Nieuwpoort wandelroute

Nieuwpoort wandelroute

Nieuwpoort wandelroute
We stellen je een wandeling voor tussen de 6 en 11,5 km in Nieuwpoort. Je wandelt van Nieuwpoort-stad naar Nieuwpoort-bad waarbij je de keuze hebt om te voet of met de kusttram terug te keren. Het is een stad met een rijke geschiedenis die reeds begon in 1163 en doorspekt is van legendes zoals die van Jeanne Panne en Jan Turpin. Je start aan de IJzer met het imposante monument van Albert I om vervolgens het centrum te bezoeken. Herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog zijn hier nooit veraf. Via de vismijn gaat het naar de twee kilometer lange wandelpromenade langs de havengeul. Je wandelt tussen groen en water met als apotheose het staketsel dat je toelaat honderden meters in zee te stappen zonder natte voeten. Nieuwpoort heeft heel wat pleinen gerenoveerd en je doet de drie mooiste innovaties aan met deze wandelroute. Wie te voet terugkeert maakt gebruik van rustige wegen door een villawijk en komt vervolgens via speciaal aangelegde fiets- en wandelpaden in het centrum aan. Het contrast is groot tegenover de gezellige drukte op de wandelpromenade en de zeedijk. Kortom het is genieten voor iedereen: de rustige wandelaar, de rolstoelgebruiker, ouders met kinderen, levensgenieters even goed als gedreven stappers.

Fotoreportage van de stadswandeling in Nieuwpoort

Promoties kust: 3 dagen incl. ontbijt 79€ pp
Ontdek ons volledige aanbod aan promoties voor de Belgische kust van 2 tot 4 dagen, ook met extra's zoals diner, butlerservice, enz...
Meer informatie op Euroreizen.be

GPS-track Nieuwpoort: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: tussen 6 en 11,5 km
  • Vertrek en einde: parking achter het monument van Albert I, Westendelaan 
  • Aard: stads- en promenadewandeling
  • Wegdek: verharde wegen
  • Rolstoel/kinderwagen: geschikt
  • Bewegwijzering: geen (zie downloaddossier) 
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (174)

 
Tour , 5/04/2017

Genoten van de wandeling! Afwisselend: zee, stad, wijk ... Stuk langs de havengeul was winderig op onze wandeldag. Uitgewaaid en ontspannen huiswaarts gekeerd.

Tour , 22/03/2017

We hadden een zonnige dag om deze mooie wandeling te doen. We zijn enkel tot einde van houten wandelpad geraakt. Voor onze border collie van 15j. was het genoeg geweest. We kenden Nieuwpoort niet, maar het heeft ons echt gecharmeerd. We zullen zeker nog eens terugkeren.

Tour , 5/03/2017

Mooie wandeling,goede documentatie , voor herhaling vatbaar.

Tour , 21/10/2016

Een leuke en afwisselende wandeling, zeker op zo'n mooie herfstdag! Gezellig langs de haven met duikende aalscholvers en stelende, gulzige meeuwen. Nieuwpoort-stad is ook historisch de moeite. Een aanrader!

Tour , 6/10/2016

Zeer mooie wandeling. Zeer afwisselend. Die promenade langs de haven...waaaaw! En de terugkeer langs de villawijk...knap. Ook de uitleg was boeiend. Wij hebben deze wandeling op een vrijdag gedaan en het was toen ook wekelijkse markt. Dit was zeker ook meegenomen. De zon scheen en het was mijn verjaardag. Het was met andere woorden 'top'. Bedankt aan diegene die deze wandeling heeft uitgestippeld...

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (14)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen