Rome, wandeling Antieke Rome

Rome, wandeling Antieke Rome

Rome, wandeling Antieke Rome
Het antieke en centrale Rome kan je op één dag bezoeken. We starten in het antieke Rome met natuurlijk het Colosseum en de gerestaureerde overblijfselen van het oude centrum: het Forum Romanum. Daarna gaat het naar het Pantheon, het Piazza Navone, het Castel Sant'Angelo en de Villa Borghese met zijn park en musea. We keren tenslotte terug via de Spaanse trappen en de Trevifontein.

Ontdek ook onze andere wandeling in Rome.

Rome, 4 dagen, incl. vlucht vanaf 235€ pp
Onze promoties omvatten allemaal hotel 3* tot 5* inclusief ontbijtbuffet en vlucht h/t met Alitalia. Ontdek ze nu van een eenvoudig hotel tot een chic 5* hotel
Ontdek alle promoties op Euroreizen.be

GPS-track Rome: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 9,7 km
  • Vertrekplaats: Piazza del Colosseo (Colosseum)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier
Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (162)

 
Tour , 3/01/2017

We verbleven 6 dagen in Rome en het was geen dag te veel.We genoten en deze wandeling was een aangenaam pluspunt voor meerdere dagen. Rome tijdens de eindejaarsdagen was prachtig, de verlichting maakte alles nog eens zo mooi.

Tour , 25/12/2016

Prima route om de belangrijkste bezienswaardigheden in één dag te zien. Je hebt alleen geen tijd om een museum binnen te gaan. We hebben ook een deel afgesneden maar het was een prima hulpmiddel!

Tour , 14/12/2016

Wow !!! Wat een super wandeling. We hebben de route helemaal gelopen, deze is zeker langer dan 11,4 km. Goed uitgestippelde route langs alle grote bezienswaardigheden. Zoals al eerder gezegd is een dag te kort, dus als je overal naar binnen wilt heb je veel langer nodig. Wij hadden de eerste dag het Colloseum al gedaan en op dag 2 (de dag dat we de route liepen) zijn we begonnen bij Forum Romanum, dat hebben we bekeken, daarna zijn we de route gevolgd. We hebben ook Castel San Angelo van binnen gezien, maar verder hebben we flink door moeten stappen om alles voor het donker te zien. Als je 3 dagen gaat zou ik zeker de Roma pas nemen, want de eerste 2 bezienswaardigheden kun je dan gratis in (colloseum en Forum romanum geldt als 1, ookal doe je dat in 2 dagen, moet gewoon binnen 24 uur), en overal het openbaar vervoer, ideaal ! Vaticaanstad staat los van deze pas en daar hebben we dan ook apart een dag voor uitgetrokken. Deze route was in ieder geval weer een geweldige route van jullie, Bedankt !

Tour , 5/12/2016

Prima route, we waren in Rome vorige week in stralend weer, dat maakt het extra mooi. De route is goed omschreven, Villa Borghese is vooral mooi door de musea: wij zijn in het Galleria della Arte Moderne geweest: zo mooi als het Stedelijk in Amsterdam!

Tour , 14/11/2016

Zeer goed omschreven wandeling. Wij hebben wel Villa Borghese overgeslagen en we hebben de route iets anders gedaan. Maar door deze wandelroute heb je wel een mooi overzicht hoe je kan wandelen om overal langs te gaan!

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (24)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen