Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein

Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein
Het antieke en centrale Rome kan je op één dag bezoeken. We starten in het antieke Rome met natuurlijk het Colosseum en de gerestaureerde overblijfselen van het oude centrum: het Forum Romanum. Daarna gaat het naar het Pantheon, het Piazza Navone, het Castel Sant'Angelo en de Villa Borghese met zijn park en musea. We keren tenslotte terug via de Spaanse trappen en de Trevifontein.

Ontdek ook onze andere wandeling in Rome.

Rome, 4 dagen, incl. vlucht vanaf 229€ pp
Verblijf in het Hotel Mercure Piazza Bologna*** inclusief: » 3 overnachtingen met ontbijtbuffet » vlucht Brussel-Rome h/t » gelegen nabij de Piazza Bologna » openbaar vervoer brengt je snel naar de bezienswaardigheden (Colosseum ligt op 4 haltes van het hotel).
Ontdek alle promoties op Euroreizen.be

GPS-track Rome: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 11,4 km
  • Vertrekplaats: Piazza del Colosseo (Colosseum)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: gedeeltelijk, soms is een omweg noodzakelijk omwille van trappen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Rome één grote bouwwerf?
We krijgen inderdaad alarmerende signalen dat vele prachtige monumenten van Rome geheel of gedeeltelijk ingepakt zitten, voor jaren ... De Trevifontein, het gebouw boven op de Spaanse trappen, een deel van het Coloseum en zo zijn er nog heel wat. Het verpest een beetje de sfeer en het mooie uitzicht. Rome is geen goedkope bestemming en daarom willen we je dit feit zeker niet onthouden. (september 2014)Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (136)

 
G. Monteyne , 30/07/2015
Het enige negatieve was de temperatuur. 3 dagen tussen 41 en 43 graden. We hebben alle voorziene plaatsen bezocht met de roma pas voor de grotere afstanden.Spijtig dat de spaanse trappen en de trevifontein in de stijgers staan.Je wordt er ook voortdurend aangeklampt door verkopers en bedelaars
theo wampers , 22/07/2015
Mooie route maar ter plaatse hebben we toch moet afwijken van de planning wegens de hitte. Ik denk wel dat ik in de toekomst voor een oplading in een gps ga zorgen lijkt mij enorm handig want nu moet je steeds de papieren route bij de hand hebben en lezen
Myrjam , 18/07/2015
We hebben de route in meerdere stukken gedaan, er waren zoveel dingen om te bezichtigen. En inderdaad, Rome wordt nog altijd ontsierd door meerdere monumenten die nog steeds in herstel zijn.
Johan Aertssen , 7/07/2015
Hele mooie wandeling zeker voor wie Rome voor de eerste keer bezoekt. De wandeling is gemakkelijk te volgen en brengt je bij de niet te missen toeristische bezienswaardigheden. Combineer deze wandeling met het Vaticaan en de fonteinenwandeling voor een volledige kennismaking met deze prachtige stad.
Bernadette D'hoore , 18/06/2015
We hebben de wandeling volledig gevolgd maar wel over 1,5 dag aangezien we er vooral van genoten hebben en af en toe ook onverwachte zaken tegenkwamen. Het is een prima informatieve wandeling !
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (24)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen