Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein

Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein
Het antieke en centrale Rome kan je op één dag bezoeken. We starten in het antieke Rome met natuurlijk het Colosseum en de gerestaureerde overblijfselen van het oude centrum: het Forum Romanum. Daarna gaat het naar het Pantheon, het Piazza Navone, het Castel Sant'Angelo en de Villa Borghese met zijn park en musea. We keren tenslotte terug via de Spaanse trappen en de Trevifontein.

Ontdek ook onze andere wandeling in Rome.

Rome, 4 dagen, incl. vlucht vanaf 265€ pp
Verblijf in La Mela di Roma Guesthouse inclusief: » 3 overnachtingen met ontbijtbuffet » vlucht Brussel-Rome h/t » gelegen nabij de Via Appia » openbaar vervoer brengt je snel naar de bezienswaardigheden.
Ontdek alle promoties op Euroreizen.be

GPS-track Rome: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 11,4 km
  • Vertrekplaats: Piazza del Colosseo (Colosseum)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: gedeeltelijk, soms is een omweg noodzakelijk omwille van trappen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Rome één grote bouwwerf?
We krijgen inderdaad alarmerende signalen dat vele prachtige monumenten van Rome geheel of gedeeltelijk ingepakt zitten, voor jaren ... Het gebouw boven op de Spaanse trappen, een deel van het Coloseum en zo zijn er nog heel wat. Het verpest een beetje de sfeer en het mooie uitzicht. Rome is geen goedkope bestemming en daarom willen we je dit feit zeker niet onthouden. (september 2014)Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (142)

 
Diny , 6/11/2015
Mooie wandeling, weer nieuwe monumenten ontdekt. Super was dat op dinsdagavond 3 nov. de Trevifontein weer in werking was na een restauratie van 20 maanden.
G. Hofmans , 19/10/2015
Het is een prachtige maar lange wandeling geweest. Als je deze hebt afgewerkt , zonder alle monumenten van binnen te bekijken , heb je een prachtig overzicht over Rome. Het Coloseum en Forum Romano hebben we s' anderendaags bezocht. Tip: Start met het Forum Romano. Het ticket geeft ook recht op ingang van het Coloseum maar er is geen lange wachtrij 's morgens. Om alles van Rome te bekijken moet je meerdere malen terugkomen;-).
Luc , 30/09/2015
Een prachtige en interessante wandeling. Als je alles (Coloseum, Forum Romano enz...) wil bezichtigen heb je toch 2 à 3 dagen nodig. In dit gedeelte van Rome kan je geen gebruik maken van de metro waardoor je alles te voet moet afleggen. Rome is zeker de moeite waard maar denk erom dat je een goed gevulde geldbeugel moet hebben. Wij hebben er 5 dagen verbleven en hebben de indruk dat we alles nog niet hebben gezien.Tip: je kan beter een dagticket nemen voor de metro en geen 72 uren pas. Deze komt te duur uit.
Frank Thijs , 22/09/2015
Leuke wandeling die toch heel vermoeind is als je tegelijkertijd ook de monumenten bezoekt. Vroeg uit de veren en 's avonds laat terug in het hotel, maar zeker de moeite waard !
g. van berlo , 14/09/2015
leuke wandeling. bij D Panteon 2e regel van beneden staat vermaaarde moet vermaarde zijn. bij punt 9 1e regel staat:gat moet gaat zijn
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (24)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen