Reims stadswandeling

Reims stadswandeling
Reims is een zeer oude stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor onze jaartelling. Er zijn dan ook nog Romeinse overblijfselen te zien. Het was ook een rijke stad waarvan de machtige kathedraal nog steeds een stille getuige is. Het huidige Reims heeft wel de structuur zoals het was in de 17de-18de eeuw. Colbert heeft er dan voor gezorgd dat de stad rechtlijnige straten kreeg met parken in het stadscentrum. Op de groene boulevard staat zijn standbeeld centraal geplaatst. Meteen ook onze startplaats van de wandeling.

Fotoreportage van Reims by night! 

3 of 4 dagen genieten: 275€ pp 
Verblijf in Hostellerie du Mont Aimé**** » gelegen in het hart van de Champagne-Marne » zeer populair bij Belgen en Nederlanders » ontbijtbuffet en 1x 4-gangendiner inbegrepen » 1x gastronomisch 5 gangendiner » 1x bezoek aan een champagnekelder met degustatie (2 u) » gratis WiFi op de kamer » afgesloten gratis parking » klantenscore 8,7/10
Info en reservaties op Euroreizen.be.

Al onze routes in de Champagne:
3 autoroutes + 3 stadswandelingen.

GPS-track Reims: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 3,4 km
  • Vertrekplaats: Cour de la Gare, Reims
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Voordelig parkeren via de P+R parkings Belges en Neufchâtel, zie onze pdf-gids
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (320)

 
Verhees - Delvaux Daniëlle , 27/08/2016
Gewapend met ons plan en de gedownload gids trokken we door de stad onder een gloeiende zon. Vooraf deden we een rondrit met het toeristisch treintje (wat trouwens bij elke citytrip die we ondernemen een zeer praktisch initiatief blijkt te zijn).Te voet konden we ons direct een idee vormen van wat ons te wachten stond.Zeer duidelijk en gemakkelijk te volgen gidsje. We hadden pech bij de overdekte markt: geen ambiance wegens het augustusverlof, maar qua architecturale renovatie knap.
Maarten , 26/08/2016
Op terugweg van het Zuiden een onvoorbereid tussenstop gemaakt in Reims en dankzij de stadswandeling een leuke middag gehad (wandeling goed te doen met kind van 3-in buggy). Alle info is up-to-date en de geschiedkundige info zorgt ervoor dat bezienswaardigheden die ingepakt (renovatie) waren geen teleurstelling waren! Ook leuk om te doen is de versmarkt aan de triomfboog (in de voormiddag, ze beginnen op te ruimen vanaf 12u, grote, gratis parking naast de Markthal).. en vergeet ook niet dat Reims, buiten champagnestad, ook de stad van de gastronomie is ;) Bedankt voor de toffe wandeling!
Ann , 13/08/2016
De wandeling gidst langs heel mooie gebouwen in Reims. Zéker de moeite waard om te doen. Wel wat weinig uitleg bij elk van de gebouwen die in de wandeling opgenomen zijn.
Hans Beuckelaere , 11/08/2016
Zeer mooi uitgewerkte wandeling. Reims is een mooie stad en zeker een bezoek waard. Schitterende rêves de Reims als afsluiter. De champagneroute was een mooi uitgestippelde route. De kelders van Mercier bezocht en die waren de moeite waard.
Verstraelen Erik , 10/08/2016
We parkeerden op 21 juli op de Parking Erlon en dan te voet naar Rue de Vesle. Op de Place Drouet d'Erlon zijn vele tavernes. De wandeling verder gevolgd tot aan de kathedraal. De middeningang zit in de steigers. Je ziet dus het grote ronde glasraam enkel van binnenuit. We volgden de route tot aan punt 9 het stadhuis en vandaar de binnenweg terug naar Erlon. Zeker de moeite waard.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (16)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen