Wandeling Mechelen, wandelen langs bezienswaardigheden Mechelen met wandelroute

Mechelen

Mechelen

Mechelen
Een wandeling door Mechelen kan veel kanten op: historisch, cultureel, gericht op shopping, met een groen tintje, op zoek naar proeverijen van lokale of meer wereldse aard, over de oevers van de Dijle, Deze wandeltocht biedt van al deze ingrediënten een mooi overzicht. We brengen je langs bekende en onbekende plekjes. Je kan genieten van een gezellige drukte maar ook van rust, ver weg van andere bezoekers. Op deze wandeling zijn er heel wat kerken die allen in de namiddag pas zijn geopend (gesloten op woensdag), hou daar rekening mee in je planning. Deze wandeling laat je twee volle dagen genieten van Mechelen.

Fotoreportage van de stadswandeling in Mechelen

Mechelen: 3 d. hotel 4* va. 85€ pp
» 2 overnachtingen met ontbijtbuffet
» kamers met airco en WiFi
» hoge klantenscore van 9/10
Info en reservaties op Euroreizen.be

GPS-track Mechelen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

  

Informatie

  • Afstand: 7,2 km (volledig traject, incl. Dossinkazerne)
  • Vertrekplaats: Station Mechelen
  • Aard: stadswandeling, met een groene rand
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja 
  • Gratis parking: zie tips in downloaddossier
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (906)

 
Tour , 16/03/2018

We vinden het leuk dat je op deze manier eens op plaatsen komt waar je anders niet zou komen. Ook de informatie die erbij staat is aangenaam voor ons en voor de kinderen. We kwamen voorbij gezellige cafés en restaurantjes. 's Avonds hebben we dan één van die restaurantjes geboekt... Zeker een aanrader:-)

Tour , 9/03/2018

Leuke wandeling, afwisselend decor, in zeer koude omstandigheden (gevoeltemp. -10°), Romboutstoren niet beklommen (onmenselijk koud), komen zeker terug met vrienden om deze wandeling opnieuw te doen!

Tour , 9/03/2018

Goed uitgebalanceerde route voor een daguitstap. Mechelen is een bezoek meer dan waard. Zeker de kerk en zijn toren, Dossinkazerne aandoen. Een stad met toch een intieme gezellige sfeer.

Tour , 5/03/2018

Mooie route, goede beschrijving !

Tour , 5/03/2018

heel mooie wandeling, we hadden geluk dat het mooi open weer was om op de Romboutstoren te klimmen en heel ver te kunnen kijken. Mooie dingen gezien die we niet kenden in Mechelen. Echt een aanrader We waren gaan eten in de cardinal aan de sint romboutstoren, was geen hoogvlieger. In het gerechtshof mochten we niet meer binnen.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (46)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen