Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein

Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein
Het antieke en centrale Rome kan je op één dag bezoeken. We starten in het antieke Rome met natuurlijk het Colosseum en de gerestaureerde overblijfselen van het oude centrum: het Forum Romanum. Daarna gaat het naar het Pantheon, het Piazza Navone, het Castel Sant'Angelo en de Villa Borghese met zijn park en musea. We keren tenslotte terug via de Spaanse trappen en de Trevifontein.

Ontdek ook onze andere wandeling in Rome.

Rome, 4 dagen, incl. vlucht vanaf 299€ per persoon
Verblijf in het Hotel Virgilio*** inclusief:
» 3 overnachtingen met ontbijtbuffet
» vlucht Brussel-Rome h/t met Brussels Airlines
» geldig 07/03 tot 17/03/15 aankomst op zaterdag, andere data mits supplement
» gelegen nabij de Via Nazionale, dé winkelstraat
» belangrijke monumenten op 10 min. wandelen
Meer informatie op Euroreizen.be

GPS-track Rome: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 11,4 km
  • Vertrekplaats: Piazza del Colosseo (Colosseum)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: gedeeltelijk, soms is een omweg noodzakelijk omwille van trappen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Rome één grote bouwwerf?
We krijgen inderdaad alarmerende signalen dat vele prachtige monumenten van Rome geheel of gedeeltelijk ingepakt zitten, voor jaren ... De Trevifontein, het gebouw boven op de Spaanse trappen, een deel van het Coloseum en zo zijn er nog heel wat. Het verpest een beetje de sfeer en het mooie uitzicht. Rome is geen goedkope bestemming en daarom willen we je dit feit zeker niet onthouden. (september 2014)Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (122)

 
Janou , 10/02/2015
Wij zijn voor één dag naar Rome gevlogen en hadden deze routebeschrijving meegenomen om zoveel mogelijk te kunnen zien op deze dag. De route was redelijk goed te volgen, maar dat had ook te maken met de borden in de stad en dat we daarnaast zelf ook al redelijk wegwijs waren in Rome. We zijn wel even afgeweken om ook langs het vaticaan te kunnen lopen en hebben toen besloten om het park over te slaan. Het was uitstekend te doen in 1 dag en we zijn zelfs nog naar binnen geweest bij het colosseum, Forum Romanum, Pantheon en de Castel Sant'Angelo.
Geert , 8/02/2015
Dit is de ideale wandeling voor iemand die de mooiste plekken in Rome wil gaan bezichtigen. Wij gingen reeds voor de tweede maal naar Rome en dankzij de route hebben we nu meer gezien in korte tijd dan ons eerste bezoek. Prachtig gewoonweg.
Peter , 19/12/2014
Wandeling langs de musts van Rome. Wel zwaar programma voor 1 dag. Wij gingen begin december en de shopping omgeving rond de Spaanse trappen was bijzonder druk. Het begrip slenteren lijkt me hier uitgevonden te zijn.Ook veel verkopers van toeristenprullaria. Maar uiteindelijk best tevreden. Sowieso een citytrip waard.
Viviane , 18/12/2014
We waren zeer tevreden met de beschrijving alleen in het park van Villa Borghese waren we even het pad kwijt door werkzaamheden maar bereikten toch de Trevi fontein die helaas momenteel gedeeltelijk onder een zeil zit. Mooie wandeling. Tip : let op voor bloemenverkopers ! ze proberen je gratis bloemen te geven en tevens in je handtas te zitten !
Viviane , 18/12/2014
We hebben de wandel instructies gemakkelijk kunnen volgen. Alleen in het park van Villa Borghese waren we een beetje uit de richting ook omdat er werken aan de gang bleken te zijn, maar we zijn terug uitgekomen aan de Trevi Fontein ,die spijtig genoeg ook onder reconstructie was. Al bij al een duidelijke handleiding om in 1 dag een beeld van het voornaamste van Rome te krijgen. Als je ergens wil binnengaan dien je uiteraard meer tijd uit te trekken. Maar dat doen we wel in een volgende bezoek. Let wel wel op voor de bloemenverkopers en kindjes die je iets willen "aanbieden" !(mogelijke pick-pockets).
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (24)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen