Wandeling Périgueux, wandelen langs bezienswaardigheden Périgueux met wandelroute

Périgueux wandeling

Périgueux wandeling

Périgueux wandeling
Périgueux is een opeenstapeling van smalle, stokoude straatjes met pareltjes van woningen. Ze brengen je van het ene naar het andere pleintje via hellingen of trappen. Dit maakt een wandeling in het oude Perigueux zo bijzonder, zelfs onvergetelijk. Centraal staat de kathedraal die een uniek retabel bevat. Naast de kathedraal krijg je een mooi uitzicht over de l'Isle, een rivier die dwars door Périgueux stroomt. De Romeinen waren hier als eersten aanwezig en daar zijn aan de andere kant van de stad nog overblijfselen van te zien. Het amfitheater is nu een mooi stadspark. Een prachtige fotoreportage van Périgueux vind je op Videoreportages.be.

GPS-track Périgueux: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Deze wandelroute in de complete reisgids Dordogne-Lot
Ontdek de Dordogne en Lot met onze complete reisgids. Inclusief stadswandelingen in Sarlat en Périgueux, tips voor reizen met kinderen en autoroutes.
Koop de volledige reisgids voor € 7,50

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een vakantie op Euroreizen.be.   

 

Informatie

  • Afstand: ca. 2 km
  • Vertrekplaats: vanop de parking Place Francheville
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: hellingen en trappen maken het niet lastig maar mensen die moeilijk kunnen stappen zullen de wandeling te vermoeiend vinden.
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: niet mogelijk door de talrijke trappen
  • Kinderwagens: moeilijk maar niet onmogelijk


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (13)

 
123
Tour , 27/05/2017

zeer mooie wandeling door dit mooi stadje... in de voormiddag nog de markt mee gepikt en nadien nog een rustige wandeling door de stad.. zeker ook de Arena en bijhorend museum is de moeite waard.

Tour , 26/01/2017

Terug een mooi stadje om te bezoeken .Steeds opnieuw zijn we zeer verrast door de mooie wandelroutes die jullie aangeven om steden en dorpjes te bezoeken , hebben er al veel gebruik van gemaakt ,altijd perfecte info ; hartelijk bedankt .

Tour , 14/11/2016

Deze aangename wandeling leidt je door de kleinste straatjes van Perigieux. Je komt op plaatsten die je zelf nooit zou ontdekken. Een wandeling waarbij je voldoende zonnige terasjes tegenkomt en ook een kleine glimp van de winkelstraat opdoet.

Tour , 23/09/2016

Zeer mooie wandeling, gaan nooit weg zonder jullie informatie, bedankt daarvoor !!!

Tour , 11/08/2016

Leuke wandeling waarbij je snel en duidelijk een goede indruk van de stad en de geschiedenis krijgt. Ook leuk om te doen met kinderen (wij hebben er twee in de leeftijd van 12 en 15), niet al te lang en dus prima voor de kinderen.

 Foto's (7)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen