Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein

Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein
Het antieke en centrale Rome kan je op één dag bezoeken. We starten in het antieke Rome met natuurlijk het Colosseum en de gerestaureerde overblijfselen van het oude centrum: het Forum Romanum. Daarna gaat het naar het Pantheon, het Piazza Navone, het Castel Sant'Angelo en de Villa Borghese met zijn park en musea. We keren tenslotte terug via de Spaanse trappen en de Trevifontein.

Ontdek ook onze andere wandeling in Rome.

GPS-track Rome: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 11,4 km
  • Vertrekplaats: Piazza del Colosseo (Colosseum)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: gedeeltelijk, soms is een omweg noodzakelijk omwille van trappen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Rome één grote bouwwerf?
We krijgen inderdaad alarmerende signalen dat vele prachtige monumenten van Rome geheel of gedeeltelijk ingepakt zitten, voor jaren ... De Trevifontein, het gebouw boven op de Spaanse trappen, een deel van het Coloseum en zo zijn er nog heel wat. Het verpest een beetje de sfeer en het mooie uitzicht. Rome is geen goedkope bestemming en daarom willen we je dit feit zeker niet onthouden. (september 2014)Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (103)

 
Frans van de Wal , 2/09/2014
wederom een perfecte route, alles staat duidelijk aangegeven en je ziet door deze route de mooiste monumenten
Vicky , 24/07/2014
We zijn voor 5 dagen naar Rome geweest met onze 2 kinderen (13 en 16 jaar). We hebben de routebeschrijving hoofdzakelijk gebruikt bij de voorbereiding van onze trip. In één oogopslag hadden we zo een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden. Een ideaal instrument dus voor wie niet al te veel tijd aan reisvoorbereiding wil spenderen. We logeerden in een hotel in een zijstraat van de Via Nazionale, wat een perfecte uitvalsbasis bleek voor verkenning van de stad overdag en 's avonds. Op het Vaticaan na konden we overal te voet geraken. De vakantie was voor ons geslaagd!
Harry en Yesmina , 28/06/2014
we zijn terug van twee weken camping bij Rome. bedankt voor de fijne route. is idd een mooie leidraad om kennis te maken met de bekendste bezienswaardigheden. wij zijn blijkbaar alleen even misgegaan met het vinden van de entree ( althans volgens de route..) naar het grote park Vila Broghueze. uiteindelijk toch weer de route kunnen oppakken. nogmaals bedankt. was echt goed !
christel van rompaey , 10/06/2014
We hebben de route als leidraad gebruikt. We zijn soms wel afgeweken naar hebben uiteindelijk alle vermelde punten bezorgd. Alleen in de St Pietersbaseliek waren de bezienswaardigheden afgesloten vanwege een dienst. We zagen wel de paus maar die interesseert ons niet.We hadden liever van het uitzicht genoten. De terrassen zijn duur maar we hebben er toch grote pinten gedronken!
Frits , 10/06/2014
We zijn het hemelvaart weekend naar Rome geweest met 6 man. Met dit aantal is het beter om van te voren de routes te plannen. Dat hebben we gedaan met deze routes. En daardoor zie je alle bezienswaardigheden zonder dat je van de ene plek naar de andere rent. Wij zaten in een appartement net buiten het centrum, en dat is ons goed bevallen.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (21)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen