Reims stadswandeling

Reims stadswandeling
Reims is een zeer oude stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot voor onze jaartelling. Er zijn dan ook nog Romeinse overblijfselen te zien. Het was ook een rijke stad waarvan de machtige kathedraal nog steeds een stille getuige is. Het huidige Reims heeft wel de structuur zoals het was in de 17de-18de eeuw. Colbert heeft er dan voor gezorgd dat de stad rechtlijnige straten kreeg met parken in het stadscentrum. Op de groene boulevard staat zijn standbeeld centraal geplaatst. Meteen ook onze startplaats van de wandeling.

Promotie: Weekendje 3 dagen in Reims voor 136€ pp 
Verblijf in Hotel Kyriad Reims Parc des Expositions** inclusief 2 x buffetontbijt, 1 glaasje champagne, 1x 3 gangen diner (inclusief 1 drankje), 1 bezoek aan de champagnekelder Pommery, 1 ticket voor het Champagnemuseum in Verzenay.
Info en reservaties op Euroreizen.be.

Al onze routes in de Champagne:
3 autoroutes + 3 stadswandelingen.

GPS-track Reims: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

 

Informatie

  • Afstand: 3,4 km
  • Vertrekplaats: Cour de la Gare, Reims
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (227)

 
Bart De Rocker , 22/07/2014
Mooie dag gehad, jammer van de steigers rond de kathedraal. Niet alles is open tussen 12:00 en 14:00u dient best eens gecontroleerd te worden vooraf... De taverne rechts voor de kathedraal (als je kijkt naar de kathedraal) biedt zelf vele Belgische biertjes aan bij hun eten (aan voor Frankrijk toch betaalbare prijzen: 7,50 euro voor een halve liter Hoegaarden).
luc Verdickt , 15/07/2014
Met een bevriend koppel Reims bezocht. Voor ons de eerste keer en voor hun de tweede keer. Dankbaar gebruik gemaakt van de reisgids, een handig instrument en heel duidelijk. Echt een aanrader. Luc En Anita/ Stephen en Ann
Gerda Schelkens , 14/07/2014
Op weg naar huis na een midweek in de Aube bezochten we Reims. Ondanks wat pech ( druilerige regendag en het roosvenster van de kathedraal in de stellingen ) en ook geluk ( op zondag gratis parkeren op de boulevard ) brachten we er toch enkele aangename uurtjes door ( voor een ganse dag moet je er wel wat andere activiteiten aan koppelen ). Na de terrasjesstraat in het begin van de wandeling kom je nog maar weinig eet- en/of drinkgelegenheden tegen.
Jacques , 8/07/2014
Aangename wandeling door Reims met goede uitleg, niet te gedetailleerd, maar toch overzichtelijk en voldoende. Voor een bezoek aan het koekjesfabriek moet er ruim op voorhand gereserveerd worden. In de buurt van de overdekte markt is er 's middags ook eetgelegenheid. Het was voor ons een leuke uitstap.
Frans , 23/06/2014
leuke wandeling door Reims met voldoende uitleg over de bezienswaardigheden. Er is makkelijk even van de route af te wijken voor eten/drinken of winkelbezoek.Als je dan ook nog mensen tegenkomt die je graag meer over de stad willen vertellen, is dit mooi meegenomen en leuke aanvulling op al het moois. wij hebben er van genoten. Frans.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (14)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen