Reims stadswandeling

Reims stadswandeling
Reims is een zeer oude stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor onze jaartelling. Er zijn dan ook nog Romeinse overblijfselen te zien. Het was ook een rijke stad waarvan de machtige kathedraal nog steeds een stille getuige is. Het huidige Reims heeft wel de structuur zoals het was in de 17de-18de eeuw. Colbert heeft er dan voor gezorgd dat de stad rechtlijnige straten kreeg met parken in het stadscentrum. Op de groene boulevard staat zijn standbeeld centraal geplaatst. Meteen ook onze startplaats van de wandeling.

Fotoreportage van Reims by night! 

3 of 4 dagen genieten: 275€ pp 
Verblijf in Hostellerie du Mont Aimé**** » gelegen in het hart van de Champagne-Marne » zeer populair bij Belgen en Nederlanders » ontbijtbuffet en 1x 4-gangendiner inbegrepen » 1x gastronomisch 5 gangendiner » 1x bezoek aan een champagnekelder met degustatie (2 u) » gratis WiFi op de kamer » afgesloten gratis parking » klantenscore 8,7/10
Info en reservaties op Euroreizen.be.

Al onze routes in de Champagne:
3 autoroutes + 3 stadswandelingen.

GPS-track Reims: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 3,4 km
  • Vertrekplaats: Cour de la Gare, Reims
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Voordelig parkeren via de P+R parkings Belges en Neufchâtel, zie onze pdf-gids
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (315)

 
Schooreel Frans , 8/07/2016
Zeer goed uitgestippelde wandeling. Parking Hotel de Ville gebruikt, iets drukker, is dan ook vlakbij de kathedraal. Kathedraal zit vermoedelijk nog voor lang in de verpakking. Wijnhuis Tettinger is wel een paar km ver vanaf dienst toerisme.
Monserez geert , 7/07/2016
Ideale stadswandeling met als apotheose de lasershow aan de kathedraal vanaf 23 u. Zeker geen parkeerproblemen maar momenteel te veel bezienswaardigheden in de stellingen. Reims is een eendagstrip waardig waarbij ik een (zij)uitstap naar Epernay en Ay wil aanbevelen.
Van Roosendael Paul , 1/07/2016
De stadswandeling is een aanrader voor iedere bezoeker. Als je tot 23u.kan wachten aan de kathedraal krijg je een prachtig lichtspektakel te zien, het is er eentje om nooit te vergeten. Ik zou zeggen allen naar Reims. De stadswandeling is tot in de puntjes uitgewerkt, en parking is er genoeg.
Jan de Bloois , 30/06/2016
Wij hebben deze wandeling gemaakt op 21/6/2016. Begonnen vanaf de camperplaats aan de Alle Polonceau. Te voet naar punt 2 op de route gelopen. Alles klopte. Ook een bezoek waard is de Art Deco Markthal vlak bij de Romeinse poort, die momenteel helemaal ingepakt is. (hoek Rue du Temple/Rue de Mars). Alleen op woensdag en zaterdag open. Helaas op woensdag slechts enkele handelaren aanwezig. Misschien dat het op zaterdag drukker is. 's Avonds veel drukte in de stad vanwege een muziekfeest. Dit is elk jaar op 'de langste dag'. Aanrader!
Andre Van Breda , 26/06/2016
Leuke Stadswandeling gemaakt op zondag 12/06. De auto gezet in de parkeergarage aan het station, het was daar helemaal niet druk. Place Drouet d'Erlon is inderdaad heel gezellig met veel eetgelegenheden. Verkeerd lopen kan bijna niet want de wandeling is zeer goed aangegeven. Buiten de kathedraal zijn er nog vele mooie plaatsen zoals place du Forum. Een aanrader voor wie graag een stad bezoekt.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (16)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen