Reims stadswandeling

Reims stadswandeling
Reims is een zeer oude stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor onze jaartelling. Er zijn dan ook nog Romeinse overblijfselen te zien. Het was ook een rijke stad waarvan de machtige kathedraal nog steeds een stille getuige is. Het huidige Reims heeft wel de structuur zoals het was in de 17de-18de eeuw. Colbert heeft er dan voor gezorgd dat de stad rechtlijnige straten kreeg met parken in het stadscentrum. Op de groene boulevard staat zijn standbeeld centraal geplaatst. Meteen ook onze startplaats van de wandeling.

Fotoreportage van Reims by night! 

Toppromo: 3 dagen Reims va. 75€ pp 
Je verblijft op 4 km van Reims in Novotel Reims Tinqueux**** inclusief ontbijtbuffet » 2 kinderen t/m 15 jaar verblijven gratis op kamer ouders inclusief ontbijt » kamers met airco en gratis WiFi, buitenzwembad en fitnessruimte, gratis parking. Geldigheidsperiode: mits aankomst op vrijdag of zaterdag: 11/12/15-31/03/16: 75€ pp.
Info en reservaties op Euroreizen.be.

Al onze routes in de Champagne:
3 autoroutes + 3 stadswandelingen.

GPS-track Reims: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 3,4 km
  • Vertrekplaats: Cour de la Gare, Reims
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (304)

 
Patrick De Pauw , 8/01/2016
Wij hadden wel documentatie over de stad maar de route volgen, zorgde ervoor dat je niet van hier naar daar liep. Alles was vlot te volgen en met bijkomende informatie konden we een mooie en leerrijke citytrip maken. Er is al een vervolg gepland in aansluiting met de champagnestreek.
Nicole , 23/11/2015
Stadswandeling via het document van Reisroutes.be is heel goed meegevallen, op alle gebied. PS er is in Reims een goed gelegen gratis motorhome parking, zeer dicht bij het centrum en de start van de wandeling
lieve , 19/11/2015
goede uitgestippelde wandelroute; veel gezien, route gemakkelijk te volgen; een aanrader.
Marleen , 19/10/2015
Goed uigestippelde wandelroute langs de bezienswaardigheden van Reims. Een aanrader voor iedereen.
Geert van der Linden , 12/10/2015
Goed gedocumenteerde wandeling die ons langs de meeste bezienswaardigheden van Reims bracht. Tijdens onze wandeling gisteren was er de Reims Marathon dus wel wat verkeershinder en afgesloten straten maar al bij al een bijzonder leuke ervaring.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (16)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen