Ronse wandelroute van art deco tot fabrieksteegjes

Ronse wandelroute van art deco tot fabrieksteegjes

Ronse wandelroute van art deco tot fabrieksteegjes
Ronse zal je verrassen met zijn rijk textielverleden, architecturale pareltjes van eind 19de en begin 20ste eeuw en zijn romaanse crypte. Deze wandeling brengt je doorheen de geschiedenis van Ronse. Je start met een mix van art deco gebouwen, een groen park, een 15de eeuwse mote en voormalige textielgebouwen. Bij je bezoek aan de unieke crypte kom je alles te weten over de verering van de Heilige Hermes en zijn link met geesteszieken. Je wandelt langs art nouveau en art deco gebouwen tot bij het station. Daar verneem je de merkwaardige geschiedenis van dit gebouw. Dan duik je opnieuw in de voormalige textielindustrie met de Villa Portois en fabrieksteegjes.

Gids downloaden  

Nieuw: De Smaakkaart Ronse
RonseEen stadswandeling waarbij proeven centraal staat! Van woensdag tot en met zondag kan je met de Smaakkaart culinair genieten. Ze bevat 6 smaakbonnen die je naar unieke locaties brengen zoals een volkscafé, eethuisje, beschermd café en de foodies plek bij uitstek De Passage. Te koop bij Toerisme Ronse in het Spanjaardenkasteel (Bruulpark). Meer info.

Ronse Smaakkaart

  

Informatie

Vlaamse Ardennen promotie 3 dagen
Verblijf in half pension in hotel 2* in Mullem in half pension, incl. toegangsticket wielermuseum, wandel- en fietsroutes en gebruik stappenteller.
Meer informatie op Euroreizen.be

Fotoreportage van de stadswandeling in Ronse
Video over Ronse en het textielmuseum, het 'Must'.

GPS-track Ronse: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

  • Afstand: 3,5 km
  • Vertrekplaats: De Biesestraat nabij de toeristische dienst
  • Aard: stadswandeling
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Toerisme Ronse: www.ontdekronse.be


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (77)

 
Tour , 21/10/2017

Wij hebben echt een heel fijn weekend gehad in Ronse, prachtige stad, veel leuke ervaringen, we hadden de smaakkaarten gekocht, en we hebben echt genoten van de vele leuke verrassingen die we overal mochten genieten, we doen dit zeker nog eens terug, Ronse is echt een aanrader, om te bezoeken! En de omgeving is prachtig om te wandelen! een aanrader!! en we komen zeker terug!

Tour , 8/10/2017

Ronse is een heel mooi en gezellig stadje met veel bezienswaardigheden. Heel vriendelijke mensen overal, vooral in de Dienst voor Toerisme. Het textielmuseum is een MUST (dubbele betekenis !). 's Middags hebben we in de voormalige Sint-Martinuskerk gegeten. Prachtig gedaan en zeker een aanrader, want het is er lekker eten. De wandeling is heel vlot verlopen. We hebben ons dagje afgesloten in Café De Harmonie op de markt. Goed dat zo'n nostalgie nog écht bewaard wordt.

Tour , 12/09/2017

Stad Ronse een aanrader, mooie art-deco wandeling, gezellige terrasjes, lekker gegeten op de markt, textielmuseum bezocht en de crypte. Gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (trein)

Tour , 13/08/2017

Buiten dat heel wat voetpaden er erbarmelijk slecht bij liggen was het de moeite waard, alhoewel ik mij iets meer voorgesteld had van het stationsgebouw.

Tour , 10/08/2017

Het was een zeer mooie wandeling.Hebben de art de co wandeling samen met de stadswandeling gedaan. Een minpuntje was de start.Door werkzaamheden aan het info kantoor was het toch zoeken om de juiste startplaats te vinden.Eenmaal we die hadden verliep de wandeling vlekkeloos.Wij zijn liefhebbers van de artdeco periode en kwamen dan ook zeer gelukkig aan onze trekken.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (26)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen