Reims stadswandeling

Reims stadswandeling

Reims stadswandeling
Reims is een zeer oude stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor onze jaartelling. Er zijn dan ook nog Romeinse overblijfselen te zien. Het was ook een rijke stad waarvan de machtige kathedraal nog steeds een stille getuige is. Het huidige Reims heeft wel de structuur zoals het was in de 17de-18de eeuw. Colbert heeft er dan voor gezorgd dat de stad rechtlijnige straten kreeg met parken in het stadscentrum. Op de groene boulevard staat zijn standbeeld centraal geplaatst. Meteen ook onze startplaats van de wandeling.

Fotoreportage van Reims by night! 

3 of 4 dagen genieten: 275€ pp 
Verblijf in Hostellerie du Mont Aimé**** » gelegen in het hart van de Champagne-Marne » zeer populair bij Belgen en Nederlanders » ontbijtbuffet en 1x 4-gangendiner inbegrepen » 1x gastronomisch 5 gangendiner » 1x bezoek aan een champagnekelder met degustatie (2 u) » gratis WiFi op de kamer » afgesloten gratis parking » klantenscore 8,7/10
Info en reservaties op Euroreizen.be.

Al onze routes in de Champagne:
3 autoroutes + 3 stadswandelingen.

GPS-track Reims: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

Nog meer in de complete reisgids Champagne
Ontdek de Champagnestreek via 4 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Drie autoroutes: Marne, bijzondere plekken en Aube maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje op Euroreizen.be.

Informatie

  • Afstand: 3,4 km
  • Vertrekplaats: Cour de la Gare, Reims
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Voordelig parkeren via de P+R parkings Belges en Neufchâtel, zie onze pdf-gids
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (351)

 
Tour , 17/08/2017

Super wandeling. Alles heel duidelijk aangegeven en omschreven. Gedaan samen met vrienden; Die waren ook zeeronder de indruk van deze rustige mooie stad.

Tour , 10/08/2017

Een échte aanrader is deze stadswandeling. Je passeert er alle hoogtepunten van dez stad, ook al is er eigenlijk niet zoveel te beleven in Reims. De kritische noot hier en daar in de tekst, maken het levendig en geven je een duidelijke mening van de auteur.

Tour , 4/08/2017

Voor ons de eerste kennismaking met de stadswandeling via reisroute. Maar dit was voor ons een échte aanrader. Duidelijke beschrijving van de route en kort en bondige info van bezienswaardigheden onderweg. Deze website hebben we al een paar keer aanbevolen aan vrienden. THXS. Tot binnenkort.

Tour , 4/08/2017

was teleurgesteld, zoveel lofs gelezen, maar bleef op mijn honger zitten, temeer omdat we nadien Troyes en Amiens hebben bezocht en daar was het van alles zoveel meer, huizenpracht, veel mooiere kathedralen, heel prettige wandelroutes, zelfs een klein beetje Brugge in Amiens, neen Reims hoef ik niet meer

Tour , 3/08/2017

Wij hebben ons niet strikt gehouden aan de wandeling maar deze wel als leidraad gebruikt. Er stond superveel nuttige informatie in, zoals over het lichtfestival op de kathedraal. Dat hadden wij anders niet geweten en we zijn heel blij dat we daarnaar zijn gaan kijken. De plannetjes zijn handig en overzichtelijk.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (17)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen