Reims stadswandeling

Reims stadswandeling
Reims is een zeer oude stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor onze jaartelling. Er zijn dan ook nog Romeinse overblijfselen te zien. Het was ook een rijke stad waarvan de machtige kathedraal nog steeds een stille getuige is. Het huidige Reims heeft wel de structuur zoals het was in de 17de-18de eeuw. Colbert heeft er dan voor gezorgd dat de stad rechtlijnige straten kreeg met parken in het stadscentrum. Op de groene boulevard staat zijn standbeeld centraal geplaatst. Meteen ook onze startplaats van de wandeling.

Fotoreportage van Reims by night! 

Toppromo: 4 dagen Champagne (Epernay): 75€ pp 
Verbijf in Les Demeures Champenoises** » inclusief ontbijtbuffet en gratis parking » gelegen op 1,5 km van Epernay (25 km van Reims) » gratis WiFi in lobby » kamer met kitchenette met koelkast, microgolfoven ... » geldig mits reservatie 30 dagen voor afreis.
Info en reservaties op Euroreizen.be.

Al onze routes in de Champagne:
3 autoroutes + 3 stadswandelingen.

GPS-track Reims: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

 

Informatie

  • Afstand: 3,4 km
  • Vertrekplaats: Cour de la Gare, Reims
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (258)

 
Jozef De Winter , 23/10/2014
Info van reisroute was zeer nuttig en heeft ons geholpen Reims te bezoeken op een aangename manier.
kalders , 15/10/2014
Tijdens ons verblijf in Reims was de aangeduide stadsroute een prima aanvulling van onze toeristische/historische informatie. De stad maakte een bruisende, gezellige indruk mede door de jeugd die in het centrum op de terrasjes bivakkeerde. We waren aangenaam verrast door het vriendelijke personeel in de horeca. Het goede weer leverde uiteraard ook zijn aandeel in onze positieve ervaringen.
Francky Joly , 13/10/2014
Zeer goede wandeling in Reims. Heb ook de rondrit gedaan, zeker een aanrader.
Dekein Fanny , 12/10/2014
We hebben gezellig rondgekuierd in Reims gisteren en dankzij de beschreven wandeling alles meegepikt wat er te beleven valt.
Katrien Decock , 8/10/2014
Tijdens ons champagneweekend gestopt in Reims om deze mooie wandeling te maken. Is ook goed doenbaar voor 75-plussers en mensen die niet zo goed te been zijn. 's Middags in italiaans restaurant La Villa gegeten = een echte aanrader. We hadden prachtig, zonnig weer, wat de wandeling en de gebouwen nog mooier maken! Turks huwelijk gezien aan het stadhuis ; Betoging meegemaakt in stad ; aangename terrasjes ... Reims leeft... We hebben genoten !
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (14)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen