Wandelen van Nieuwpoort-stad naar Nieuwpoort-bad

Nieuwpoort wandelroute

Nieuwpoort wandelroute

Nieuwpoort wandelroute
We stellen je een wandeling voor tussen de 6 en 11,5 km in Nieuwpoort. Je wandelt van Nieuwpoort-stad naar Nieuwpoort-bad waarbij je de keuze hebt om te voet of met de kusttram terug te keren. Het is een stad met een rijke geschiedenis die reeds begon in 1163 en doorspekt is van legendes zoals die van Jeanne Panne en Jan Turpin. Je start aan de IJzer met het imposante monument van Albert I om vervolgens het centrum te bezoeken. Herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog zijn hier nooit veraf. Via de vismijn gaat het naar de twee kilometer lange wandelpromenade langs de havengeul. Je wandelt tussen groen en water met als apotheose het staketsel dat je toelaat honderden meters in zee te stappen zonder natte voeten. Nieuwpoort heeft heel wat pleinen gerenoveerd en je doet de drie mooiste innovaties aan met deze wandelroute. Wie te voet terugkeert maakt gebruik van rustige wegen door een villawijk en komt vervolgens via speciaal aangelegde fiets- en wandelpaden in het centrum aan. Het contrast is groot tegenover de gezellige drukte op de wandelpromenade en de zeedijk. Kortom het is genieten voor iedereen: de rustige wandelaar, de rolstoelgebruiker, ouders met kinderen, levensgenieters even goed als gedreven stappers.

Fotoreportage van de stadswandeling in Nieuwpoort

GPS-track Nieuwpoort: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

Nog meer in de complete reisgids Vlaamse kust
Ontdek de Vlaamse kuststrook via 5 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Vier luswandelingen door groen en duinen en 5 uitgestippelde fietsroutes maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje op Euroreizen.be.

 

Informatie

  • Afstand: tussen 6 en 11,5 km
  • Vertrek en einde: parking achter het monument van Albert I, Westendelaan 
  • Aard: stads- en promenadewandeling
  • Wegdek: verharde wegen
  • Rolstoel/kinderwagen: geschikt
  • Bewegwijzering: geen (zie downloaddossier) 
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (186)

 
Tour , 13/03/2018

Leuke wandeling

Tour , 8/03/2018

prachtwandeling; 't was koud en zijn lang blijven hangen in de ARK, een aanrader, voor de rest is Nieuwpoort sowieso leuk

Tour , 25/02/2018

Mooie wandeling langs de Ijzer. Tijdens de wandeling leer je zowel Nieuwpoort bad als stad kennen.

Tour , 7/01/2018

Mooie wandeling hebben er van genoten was eens leuk de overzet boot te nemen .En het weer viel al bij al nog mee. Een aanrader !!!

Tour , 28/10/2017

Mooie wandeling! Vroeg zijn om op de gratis parking te kunnen staan, maar gelukt. We Hebben op het eind de wandeling toch verlaten. Langs de achterkant van de huizen gaan is toch niet zo mooi als langs het water 😉

 

Download en print

Foto's (14)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen