Reims stadswandeling

Reims stadswandeling
Reims is een zeer oude stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor onze jaartelling. Er zijn dan ook nog Romeinse overblijfselen te zien. Het was ook een rijke stad waarvan de machtige kathedraal nog steeds een stille getuige is. Het huidige Reims heeft wel de structuur zoals het was in de 17de-18de eeuw. Colbert heeft er dan voor gezorgd dat de stad rechtlijnige straten kreeg met parken in het stadscentrum. Op de groene boulevard staat zijn standbeeld centraal geplaatst. Meteen ook onze startplaats van de wandeling.

Promotie: Weekendje 3 dagen in Reims voor 130€ pp 
Verblijf in Hotel Kyriad Reims Parc des Expositions** inclusief 2 x buffetontbijt, 1 glaasje champagne, 1x 3 gangen diner (inclusief 1 drankje), 1 bezoek aan de champagnekelder Pommery, 1 ticket voor het Champagnemuseum in Verzenay.
Info en reservaties op Euroreizen.be.

Al onze routes in de Champagne:
3 autoroutes + 3 stadswandelingen.

GPS-track Reims: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

 

Informatie

  • Afstand: 3,4 km
  • Vertrekplaats: Cour de la Gare, Reims
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (214)

 
margriet , 15/04/2014
Voor ons de vierde keer dat we Reims bezochten, maar de eerste maal hebben we nieuwe dingen ontdekt .Een mooie wandeling,niet te lang en gemakkelijk voor iedereen.Toch zeker een aanrader.
Hilde , 2/04/2014
Heel goed beschreven wandeling. Je komt niet alleen de bezienswaardigheden tegen, maar de wandeling leert je ineens ook je weg in de stad kennen. Heel goed beschreven en heel duidelijk uitgelegd. Nooit enig obstakel tegengekomen, dus nooit verloren gelopen. Reims is een heel aangename rustige stad. Een echte aanrader!
Walter , 27/03/2014
Mooi uitgestippelde route. Wandeling is net lang genoeg. Wandelplan is goed uitgelegd en we zijn slechts 1 keer vastgelopen, maar dat was wel degelijk onze eigen fout :) Ga zeker eens langs bij de 3 Brasseurs, drink- en eetgelegenheid in de grote winkelstraat. Goed en lekker gegeten voor weinig euro's.
M. Jansen , 24/03/2014
Het was een ervaring om met een goed stads/wandelplan de omgeving te verkennen. Prachtige route, mooie oude gebouwen en dan de bewuste kathedraal. PRACHTIG. Het is een aanrader.
Vanhecke Erwin , 11/03/2014
De stadswandeling zonder problemen gevolgd. Geen enkele keer vastgelopen. Voor ons was het de tweede keer dat we een bezoek brachten aan Reims ( weliswaar na 20 jaar)maar door toedoen van van het wandelplan kreeg het bezoek een extra dimensie. Zeker doen dus!
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (14)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen Stuur naar een kennis