Wandeling Lyon, wandelen langs bezienswaardigheden Lyon met wandelroute

Lyon, wandelen door 3 wijken

Lyon, wandelen door 3 wijken

Lyon, wandelen door 3 wijken
We wandelen in de drie stadsdelen van Lyon: Fourvière, Vieux-Lyon en Presqu'île. Zo wandel je langs de meeste bezienswaardigheden van Lyon. Starten doen we met deze wandelroute in Lyon Fourvière met de imposante en rijk gedecoreerde basiliek. Je kan er ook genieten van een uniek uitzicht over Lyon en misschien via de Montées of trappenstraten afdalen. Verder komen aan bod: de kathedraal, het oude Lyon, stadhuis, winkelstraten en talrijke musea. Lyon is immers zeer rijk aan musea waarvan wellicht het Museum voor Schone Kunsten de belangrijkste is.

Toppromo: 3 dagen inclusief TGV va. € 195 pp
Je verblijft in een centraal gelegen hotel 3* ten zuiden van Place Bellecour op Presqu'île. Inclusief ontbijtbuffet en TGV Brussel - Lyon h/t.
Meer info en reservaties op Euroreizen.be

GPS-track Lyon: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

Nog meer in de complete reisgids Lyon
Ontdek Lyon via 2 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinformatie maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige reisgids voor € 5

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een citytrip op Euroreizen.be.

Informatie

  • Afstand: 8 km
  • Vertrekplaats: Place Bellecour
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (130)

 
Tour , 10/04/2018

Leuke stadsroute langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de oude stad. Lyon is een prachtige stad heeft gezellige restaurantjes en leuke pleintjes. Aanbevolen stopplaats op weg naar het zuiden.

Tour , 27/03/2018

Goede stadswandeling met alle bezienswaardigheden in Lyon. Wij hebben vanwege het slechte weer niet de gehele routes gelopen, gedeeltelijk met OV gedaan, maar de omschrijvingen waren heel duidelijk. Zeker aan te raden als citywandeling.

Tour , 13/03/2018

Hebben voor deze zomer een reis door Frankrijk geboekt met tussenstop in Lyon. Deze reisgids past precies in het idee wat we hadden om in deze stad een aantal bezienswaardigheden te bezichtigen. aan de hand van een wandeling door verschillende wijken.

Tour , 25/02/2018

Het was onze eerste ervaring met reisroutes en die is heel goed bevallen. In Lyon is geen Bajabikes en ook worden er geen stadswandelingen met gids aangeboden. Reisroutes was een welkome aanvulling op onze reis.

Tour , 3/02/2018

De stadswandelingen van reisroutes zijn altijd een aanrader als uitgangsbasis om een stad te bezoeken. Zo ook weer deze van Lyon. Wij hadden maar 1 dag en hebben beide goed beschreven routes afgewandeld en daardoor een prachtig overzicht gekregen van het "oude" Lyon.

 

Download en print

Foto's (9)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen