Maastricht: stadswallen, shopping en cultuur

Maastricht: stadswallen, shopping en cultuur

Maastricht: stadswallen, shopping en cultuur
Tussen het moois en aangenaams dat Maastricht te bieden heeft vallen de terrasjes op, vooral dan het zeer grote terras aan de voet van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Het is geen goed idee om daar een dagje Maastricht te beginnen, want eenmaal je er zit wil je er niet graag weer weg. Met deze wandelroute brengen we je langs de diverse aspecten van de stad. En dat zijn de vele historische gebouwen, musea en kerken, mooie stadspleinen, gezellige straten, winkelstraten, oude stadswallen en het stadspark. Dus meer dan genoeg voor een dagje Maastricht.

Gids downloaden 
 
Ontdek nog meer in de complete reisgids Maastricht & Valkenburg
Ontdek Maastricht & Valkenburg via 3 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze boeiende stad en dorp leiden.
Koop de volledige reisgids voor € 5

Informatie

  • Afstand: 5,7 km
  • Vertrek & einde: Maasboulevard 101, Maastricht
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: verharde wegen
  • Reliëf: vlak
  • Rolstoel/kinderwagen: geschikt
  • Bewegwijzering: geen (zie de kaart in het downloaddossier)
  • Voordelig parkeren met 'Park & Walk', zie hierboven.
 
Openbaar vervoer
: met de trein naar Maastricht is uiterst eenvoudig. Vanuit Brussel-zuid is het precies anderhalf uur rijden. De Maastricht - Brussel Express brengt je rechtstreeks. Je komt aan in Maastricht aan de overkant van de Maas. Het best is dan een lijnbus te nemen naar de 'Markt' of het 'Vrijthof', er zijn heel wat verbindingen per uur. Het station staat op de routekaart, je kan dus ook te voet en op elke plaats op de route inpikken. Meer informatie over de treinverbindingen lees je op de officiële website van de NMBS.  

Met de auto naar Maastricht
Je kan op heel wat plaatsen in het centrum ondergronds parkeren. Goedkoop is dat uiteraard niet. Daarom starten we de wandelroute in het stadspark nabij een Park & Walk. Onder de verkeerswisselaar (zie kaart in de pdf) zijn er bovengrondse parkings: ‘Parking Stadspark’, genummerd van 1 tot 4. Geef in je gps de straat ‘Maasboulevard 101’ in en je komt dicht in de buurt, volg dan de pijlen. Die parkings kosten 6€ per dag (in 2016). Voorzie wel voldoende munten voor de parkeerautomaat. 
 
Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (613)

 
Tour , 17/01/2018

Was al vaker in Maastricht maar deze leuke wandeling bracht nieuwe "vergezichten" die erg goed bevielen. Aanrader

Tour , 11/01/2018

Erg mooie en verrassende wandeling door leuke buurt(en)!

Tour , 3/01/2018

Mooie wandeling, parkeren stadsparking ideaal

Tour , 1/01/2018

Heel mooie wandeling door Maastricht gedaan. Plaatsen gezien die ik nog niet kende( verschillende keren al geweest om te shoppen.) Vertrek aan stadspark is ideaal. Parking die daar tegen ligt is 3x goedkoper dan Vrijthof

Tour , 19/12/2017

Mooie wandeling, prachtige gebouwen op korte afstand van elkaar, als je alles rustig wil bekijken van binnen tot buiten trek er dan voor een weekend heen.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (18)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen