Reims stadswandeling

Reims stadswandeling
Reims is een zeer oude stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor onze jaartelling. Er zijn dan ook nog Romeinse overblijfselen te zien. Het was ook een rijke stad waarvan de machtige kathedraal nog steeds een stille getuige is. Het huidige Reims heeft wel de structuur zoals het was in de 17de-18de eeuw. Colbert heeft er dan voor gezorgd dat de stad rechtlijnige straten kreeg met parken in het stadscentrum. Op de groene boulevard staat zijn standbeeld centraal geplaatst. Meteen ook onze startplaats van de wandeling.

Fotoreportage van Reims by night! 

Toppromo: 4 dagen Champagne (Epernay): 75€ pp 
Verbijf in Les Demeures Champenoises** » inclusief ontbijtbuffet en gratis parking » gelegen op 1,5 km van Epernay (25 km van Reims) » gratis WiFi in lobby » kamer met kitchenette met koelkast, microgolfoven ... » geldig mits reservatie 30 dagen voor afreis.
Info en reservaties op Euroreizen.be.

Al onze routes in de Champagne:
3 autoroutes + 3 stadswandelingen.

GPS-track Reims: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

 

Informatie

  • Afstand: 3,4 km
  • Vertrekplaats: Cour de la Gare, Reims
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (250)

 
Marianne , 30/09/2014
Een duidelijk beschreven en mooie wandeling. Reims is een kleine stad 1 dag is voldoende om haar architectuur, cultuur en niet te vergeten de champagne te ontdekken.
Conny , 29/09/2014
Mooie wandeling. Binnenstad van Reims is klein dus 1 dag is meer dan genoeg inclusief bezichting Kathedraal en uitgebreide lunch.Brasserie Flo zeker proberen. Zeer de moeite waard. Maar genoeg terassen en eetzaakjes. Ook, in tegenstelling tot wat in de beschrijving staat na bezoek aan de Kathedraal. Eglise st Jacques niet vergeten! prachtige glas in loodramen. Wat mij betreft overtroffen deze de Marc Chagalramen in dé kathedraal. Terwijl ik echt liefhebber ben van Chagal. Musee Beau Art hebben we overgeslagen. Is maar net waar je interesse ligt. Op de route kom je nog langs een Champagehuis Charles de Cazanove. Daar hebben we een rondleiding gedaan en een kleine proeverei. Rondleiding viel wat tegen omdat het meeste van het proces in Epernay plaats vindt. Champagne was overigens erg lekker :) Als je een rondleiding wil doen helpen ze je bij de VVV graag. O en dan nog 1 dingetje. Ga bij de moderne (ronde) fontein even rechts de zijstraat in en bekijk de opera. Helaas dringend aan een renovatie toe en er is een bioscoop in gehuisvest geweest. Nu staat het zo te zien leeg. Maar een zeer mooi stukje Art Nouveau. Hopelijk ziet de gemeente Reims op tijd in dat het gebouw zeer zeker een renovatie waard is!
Frans , 25/09/2014
Leuke wandeling. En zoals de andere wandelingen die we al deden een goeie beschrijving. Wij hebben nog wat uitgebreid met een bezoek aan Taitinger. Dit huis ligt wat buiten de route, maar was best te doen.
Stef Van der Beeuren , 25/09/2014
Mooie wandeling. Alles gezien in een redelijk korte en duidelijke wandeling!!
Christel , 21/09/2014
Zoals alle voorgaande wandelingen was ook dit weer een ontdekking!
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (14)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen