Luik, musea en shopping

Luik, musea en shopping

Luik, musea en shopping
Luik heeft een ware metamorfose ondergaan de laatste tien jaar. Place Saint-Lambert, het hart van de stad is daar een mooi voorbeeld van. Het plein is één grote wandelzone. Onder de grond huist het interactieve museum Archéoforum. Sinds 2009 is ook een nieuw, peperduur en hypermodern treinstation gebouwd (Guillemins). Maar bovenal is Luik een museumstad en er werd wat afgebouwd en vernieuwd de laatste jaren. 

Nu met uitbreiding 'Lekker Luik'. We stellen de Luikse specialiteiten voor en geven je heel wat adresjes, om te drinken, te snoepen of te dineren, langs de wandelroute, in hartje Luik. Je leest er alles over in de gratis download.
Vanaf 23 september in het station Liège-Guillemins: de nieuwe expo
"Ik zal 20 jaar oud zijn in 2030".

Ontdek de beste deals in Luik
Kies uit een aanbod van meer dan 50 accommodaties: hotels, appartementen en B&B's.
Meer informatie op Booking

GPS-track Luik: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

Het Archéoforum was de start, gevolgd door het Musée de la Vie Wallonne en het prestigieuze Grand Curtius. Maar Luik heeft ook nog zijn troeven van vroeger: de vele kerken en de kathedraal, leuke cafés en goede restaurants, massale winkelmogelijkheden en op zondag zijn grootse en multiculturele markt langs de Maas: Marché de la Batte. Een adembenemend panoramisch zicht krijg je vanop de Citadel, maar dan moet je wel de 374 treden bestijgen van de Montagne de Bueren.

  • Afstand: tussen 4 en 11 km 
  • Vertrekplaats: treinstation Luik-Guillemins
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaarten in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, behalve trappen naar citadel en de afdaling
  • Meer informatie in het downloaddossier Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (733)

 
Tour , 9/12/2017

Wij waren 25/26 november in Luik. Leuke wandeling, mooie en gezellige restaurantjes. Kerstmarkt uitgebreid en mooi.

Tour , 29/11/2017

Wij hebben Luik bezocht in het weekend van 25/26 november. Wewaren hier al eens geweest op een dag door de week, en toen was er net vuilnisinzameling, overal lagen vuilniszakken voor de winkels. Dus geen fraaie indruk. Maar nu was dat heel anders. Wat een gezellige sfeer in de feestelijk verlichte straatjes en op de kerstmarkt. Heerlijke Luikse balletjes (zeg maar rustig BALLEN) gegeten bij "Au Point de Vue" t.o. de Opera.

Tour , 27/11/2017

Op zaterdag 25 november 2017 Luik bezocht. Het stempel saaie stad mag wat mij betreft wel weg. We hebben de route gelopen en hebben veel moois gezien. Ook de verschillende eet-en drinkadresjes vielen in de smaak. De aangegeven adressen waren zeker de moeite waard. De kerstmarkt gaf nog meer sfeer aan de binnenstad. Een aanrader dus, ook dankzij de route.

Tour , 25/11/2017

Genoten van de wandeling en gelukkig werkte het weer ook mee. In een mooi herfstzonnetje hebben we de hele stad verkend aan de hand van de route!

Tour , 25/11/2017

Zeer leuke wandelroute,gemakkelijk te volgen ook voor oudjes zoals wij. Ook zeer leuke stad aangename mensen kortom niets negatief .

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (32)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen