Rond de oude haven van Antwerpen

Rond de oude haven van Antwerpen

Rond de oude haven van Antwerpen
Voor de meeste toeristen beperkt het bezoek aan de oude binnenstad zich tot het gebied rond de kathedraal, de Grote Mark en Het Steen. Daar zijn inderdaad nogal wat bezienswaardigheden te ontdekken. Meer naar het noorden is, na de opening van het Museum aan de Stroom (MAS), een nieuwe attractiepool ontstaan. In het ganse gebied is men aan het bouwen en vernieuwen. Er zijn heel wat werken aan de gang om van het ‘Eilandje’ een moderne en trendy buurt te maken. Daar gaan we niet op wachten, met deze stad- en havenwandeling wordt alvast een tipje van de sluier gelicht. Het gebied rond de eerste en dus ook de oudste havendokken is een bezoek meer dan waard.

Door wegenwerken kan deze route niet meer gewandeld worden. Van zodra de werken gedaan zijn plaatsen we een aangepaste versie online.

Er zijn nog meer wandelroutes in Antwerpen
:
Wandelroute langs de Antwerpse musea
Antwerpen: wandeling van oud naar nieuw

GPS-track Antwerpen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

 

Informatie

  • Afstand: 6,3 km
  • Vertrek & einde: Hangar 27, Rijnkaai, Antwerpen
  • Aard: stad- & havenwandeling
  • Wegdek: verhard
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoelen/kinderwagens: soms is er wel een kleine hindernis te nemen zoals een drempel
  • Bewegwijzering: geen
  • Hoe te bereiken: het vertrek en eindpunt op de Rijnkaai is bereikbaar met de bussen van De Lijn nrs. 9, 17, 291, 501/503. Aan Kattendijk Oostkaai ter hoogte van het Douane- en Accijnzengebouw zijn eveneens haltes van de bijslijnen 1 en 13.


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (105)

 
Tour , 28/10/2015

Wij wandelden deze route vanaf Het Pomphuis in de Siberiastraat en vervolgens in de richting van het Noordkasteel. Hier wandelden we een lus rond de oude vestingsgracht. In deze buurt wordt inderdaad nog heel veel gewerkt en de stadsrenovatie is hier volop aan de gang. Nergens belemmert dit echter het wandelplezier. Veel onverwachte en mooie zichten op Antwerpen. Beklimmen van de toren van het Red Star Museum en het MAS mag zeker niet ontbreken en is telkens gratis. Echt de moeite voor wie Antwerpen eens op een andere manier wil verkennen.

Tour , 20/04/2015

leuke ervaring.Sluisbrug ging juist dicht. Zo ook eens de werking ervan gezien.Pomphuis is een aanrader.Heel mooi en lekker, komen zeker terug. Rustige omgeving om te wandelen. Hebben ook de st Annatunnel voor voetgangers erbij genomen.De moeite om eens te doen en je hebt dan een mooi zicht op de stad en de schelde

Tour , 13/10/2014

We hebben genoten van de wandeling en eens een andere kant van Antwerpen leren kennen.Zeker een aanrader. Niet alleen de wandeling was aangenaam maar ook de terrasjes zijn zeker te smaken.

Tour , 12/08/2014

was een mooie wandeling, met leuke plekjes waar je anders nooit komt. We hebben geen last gehad van werken. Onderweg kom je superleuke "terraskes" tegen om de dorst te lessen. Wij zijn aansluitend gaan eten in het Pomphuis. Leuke locatie en erg lekker.

Tour , 30/03/2014

de wandeling was heel leuk ,echt eens de andere kant dan die je normaal wandelt . soms was het even puzzelen ,maar verder is het goed gegaan . onderweg heerlijk koffie gedronken na de wandeling geluncht bij De Boterham,kortom een mooie dag .onze complimenten voor de jachthaven en de omgeving !

 

Download en print

Foto's (29)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen