Reims stadswandeling

Reims stadswandeling

Reims stadswandeling
Reims is een zeer oude stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor onze jaartelling. Er zijn dan ook nog Romeinse overblijfselen te zien. Het was ook een rijke stad waarvan de machtige kathedraal nog steeds een stille getuige is. Het huidige Reims heeft wel de structuur zoals het was in de 17de-18de eeuw. Colbert heeft er dan voor gezorgd dat de stad rechtlijnige straten kreeg met parken in het stadscentrum. Op de groene boulevard staat zijn standbeeld centraal geplaatst. Meteen ook onze startplaats van de wandeling.

Fotoreportage van Reims by night! 

3 of 4 dagen genieten: 275€ pp 
Verblijf in Hostellerie du Mont Aimé**** » gelegen in het hart van de Champagne-Marne » zeer populair bij Belgen en Nederlanders » ontbijtbuffet en 1x 4-gangendiner inbegrepen » 1x gastronomisch 5 gangendiner » 1x bezoek aan een champagnekelder met degustatie (2 u) » gratis WiFi op de kamer » afgesloten gratis parking » klantenscore 8,7/10
Info en reservaties op Euroreizen.be.

Al onze routes in de Champagne:
3 autoroutes + 3 stadswandelingen.

GPS-track Reims: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 3,4 km
  • Vertrekplaats: Cour de la Gare, Reims
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Voordelig parkeren via de P+R parkings Belges en Neufchâtel, zie onze pdf-gids
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (333)

 
Tour , 11/01/2017

Harstikke leuk om te doen. Een aanrader, als je een leuke route wil wandelen in Reims met wat leuke weetjes over de bezienswaardigheden.

Tour , 10/01/2017

Zeer mooie, interessante, indrukwekkende, gevarieerde wandeling. Ik beveel deze route aan. In korte tijd heb je de meest belangrijkste en bekende bezienswaardigheden van Reims gezien. Zowel voor jonge kinderen, tieners als ouderen aan te bevelen! Genoeg tijd om tevens onderweg te shoppen en in een gezellig typisch franse bistro te gaan lunchen. Zeker voor herhaling vatbaar!

Tour , 1/01/2017

Mooie wandeling, ik vermoed dat ik alle belangrijke bezienswaardigheden heb gezien met deze wandeling. Reims heeft een mooie binnenstad, met vele winkels (ideaal om te shoppen) en vele eetgelegenheden. De laan tegenover het station is zeker aan te raden om te bezoeken.

Tour , 19/12/2016

Nuttige en goed te gebruiken gids om alle belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Ook nuttig in combinatie met bezoek champagnekelder.

Tour , 12/12/2016

Leuke wandelroute, niet al te lang maar je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden en er blijft tijd over om de horeca van reims te bezoeken.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (17)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen