Reims stadswandeling

Reims stadswandeling
Reims is een zeer oude stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor onze jaartelling. Er zijn dan ook nog Romeinse overblijfselen te zien. Het was ook een rijke stad waarvan de machtige kathedraal nog steeds een stille getuige is. Het huidige Reims heeft wel de structuur zoals het was in de 17de-18de eeuw. Colbert heeft er dan voor gezorgd dat de stad rechtlijnige straten kreeg met parken in het stadscentrum. Op de groene boulevard staat zijn standbeeld centraal geplaatst. Meteen ook onze startplaats van de wandeling.

Fotoreportage van Reims by night!

Promotie: Weekendje 3 dagen in Reims voor 136€ pp 
Verblijf in Hotel Kyriad Reims Parc des Expositions** inclusief 2 x buffetontbijt, 1 glaasje champagne, 1x 3 gangen diner (inclusief 1 drankje), 1 bezoek aan de champagnekelder Pommery, 1 ticket voor het Champagnemuseum in Verzenay.
Info en reservaties op Euroreizen.be.

Al onze routes in de Champagne:
3 autoroutes + 3 stadswandelingen.

GPS-track Reims: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

 

Informatie

  • Afstand: 3,4 km
  • Vertrekplaats: Cour de la Gare, Reims
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (238)

 
Paul , 24/08/2014
Alles omvattende wandeling die de schoonheid en de rust van Reims accentueert. Als aanrader om iets te eten zou ik restaurant-brasserie l'Apostrophe, Place Drouet d'Erlon 59, aanraden. Prijs-kwaliteit een topper.
Alain , 22/08/2014
Het is een mooie,niet al te lange wandeling waarop men de meeste bezienswaardigheden van Reims tegenkomt. Zeker een aanrader om de stad te verkennen.
Pascal V , 22/08/2014
Mooie wandeling, gemakkelijk lees/volgbaar. Wij hadden ook twee minifietsen mee wat best te doen was.Fantastisch lichtspektakel op de Kathedraal, elke avond om 22.30Hr.
PDC , 21/08/2014
Toffe, mooie wandeling en bovendien goede parkeergelegenheid.
Van Gucht Georges , 16/08/2014
De wandeling in deze mooie stad is werkelijk een meevaller : de voornaamste bezienswaardigheden en monumenten worden aangedaan; zij is ook niet te lang. Wij deden de wandeling in de namiddag van 10 augustus op onze doortocht naar de prachtige stad Troyes.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (14)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen