Lissewege, het witte dorp

Lissewege, het witte dorp

Lissewege, het witte dorp
Het witte dorpje Lissewege is bij velen niet onbekend: witgeverfde huizen, een charmant bebloemd kanaaltje en in het midden een reusachtige kerk. Met deze wandelroute in Lissewege brengen we je ook langs een vogelreservaat en wie het wil kan nog verder doorstappen naar de unieke tiendenschuur van de voormalige abdij Ter Doest. Het is er heerlijk wandelen met mooie landschappen, een prachtige dorpskern en tal van activiteiten zoals de beeldententoonstelling tijdens de zomermaanden.

Fotoreportage van de wandeling in Lissewege

Uniek arrangement 4 dagen Lissewege
Verblijf in Hostellerie*** in centrum Lissewege. Inclusief half pension met o.m. een wildmenu, gratis gebruik fietsen en scooters, rondleiding wijnkelder en degustatie: 299€ pp 
Meer info op Euroreizen.be 

Deze pdf (46 blz) bevat naast de luswandeling in Lissewege ook routes in de directe omgeving:
Damme: luswandeling in het groen
Knokke: fietsroute en luswandeling in de Zwinpolders
Blankenberge - De Haan: duinenwandeling en fietsroute
Brugge: monumentenwandeling

Gids downloaden

GPS-track Lissewege: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

 

Informatie

  • Afstand: 3,2 km (of 8,2 km bij verlenging tot Ter Doest)
  • Vertrek en einde: parking in de Pol Dhondtstraat
  • Aard: stad- en natuurwandeling
  • Wegdek: verhard, behalve het kleine stukje over de dijk naar Ter Doest.
  • Reliëf: vlak
  • Bewegwijzering: geen
  • Meer informatie in het downloaddossier (46 blz)


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (190)

 
Tour , 5/10/2017

Laatste weekend op zaterdag 23 september 2017 langsgeweest voor de combinatie van het culturele en culinaire en sportieve in het mooie Lissewege. Het was niet de eerste keer, maar het blijft een mooie plek om te bezoeken. Jammer maar er waren dan al heel wat werken weggehaald of ze waren bezig. Dus een laatste weekend langsgaan is te laat als je het zo bekijkt, en misschien een tip, de wandeling uitbreiden voor de bezoekers die wat meer willen stappen en dit ook meenemen als suggestie in het "tentoonstellingsboekje". Indien mogelijk deze uitgebreide wandeling ook wat meer variëren. Langs de treinroute en de vaart is tof maar eerder eentonig. Maar niettemin een topdorp!

Tour , 25/09/2017

waren het weekend 16-17sept.2017 met vrienden in lissewege hebben genoten van de wandeling in het dorp waar vershillende kunstenaars tentoon stelden, alsook de wandeling langs het kanaal tot aan ter doest.een aanrader

Tour , 16/09/2017

Wandeling gemaakt op 7 september, het zonnetje was van de partij. We hadden gekozen voor de lange route maar spijtig genoeg was de dijk langs de vaart afgesloten. We hebben dan even voorbij afslag naar "Ter Doest" toch nog over dijk op zijpad langs kanaal kunnen lopen. Mooie wandeling, prachtige omgeving en prachtige beelden!!!

Tour , 3/09/2017

Voor herhaling vatbaar, zeker nog eens op een mooie nazomerdag. Het snoepwinkeltje riep jeugdherinneringen op. We maakten een fietstocht met jong en oud(er) die we zelf uitstippelden ahv de knooppunten, reden tot Wenduine en terug. Prachtige polderstreek met nog heel wat groen, gelukkig maar.

Tour , 2/09/2017

Ik zocht cultuur en natuur en kwam zo bij jullie wandeling terecht. Het fotogenieke dorp en de beeldenroute maakten er een verrassende ontdekking van. Ook de uitgebreide wandeling naar de abdij was zeker de moeite. Een ideale plek om even te verpozen ook. En voor herhaling vatbaar.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (20)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen