Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein

Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein
Het antieke en centrale Rome kan je op één dag bezoeken. We starten in het antieke Rome met natuurlijk het Colosseum en de gerestaureerde overblijfselen van het oude centrum: het Forum Romanum. Daarna gaat het naar het Pantheon, het Piazza Navone, het Castel Sant'Angelo en de Villa Borghese met zijn park en musea. We keren tenslotte terug via de Spaanse trappen en de Trevifontein.

Ontdek ook onze andere wandeling in Rome.

Rome, 4 dagen, incl. vlucht vanaf 319€ pp
Onze promoties omvatten allemaal hotel 3* tot 5* inclusief ontbijtbuffet en vlucht h/t met Alitalia. Ontdek ze nu van een eenvoudig hotel tot een chic 5* hotel
Ontdek alle promoties op Euroreizen.be

GPS-track Rome: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 11,4 km
  • Vertrekplaats: Piazza del Colosseo (Colosseum)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: gedeeltelijk, soms is een omweg noodzakelijk omwille van trappen
  • Meer informatie in het downloaddossier
Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (150)

 
Stefaan , 15/07/2016
Aangename wandeling, veel highlights van Rome op het pad. Aanrader!
Ellen , 9/07/2016
Op papier lijkt de wandeling niet lang, maar als je ook tussen door overal naar binnen gaat, red je het niet in een dag. We hebben, ook omdat het heel warm was, een stukje afgesneden. Dat is ook mooi van de route. Hij is heel duidelijk, dus je kan makkelijk een kortere route nemen.
C. van der Meer , 9/06/2016
Wij hebben genoten van Rome via jullie wandeling. Goed beschreven maar wel nog zoekende duurde de wandeling natuurlijk toch langer dan we dachten maar geen straf in het mooie Rome met als rustpunt het mooie lommerrijke park Borghese.
cfgr , 14/05/2016
De volledige wandeling was ons iets teveel van het goeie. Maar de highlights waren de moeite. Het Colloseum is indrukwekkend. Het Pantheon is vooral tegen de avond aan een fantastische plaats om te vertoeven. En de rust en verkoeling in het Borghese park is echt een aanrader, zeker na een ritje met de overvolle trams/metro. Ook de boorden van de Tiber zijn zeker de moeite geweest.
Jurgen , 26/03/2016
Bij een stadsbezoek raadplegen we steevast reisroutes.be. Steeds vinden we er een goede en overzichtelijke pdf-gids. Gezien we fervent gebruiker zijn van een wandelgps is de downloadbare gpx steeds een pluspunt. Deze wandeling was terug een pareltje en bracht ons langs tal van bezienswaardigheden. Ideaal om Rome te ontdekken. Als afsluiter raad ik iedereen aan om de wijk Trastevere te bezoeken. Dit deel van Rome is niet opgenomen in de wandeling maar is zeker een must-do.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (24)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen