Sint-Truiden wandelroute bij dag en nacht

Sint-Truiden wandelroute bij dag en nacht

Sint-Truiden wandelroute bij dag en nacht
Een wandelroute in Sint-Truiden overdag en Sint-Truiden by lights. Overdag maak je kennis met historische monumenten en torens, oude verhalen en legenden. Je wandelt langs prachtige bezienswaardigheden in Sint-Truiden en dwars door groene zones. 's Avonds kan je in de winter genieten van het verlichte parcours. Niet minder dan 20 monumenten en gebouwen zijn speels verlicht (onder voorbehoud).

GPS-track Sint-Truiden: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 

 

Informatie

  • Afstand: 3,6 km
  • Vertrekplaats: Begijnhof (parking), 3800 Sint-Truiden
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossierDeel je ervaring met anderen

Ervaringen (47)

 
Tour , 11/01/2018

We deden de wandeling 's avonds. De oplichtende stenen laten op verschillende plaatsen te wensen over: gelukkig vonden we soms ook bordjes. De verlichting en de projecties zijn zeer goed geslaagd. Een aanrader.

Tour , 1/12/2017

Wij hebben de wandeling ook bij duisternis gemaakt. De bewegwijzering met verlichte klinkers is niet optimaal. We hebben in het stadspark het parcours verlaten en een grote lus eraan gebreid door de niet duidelijke bewegwijzering. De verlichting van de gebouwen is zeer mooi. Beslist de moeite waard, DOEN!

Tour , 22/11/2017

Wij hebben de wandeling bij duisternis gemaakt “ Sint - Truiden by lights “. De weersomstandigheden vielen wat tegen en ook de bewegwijzering met verlichte klinkers was niet altijd erg duidelijk, zodat je erg goed moet uitkijken om de uitgestippelde route niet te verlaten! De historische verlichte gebouwen en de soms interactieve mogelijkheden lonen zeker de moeite voor een verrassende avondwandeling . Wij gaan ze zeker nog eens overdoen om de volledige 5km af te werken. Beslist een aanrader !

Tour , 5/09/2017

We gaan die wandeling in de toekomst zeker opnieuw moeten doen want op de dag dat wij er aankwamen was een deel van het centrum een bouwwerf en wat nog overbleef was grotendeels ingepalmd door een kermis. Spijtig dat het stadsbestuur die kermis niet elders laat neerpoten, maar zoals gezegd, keren we zeker nog eens terug want Sint-Truiden lijkt een boeiende stad te zijn!

Tour , 23/07/2017

Een echt mooie stadswandeling in St.Truiden. Opnieuw is gebleken dat deze stad veel te bieden heeft en zeker niet moet onderdoen voor andere steden. Prachtige grote markt,mooi stadspark en een unieke begijnhofkerk en nog zoveel moois- en dat allemaal op een luswandeling van minder dan 4km. Ook wij wandelden een aantal keren fout door het ontbreken van de straatnamen maar dat namen we er graag bij. We gaan zeker nog eens terug om de omgeving van het speelhof te verkennen.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (6)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen