Rome, wandeling Antieke Rome

Rome, wandeling Antieke Rome

Rome, wandeling Antieke Rome
Het antieke en centrale Rome kan je op één dag bezoeken. We starten in het antieke Rome met natuurlijk het Colosseum en de gerestaureerde overblijfselen van het oude centrum: het Forum Romanum. Daarna gaat het naar het Pantheon, het Piazza Navone, het Castel Sant'Angelo en de Villa Borghese met zijn park en musea. We keren tenslotte terug via de Spaanse trappen en de Trevifontein.

Ontdek ook onze andere wandeling in Rome.

Rome, 4 dagen, incl. vlucht vanaf 269€ pp
Onze promoties omvatten allemaal hotel 3* tot 5* inclusief ontbijtbuffet en vlucht h/t met Alitalia. Ontdek ze nu van een eenvoudig hotel tot een chic 5* hotel
Ontdek alle promoties op Euroreizen.be

GPS-track Rome: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

Nog meer in de complete reisgids Rome en Vaticaanstad
Ontdek Rome via 2 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinformatie maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige reisgids voor € 5

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een citytrip op Euroreizen.be.

Informatie

  • Afstand: 9,7 km
  • Vertrekplaats: Piazza del Colosseo (Colosseum)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier
Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (173)

 
Tour , 20/03/2018

We hebben het grootste deel van de wandeling door het oude centrum van Rome gelopen. Heel prettig om snel de massa bij het Colosseum te verlaten en door veel rustiger buurten te dwalen. De tweede dag hebben wij besteed aan een bezoek aan Ostia Antica, 20 km van Rome verwijderd en heel erg de moeite waard. Zouden we ooit nog eens terugkeren, dan overweeg ik zeker de 3 routes aan te schaffen.

Tour , 13/11/2017

Alle 3 de routes gevolgd. Mooie wandelingen die je langs alle bezienswaardigheden gidst. Ook veel zaken die we in eerdere bezoeken aan Rome niet bezochten. Dag 1: Oude Rome - deel 1 (met inbegrip van bezoek Colloseum en Palatijn/Forum) Dag 2: Pleinen en Fonteinen Dag 3: Vatikaan Dag 4: Oude Rome deel 2 (vanaf Circus Maximus) Dag 5: de 'restjes' :-) Opgelet: sommige kerken zijn enkel 's morgens en in de late namiddag open. Pech als de wandeling je er tijdens sluitingstijd langs brengt... Hebben in totaal zo'n 90km gewandeld op 4.5 dag!

Tour , 5/11/2017

Het was zoals altijd een hele goede ervaring.

Tour , 31/10/2017

Nog eventjes wachten, bezoek aan Rome is pas gepland in februari maar natuurlijk leuk om nu reeds te kunnen bladeren in de reisgids... we zullen tijd tekort hebben...

Tour , 8/09/2017

Schitterende route door het oude centrum van Rome. Route is makkelijk te belopen en voert langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome. Mijn vrouw en ik hebben genoten van deze wandeling. Bij een volgend ander stedenbezoek doen we zeker een herhaald beroep op reisroutes.be

 

Download en print

Foto's (24)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen