Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein

Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein
Het antieke en centrale Rome kan je op één dag bezoeken. We starten in het antieke Rome met natuurlijk het Colosseum en de gerestaureerde overblijfselen van het oude centrum: het Forum Romanum. Daarna gaat het naar het Pantheon, het Piazza Navone, het Castel Sant'Angelo en de Villa Borghese met zijn park en musea. We keren tenslotte terug via de Spaanse trappen en de Trevifontein.

Ontdek ook onze andere wandeling in Rome.

GPS-track Rome: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 11,4 km
  • Vertrekplaats: Piazza del Colosseo (Colosseum)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: gedeeltelijk, soms is een omweg noodzakelijk omwille van trappen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Rome één grote bouwwerf?
We krijgen inderdaad alarmerende signalen dat vele prachtige monumenten van Rome geheel of gedeeltelijk ingepakt zitten, voor jaren ... De Trevifontein, het gebouw boven op de Spaanse trappen, een deel van het Coloseum en zo zijn er nog heel wat. Het verpest een beetje de sfeer en het mooie uitzicht. Rome is geen goedkope bestemming en daarom willen we je dit feit zeker niet onthouden. (september 2014)Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (116)

 
RUDI , 13/11/2014
We maakten de wandeling op een lentedag in... november. 22° en zonnig. Op sommige plaatsen is het wel zoeken. Mooiste gedeelte vonden we in het oude stadsdeel. Als je verschillende musea en andere plaatsen bezoekt kom je er niet met 11,4 km. Toch een aanrader.
Karin , 10/11/2014
Duidelijke beschrijving van wandelroute en goed te doen voor iedereen! Geeft meteen een mooi beeld van Rome. Zeker bij een kort verblijf. Dank je wel!
Berthy Philippe , 8/11/2014
Het was een zeer goede wandelroute die ons zeker langs de hoogtepunten van Rome gebracht heeft . Er stond inderdaad hier en daar wat in de steigers maar het was toch nog meer dan de moeite waard .
Danny Stinissen , 6/11/2014
Wij hebben de route gebruikt als leidraad voor onze familie uitstap (12 personen = 7 tieners en 5 volwassenen) Hebben ook de route "pleinen en fonteinen" gebruikt en de beide toers gemixed. Veel gewandeld en veel gezien. Spijtig voor de kinderen dat de Trevi fontein in de steigers stond maar het heeft de pret niet kunnen bederven. Echte aanrader en een bezoek waard is het Pantheon. Misschien ook iets meer info over Trastevere ....
Van de Walle Linda , 2/11/2014
Deze route hebben we op een drafje in een 1/2 dag gedaan!! De volgende dagen deden we dan onze 'favoriete monumenten' wat grondiger. Ik vind dat deze wandelroute een perfect beeld geeft van de fantastische stad die Rome toch wel is.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (24)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen