Wandeling Maastricht: gratis wandelroute stadswallen, shopping en cultuur Maastricht downloaden

Maastricht: stadswallen, shopping en cultuur

Maastricht: stadswallen, shopping en cultuur

Maastricht: stadswallen, shopping en cultuur
Tussen het moois en aangenaams dat Maastricht te bieden heeft vallen de terrasjes op, vooral dan het zeer grote terras aan de voet van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Het is geen goed idee om daar een dagje Maastricht te beginnen, want eenmaal je er zit wil je er niet graag weer weg. Met deze wandelroute brengen we je langs de diverse aspecten van de stad. En dat zijn de vele historische gebouwen, musea en kerken, mooie stadspleinen, gezellige straten, winkelstraten, oude stadswallen en het stadspark. Dus meer dan genoeg voor een dagje Maastricht.

Gids downloaden 
 
Ontdek nog meer in de complete reisgids Maastricht & Valkenburg
Ontdek Maastricht & Valkenburg via 3 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze boeiende stad en dorp leiden.
Koop de volledige reisgids voor € 5

Informatie

  • Afstand: 5,7 km
  • Vertrek & einde: Maasboulevard 101, Maastricht
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: verharde wegen
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: geschikt
  • Bewegwijzering: geen (zie de kaart in het downloaddossier)
  • Voordelig parkeren met 'Park & Walk', zie hierboven.
 
Openbaar vervoer
: met de trein naar Maastricht is uiterst eenvoudig. Vanuit Brussel-zuid is het precies anderhalf uur rijden. De Maastricht - Brussel Express brengt je rechtstreeks. Je komt aan in Maastricht aan de overkant van de Maas. Het best is dan een lijnbus te nemen naar de 'Markt' of het 'Vrijthof', er zijn heel wat verbindingen per uur. Het station staat op de routekaart, je kan dus ook te voet en op elke plaats op de route inpikken. Meer informatie over de treinverbindingen lees je op de officiële website van de NMBS.  

Met de auto naar Maastricht
Je kan op heel wat plaatsen in het centrum ondergronds parkeren. Goedkoop is dat uiteraard niet. Daarom starten we de wandelroute in het stadspark nabij een Park & Walk. Onder de verkeerswisselaar (zie kaart in de pdf) zijn er bovengrondse parkings: ‘Parking Stadspark’, genummerd van 1 tot 4. Geef in je gps de straat ‘Maasboulevard 101’ in en je komt dicht in de buurt, volg dan de pijlen. Die parkings kosten 6€ per dag (in 2016). Voorzie wel voldoende munten voor de parkeerautomaat. 
 
Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (622)

 
Tour , 18/04/2018

heel duidelijke en supermooie wandeling die zowel langs natuur, cultuur en shoppinggedeelte gaat. prachtige stad !

Tour , 14/04/2018

Prachtige stad, mooie duidelijk beschreven wandeling

Tour , 6/04/2018

Wij hebben alleen het deel westelijk van de Maas gelopen en dat was prima. Een mooie wandeling met duidelijke beschrijving van de highlights.

Tour , 3/04/2018

Wij zijn voor het eerst naar Maastricht geweest. Wij hebben een ganse dag kunnen besteden in deze mooie stad met zeer veel gezellige hoekjes en plekjes om te verpozen en van een terrasje te genieten. zeker aan te prijzen.

Tour , 24/03/2018

Wij zijn echte liefhebbers van Maastricht en komen er dan ook regelmatig. Deze wandeling was erg mooi en heel afwisselend. Ze bracht ons op plekjes, die wij nog niet kenden. Zeer verrassend en aan te bevelen voor iedereen die Maastricht wil leren kennen of wil genieten van de mooie stad.

 

Download en print

Foto's (18)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen