Lyon, wandelen door 3 wijken

Lyon, wandelen door 3 wijken

Lyon, wandelen door 3 wijken
We wandelen in de drie stadsdelen van Lyon: Fourvière, Vieux-Lyon en Presqu'île. Zo wandel je langs de meeste bezienswaardigheden van Lyon. Starten doen we met deze wandelroute in Lyon Fourvière met de imposante en rijk gedecoreerde basiliek. Je kan er ook genieten van een uniek uitzicht over Lyon en misschien via de Montées of trappenstraten afdalen. Verder komen aan bod: de kathedraal, het oude Lyon, stadhuis, winkelstraten en talrijke musea. Lyon is immers zeer rijk aan musea waarvan wellicht het Museum voor Schone Kunsten de belangrijkste is.

Toppromo: 3 dagen inclusief TGV va. € 195 pp
Je verblijft in een centraal gelegen hotel 3* ten zuiden van Place Bellecour op Presqu'île. Inclusief ontbijtbuffet en TGV Brussel - Lyon h/t.
Meer info en reservaties op Euroreizen.be

GPS-track Lyon: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

Nog meer in de complete reisgids Lyon
Ontdek Lyon via 2 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinformatie maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige reisgids voor € 5

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een citytrip op Euroreizen.be.

Informatie

  • Afstand: 8 km
  • Vertrekplaats: Place Bellecour
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (125)

 
Tour , 27/11/2017

praktische gids; wij hebben de uitgestippelde wandelingen met beknopte uitleg van de bezienswaardigheden gevolgd en waren enthousiast. Typische restaurantjes en 'bouchons' vonden we in rue des Marronniers en rue Mercière. Aanraders !

Tour , 21/11/2017

Lyon heeft ons echt aangenaam verrast en dankzij jullie gids veel kunnen ontdekken. De fontein is nog altijd in restauratie evenals Hotel Dieu. Top bestemming. Chris, 19/11/2017.

Tour , 14/11/2017

zeer praktische gids, begeleidt je door alle straatjes en staat stil bij de mooiste plekjes. Een aanrader om Lyon te ontdekken aan de hand ervan!

Tour , 5/11/2017

De wandelroute verdeeld over vijf dagen. Alle highlights van lyon gezien. Mooie route, duidelijk aangegeven. Goede beschrijving. Kan zelf variaties toevoegen aan de wandelroute. Dakrestaurant van het operagebouw is toegankelijk voor publiek, mooi uitzicht over het stadhuis naar de "biddende berg" vieux lyon. Lyon is een aanrader.

Tour , 4/10/2017

Lyon was voor ons onbekend. We hebben dus via google één en ander beginnen zoeken. Toevallig kwamen we op de "gratis wandelroute" terecht. We hebben die volledig gevolgd en zo gans Lyon gezien. We hebben er écht van genoten en raden iedereen aan van ook eens Lyon te bezoeken mét de voorgestelde wandelroute. Het is zeker een aanrader voor iedereen!

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (9)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen