Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein

Rome, van het Colosseum tot de Trevi fontein
Het antieke en centrale Rome kan je op één dag bezoeken. We starten in het antieke Rome met natuurlijk het Colosseum en de gerestaureerde overblijfselen van het oude centrum: het Forum Romanum. Daarna gaat het naar het Pantheon, het Piazza Navone, het Castel Sant'Angelo en de Villa Borghese met zijn park en musea. We keren tenslotte terug via de Spaanse trappen en de Trevifontein.

Ontdek ook onze andere wandeling in Rome.

Rome, 4 dagen, incl. vlucht vanaf 319€ pp
Onze promoties omvatten allemaal hotel 3* tot 5* inclusief ontbijtbuffet en vlucht h/t met Alitalia. Ontdek ze nu van een eenvoudig hotel tot een chic 5* hotel
Ontdek alle promoties op Euroreizen.be

GPS-track Rome: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 11,4 km
  • Vertrekplaats: Piazza del Colosseo (Colosseum)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: gedeeltelijk, soms is een omweg noodzakelijk omwille van trappen
  • Meer informatie in het downloaddossier
Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (147)

 
cfgr , 14/05/2016
De volledige wandeling was ons iets teveel van het goeie. Maar de highlights waren de moeite. Het Colloseum is indrukwekkend. Het Pantheon is vooral tegen de avond aan een fantastische plaats om te vertoeven. En de rust en verkoeling in het Borghese park is echt een aanrader, zeker na een ritje met de overvolle trams/metro. Ook de boorden van de Tiber zijn zeker de moeite geweest.
Jurgen , 26/03/2016
Bij een stadsbezoek raadplegen we steevast reisroutes.be. Steeds vinden we er een goede en overzichtelijke pdf-gids. Gezien we fervent gebruiker zijn van een wandelgps is de downloadbare gpx steeds een pluspunt. Deze wandeling was terug een pareltje en bracht ons langs tal van bezienswaardigheden. Ideaal om Rome te ontdekken. Als afsluiter raad ik iedereen aan om de wijk Trastevere te bezoeken. Dit deel van Rome is niet opgenomen in de wandeling maar is zeker een must-do.
Edmond Kleikers , 18/01/2016
Hele mooie wandeling. Gestart van af het station. En dat op 17 december. Aangekomen op St Pietersplein. Paus gezien en dat op zijn verjaardag! Route was heel mooi. Voor 1 dag wel wat lang. Zeker als je al dat moois in je op wilt nemen en ook nog de innerlijke mens wilt verwennen. Al met al een aanrader.
José-Marie , 7/12/2015
Mooie wandeling die je een mooi overzicht geeft van Rome. Wij hebben ingekort en zijn niet naar het park geweest. Wij hebben Vaticaanstad en het Forum Romano met nederlandstalige gidsen gedaan en dat was ook super.
Kees , 27/11/2015
Zeer mooie wandeling wat je een bijna volledig overzicht geeft van Rome.Wij hadden hem gelopen vanuit het hotel in het midden van de stad. Als je overal komt en wat rondkijkt kwamen wij op een tocht van 20km uit, dus iets langer dan vermeldt staat. Maar zeker een aanrader.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (24)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen