Reims stadswandeling

Reims stadswandeling
Reims is een zeer oude stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor onze jaartelling. Er zijn dan ook nog Romeinse overblijfselen te zien. Het was ook een rijke stad waarvan de machtige kathedraal nog steeds een stille getuige is. Het huidige Reims heeft wel de structuur zoals het was in de 17de-18de eeuw. Colbert heeft er dan voor gezorgd dat de stad rechtlijnige straten kreeg met parken in het stadscentrum. Op de groene boulevard staat zijn standbeeld centraal geplaatst. Meteen ook onze startplaats van de wandeling.

Fotoreportage van Reims by night! 

3 of 4 dagen genieten: 275€ pp 
Verblijf in Hostellerie du Mont Aimé**** » gelegen in het hart van de Champagne-Marne » zeer populair bij Belgen en Nederlanders » ontbijtbuffet en 1x 4-gangendiner inbegrepen » 1x gastronomisch 5 gangendiner » 1x bezoek aan een champagnekelder met degustatie (2 u) » gratis WiFi op de kamer » afgesloten gratis parking » klantenscore 8,7/10
Info en reservaties op Euroreizen.be.

Al onze routes in de Champagne:
3 autoroutes + 3 stadswandelingen.

GPS-track Reims: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 3,4 km
  • Vertrekplaats: Cour de la Gare, Reims
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Voordelig parkeren via de P+R parkings Belges en Neufchâtel, zie onze pdf-gids
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (311)

 
Andre Van Breda , 26/06/2016
Leuke Stadswandeling gemaakt op zondag 12/06. De auto gezet in de parkeergarage aan het station, het was daar helemaal niet druk. Place Drouet d'Erlon is inderdaad heel gezellig met veel eetgelegenheden. Verkeerd lopen kan bijna niet want de wandeling is zeer goed aangegeven. Buiten de kathedraal zijn er nog vele mooie plaatsen zoals place du Forum. Een aanrader voor wie graag een stad bezoekt.
Ernest De Winter , 9/06/2016
Zeer goede uitgestippelde wandelroute. mooie gebouwen ,imposante Kathedraal, prachtige Basiliek St Remi. gereden P&R tram genomen en bus. Warme mensen ontmoet . Super
Tony , 9/05/2016
Leuke wandeling door de stad. Spijtig dat de kathedraal gerenoveerd moet worden want momenteel is hij niet erg 'fotogeniek' Al bij al toffe stad. Zeker een aanrader voor een city trip!
johan , 10/04/2016
Het weer in Reims was zo danig slecht dat de wandeling niet kon gebeuren. Helaas. Alleen de kathedraal, het Palais du TAU bezocht. Deze laatste is echt schitterend. Daarna nog een andere Kerk bezocht De basiliek Saint Remi. Deze is volgens mij mooier dan de kathedraal.
Marjan , 1/03/2016
We hebben de wandeling afgelopen zaterdagmiddag (27/2/2016) gedaan. De wandeling op zich is goed te doen en leuk, maar Reims bereidt zich op dit moment voor op iets, zodat er wel 3 van de 10 nummer geheel ingepakt zijn voor restauratie of een opknapbeurt. Zo te zien duurt dat ook nog wel een paar maandjes.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (16)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen