Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein

Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein
Het antieke en centrale Rome kan je op één dag bezoeken. We starten in het antieke Rome met natuurlijk het Colosseum en de gerestaureerde overblijfselen van het oude centrum: het Forum Romanum. Daarna gaat het naar het Pantheon, het Piazza Navone, het Castel Sant'Angelo en de Villa Borghese met zijn park en musea. We keren tenslotte terug via de Spaanse trappen en de Trevifontein.

Ontdek ook onze andere wandeling in Rome.

Rome, 4 dagen, incl. vlucht vanaf 289€ pp
Verblijf in het Hotel Mercure Piazza Bologna*** inclusief: » 3 overnachtingen met ontbijtbuffet » vlucht Brussel-Rome h/t met Alitalia » gelegen nabij de Piazza Bologna » openbaar vervoer brengt je snel naar de bezienswaardigheden (Colosseum ligt op 4 haltes van het hotel).
Ontdek alle promoties op Euroreizen.be

GPS-track Rome: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 11,4 km
  • Vertrekplaats: Piazza del Colosseo (Colosseum)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: gedeeltelijk, soms is een omweg noodzakelijk omwille van trappen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Rome één grote bouwwerf?
We krijgen inderdaad alarmerende signalen dat vele prachtige monumenten van Rome geheel of gedeeltelijk ingepakt zitten, voor jaren ... De Trevifontein, het gebouw boven op de Spaanse trappen, een deel van het Coloseum en zo zijn er nog heel wat. Het verpest een beetje de sfeer en het mooie uitzicht. Rome is geen goedkope bestemming en daarom willen we je dit feit zeker niet onthouden. (september 2014)Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (130)

 
marlies Scholte , 18/05/2015
Rome is en blijft fantastich.mooie stad en goed te voet begaanbaar alle plekken op de route zijn goed berrikbaar alleen jammer dat de trevi fontein in de steigers stond toen wij er waren.
Klaas Korbee , 11/05/2015
Rome is schitterend en zeer goed te voet te doen. We hebben op de eerste dag de route "Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein" gevolgd en zelf uitgebreid naar een kleine 22 km! Absolute aanrader.
Henny Meulepas , 4/04/2015
Rome is fantastisch. We hebben de wandelroute "pleinen en fonteinen in Rome" gelopen. Is af en toe wat puzzel werk om de route weer goede verder te volgen, maar is verder een mooie wandeling en een prachtige manier om Rome beter te leren kennen.
johan van craenenbroeck , 3/04/2015
Mooie ervaring gehad in Rome, vooral Trastevere is een rustige buurt tov. het drukke historische gedeelte waar straatventers je lastigvallen. Spijtig dat graffiti op veel gebouwen en treinstellen overheerst. Op voorhand ticketten kopen is niet echt een must als je na 15uur het Vacitaans Museum wil bezoeken en is goedkoper
Mark , 23/03/2015
Prachtige wandeling, gewoon in GPS geladen. Werkt perfect, de omschrijving hadden we op de telefoon bij ons.wij hebben ervan genoten, mede dankzij het prachtige weer. Echt een aanrader!
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (24)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen