Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein

Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein
Het antieke en centrale Rome kan je op één dag bezoeken. We starten in het antieke Rome met natuurlijk het Colosseum en de gerestaureerde overblijfselen van het oude centrum: het Forum Romanum. Daarna gaat het naar het Pantheon, het Piazza Navone, het Castel Sant'Angelo en de Villa Borghese met zijn park en musea. We keren tenslotte terug via de Spaanse trappen en de Trevifontein.

Ontdek ook onze andere wandeling in Rome.

GPS-track Rome: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 11,4 km
  • Vertrekplaats: Piazza del Colosseo (Colosseum)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: gedeeltelijk, soms is een omweg noodzakelijk omwille van trappen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Rome één grote bouwwerf?
We krijgen inderdaad alarmerende signalen dat vele prachtige monumenten van Rome geheel of gedeeltelijk ingepakt zitten, voor jaren ... De Trevifontein, het gebouw boven op de Spaanse trappen, een deel van het Coloseum en zo zijn er nog heel wat. Het verpest een beetje de sfeer en het mooie uitzicht. Rome is geen goedkope bestemming en daarom willen we je dit feit zeker niet onthouden. (september 2014)Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (110)

 
gerben , 29/10/2014
Wandeling opgesplitst in 3 dagen om alles goed te kunnen zien. Met lekker warm weer (in oktober) was het een prima activiteit.
Carolien , 28/10/2014
Ook wij hebben de route in een aantal keren gelopen. We hadden zelf een gids mee, maar de info bij de route was een welkome aanvulling. Als je deze route volgt weet je zeker dat je geen hoogtepunten mist, al zou je zo nog 5 routes kunnen maken met mooie plaatsen in Rome!Goed dat jullie vermelden dat er veel wordt verbouwd in Rome, de teleurstelling van een waterloze Trevifontein was nu iets minder...
Marcel , 26/10/2014
Deze route is erg mooi, wij hebben er twee dagen overgedaan, zodat we alles goed hebben kunnen bekijken. Een aanrader voor mensen die Rome voor het eerst gaan bezoeken.
Ben , 17/10/2014
Er is zoveel te zien in Rome. Als je zelf eerst alles uit moet stippelen met je veel tijd kwijt. Deze route beschrijving kan je heel goed als basis gebruiken, mede omdat Rome zelf behoorlijk aan het verbouwen is. Als je deze routebeschrijving wilt blijven volgen moet je wel heel allert zijn op de straatnamen die niet altijd duidelijk te vinden zijn.
Dirk , 6/10/2014
Heb deze route perfect kunnen gebruiken. Wel gesplitst in 2 delen.Omdat er op plaatsen lange wachtrijen waren.Ook de fonteinen en pleinen route was perfect.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (21)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen