Maastricht: stadswallen, shopping en cultuur

Maastricht: stadswallen, shopping en cultuur

Maastricht: stadswallen, shopping en cultuur
Tussen het moois en aangenaams dat Maastricht te bieden heeft vallen de terrasjes op, vooral dan het zeer grote terras aan de voet van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Het is geen goed idee om daar een dagje Maastricht te beginnen, want eenmaal je er zit wil je er niet graag weer weg. Met deze wandelroute brengen we je langs de diverse aspecten van de stad. En dat zijn de vele historische gebouwen, musea en kerken, mooie stadspleinen, gezellige straten, winkelstraten, oude stadswallen en het stadspark. Dus meer dan genoeg voor een dagje Maastricht.

Nieuw: voor de prijs van 2 kopjes koffie krijg je er 2 wandelroutes bovenop in het nabijgelegen Valkenburg, bekend voor zijn mergelgrotten. Je krijgt een stads- en natuurwandeling als extra.
Meer informatie in onze shop.

GPS-track Maastricht: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 

Promo op 7 km van Maastricht:
3 dagen hotel 4* incl. 1x diner: € 99 p.p.

Hotel Eurotel **** in Lanaken ligt ideaal voor een shoppingtrip of wandel- en fietsvakantie in de Hoge Kempen. De autovrije winkelstraten van Maastricht op 7 km.
Meer informatie op Euroreizen.be

Met de auto naar Maastricht
Je kan op heel wat plaatsen in het centrum ondergronds parkeren. Goedkoop is dat uiteraard niet. Daarom starten we de wandelroute in het stadspark nabij een Park & Walk. Onder de verkeerswisselaar (zie kaart in de pdf) zijn er bovengrondse parkings: ‘Parking Stadspark’, genummerd van 1 tot 4. Geef in je gps de straat ‘Maasboulevard 101’ in en je komt dicht in de buurt, volg dan de pijlen. Die parkings kosten 6€ per dag (in 2016). Voorzie wel voldoende munten voor de parkeerautomaat.

 
Ontdek nog meer in de complete reisgids Maastricht & Valkenburg
Ontdek Maastricht & Valkenburg via 3 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze boeiende stad en dorp leiden.
Koop de volledige reisgids voor € 5

Informatie

  • Afstand: 5,7 km
  • Vertrek & einde: Maasboulevard 101, Maastricht
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: verharde wegen
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: geschikt
  • Bewegwijzering: geen (zie de kaart in het downloaddossier)
  • Voordelig parkeren met 'Park & Walk', zie hierboven.
 
Openbaar vervoer
: met de trein naar Maastricht is uiterst eenvoudig. Vanuit Brussel-zuid is het precies anderhalf uur rijden. De Maastricht - Brussel Express brengt je rechtstreeks. Je komt aan in Maastricht aan de overkant van de Maas. Het best is dan een lijnbus te nemen naar de 'Markt' of het 'Vrijthof', er zijn heel wat verbindingen per uur. Het station staat op de routekaart, je kan dus ook te voet en op elke plaats op de route inpikken. Meer informatie over de treinverbindingen lees je op de officiële website van de NMBS
 
Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (601)

 
Tour , 17/11/2017

Super mooie en leuke wandeling. Aan te bevelen.

Tour , 15/11/2017

Het vinden van een parkeerplaats was tijdrovend want het was een drukke periode. De wandeling was prachtig, de beschrijving heel duidelijk en voldoende. Er was voldoende afwisseling en aanpasbaar qua lengte en voldoende gelegenheid om iets lekkers te eten en een drankje te nuttigen. Het gaf de kans om Maastricht in al zijn facetten te leren kennen. Voor ons een aanrader!

Tour , 14/11/2017

Heel handige gids, makkelijk uitgelegd en zeer mooie dingen gezien!

Tour , 13/11/2017

Volledig eens met Kathy (31/10): mooie en leerrijke wandeling die niet altijd over platgetreden paden gaat.

Tour , 12/11/2017

Voor de eerste maal in Maastricht en zeker een aanrader voor iedereen die daar nog niet is geweest. Met deze wandelroute is het zeker een aanrader. Verschillende mooi plekjes bezocht die we anders niet zouden zijn tegengekomen. Aanrader om hem zeker uit te printen!!!!!!

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (18)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen