . Je zou bepaalde bezienswaardigheden voorbijlopen zonder deze documentatie die kort maar voldoende uitleg geeft . Zeker de moeite waard ; ook in de herfst !

Tour , 13/10/2017

Heel fijne wandeling, voor de tweede maal gedownload en gewandeld. Wist je dat aan de achterzijde van het Pins Bisschoppelijk paleis, een toren staat, waarin nog een kanonbol van enkele eeuwen geleden, in de muur zit? Ik kon hem niet dadelijk vinden, een vriendelijke Luxemburgse vrouw kwam me vragen of ik de bol zocht en wees hem aan. Hij zit net boven de dakrand van het aanpalend gebouw. Tegenover de hoofdingang van het paleis lekkere koek gegeten bij Chocolate House. Een gezellige zaterdag in de stad, afgesloten met een boswandeling in de buurt van Berdorf.

Tour , 31/08/2017

Hele leuke wandeling en voldoende bezienswaardigheden kunnen bekijken. De kathedraal daags erna nog bezocht, want zondagochtend was de H.Mis bezig. Daarnaast zijn op veel plaatsen in hartje centrum werkzaamheden bezig en is niet alles even goed zichtbaar hierdoor. Luxemburg Stad is echter een hele mooie stad voor een lange weekend trip!

Tour , 31/08/2017

We hebben genoten van deze wandeling. Veel groen. Mooie gebouwen, hoekjes en kantjes. De uitleg was goed en makkelijk te volgen.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen